Dodaj do ulubionych

Hey zgarnął Fryderyki

30.03.06, 13:35
Żenujące Nagrody Muzyczne znowu wręczone. Tylko po co? Nawet w nominacjach
kwitła mizeria, ten sam zespół pojawiał się po kilka razy bo zwyczajnie nie
było kogo nominować... Pogódźmy się, że w Polsce nie ma rynku muzycznego i
przestańmy się łudzić, że kogoś obchodzą jakieś Fryderyki, których nawet TV
Polonii nie chciało się transmitować.
Obserwuj wątek
    • Gość: zły porucznik Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.crowley.pl 30.03.06, 13:45
      Janerka - dno i nudy, koleś tak przekombinował ost. płytę, że żal słuchać
      Hey - to już od dawna kapela bez jaj (nieznośne sofciki, a Ligiewicz za cholerę
      nie umie grać!)
      Blechacz, Blacharz (?) - pitoli dla elity

Jak chcecie porządnego jebnięcia to posłuchajcie Kombajnu DZKPW, CKOD, Lili
      Marlene, Rentonu albo Psychocukru. Ewentualnie Penny Lane na żywo.
      • vontrompka Re: Hey zgarnął Fryderyki 30.03.06, 14:38
        CKOD?... hmmm... Kombajn powietrzny, ale nudnawy. Reszty nie znam...
        imho najlepsza płyta 2005 to Miasto Mania, ale to raczej nie jest porządne
        jebnięcie.
        • Gość: eLvis Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:13
          CKOD dobre dla małolatów.
        • Gość: p34 Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.acn.waw.pl 31.03.06, 09:11
          Posluchaj znakominej plyty Pana Kazia "Mloty pneumatyczne" - muzyki tam za
          wiele nie ma ale za to jakie jebnięcie.
      • Gość: eLvis Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:13
        Gość portalu: zły porucznik napisał(a):
        [...]
        > Blechacz, Blacharz (?) - pitoli dla elity

Dooooooobre :D
      • Gość: miszon ja IP: *.chello.pl 30.03.06, 15:30
        Janerka - świetna, zabawna płyta
        hey - trochę mnie zawiedli, ale chyba naprawdę nie ma wielu lepszych
        blechacz - super, radośnie i lekko, aż chce się słuchac, nie męczy się też jak
        ci wszyscy żółci
        Kombajn - owszem, spoko, a czasami super
        CKOD - dość pretensjonalne, dzieciakowe granie
        Lili Marlene - znam słabo, więć nie ocenie
        renton, psychocukr - nie słyszałem
        Penny Lane na żywo - widziałęm, nuda, nic odkrywczego, taki sobie klon
        myslovitza i negatywu, jak dla mnie mogliby nie istnieć, nikt by nie ucierpiał
        • Gość: Fantomas Re: ja IP: 83.70.199.* 30.03.06, 17:35
          A nie bylo w nominacjach Riverside? Jak to Hey wygral w kategorii rock/metal?
          Nie mamy innych przestawicieli tego gatunku ktorzy by sie liczyli ??
          • Gość: rafal Re: ja IP: *.cbk.waw.pl 31.03.06, 06:54
            > A nie bylo w nominacjach Riverside? Jak to Hey wygral w kategorii rock/metal?
            > Nie mamy innych przestawicieli tego gatunku ktorzy by sie liczyli ??

Oni chyba nie slyszeli o Riverside...
      • dziewczynka.z.tatuazem Re: Hey zgarnął Fryderyki 30.03.06, 18:12
        CKOD to porzadne jebniecie?

Spadlam z krzesla po prostu.

Badzwiewie muzyczne jakich malo.
    • Gość: a Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:39
      Zespół Hey to był znany, ale z 10 lat temu...teraz scena muzyczna się nieco
      zmieniła, szkoda, że nikt tu nie wspomina o dobrych zespołach np dancehallowych
      (ale nie tylko), które prezentują nowe, ale ciekawe i miłe dla ucha brzmienia...
    • Gość: ART Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.man.bydgoszcz.pl 30.03.06, 14:46
      A ja się cieszę, że Hey a w szczególności Kasia dostała Fryderyka w kategorii
      wokalistka! Od początku Fryderyki budziły kontrowersje, ale według mnie każda
      dziedzina sztuki ma swoje nagrody więc dlaczego nie muzyka? Może tych którzy
      nominują zmienić!!!!!
    • Gość: tolek Fryderyki, czyli Towarzystwo Wzajemnej Adoracji IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:05
      Kogo tam macie w grafiku na następny rok ?
      • Gość: eLvis Re: Fryderyki, czyli Towarzystwo Wzajemnej Adorac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 15:16
        Mezo Tabb - wyjście z kanałów.
        Kaja Paschalska - japonka puszcza bąka
        Leszcze - po pierś mnie jeszcze
        Golec uOrkiestra - peryskop

to udało mi się przemycić z oficjalnej listy nagrodzonych za 2006 r., ale o tym
        dopiero w 2007 ;)
        • Gość: A ona sie kaja Janerka i zespol Cynaderka zgarniaja Fryderyki IP: 152.75.137.* 30.03.06, 16:20
        • Gość: zzzz [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 30.03.06, 16:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Frycek Chopin dostal nagrode Janerki! IP: 152.75.137.* 30.03.06, 16:21
    • Gość: pafny i tak siostry rządzą!!! IP: *.net.autocom.pl 30.03.06, 16:22
    • Gość: eMCe Półprodukt IP: *.telpol.net.pl 30.03.06, 16:25
      ten tekst to półprodukt; co znaczy:

> "Śródtytuł
      >
      > W muzyce poważnej triumfował (...)
      >
      > sdfkjadskjf
      >
      > fkljglkfdsaja"

rewelacyjny pomysł na prima aprilis czy żenada w korekcie po raz kolejny?
      • Gość: buba Re: Półprodukt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 16:28
        A ten ptak? Zenada!!!
        • anima Re: Półprodukt 30.03.06, 16:36
          a to:
          (...) a utwór "Rower" najlepszą piosenką roku.
          (...) Krzysztof Kiljański, którego uznano wokalistą roku, a jego utwór "Prócz
          ciebie nic", wygrał w kategorii piosenka roku.

he??? co to za kaszana w gazecie?????
    • Gość: Jasia Fryderyki - zwycięzcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 17:08
      Wiecie co? Widzę, gdzie część z Was ma wyższą kulturę. Fryderyki stanowią
      podsumowanie osiągnięć muzycznych osób i grup, które potrafią się wyróżnić.
      Obrazą dla mnie jest stwierdzenie : "Blechacz, Blacharz (?) - dla p.....", bo
      bardzo kibicuję temu panu, a tym "p....." z pewnością NIE JESTEM. Grupę Hey
      doceniam. Janerka to twórca alternatywny, gratuluję nagrody. Dobrze, że chociaż
      Akademia doceniła Coldplay - może nie liczy się to dla NICH, ale dla MNIE. Pan
      Krzysztof Kiljański? Magiczny głos, również gratuluję. NIE OBCHODZI MNIE
      ważność czy uznanie tychże nagród, ale fakt, że to jest pewnien wyraz
      DOCENIENIA artysty.

Z poważaniem,
      "p.....", który słucha Blechacza.
      Blechacza, podkreślam.
      • Gość: korgal Re: Fryderyki - zwycięzcy IP: *.pojan.net 30.03.06, 19:20
        Pozdrawiam osobę która napisała o Riverside :) Każdy kto choć odrobine zna się na muzyce i słuchał Rivów wie, że to jedyny polski zespół który gra na prawdziwie światowym poziomie. Ale to dobrze, że we Fryderykach ani widu po nich, bo przecież Fryderyki to kompromitacja. Może nie bardzo szukałem do tej pory polskiego rocka, ale Riverside i Coma to dla mnie jedyne zespoły z prawdziwie rockową duszą w Polsce. Z tym, że myzyka Rivów ma w sobie pierwiastek kompletnego arcydzieła, a Coma jeszcze poszukuje swojej odrębnej twarzy, korzystając momentami wyraźnie np. ze stylu RATM. Ale ma tę szczerość i moc no i wydaje się spory potencjał, które dla mnie tworzą to co nazywam prawdziwym rockiem. Progresywnym, grundgowym itp... whatever :) a swoją drogą poszukam też innych, underground górą ;)
        • Gość: korgal Re: Fryderyki - zwycięzcy IP: *.pojan.net 30.03.06, 19:24
          Może przesadziłem z tym "każdy kto choć odrobine zna się na muzyce" to zbyt radykalne :P Odrazu zastrzegam, że to tylko moja skromna opinia i przejaw uwielbienia :)
    • koalanw heY hEY HEY!!!! 30.03.06, 20:18
      Viva la France!

Hey, viva la Pologne!!!
    • Gość: ja Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.gdynia.mm.pl 30.03.06, 21:02
      To nie Fryderyk a raczej "Rzeźba rodzącej Britney Spears" powinna byc tam
      rozdawana. W miniaturce, ale z detalami.
    • Gość: zenon Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:20
      Wszystkie fryderyki dałbym Arce Satana
    • Gość: bebok Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 00:21
      smutno mi, boże! niepotrzebnie wydane pieniądze na nagrody, które nawet nie dają
      żadnego prestiżu, żenada wzdłuż wisły.
    • artnow Re: Hey zgarnął Fryderyki 31.03.06, 07:37
      Nie rozumiem polityki tej nagrody...
    • Gość: woland29 Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.aster.pl 31.03.06, 09:23
      kiedy skończy się ta żenująca polska forma naśladowania wzorów z zachodu.
      Jesteście "warszawka" snobistyczni a przy tym indolentni. Nie macie pojęcia o
      dobrej aranżacji a tylko ściągacie od innych i do tego nie to co należałoby
      przenosić na nasz grunt. Nauczcie się myśleć niezależnie Wy "artyści" od siedmiu
      boleści. Jak dobrze że Kazik się tam nigdy nie pojawiał. Pozdrawiam
    • Gość: Latający_Holender Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:04
      Kiepka "gala", jeśli stanie jednego kolesia przy stoliku, niczym jakby rozdawał
      te 1000 zł na TVN co rano, można nazwać galą.
      Widać totalnie że nie było kogo nominować. W kółko powtarzali się : Janerka, Hey
      i Sistars. Cieszy wygrana Kapeli ze wsi Warszawa.
      Myslovitz jak zwykle sprawił im nieco kłopotu z klasyfikacją więc go wrzucili do
      "album roku rock/metal" :D
      Janerka i jego "Rower" to jakaś porażka i nie wiem jak można było dać mu
      jakąkolwiek nagrodę, a co dopiero 4. Te jego "Plagiaty" to jedna ze słabszych
      płyt tamtego roku. No ale może Janerka ma po prostu kumpli w firmach
      foograficznych.
      Wg. mnie zdecydowanie bardziej na nagrodę piosenki roku zasługiwał np. "Niech
      mówią że, to nie jest miłość" Rubika.
      Nowa twarz fonografii : Maria Peszek, ok, ale liczyłem raczej na Zakopower
      Ogólnie KIEPSKO KIEPSKO I JESZCZE RAZ KIEPSKO !
    • Gość: ewik Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:16
      Produkcją roku płyta Marii Peszek -tragedia ,mocno wypromowana beznadziejnie
      śpiewajaca aktorka,nuda,nieciekawa muzyka i teksty..ale to jest moje zdanie
      • Gość: pit Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: 83.168.124.* 31.03.06, 13:04
        Janerka, jego "Rower" i teledysk do tej piosenki to straszliwa chała, a tutaj -
        piosenka roku.

"Dwóch artystów uhonorowano statuetką w kategorii piosenka roku." - tekst z
        Onet.pl. Co za absurd.. są dwie piosenki roku. To tak, jakby były dwa Oskary za
        film roku...

Nie udało się zamienić Fryderków w polskie nagrody Grammy ;)...
    • Gość: Edyta Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.eia.pl 31.03.06, 14:15
      Ja sie ciesze,ze dostal-brawa dla najlepszego zespolu rockowego w Polsce!!!<fala>
    • Gość: T Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.macrosoft.pl 31.03.06, 14:48
      To bardzo dziwne nagrody i jak najbardziej odstające od rzeczywistości z dwóch
      podstawowych powodów:

1/ wykonawców, utwory i produkcje zgłaszają TYLKO i WYŁĄCZNIE firmy
      fonograficzne i one decyduja kogo od siebie i do jakiej kategorii zgłoszą:
      jakby sie uparli to mogliby Blechacza do rocku zgłosić. Wiec jesli maja
      kilka "wielkich" gwiazd, to nie zglaszaja wszystkich tylko wg wlasnego uznania.
      2/ decyzje o przyznaniu fryderykow nie daja sluchacze ani chocby liczba
      sprzedanych plyt - decyduja "komisja z branzy" - wiec kazdy promuje swoich
      znajomych i znajomych znajomych itd. jak na oskarach :)

• Gość: ello Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.aster.pl 31.03.06, 14:52
      brawo dla kasi nosowskiej za to ze sie nie zmienia i nie poddaje modzie jak
      czesc artystow. Za to ze jest wierna sobie, swoim textom i swojej muzyce.
    • Gość: jazz Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.chello.pl 31.03.06, 15:46
      Gorące oklaski dla Heya, nie tylko za ostanią płytę, ale za całokształt. Brawa.
      Oby tak dalej :-)
    • Gość: wymiotnik co za bzdury ! Rigolettać sie chce ... IP: *.promax.media.pl 31.03.06, 17:21
    • Gość: janeczka śmieszne są te wypowiedzi na forum , dziecinada ! IP: *.promax.media.pl 31.03.06, 17:27
      Niektórzy wypowiadaja sie tak ,jak by nie wiem co sie stało . Powaga ,
      pokazywanie swojej fachowości, znajpmość tematu ,... Smieszne to , nie mówiąc
      , ze... głupie .
    • Gość: zołnierz zamiast Fryderyków wręczać ...pisuary albo bidety IP: *.promax.media.pl 31.03.06, 17:29
    • Gość: mango Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.aster.pl 01.04.06, 17:19
      A ja sie ciesze, ze to wlasnie Hey prawie wszystko zgarnal. nagrody jakie by
      nie byly warto zdobywac. Brawka dla Kasi za to, ze po tylu latach trzyma fason
      i jest po prostu najlepsza (albo przenajmniej jedna z). chociaz wyboru to my za
      bardzo nie mamy.. a szkoda, bo potencjal wielki..
    • Gość: qui Re: Hey zgarnął Fryderyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:34
      brawka dla ciebie za rzetelną ocenę tej imprezy i trzeźwe spojrzenie na
      rzeczywistość, bo tak w istocie jest..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka