vaud 09.04.06, 08:05 Podbijam urlop. Odlatuje w rejony pustynne kontynentu zamorskiego. A to rizona jest. Lany Poniedzialek suchy jak pieprz sie zapowiada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Wakacje 09.04.06, 09:22 Więcej Vaudy w Arizonie! Tylko nie biegac tam w sensie jogging bo brak spocenia zdradliwy w tamonejszym suchym bezvaudnym (chlip, chlip) klimacie i potem taki meklemburczyk średniodystansowiec polata między kaktusmi (a gruenkohlu w promieniu 200m mil nie uswiadczysz, najbliższy w sklepie towarów kolonialnych pana Gupty, w puszkach, z Dithmarschu)) i nawet sie, Gott sei Dank, nie spoci, ale za to suchutki mdleje w publicznym klopie od odsolonia nieuświadomionego, w Tucson, Arizona, jak śpiewali Beatelsi. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wakacje 09.04.06, 09:41 No, u mnie to mnie jest bezvaudnie, a nawet wręcz przeciwnie. Z szansą na podvaudnie. "Arizona dreamer" nonormalnie. Cześć, Zielona:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wakacje 13.04.06, 07:32 brezly napisał: > Więcej Vaudy w Arizonie! > Tylko nie biegac tam w sensie jogging bo brak spocenia zdradliwy w tamonejszym > suchym bezvaudnym (chlip, chlip) klimacie i potem taki meklemburczyk > średniodystansowiec polata między kaktusmi (a gruenkohlu w promieniu 200m mil > nie uswiadczysz, najbliższy w sklepie towarów kolonialnych pana Gupty, w > puszkach, z Dithmarschu)) i nawet sie, Gott sei Dank, nie spoci, ale za to > suchutki mdleje w publicznym klopie od odsolonia nieuświadomionego, w Tucson, > Arizona, jak śpiewali Beatelsi. ---->poszlim do botanicznego ogrodka z kaktusyma, sukulentyma i agwyma i aloesyma. Kapelutki, parasole ( ja ), butle napojow i slone paluszki. Piekarnik kwitnie rajsko, a grzeje piekielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wakacje 13.04.06, 09:40 Ehem, jakby brzmail ten kawalek Tuwima ze Grechuta spiewa, o peku czerwonych melancholii ("smutek moj a pani zal", a tu trza keep smiling, przyp. BreslY) co lekkomyslenie dal on slowo ze kwiat ich kwitnie ksiezycowo**, gdyby tak Tuwim w tyj Arizonie wsrod sukulentow i agawow, tak sobie usiluje wystawic, no tylko. -- ** a liscie mra srebrzyscie Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wakacje 13.04.06, 09:46 brezly napisał: > Ehem, jakby brzmail ten kawalek Tuwima ze Grechuta spiewa, o peku czerwonych > melancholii ("smutek moj a pani zal", a tu trza keep smiling, przyp. BreslY) co > lekkomyslenie dal on slowo ze kwiat ich kwitnie ksiezycowo**, gdyby tak Tuwim w > tyj Arizonie wsrod sukulentow i agawow, tak sobie usiluje wystawic, no tylko. ------> "Sloneczniki" by napisal. Przeciez. Li i jedynie. > > -- > ** > a liscie mra srebrzyscie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wakacje 13.04.06, 09:49 Ze na moj entuzjam i pani zapal Na wiachem slonecznikow siem zalapal I po kupiecku daje slowo Ze olej z nich jesc odlotowo ? Tak mniej wiecej by to brzmialo? Scen a dzieje sie na Fat Farm, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wakacje 13.04.06, 10:03 Piers cherlawa, o niskim poziomie cholesterolu wyteza? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wakacje 13.04.06, 10:07 Cherlawa, ale huzar. Jeszcze jeden huzar dzisiaj... To juz chyba bylo... Jak huzary, to damy... albo nie: sprze-damy. Liczy sie przedsiebiorczosc. Pan mi poda szlafrok z wieszaka, bo nie mam sily wstawac w tym upale? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wakacje 13.04.06, 10:09 Podam, choc przy tej roznicy wilgotnosci powietrz, to powinien sam przeleciec. Jakas sila higrotropowa, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wakacje 13.04.06, 10:26 To jest suchy szlafrok... Jest takie prawo? ...Albo ze mam wieksze stezenie roztworu? Toooooooo by mi tu zaraz chluplo od pana chmurkou gradowou.... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Wakacje 13.04.06, 10:27 Tak sie zastanwiam czy by nie mgolo byc. Ale mi wychodzi ze to sie pogoda nazywa, co wychodzi. Ciekawe, jakby rozpatrzyc stezenie szalfrokow. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Wakacje 13.04.06, 10:33 brezly napisał: > Tak sie zastanwiam czy by nie mgolo byc. Ale mi wychodzi ze to sie pogoda > nazywa, co wychodzi. Ciekawe, jakby rozpatrzyc stezenie szalfrokow. ----> w roztworze? to mokrosc szafrokow miala byc versus suchosc arizonska. Odpowiedz Link Zgłoś
annabelle1 Re: Wakacje 13.04.06, 13:00 No prosze ja juz wywalilam melacholie a pan Br je wspomina .Cos w powietrzu moze. Odpowiedz Link Zgłoś