Dodaj do ulubionych

Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki

27.05.06, 16:38
W czwartek młox miejscowa piła w grupach monopłciowych w plenerze. Wyjatkowo
licznie czemuś. Okazuje sie że po Dniu Ojca, co tu jest właśnie wtedy, we
Wniebowstąpienie, taka ma młodx meska swiecka tradcyje że sie upija. Przy
okazji ta łysa dostaej małpiego rozumu i w dawnym DDRze dokonała paru napadów
typu rasistowskiego, przy czym co najmniej raz sama dostała tęgo po ryjach.
Ale jak zauwazyła zmartwiała z przerażenia, nie tylko wobec cudziezmców
przemoc, bo i tu pokazano nasze, jak najbardziej West miasto tam po popicu na
działkach jęli demolowac altanki (nieswoje). Chyba z nienawiści do ekologów
czy co? Bardzo się firmy ubezpieczeniowe zdenerwowały i pwoiedziały że ich dorwą.
Obserwuj wątek
    • szubad Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 27.05.06, 16:48
      oj,z firmami ubezpieczeniowymi to nie ma żartufff, Panie Brezly
      tam sie rozchodzi o pieniondze ijeszcze raz opieniondze, nie bendzie
      postsentymentalizmuf dla lysych! I w3D-kontruktywizmu na dzialkach tez...
      • brezly Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 27.05.06, 16:49
        Ja też tak myślę i nie chciałbym żeby na mnie firma ubezpieczeniowa polowała.
        Łyso im bedzie.
        • szubad Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 27.05.06, 17:34
          Panie Brezly, ja siem tak generalnie to jednak cokolwiek troche martwie o
          lysych, bo one też som żywięta i tego no. Nawet firmom ubezpieczeniowym nie da
          siem upchnonc problemu pod dywan. Co będze z nimi dalej -w życiu? No ale
          oczywiście 3dkonstruktywizmowi nie swoich altanek stanowcze nie i fruwajoncym
          znakom drogowym w kierunku na wprost kierunku ruchu też stanowcze nie. Aha i
          wymalowałam transparent dla lysych: motkiem a nie młotkiem (oby, kiedyś, chocby
          i dużo, dużo później.ale zawsze)
          (wie Pan co, tera to mnie siem jednak jakoś tak pozytywistycznie skojarzylo z
          tym Wojaczkiem na tamtym transparencie - pozytywno-naiwnie.Pan siem nie gniewa
          na Szubad ze ten ideał, ze jej siem tak powionzało, że niby pod strzechy, tj na
          bruk, chciałam rzec :-)
          • brezly Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 27.05.06, 19:55
            Jakim Wojaczku, pani Szubadowa, bo ja juz paznkocie gryze, za szperklapy sie
            łapie, w głowe zachodzę, opony mózgowe mokrymi szmatami obkładam i cielym
            amoniakiem polewam, usiłujes obie wiekszą pamięc podłączyć i NIC.
            Bursostachurowojaczki, tak byly, ale ja ich na transparetn, że w d... małe
            miasteczka, może byc, ale no, bitom mi się parzystośc przestawia.

Ale wogóle litrówki na transparentach to je ono. "Żądamy godnie płatnej prasy!",
            np. Albo "Nie chcemy po maturze szlifowac bryków!!". "Solidarni z warczącym
            narodem Rurytanii", "Szukaj, Bush, Buduj". Te rzeczy.
            • szubad Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 27.05.06, 20:48
              Panie Brezly, ja mam nadzieję, że u Pana chociaż jeden paznokłykieć został!
              Szubad musi sie oblożyc lodem albo poddać egzorcyzmom dla najcieższych
              przypadkow zamawianych (potem leżenie nieruchomo w bandażach nasączonych
              pokostem przez 72 godziny nad paleniskiem dla ostatecznego oparowania i
              odkadzenia!:)
              to nie Wojaczek! Wojaczek tylko Szu opętal, ja z Wojaczkiem od dwóch dni walczę
              wojaczka szukam i wojaczek mi na myśli gdzie się nie obrocę (nie ma Pan czasem
              linki ratunkowej?)wie Pan - to jak po grzybobraniu, nie można zasnąć bo co się
              powieki przymknie to sie poszycie i leśne runo widzi... :-)
              Tfu tfu tfu. pan mi wybaczy i inni wielbiciele tez, ze ja dzisiaj Wojaczkowi
              wszytsko przypisuje, swoje i cudze też i jakby mnie kto zapytal kto kolo
              wynalazł to tez bym je dla wojaczka ukradla :-)

• szubad Army for rum 28.05.06, 16:58
                Czyli na jednego panowie do kantyny!:-)

media.militaryphotos.net/photos/fallujah_offensive/aci
                Panie Brezly! zaczynam być fanko, to jakiś atawizm powiązany z walko pci i tym,
                no tfu maczizmem! yhy! ;-)

www.nfow.pl/portal.php
                • brezly Re: Army for rum 28.05.06, 19:26
                  Ja tam sobie raczej zdjec w pracy nie robię, uwazam to za nadmiarowe.
                  • szubad Re: Army for rum 28.05.06, 21:33
                    ich ktoś cyknął - instruktażowo

www.domanski.pl/uploads/galery/80.jpg
              • brezly Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 28.05.06, 19:25
                Znaczy zawojował panio Wojaczek, a ja teraz mam panio odwojować i ocalić jak
                GROM petroladę, tak?
                To na wyjście z Wojaczka tylko inny breslauer pomoze jako to ten mianowicie tu.
                On zresztą na wszystko inne pomaga też:
                www.waligorski.art.pl/liryka.php
                • szubad Re: Dzień Ojca, Himmefahrt, neofaszysci i działki 28.05.06, 21:40
                  to ja dziękuje i ide czytać, od woja :-)

www.republika.pl/rafal_wojaczek/index.htm
                  • szubad Jak GROM petrolade 28.05.06, 22:00
                    media.cgm.pl/2005_obraz_dzwiek/klipy1/lech_janerka_rower.mpg
                    • jan.kran Re: Janerka też z Breslau:)) ntxt 28.05.06, 22:18
                      • szubad Re: Janerka też z Breslau:)) ntxt 28.05.06, 22:27
                        Cześć Kranie! Skoczymy na rower? :)))
                        • jan.kran Re: Janerka też z Breslau:)) ntxt 28.05.06, 22:32
                          Cześc kochana ,ja nie mogę na rower bo mam promila. Wię idę skoczyć do łóżka ze
                          Szwejkiem))
                          • szubad Re: Janerka też z Breslau:)) ntxt 28.05.06, 22:42
                            promile + Szwejk = ProSmile :-)
                            dobranoc
                            • brezly Re: Janerka też z Breslau:)) ntxt 29.05.06, 07:50
                              Kranie, chcesz linke do oryginalu czeskiego? Jak sie zna na pamiec polskie
                              tlumczenie to jest niezla zabawa.
                              • jan.kran Re: Janerka też z Breslau:)) ntxt 29.05.06, 08:55
                                brezly napisał:

> Kranie, chcesz linke do oryginalu czeskiego? Jak sie zna na pamiec polskie
                                > tlumczenie to jest niezla zabawa.

Mówisz o Szwejku ? Nie jestem pewna czy mogę stanąć w szranki z jeszcze jednym
                                językiem:))
                    • brezly Re: Jak GROM petrolade 29.05.06, 07:49
                      No wlasnie no wlasnie.
                      • zielonamysz Re: Jak GROM petrolade 29.05.06, 08:54
                        Ja chcem i dzien dobry!!!
                        • brezly Linka do Szwejka 29.05.06, 13:01
                          www.volny.cz/vladimir.fuksa/svk%20web/1-01.htm
                          I dalej.
                          I to przepiekne tam:

„Některej revolver, paní Müllerová, vám nedá ránu, kdybyste se zbláznili.
                          Takovejch systémů je moc, Ale na pana arcivévodu si koupili jistě něco lepšího,
                          a taky bych se chtěl vsadit, paní Müllerová, že ten člověk, co mu to udělal, se
                          na to pěkně voblík. To vědí, střílet pana arcivévodu, to je moc těžká práce. To
                          není, jako když pytlák střílí hajnýho. Tady jde vo to, jak se k němu dostat, na
                          takovýho pána nesmíte jít v nějakých hadrech. To musíte jít v cylindru, aby vás
                          nesebral dřív policajt.“
                          • millefiori Re: Linka do Szwejka 29.05.06, 13:31
                            Paní Müllerová, která čekala nahoře na mostě s vozíkem na Švejka, když ho viděla
                            pod bajonety, zaplakala a odešla od vozíku, aby se vícekrát k němu nevrátila.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka