Dodaj do ulubionych

Eurowizja: Polacy odpadli

IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 20.05.05, 08:05
to skandal!!!!!!!!!!! czy juz brak nam ludzi do godnej reprezentacji nawet w
konkursach kiczu!!!!!!! moze nastepnym razem wyslemy kapele czerniakowska ,
przypuszczam ze zrobila by wieksze wrazenie ,przypominam ze mamy w rezerwie
jeszcze mydelko fa,jeszcze raz udowodnilismy ze kochamy egzotyke posylajac tam
delfiny i zal bierze ze nasze rybiki cicho spia w jeziorze,a tak nawiasem kto
ich wybiera ,dajcie kube on sobie poradzi i napewno nie pomyli eurowizji z
festiwalem romskim....
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek eurowizja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:07
      ani z niego pisenkarz, ani aktor. czy w kraju już nie ma kogoś kto spiewa a
      nie wyje? jaki kraj tacy artyści.... nie ma czemu się dziwić
      • konread Re: eurowizja 20.05.05, 11:00
        To jest właśnie jak nie zauważyłeś festiwal tego rodzaju, kto bardziej wyje ten
        wygrywa;-)
        • Gość: antylewak KOMITET CENTRALNY WYBRAŁ NAJLEPSZĄ PIEŚŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:19
          • Gość: pshem dywagacje na temat.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:38
            jaki znów centralny...no chyba że centralnej telewizji... swoją drogą to może
            ktoś by to wreszcie przestał transmitować?? nudne...wynik z góry znany...a
            teraz jeszcze na 2 dni rozłożone.
            wniosek taki: wszyscy wiedzą że to kicz i chłam - i taki zespół wysłaliśmy, ale
            transmitujemy to pseudowydarzenie, jak nie przymierzając mistrzostwa świata w
            football'u, to już wolę Mozarta... nie dostaje tantiem wynikających z praw
            autorskich..., bo w końcu ten zespolik z bożej łaski pojechał tam na koszt TVP
            czyli za to co się ściąga z abonamentu w ramach tej no... a! "misji"

a transmisja też z tego...a ktoś sie niedawno zastanawiał gdzie są pieniądze na
            naszą kinematotografię?

pozdrawiam
            • Gość: Janko Muzykant [...] IP: 62.172.134.* 20.05.05, 16:21
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: jodete Re: Ivan i k-urwy!!! IP: 195.61.15.* 20.05.05, 20:09
                Dlaczego, bo jestes poje..ym przyglupem czy skoñczonym idiota? Jak Ci sie nie
                podoba to mozesz to wyrazic bez obrazania nikogo,chyba,ze nie potrafisz to
                lepiej nic nie pisz.
            • belfastmf Re: dywagacje na temat.. 20.05.05, 16:51
              "To już wolę Mozarta".Ale zabrzmiało...Ty gościu wiesz o kim mówisz?Posłuchaj a
              później porównuj,a sakrazm nie jest na miejscu.Mówisz o GENIUSZU!!!(Mozart)
        • hummer Stawiam na Chorwata 20.05.05, 11:42
          "Wyje" jak wilk a do tego jeszcze jak "wyje" :-)
          Aż się w duszy coś rusza.
      • Gość: too.ya Re: eurowizja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:39
        czekajcie,niech mnie ktos oswieci: bylo 25 wykonawców a 24 zaspiewa w sobote?
        to tylko Polska nie weszla ??
        • Gość: łucja Re: eurowizja IP: 217.153.6.* 20.05.05, 18:17
          ludzie jaki obciach pojechali Polske reprezentowac ? czy juz jestesmy blisko
          sasiadow a moze polska zzeknie sie juz niedługo europy i bedziemy jakas
          Kamczatka proponuje nauke jezyka rosyjskiego a moze sie przydac oj moze !!!!
    • Gość: miarol Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:10
      Obciach na całej lini. Wytykamy Węgrom, że zaczęli po irlandzku, a sami co
      przedstawiliśmy? Faktycznie, typowo "polski" utwór.
      • Gość: pshem Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:40
        pomyliłaś się to był "POTWÓR" nie utwór...
    • Gość: z Norwegii Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: 195.204.180.* 20.05.05, 08:12
    • Gość: wicurpix Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:14
      To oni reprezentowali Polskę? Ta cygańska banda zapiewajłów?! Tak samo jak Kwaśniewski reprezentuje WIĘKSZOŚĆ Polaków. Wypałować sie.
    • Gość: aleksandra Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: 149.156.61.* 20.05.05, 08:15
      Popieram!!!! Może komisję która decydowała o reprezentacji Polski zauroczył
      cygański goguś, ale nie resztę. Kto to kupi? Przyecież mamy naprawdę dobrych
      wykonawców, z dobrą muzyką - to kto o tym decyduje?? - dlaczego nie np.
      Wojewódzki??. On przynajmniej zna się za talencie. To skandal. Przecież jak
      chcą promować mniejszość narodową to niech zorganizują w Polsce festiwal tylko
      dla nich i zasiądą w pierwszym rzędzie.
      • Gość: z Norwegii Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: 195.204.180.* 20.05.05, 08:25
        Moja wypowiedz przepadla po drodze - w jaki sposob, nie wiem. Ale zgadzam sie z
        wypowiedziami tutaj. Skandal i zal, ze wyslano ruskiego cygana aby
        reprezentowal Polske. Chcialam glosowac na polskich wykonawcow, wiadomo
        Ojczyzna, a my tu daleko, ale nie dalam rady, mimo wszystko. Glosowalam nawet
        na te miauczaca "artystke" w ubieglym roku, bo ten patriotyzm znow, ale
        wczoraj - az zal bylo sluchac.
        • wilma.flinstone Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 08:27
          I dlatego poziom tego festiwalu jest tak beznadziejny, dlatego wygrywaja
          najgorsze szmiry, bo sie glosuje albo na sasiada, albo na swoj ktaj z zagranicy
          (pztrz: glosy dla Turcji z Niemiec...). A ja tam trzymalam kciuki, zeby Ivan
          przepadl, bo jak wystepowac z takim badziewiem, to lepiej w ogole nie.
          • em.em.em Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 08:33
            zakladam Wilmo, ze na FH pojawi sie jakis link do tego ssako-rybiego "cuda".
            Jak przeczytalem, ze jakis Ivan&Delfin to myslalem, ze znowu dziennikarze sie
            pomylili i bzdury napisali. Patrz, a tu prawda - jak w morde strzelil.
        • Gość: Zark Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.it-net.pl 20.05.05, 19:37
          Wczoraj, jak zobaczyłem ten ,, nasz zespół” to mi aż dech zaparło. Takiej
          debilnej piosenki i w takim debilnym wykonaniu to jeszcze nie słyszałem. DROGA
          REDAKCJO PROSZĘ PODAĆ NAZWISKA TYCH POŻAL SIĘ BOŻE ” EKSPERTÓW”, którzy wysłali
          ten zespół na konkurs eurowizji . Już z nami jest tak źle , że musimy wysyłać
          taki chłam?
          • icegirl Re: Eurowizja: Polacy odpadli 21.05.05, 21:46
            Żadna tam ze mnie redakcja, ale tabelkę podam. Znajduje sie tutaj:
            ww2.tvp.pl/tvppl/3688,20050129172925.stron
            Na „Czarną Dziewczynę” głosowali:

# Jacek Cieślak (Rzeczpospolita)
            # Janusz Czajka (Wirtualna Polska)
            # Tomasz Deszczyński (OGAE Poland)
            # Alina Dragan (P.R. S.A. „Trójka”)
            # Mariusz Duma (Disco Music Club)
            # Leszek Gnoiński (Gazeta Muzyczna)
            # Wojciech Jagielski (Radio ZET)
            # Zygmunt Kukla (dyrygent, aranżer, muzyk – TVP S.A.)
            # Aleksander Rogoziński (Radio KOLOR)
            # Robert Sankowski (Gazeta Wyborcza)
            # Tomasz Słoń (Ineria.pl.)
            # Michał Szcześniak (Życie)
            # Paweł Sztompke (Polskie Radio S.A.)
            # Łukasz Wawro (Onet.pl.)
            # Andrzej Witkowski (Telewizja Polska S.A., Program 1)
      • Gość: sceptyk Gdyby wysłano cyganów była by szansa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.05.05, 08:36
        Ale ktoś wysłał nieudaczników. Jak ich porównać np. do Chorwata? Ciekawe czy wyłoniono ich harytatywnie czy też wzięto pieniążki za wybór przez jakieś tam grono.
        Dobra piosenka powinna mieć słowa zarówno w zwrotkach jak i refrenie.
        I jeszcze jedno, Od kiedy do Cyganie chodzą ubrani na biało-czerwono? Kicz jakich mało.
        • Gość: Andrzej e: Gdyby wysłano cyganów była by szansa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:51
          Najlatwiej jest zawsze krytykowac ale samemu czegos dokonac to juz sprawa
          nieosiagalna
          • hummer Rozumiem, że Tobie ta chałą się podobała? 20.05.05, 09:42
          • wujo_mike Re: e: Gdyby wysłano cyganów była by szansa 20.05.05, 10:00
            no tak, ale o osiągnięciu chyba tu raczej nie może być mowy...sięgnięciu
            prędzej, ale dna...
      • Gość: Eurowizja Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:39
        Jakich dobrych wykonawców mamy ? Takich co by mogli eurowizje wygrac ? Nasza rodzima "scena" to dno. Nie potrafimy nawet goooownianego popu zrobić.
      • Gość: Ona Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: 80.64.14.* 20.05.05, 11:35
        SWIETA PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: pshem Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:44
        Wojewódzkiego do tego nie mieszać... bo wyśle tam IDOLA :)

Ekspertów muzycznych też, nie mieszać, ich wyniki już znamy :)

proponuję następnych naszych reprezentantów wybrać we wrześniu razem z
        prezydentem (a może jego wysłać??) to co u władzy słychać to to samo co od
        tych "artystów" - łabędzi śpiew...
      • Gość: Woj Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.telia.com 20.05.05, 13:48
        Taak ,wojewodzki, poslalby jajecznice i wyszedl by zbuk.
    • wilma.flinstone Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 08:22
      Coz, nie tylko Ivan byl denny. Denni byli takze np. Norwegowie, a cala masa
      ludzi twierdzi, ze super. Mieszkam w Szwecji i jeden z tutejszych komentatorow
      stwierdzil, ze gdyby byl Norwegiem, to by sie wstydzil... Festiwal tandenty i
      kiczu, co jednak nie zmienia faktu, ze nasze piosenki sa od lat nawet ponizej
      tego skromnego poziomu...
      • Gość: z Norwegii Re: racja IP: 195.204.180.* 20.05.05, 08:26
        Masz racje, wilma. Norweski zespol byl denny i nie rozumiem jak sie dostal do
        finalu.Smialam sie do lez, patrzac i sluchajac - zreszta nigdy nie glosowalabym
        za nimi, nawet gdyby byli dobrzy.
        • Gość: marta Re: racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:59
          Jak to możliwe że Ivan reprezentował Polskę nie mając obywatelstwa polskiego -
          a może jesteśmy już po rozbiorach i należymy do Rosji to wtedy rozumię, ale z
          tego co wiem to jesteśmy wolnym krajem i polskich wykonawców posiadamy i to
          bardzo dobrych dlatego uważam że jest to skandal i powiniec "beknąć" ktoś kto
          do tego dopuścił.
          • Gość: Zenon Re: racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:21
            Nas reprezentował bo go wysłaliśmy, czy ma obywatelstwo czy nie nie ma zanaczenia. A co do "dobrych" artystów których podobno mamy to moze jakies przykłady, kogo mopgli byśmy posłac na eurowizje ? Nie twierdze ze Iwan i ryba jest dobry czy coś. tylko cala reszta naszych wykonawcow jest rownie beznadziejna.
            • Gość: ella Re: racja IP: 217.96.104.* 20.05.05, 14:14
              Zenek, delfin to ssak!!
    • andrzej26 Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 08:25
      Gość portalu: taki sobie napisał(a):

