ralston 07.04.05, 14:49 www.gryfita.pl/ Magazyn historyczny redagowany w Białymstoku. Jest parę tekstów o ulicy Młynowej. Dużo tekstów, które Białegostoku nie dotyczą. Uważni czytelnicy mogą się dopatrzeć znajomych wśród autorów :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotwicz69 Re: Magazyn historyczny 07.04.05, 15:44 Super! Bardzo fajny magazyn z interesujacymi artykulami. Goraco polecam, oczywiscie po przeczytaniu artykulow "Dziewczyne z perla" i "Imie rozy"-film jest bardzo dobry, ksiazka Umberto Eco wspaniala. Materialy dotyczace ul.Mlynowej bardzo ciekawe, zdjecia oddaja klimat i mily jest powrot do wspomnien o ulicy, przy ktorej sie wychowywalem ;). Jesze raz, Ralstonie dzieki za link. kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Magazyn historyczny 08.04.05, 23:29 "Młynowa w prasie" Tam piszą pod koniec o melinie Kostucha. Ha! Byłem tam. Któryś z kolegów z akademika przy Zwierzynieckiej pokazał mi raz drogę do meliny i faktycznie wszystko się zgadza. Można było kupić butelke na wynos, wypić na miejscu, zmówić tylko jeden kieliszek. Przy konsumpcji na miejscu za drobną opłatę "babcia" robiła jajecznicę. I jeszcze. Był tam tajemniczy pokój za czerwoną kotarą skąd dochodziły głosy młodych pań; tam też ponoć można było konsumować ale niestety już nie na naszą studencką kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Magazyn historyczny 10.04.05, 16:38 szybki jesteś Rals.. znalazłeś go tego samego dnia, kiedy się właściwie ukazał :) a tak przy okazji zapytam, jak się Wam podoba strona graficzna i nawigacja tego serwisu? w. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Magazyn historyczny 10.04.05, 21:10 Szkoda, że nie można powiększyć zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 09:55 Siem podobuje. Czy to się ukazuje tylko w wersji internetowej, czy ma też jakąś formę drukowaną? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 10:40 ralston napisał: > Siem podobuje. Czy to się ukazuje tylko w wersji internetowej, czy ma też jakąś > > formę drukowaną? Ma formę drukowaną.. Ale była ona rozdawana (albo bedzie, nie pamiętam) na dniach otwartych.. Tylko 500 sztuk... w. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 21:07 na dniach otwartych Wydziały historyczno-socjologicznego (lub odwrotnie) UwB.. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyaniolek Re: Magazyn historyczny 12.04.05, 22:59 według tej informacji: www.uwb.edu.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=69&mode=thread&order=0&thold=0 to już były 9 kwietnia.. w. Odpowiedz Link Zgłoś
kbrda Re: Magazyn historyczny 14.04.05, 00:07 Jeśli masz ochotę na wersję drukowaną, to możesz ją mieć:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Magazyn historyczny 14.04.05, 09:51 kbrda napisał: > Jeśli masz ochotę na wersję drukowaną, to możesz ją mieć:) Wydanie internetowe w zupełności mi wystarcza. Ale dziękuję za propozycję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 03:25 Uważni czytelnicy > mogą się dopatrzeć znajomych wśród autorów :) No tak na poczatek, to widze autor strony jest bylym adminem forum Bialystok... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 09:54 ormond napisał: > No tak na poczatek, to widze autor strony jest bylym adminem forum Bialystok... A to nie jedyny forumowicz tamże :) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 13:07 ralston napisał: > Aleś Ty dosłowna ;) Jedyna osoba w skladzie redakcji o imieniu zaczynajacym sie na A to Alina, wiec chyba wiecie cos, czaego ja nie wiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Magazyn historyczny 11.04.05, 13:41 Wystarczy porównać tematykę z tą poruszaną kiedyś na forum (choć chyba głównie to było na FB) i wszystko staje się jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Magazyn historyczny 12.04.06, 11:48 Czy ta inicjatywa upadła? W necie nie mogę znaleźć żadnych nowszych wydań "Gryfity"... Odpowiedz Link Zgłoś