Gość: Aisog IP: 141.30.102.* 14.02.06, 12:10 Piękne i budujące :) Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jedrunia Re: Tomiki czytane wspak IP: 217.153.6.* 14.02.06, 12:33 Ciekawa zabawa umysłowa,a nie wątpię że można w taki sposób - palindromem - przekazać bardzo dużo pozytywnych rzeczy.Pozazdrościć talentu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrodoahad I lali masoni w mordy wydrom wino, sami lali! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:36 (S. Barańczak, Pegaz zdębiał, czyli wprowadzenie w prywatną teorię gatunków). To jest właśnie PALINDROMADER, i to jeden z krótszych. Jak zauważa Barańczak (złośliwiec jeden!), MAŁY ten bok kobyły... Ale, żeby odperzeć zarzut o niskie krytykanctwo: brawo dla pana Morawskiego. Szczerze podziwiam i talent, i spostrzegawczość, i odwagę (no faktycznie: komu to do czego potrzebne...?) Chapeau bas, panie Tadeuszu! (a palindromaderem zacząłem, bo redakcja żadnego nie zacytowała. A szkoda.) Odpowiedz Link Zgłoś
palindromy Re: Tomiki czytane wspak 17.02.06, 08:28 W mojej broszurce "Może jeż łże jeżom" jest palindromader,w którym informuję panią Ulę o niecnych czynach pana Bąka Izydora z niejaką Iką: "ej, Ula, Bąk Izydor świeże jada jeże i w środy z Iką baluje" Mnóstwo palindromów jest na www.palindromy.pl a w marcu krótkie palindromy będą uzupełnione o tematykę erotyczną (długie też) i wiersze-palindromy. Zapraszam. Piszcie do METRA, by czasem były tam palindromy. Pamiętajmy, że wiele ludzi nie korzysta z Internetu. Piszcie do mnie. Kontakt, najlepiej osobisty, jest najważniejszy. Palindromów nie zabraknie. Pozdrawiam. T.M. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi_szara Re: Tomiki czytane wspak 19.02.06, 11:46 Błędnie kojarzone z "jakimś szaradziarstwem"? Zasmuciło mnie to zdanie. Przecież to ścisły umysł Pana Profesora ułatwił Mu szaradziarskie spojrzenie na tablicę informacyjną, a dziedzinę chyba wystarczająco nobilitowali Tuwim i Barańczak. Serdecznie pozdrawiam prawie-szaradzistka. Odpowiedz Link Zgłoś
palindromy Re: Tomiki czytane wspak 19.02.06, 18:46 Wywiad w "Metrze" powstał w sprinterskim tempie (bez autoryzacji), zawiera różne drobne nieścisłości, ale mimo to osiąga cel - popularyzacię palindromów (wolałbym oczywiście więcej palindromów niż o sobie). Zdania, które Panią zasmuciło, nie ma w wydrukowanym artykule (teksty wydrukowane w Metro i na forum nieznacznie się różnią). Swój pogląd na tą sprawę przedstawię na stronie www.palindromy.pl na początku marca wraz z przygotowanym nowym materiałem. Zachęcam do współredagowania strony. Pozdrawiam. T.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: Tomiki czytane wspak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:59 Palindromadery Baranczaka stare ale jare, Morawskiego nowe i bardzo dowcipne. linki na www.palindromy.pl pozwalaja dotrzec do Metra i do zlotej kolekc Odpowiedz Link Zgłoś