> a tak nawiasem kto ich wybiera ,

1. Grzegorz Brzozowicz (dziennikarz, krytyk, recenzent muzyczny)
      2. Maciej Chmiel (dziennikarz, krytyk, recenzent muzyczny, producent TV)
      3. Jacek Cieślak (dziennik Rzeczpospolita)
      SEKRETARZ
      4. Janusz Czajka (portal internetowy Wirtualna Polska)
      5. Adam Czerwiński (Radio RMF FM)
      6. Tomasz Deszczyński (Stowarzyszenie OGAE Poland)
      7. Alina Dragan (Polskie Radio „Trójka”)
      8. Mariusz Duma (Disco Music Club)
      9. Agustin Egurrola (Grupa Taneczna VOLT, Telewizja Polska S.A.)
      10. Filip Eichholzer (Telewizja VIVA Polska)
      11. Leszek Gnoiński (portal internetowy Centralna Gazeta Muzyczna)
      12. Wojciech Jagielski (Radio ZET)
      13. Janusz Kosiński (Telewizja Polska Pr.1,Polskie Radio„Trójka”, Radio 94)
      14. Zygmunt Kukla (muzyk, dyrygent, aranżer, Telewizja Polska S.A.)
      15. Robert Leszczyński (dziennikarz, krytyk, recenzent, juror, dj.)
      16. Anna Maliszewska (realizator, scenarzysta, reżyser teledysków)
      17. Piotr Metz (Telewizja MTV Polska)
      18. Lech Nowicki (TVP Polonia)
      19. Artur Orzech (Polskie Radio „Trójka”, Telewizja Polska Pr.1)
      20. Aleksander Rogoziński (Radio KOLOR)
      21. Robert Sankowski (dziennik Gazeta Wyborcza)
      22. Tomasz Słoń (portal internetowy Interia.pl)
      23. Michał Szcześniak (dziennik Życie)
      24. Krzysztof Szewczyk (Telewizja Polska Pr.2)
      25. Maria Szabłowska (Telewizja Polska Pr.2, Polskie Radio Pr. 1)
      PRZEWODNICZĄCA
      26. Paweł Sztompke (Polskie Radio S.A.)
      27. Łukasz Wawro (portal internetowy Onet.pl)
      28. Andrzej Witkowski (Telewizja Polska Pr.1)
      29. Michał Żołądkowski ( Radio WAWA)
      • andrzej26 Link do składu komisji 20.05.05, 08:27
        tvp.pl/3688,20050125167790.strona
      • Gość: Andrzej 55 Re: Eurowizja: Pa pa pa .. i tak to sie skonczylo IP: *.adsl.hansenet.de 20.05.05, 08:46
        Dziekuje pani przewodniczacej jury M. Szablowskiej za tak wzruszajace widowisko.
        Trudno oczekiwac, spiewajac la , la la aby wejsc do finalu.
        Tak naprawde nie wiem, czy P. Szablowska jest ta wlasnie czarna dziewczyna, czy
        tylko "tleniona " blondyna.
        Przypomina mi sie inna piosenka ; - stanal na balkonie stuknal jej puzonem
        no i tak to sie ..... skonczylo. pa pa pa .
        pozdrowienia
        Andrzej z Hamburga
        • andrzej26 Re: Eurowizja: Pa pa pa .. i tak to sie skonczylo 20.05.05, 10:22
          Gość portalu: Andrzej 55 napisał(a):

> Przypomina mi sie inna piosenka ; - stanal na balkonie stuknal jej puzonem
          > no i tak to sie ..... skonczylo. pa pa pa .

Dokładadnie. To była piosenka z lat 60-tych, w stylu najbardziej oklepanych
          piosenek Kunickiej, Villas i Połomskiego, zaśpiewana tak jak wtedy i
          prezentowana z baletem cygańskim w bardzo sztampowy sposób. Wszyscy to widzieli
          setki razy, nasi reprezentanci niczym się nie wyróżnili, więc nie wiem na co
          liczyła polska komisja konkursowa wysyłając ich do Kijowa.
    • Gość: meloman ale jajca powołać Sejmową Komisję Śledczą IP: *.dint.wroc.pl 20.05.05, 08:27
      A kasę i to dużą KTOŚ zgarną - to jest sprawa dla nowej Sejmowej Komisji Śledczej
      ds przekrętu festiwalowego. Proszę o propozycje składu komisji
      1. Minister Kultury ( jeżeli jeszcze jakaś kultura jest )
      2...........
    • Gość: Eurowizja Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:32
      Eurowizja jest robiona przez pedałów i dla pedałów. Zróbmy wreszcie jakaś parade równości połączona z castingiem i znajdzmy pedala który bedzie sie nadawał.
    • Gość: Amy Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 08:40
      Czemu jakoś nikt nie wspomina naktórym jesteśmy miejscu? Jest aż tak źle? Nic
      dziwnego...
      • Gość: taki sobie Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 20.05.05, 08:45
        nie wspminamy o miejscu bo takowego nie bylo,wiec jestesmy pozbawieni
        przyjemnosci podania miejsca ........ pewnie znowu poza wszystkimi......ale
        jesli by postawic tabele na glowie to pewnie numero uno...
    • Gość: mu fan I bardzo dobrze że odpadli... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.05.05, 09:02
      Jak Polska bywała w finałach,to myślałem że wystawiamy szmire żeby przypadkiem
      nie wygrać i nie organizować kolejnego konkursu...bo bysmy nie podołali..ale
      taką chałę już w półfinałach zaprezentowac???Ludzie,przecież wystarczy przejść
      się w piątek wieczorem po pubach-od ręki można znaleźć lepiej grajace zespoły
      od tych pajaców...a z tych "znanych" dlaczego nie np Brodka,Flinta??ne
      przynajmniej śpiewać umieją i nawet nazywaja się tak...polsko:)
      Żenada straszliwa....
    • rechott Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 09:03
      ten występ to kompletny niewyał, tragedia:(
      Niestety wybieranie "artystów" i "utworów" na ten konkurs jest za każdym razem
      nietrafione (oczywiście oprócz Górniak).
    • Gość: Pietrek Iwan nie wypadł źle... IP: *.milczanska.net 20.05.05, 09:07
      ... w zalewie tej słabizny i pod koniec dziesiątki bym go umieścił. Mam
      nadzieję, że wygrają dziewczyny ze Szwajcarii ze swoim Cool Vibes...
      • Gość: blq Re: Iwan nie wypadł źle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:20
        > ... w zalewie tej słabizny i pod koniec dziesiątki bym go umieścił. Mam
        > nadzieję, że wygrają dziewczyny ze Szwajcarii ze swoim Cool Vibes...

Ano wlasnie te dziewczyny to żadne Szwajcarki, tylko Estonki i ja nie wiem jakim
        cudem Vanilla Ninja nie reprezentowały Estonii, tylko Szwajcarie? Więcej kasy
        dostały, czy co?

• Gość: anka eurowizja i tragedia IP: *.telia.com 22.05.05, 15:26
          o tym ruskim cyganie mowili w Szwecji ze to polski folklor - krew mnie
          zalewala!
          Czy ktos wreszcie zda sobie sprawe, ze na eurowizyjnym kiczu mozna duzo zarobic
          i promowac swoj kraj, a nie tylko osmieszac go?!?! Grecja zainwestowala w
          reprezentujaca ja SZWEDZKA Greczynke (ktora wygrala) 27 milionow koron, bo to
          tez okazja promocji i tak popularnej juz Grecji - rozumiem ze Polska to taki
          super bogaty i popularny kraj, ze moze miec wszystkich w dupie i tylko
          osmieszac sie na scenie europejskiej...
      • Gość: gosciu Re: Iwan nie wypadł źle... IP: *.zax.pl 20.05.05, 14:55
        trzeba bylo wystawic mandaryne albo dode. przynajmniej by nie odpadly. kiedy w
        koncu ktos zrozumie to nie festiwal artystyczny ani folkowy. to jest takie se
        kiczowate dichowe grajkowanie... i najlepiej zeby artystka miala co pokazac;]
        • Gość: mika Re: Iwan nie wypadł źle... IP: *.cust.tele2.ch 22.05.05, 10:50
          o taaak taaaak DODA by im pokazalaaaa
      • Gość: dreadman Och nie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 20.05.05, 19:50
        ... a jest tylu świetnych choć nieznanych Artystów! Patrz ---->
        www.kdn.pl
    • Gość: marys a mnie zastanawia jedno... IP: *.radman.pl 20.05.05, 09:08
      ... dlaczego po rosyjsku ?

I to mnie wkurza najmocniej !!!!!!!
    • Gość: lalala:) Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.netinfo.pl 20.05.05, 09:18
      wiecie co fajny chłopak z tego Ivana troche mi go żal bo on chciał dobrze i
      tutaj bądźmy sprawiedliwi to nie on jest winien osobiscie nie lubie tego typu
      muzyki i nie wińmy człowieka który chciał nas naprawdę reprezentowac
    • walesal Gdyby choć zaśpiewali "Czarne oczy" to jeszcze!!!! 20.05.05, 09:20
      Jak już wybrano takich beznadziejnych wykonawców to mogli choć
      zaśpiewać "Czarne oczy"!! I cały czas byłem święcie przekonany że to mają tam
      zaśpiewać a nie jakieś cygańskie badziewie!!!
      • michalfront Nawet kiczu i tandety nie mamy na poziomie... 20.05.05, 09:24
        nawet wschodnioeuropejskim
        ale tak jest od zawsze - bo od zawsze nasi wykonawcy nie śpiewają na eurowizji
        swoich największych "przebojów" tylko na siłę ułozone kawałki, zamiast
        zaserwować coś sprawdzonego...
        a swoją drogą, że też poszczególnym telewizjom chce się jeszcze finansować ten
        kicz???
        • Gość: www Re: Nawet kiczu i tandety nie mamy na poziomie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:49
          Regulamin Eurowizji wymaga aby zgłoszone piosenki były premierowe. Nie mogą być
          przed zgłoszeniem do krajowej preselekcji publikowane na żadnej płycie ani
          grane w radiu itp.
    • Gość: Krzysztof Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.oepd.com.pl / 83.238.95.* 20.05.05, 09:23
      Chciałbym poznać nazwiska tych "wybitnych specjalistów od muzyki rozrywkowej"
      którzy zadecydowali o wyborze tego chłamu. Ich wybory są bowiem pochodną całej
      muzyki oferowanej na codzień przez radio i TV. Może najwyższy czas zmienić
      tych "speców" bo oni niestety nie mają za grosz gustu czego dowodzi występ tego
      czegoś. Kurna co to było ?????????????????!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wirusx Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 20:35
        Link do składu komisji masz wyżej - podał go andzrej26 w swoim wpisie.
    • Gość: Ola Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.lodz.mm.pl 20.05.05, 09:40
      SKANDAL!!! Jeden z największych europejskich krajów, mający tylu zdolnych wykonawców, zdolnych tekściarzy, zdolnych kompozytorów, wysyła na festiwal takie badziewie!! Wstyd totalny! Jakie wspaniałe głosy mają uczestnicy choćby "Szansy na sukces" - niemal każdy z nich (z dobrą piosenką!) miałby duże szanse na Eurowizji! A tu jakiś Delfin...! Co to jest?? Goły torsik, marny głosik, beznadziejny utwór!! Matko kochana - ale kompromitacja!!!
    • aaa64 Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 09:42
      A co tam robi izrael? z arabusami sobie brzdąkać po pustyniach!
      • Gość: meloman Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:02
        Mydelko Fa ma ciagle szanse na wygrana i Majteczki w kropeczki albo inne disco
        polo!
        A tak powaznie to powinni zaspiewac Jej czarne oczy i moze bylby sukces.Tę
        szmirowatą piosenkę,wpadajacą w ucho slychac bylo swego czasu wszedzie-w
        szklanych biurowccach i na straganach.Jak piosenka jest chwytliwa w Polsce to
        jest szansa ze moze zaintniec na Eurowizji szczeg. ze to festiwal
        tandety.Wybrali cyganska piosenke i to byl ich blad i to majac taki przeboj jak
        Jej czarne oczy...Pewnie "fachowcy" im doradzili...
    • Gość: Muzyk Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.gorzow.mm.pl 20.05.05, 09:54
      Nie wiem czy wiecie, ale droga do Konkursu dla artysty nie zwiazanego z zadna
      wytwornia jest trudna , a raczej beznadziejna. Musi miec utwor ( sam
      skomponuje albo zaplaci)nastepnie wynajmie studio i nagra to wszystko za co
      zaplaci generalnie z wlasnej kieszeni.Wszystko po to, aby laskawa komisja
      teoretycznie chciala to przesluchac, ale tak sie nie dzieje, bo ktos orzychodzi
      z ukladu zewnetrznego i jest po sprawie. Nasze rodzime gwiazdy nie chca
      kompromitacji wiec zajmuja sie drenazem polskiego rynku(swieta miast itp.)Imamy
      takie efekty, a czlonkach komisji mysle, ze sie nie znaja na muzyce i boja sie
      miec wlasne zdanie Pzdr.
      • wicurpix Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 10:24
        Chyba nie nazywasz Ivana artystą??? Jesli tak to mój kot zna lepsze sztuczki a artysta nie jest. A miauczyc jak potrafi...
        • Gość: muzyk Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.gorzow.mm.pl 20.05.05, 11:09
          Sorry nie chodzilo o Ivana i tak jest odwazny, bo kazdy inny artysta z polski
          na jego miejscu skompromitowalby sie
          • Gość: Zenon Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:24
            A on to sie niby nie zkompromitował ?
    • Gość: Marceli Szpak Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:58
      Ory ory biało-czerwono-czarne rusko-cygańskie wydepilowane stwory. Porzygać się
      można!

pozdrawiam
      • Gość: cyganeczka Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:10
        Przy wyborze tej a nie innej piosenki chodziło chyba o to , a raczej liczono na
        to , że beda glosowac na nia panstwa z bylego ZSRR. Wiadomo ze polacy glosowac
        na siebie nie moga. Zreszta prawdziwych cyganow juz nie ma:))
      • Gość: olek Ory ory ... mać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 18:36
    • Gość: mmm Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.kalmar.se 20.05.05, 10:22
      i bardzo dobrze ze odpadli, po co maja zajac ostanie miejsce.A tak na
      marginesie festiwal disco polo jest w polsacie, moze tam ?
      • Gość: marrta Re: Eurowizja: Polacy odpadli IP: *.lot.pl / *.lot.pl 20.05.05, 11:38
        Nastepnym razem wyslijcie Monike Brodke lub innych mlodych zdolnych z Idola a
        nie jakiegos Ivana. Jak on mogl reprezentowac nasz krej takim badziewiem!
    • Gość: Polak Nie "Polacy" tylko Rusek IP: *.nlb.si 20.05.05, 10:24
      Nie "Polacy odpadli" tylko Rusek. Po takim "wystepie" wstyd sie przyznac, ze
      to "cos" reprezentowalo moja ojczyzne :( Na szczescie z Norwegow nabijaja sie
      bardziej...
      • Gość: mika Re: Nie "Polacy" tylko Rusek IP: *.cust.tele2.ch 22.05.05, 10:54
        Moja kolezanka z Finlandii powiedziala kilka dni wczesniej, ze Finom bardzo
        podoba sie polska piosenka. Bylam strasznie ciekawa co to bedzie. Chyba teraz
        nie pokaze sie tej dziewczynie na oczy... ach te czarneeee oczyyy
    • kashamanna Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 10:27
      przepraszam, ale gdzie były te niby BIAŁO-CZERWONE stroje??? zalatywało wiochą
      obrzydliwą i bardziej niż polskie było to cygańsko-ruskie
      • m15 Re: Eurowizja: Polacy odpadli 20.05.05, 10:35
        wiocha cymbale nie jest obrzydliwa ,to natura ,czyste powietrze,luz i swiety
        spokuj,obrzydliwy byl kicz zaprezentowany przez iwana,to bylo disco polo w
        najgorszym wydaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka