Dodaj do ulubionych

Tomiki czytane wspak

IP: 141.30.102.* 14.02.06, 12:10
Piękne i budujące :) Tak trzymać!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jedrunia Re: Tomiki czytane wspak IP: 217.153.6.* 14.02.06, 12:33
      Ciekawa zabawa umysłowa,a nie wątpię że można w taki sposób - palindromem -
      przekazać bardzo dużo pozytywnych rzeczy.Pozazdrościć talentu ;)
    • Gość: biedrona KOBYŁA MA MAŁY BOK IP: .1.* / *.allianz.pl 14.02.06, 12:35
      jw
      • pan.koracz WÓŁ UTYŁ I MA MIŁY TUŁÓW 14.02.06, 12:43

• Gość: 1 kajak IP: *.athome225.wau.nl 14.02.06, 13:04
    • Gość: hrodoahad I lali masoni w mordy wydrom wino, sami lali! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 13:36
      (S. Barańczak, Pegaz zdębiał, czyli wprowadzenie w prywatną teorię gatunków). To jest właśnie PALINDROMADER, i to jeden z krótszych. Jak zauważa Barańczak (złośliwiec jeden!), MAŁY ten bok kobyły...

Ale, żeby odperzeć zarzut o niskie krytykanctwo: brawo dla pana Morawskiego. Szczerze podziwiam i talent, i spostrzegawczość, i odwagę (no faktycznie: komu to do czego potrzebne...?)
      Chapeau bas, panie Tadeuszu!

(a palindromaderem zacząłem, bo redakcja żadnego nie zacytowała. A szkoda.)
    • palindromy Re: Tomiki czytane wspak 17.02.06, 08:28
      W mojej broszurce "Może jeż łże jeżom" jest palindromader,w którym informuję
      panią Ulę o niecnych czynach pana Bąka Izydora z niejaką Iką:
      "ej, Ula, Bąk Izydor świeże jada jeże i w środy z Iką baluje"
      Mnóstwo palindromów jest na www.palindromy.pl a w marcu krótkie palindromy
      będą uzupełnione o tematykę erotyczną (długie też) i wiersze-palindromy.
      Zapraszam. Piszcie do METRA, by czasem były tam palindromy. Pamiętajmy, że
      wiele ludzi nie korzysta z Internetu. Piszcie do mnie. Kontakt, najlepiej
      osobisty, jest najważniejszy. Palindromów nie zabraknie. Pozdrawiam. T.M.
    • quasi_szara Re: Tomiki czytane wspak 19.02.06, 11:46
      Błędnie kojarzone z "jakimś szaradziarstwem"?
      Zasmuciło mnie to zdanie.
      Przecież to ścisły umysł Pana Profesora ułatwił Mu szaradziarskie spojrzenie na
      tablicę informacyjną, a dziedzinę chyba wystarczająco nobilitowali Tuwim i
      Barańczak.
      Serdecznie pozdrawiam
      prawie-szaradzistka.
      • palindromy Re: Tomiki czytane wspak 19.02.06, 18:46
        Wywiad w "Metrze" powstał w sprinterskim tempie (bez autoryzacji), zawiera
        różne drobne nieścisłości, ale mimo to osiąga cel - popularyzacię palindromów
        (wolałbym oczywiście więcej palindromów niż o sobie). Zdania, które Panią
        zasmuciło, nie ma w wydrukowanym artykule (teksty wydrukowane w Metro i na
        forum nieznacznie się różnią). Swój pogląd na tą sprawę przedstawię na stronie
        www.palindromy.pl na początku marca wraz z przygotowanym nowym materiałem.
        Zachęcam do współredagowania strony. Pozdrawiam. T.M.
        • Gość: omega Re: Tomiki czytane wspak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 12:59
          Palindromadery Baranczaka stare ale jare, Morawskiego nowe i bardzo dowcipne.
          linki na www.palindromy.pl pozwalaja dotrzec do Metra i do zlotej kolekc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka