Gość: ALKOL Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.12.06, 13:57 TUCZY Aż DO MARSKOśCI WąTROBY, W TRAKCIE MARSKOSCI WYSZCZUPLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 16:15 witam! W oparciu o własne obserwacje mogę podapisać sie pod tym iż "szczupli pijący" raczej chudną lub przynajmniej utrzymują swoją wagę w przeciwieństwie do "grubszych pijących", którym to alkochol dodaje kilogramów. Jednak zadziwila mnie kwestia iż spożywanie alkocholu miałoby hamować apetyt, zawsze myślałam że spożywanie alkocholu pobudza a nawet popycha do sięgania po jakieś smakołyki. Do piwka paluszki, chipsy krakersy, orzeszki a do wódeczki grzybek śledzić ogóeczek itp. frykasy. Z wykształcenia jestm technologoiem żywności i odkąd sięgam pamięcia uczono mnie że alkochol podaje sie przed posiłkiem w postaci tzw. aperitiv-czyli lampki szmapana lub wina na zaostrzenie apetytu. pozdrawiam wszytskim pijących i stroniących od alkocholu oby apetyt wam dopsiywał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pallas10 Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 29.12.06, 12:05 Po wypiciu alkoholu mam ogromny apetyt i dlatego tyję.Niektorzy odwrotnie tracą apetyt,nie mogą nic jeść.dlaczego tak się dzieje nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: 83.14.238.* 03.07.09, 09:02 W końcu ktoś poruszył temat diet bo od kiedy przeczytałam o tym artykuł na kuchnia.netbird.pl/a/294/13069,1 chciałam dowiedzieć się czegoś więcej a znalezienie rzetelnych informacji wcale nie jest takie proste jakby się wydawało. Może ktoś podrzuci i więcej informacji, z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
pallas10 Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 29.12.06, 12:13 Mnie tuczy bo mam ogromny apetyt po wypiciu alkoholu,ale sątacy ktorzy nie mogą patrzeć na jedzenie,dlaczego nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claire Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 17:57 Każdy ma inne nawyki żywieniowe i nieco inaczej reaguje na alkohol. Jeśli zagryzasz, przekąszasz i żołądek potraktowany alkoholem nie "ściska się w piąstkę" (jak u mnie na przykład) - logiczne, że się tyje, prosta matematyka i dodawanie kalorii. Jednak mało kto ma układ pokarmowy z azbestu i duża ilość mocnego alkoholu = mało jedzenia. No i takie piwo - przecież przeczyszcza. To, że po ostrym weekendzie się waży 3kg mniej to prosty wynik utraty mnóstwa wody, stąd i kac. Kaca niektórzy leczą pół tygodnia i nie tkną nic, inni dopiero po zapchaniu się ciepłymi węglowodanami (vide: ja i gargantuiczny apetyt day after) jakoś przeżyją. Odpowiedz Link Zgłoś
polonium.au to nie alkohol wychudza, tylko kac 30.12.06, 13:13 my chudzi na drugi dzien po poteznym piciu, zamiast jesc leczymy kaca, a otyli maja slaba glowe, oszukuja przy piciu i wczesniej odpadaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Temat podejmowany już na foody.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:43 I chyba lepiej ujęty Odpowiedz Link Zgłoś
bogusabcd Mnie interesuje jedna rzecz. 01.01.07, 20:02 Co za lekarz kazał ludziom przez 4 miesiące codziennie pić alkohol żeby sprawdzić czy nie utyją, przecież to wysoko nieetyczne. Po takim okresie picia dzień w dzień każdy by się uzależnił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamel Re: Mnie interesuje jedna rzecz. IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 21:56 Myślisz, że uczestnikom badania kazali pić na umór każdego dnia? Pomyśl zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.netblok.pl 12.03.07, 15:14 Własnie mało jem ale sotatnio troche ndużywałem alkocholu i naprawde przytyłem dlatego znalazłem sie na tej stronie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 17:45 Alkohol wyszczupla kobiety ... w oczach mężczyzny. Sprawdzone na własnej (dosłownie) skórze. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 15:06 A mnie jedno zastanawia..... bylam mega szczupla.... i od 2 lat pije znacznie wiecej alkoholu niz kiedys a jem mniej slodyczy itd a mimo to przytylam 10kg.... i tu teoria sie nie sprawdza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dionna Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.07, 10:12 to dużo tłumaczy ja piję i tyję.i to też prawda ludzie pijący jedzą mniej(nie wszyscy)ja rzadko mam apetyt i nie jestem wstanie zjesć jednodaniowego obiadu np talerza zupy albo zjesć całe duże jabłko, nie jadam słodyczy, ale niedawno zrobiłam badania hormonalne - mam wysoką insulinę .Myślę zę coś w tym jest. Złe działanie alkoholu na insulinę a ta daje złe sygnały i przerabia kalorie alkoholowe w tkankę tłuszczową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmn Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: 80.51.199.* 10.07.07, 23:41 2 lata temu w wakacje zrobilem sobie (nieswiadomie i nie specjalnie) dietę piwno - rowerową . Jeździłem ok 10 - 40 km dziennie na rowerze i do tego wypijalem minimum 3 piwa dziennie. Przez miesiąc schudłem 8 kg . Teraz z kolei mam dietę piwno - piwną - wypijam min 4 piwa dziennie i waga mi rośnie , mimo ze jem ok 40% tego co zwykle. Alkohol hamuje apetyt = szczera prawda. Ale jakoś łatwiej spalić te "piwne" kalorie od zwykłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztaba1 Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 00:27 Alkohol to samo zdrowie. Ja dla kuracji polecam od czasu do czasu kieliszeczek jakiejs WTKi, choćby charakterystycznej Sopliczki, ktora tylko czeka na gości :) A teraz w ogole konkurs jest, ale to juz sobie poszukajcie na etykiecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.08, 22:15 Gość portalu: Sztaba1 napisał(a): > Alkohol to samo zdrowie. Ja dla kuracji polecam od czasu do czasu kieliszeczek > jakiejs WTKi, choćby charakterystycznej Sopliczki, ktora tylko czeka na gości :) > A teraz w ogole konkurs jest, ale to juz sobie poszukajcie na etykiecie :) no jakby nie patrzeć, to alkohol ma niesamowite własności konserwujące, dlatego jest zalecany częściej niż krem na zmarszczki ;) Sopliczka faktycznie jest niezła. konserwuje wręcz po szlachecku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oronar Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 16.04.08, 22:41 Gość portalu: Zibi napisał(a): > Gość portalu: Sztaba1 napisał(a): > > > Alkohol to samo zdrowie. Ja dla kuracji polecam od czasu do czasu kielisz > eczek > > jakiejs WTKi, choćby charakterystycznej Sopliczki, ktora tylko czeka na g > ości :) > > A teraz w ogole konkurs jest, ale to juz sobie poszukajcie na etykiecie : > ) > > no jakby nie patrzeć, to alkohol ma niesamowite własności konserwujące, dlatego > jest zalecany częściej niż krem na zmarszczki ;) Sopliczka faktycznie jest > niezła. konserwuje wręcz po szlachecku ;) podoba mi się. konserwuje wręcz po szlachecku. no cóż. jakby nie patrzeć, to muzycy rockowi z jakiegoś powodu wyglądają młodziej niż są w rzeczywistości. wódka sporo robi :) a jak do tego po szlachecku... ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:00 Płock Re: Reforma rolna 1945 rok Autor: Gość: gość czytelnik IP: *.137.c65.petrotel.pl 17.04.08, 10:29 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Drogi gościu faja.Dla naszego kochanego Romusia,to zbyt trudne zadanie!!!On,jak już wszyscy zauważyli,nie tylko na tym wątku,ale na każdym,gdzie się tylko pojawia,ubliża ludziom.To OMNIBUS (czy dobrze napisane Romusiu???Jeśli nie,to już bardzo mocno biję sie w piersi i przepraszam)Ukochany NASZ OPIEKUNIE forum - rozmowa polega na dyskusji,a nie ubliżaniu i udawadnianiu swoich racji krzykiem i wyzwiskami.A Ty to czynisz zawsze i wszędzie.Kultuty się nie wykrzykuje,pokazuje się ją.U Ciebie jednak wielkie jej braki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 27.04.08, 13:44 Ja osobiscie uwazam ze to pawda. Nie jestem osoba otyla, moje BMI to 22. Codziennie sie waze i zauwazylam ze po wypiciu nawet 2 kiliszkow wina moja waga jest ok. 0.8kg mniejsza. Nie znaczy to ze bede pila codziennie-bo zwolenniczka tego nie jestem:P Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijący Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: 91.199.22.* 29.04.08, 15:36 chyba nie ma takiej zasady, pewnie że jeśli ktoś pije mnóstwo piwa to przytyje ale tak naogół to nie zauważyłem szczególnego wpływu Odpowiedz Link Zgłoś
ja_jakub Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 29.04.08, 16:04 Ja pijam praktycznie co wieczór po 2 kieliszki wina i nie działa to na moją wagę... prędzej bym przypuszczał, że lepiej się przy tym czuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
camillaa Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 30.04.08, 10:35 bo wino to nie jakiś tam alkohol tylko starannie produkowany trunek, który może mieć pozytywny wpływ na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
du_bi_du Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 30.04.08, 13:49 w przypadku wina od dawne znane są jego dobry wpływ na chociazby układ krwionośny www.winowino.com/forum.php?site=temat&id=63 Odpowiedz Link Zgłoś
baszzka Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 02.05.08, 12:32 to bardzo dobrze się składa, bo przepadam za winem, a teraz będe miała wymówkę żeby pić je częściej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: 80.50.235.* 30.04.08, 09:29 spamzbieram@o2.pl spamzbieram@wp.pl spamzbieram@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdafotka Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 02:27 gwiazda na fotka.pl za free! sprawdź http//gwiazdafotka.republika.pl/ PROGRAMY I PORADNIKI DO FOTKA.PL tylko na gwiazdafotka.republika.pl/ Strona powstała specjalnie dla Was, byście mogli korzystać z programów i poradników do fotki. Tutaj zawsze wszystko znajdziecie, czego potrzebujecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szago Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: 80.54.10.* 20.05.08, 11:11 w moim przypadku wyszczuplil mnie o 14 kg w 2 miesiace a dokladnie pilam codziennie piwo w ilosci 2-2,5 litra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter KOYD, Paris PIWO. Dieta. Indeks glikemiczny. IP: *.home.aster.pl 27.06.10, 20:13 BH.203. MOTTO: Piwo, to oczywistość !! WIKIPEDIA: Piwo; najstarszy i najczęściej spożywany napój alkoholowy oraz trzeci po wodzie i herbacie najbardziej popularny napój na świecie. W znaczeniu ogólnym piwo to każdy napój otrzymany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi i białek zawartych w ziarnach zbóż i poddany fermentacji alkoholowej. W węższym znaczeniu pod pojęciem piwa rozumie się zawierający alkohol i dwutlenek węgla napój otrzymany w wyniku fermentacji alkoholowej wody, słodu i chmielu przy użyciu wyselekcjonowanych szczepów drożdży. Słód używany do produkcji piwa powstaje w procesie słodowania jęczmienia, rzadziej pszenicy lub żyta, który polega na moczeniu ziarna, kiełkowaniu, a następnie wysuszeniu. Efektem zacierania oraz filtracji słodu jest brzeczka, która wraz z chmielem poddawana jest warzeniu czyli gotowaniu, a następnie fermentacji alkoholowej przy użyciu drożdży piwowarskich. IRL KRAKÓW. Wymieniony wyżej napój ZAWSZE wzbudza kontrowersje, lecz u Nich liczą się wyłącznie badania. Zawartość tłuszczu w tym napoju to 0%, czyli od tłuszczu nie utyjemy, bo go nie ma. Węglowodany są, ale jest ich bardzo mało i są to tzw. __NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu czyli wzrost poziomu cukru we krwi po ich spożyciu, nigdy nie przekracza: piwo jasne do 8% wzrostu. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne !! Problem może wystąpić dopiero w przypadku kumulacji toksyn, tj. gdy wypijamy więcej niż 2,5 litra takiego napoju dziennie. W przeciwnym razie przy mniejszym spożyciu nasze laboratorium (wątroba) radzi sobie neutralizując tę małą ilość toksyn SKUTECZNIE. Wobec tego napój ten nie może być ZALECANY, nie musi być ZAKAZANY i dlatego też klasyfikuje się go jako DOZWOLONY. Ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. PUENTA. PIWO, to napój po którym się nie tyje, to OCZYWISTE !! Nieprawdy biologiczne oraz puste frazesy o piwie i nie tylko o piwie, rozpowszechniają jedynie SPECE od tzw. Indeksu Glikemicznego, a to dlatego, że nic nie badali, nie znają glukometru, również nie czytali książek ze szkoły podstawowej (biologia 4 klasa) czyli plotą i plotą, wydając książę za książką o tym Indeksie Glikemicznym. Kłamią. OMIŃ !! Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, piszą oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma; jednak PROKURATURA zna IP komputerów. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo omawiają PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !! Zobacz też; NISKIE węglowodany, wg: IRL KRAKÓW. __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL __ADRES_______: www.magdalirl.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leny Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 17:37 Jak ktoś wypije 0,5 na głowe to napewno nie będzie mu się chciało jeść rano, więc picie alkoholu zmniejsza wagę :-P hobby Odpowiedz Link Zgłoś
tancerkawkregu Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 02.07.10, 10:02 Alkohol jest bardzo tłuczący. No chyba że ktoś potem wszystko zwraca, to faktycznie chudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tancerkawkregu Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 02.07.10, 10:04 Alkohol jest bardzo tłuczący. No chyba że ktoś potem wszystko zwraca, to faktycznie chudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg. Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.11, 12:12 na kaca najlepszy jest dlugi sex kalorie spadaja same!! Odpowiedz Link Zgłoś
szaraczek_beauty Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 04.01.11, 17:25 Ale na to trzeba mieć siły, a na kacu facet raczej marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.11, 14:48 KLIKNIJ TU Odpowiedz Link Zgłoś
miniplusultra Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 08.01.11, 19:53 Szkodzi zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcel799 Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 10.01.11, 13:42 tuczy zwłaszcza piwko.. po wypiciu kilku chce się jeść i to jest zguba zwłaszcza w godzinach wieczornych.. www.sport-marcel.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
white_moon Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? 19.04.12, 16:10 Alkohol tuczy niestety, od piwa robi się brzuch (nawet znane są przecież te koszulki z napisami "Piwo ukształtowało to ciało", albo "Mięsień piwny") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugene Re: Alkohol. Tuczy czy wyszczupla? IP: *.bielsat.com.pl 07.03.12, 10:53 Film To tylko seks 2011 jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś