Dodaj do ulubionych

Jackson nie nakręci ''Hobbita''

22.11.06, 16:37
Nikt inny nie zrobi tego tak genialnie, jak Jackson
poradził sobie z Władcą. Można wybrzydzać, ale uratował z książki (prawie)
tyle, ile się dało (oczywiście w wersjach reżyserskich).
A teraz zrobią z tego kolejnego Harrego Pottera. Bleh :/
--
Dziwki z Warcraft'a
Obserwuj wątek
    • Gość: potok Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:45
      tolkien napisał e- mail.....litości z zagrobu to można tylko straszyć
    • razzmatazz Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 22.11.06, 16:46
      - Zawsze sądziliśmy, że będziemy kręcić "Hobbita" i być może ten drugi film -
      napisał Tolkien w e-mailu do portalu TheOneRing.net.

Chyba Jackson? Bo Tolkien na pewno nie, umarł ze 30 lat temu :)
      • pe1 Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 22.11.06, 16:59
        Jackson + Wingnut Films mają chyba prawo używac liczby mnogiej?

polska język trudna język?
        • Gość: Oko Obserwatora Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.chello.pl 22.11.06, 18:35
          I bardzo dobrze, bo ta holiłódzka szmira nakręcona przez Dżeksona to było dno.
          Chociaż wątpię, by ktoś zrobił z Hobbita naprawdę dobry film (na miarę książki),
          to przynajmniej pozostaje cień nadziei.
          pozdrawiam
          • Gość: X Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.chello.pl 22.11.06, 18:56
            Się zgadzam. Tzn. po wyjściu z kina byłem nawet usatysfakcjonowany, bo nie spodziewałem się zbyt wiele poza widowiskiem. Oglądając całość jeszcze raz (niedawno była powtórka na TVNie), kiedy wszystkie efekty straciły na wartości, uświadomiłem sobie jak kiepska jest ekranizacja Jacksona. Płytka sieczka poprzeplatana z naiwnymi dłużącymi się wstawkami melodramatycznymi. Sposób w jaki przedstawiono "obłęd" Frodo to po prostu kpina.
            • Gość: nie lubie Jacksona Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:29
              To najlepsza wiadomość od czasu trylogii Jacksona (nie nazwę tego czegoś
              ekranizacją trylogii Tolkiena). Momentami to nie różniło się od "Martwicy mózgu"
              (którą lubię, ale trochę czego innego oczekiwałem od "Władcy").
              • troll7777 co? holyjud znow nakreca atmosfere wojenna? 22.11.06, 21:03
                bo te banialuki dla polglowkow zbiegly sie swego czasu pieeeeknie z nakrecaniem
                psychozy w kraju spasionych chamburgerowcow oraz za granica... te "dwie wieze'
                to byl juz szczyt braku subtelnosci w przekazie podswiadomym - czyli zwykla
                lopatologia do nieukow, ktorzy dzis siedza w ajraku i grzebia w piachu w
                poszukiwaniu owych 'tajemniczych broni saurona -saddama'. grubymi nicmi szyta
                robota propagandowa w stylu ribbentropa, riefenstahl czy otto rahna o
                atlantydzie... brednie dla mas gorsze od przyslowiowych 'szklanych domow'.
                bleee... chyba wzorowali sie holyjudzcy producenci na ideologicznym sukcesie
                'gwiezdnych wojen' - zapewne niezamierzonym, choc wplywy filozofii bliskiego
                wschodu sa tam tez wyjatkowo silnie narzucajace sie - filozofii kabalistow i
                wolnych handlarzy - od epoki tatcher i reagana uszczesliwiajacych swiat - z
                marnym skutkiem dla przyslowoiowych 'dziadow'... a Polska jest sztandarowym
                przykladem 'sukcesow' owych ( heheh... liberanalnych... obrzydliwe ale
                siegajace nerwu owej filozofii okreslenie - bo to nie liberalizm ale
                neoliberalizm, neocohnizm czyli zdegenerowany liberalizm -ideologiczne
                przyzwolenie na ladowanie kogo sie da w tzw 4 litery ..bleeee ) filozofii...
                bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
                • troll7777 dobrze wymawiam nazwe? : holyjud... czy moze nie 22.11.06, 21:43
                  za dokladnie... coz - anielskiego sie uczylem samodzielnie z neta wiec moga byc
                  bledy w prawidlowej artykulacji liter i slowek... gdyby sie ktoremus dyzurnemu
                  'nadwrazliwcowi' mocno zle kojarzylo - to niech zamknie oczy. wtedy nasz ( wasz
                  ) wolny dla handlu swiat staje sie piekniejszy...
    • miauka Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 22.11.06, 16:50
      "Na tą chwilę z utęsknieniem czekały miliony..."

Halo, korekta GW budzimy się i bierzemy sie do roboty; po polsku mówi się "TĘ"
      chwilę!!!
      • Gość: blindfury Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:52
        Nie jesteś na czasie, od kilku już lat "tą" również jest równoprawnie
        poprawne :)
    • nestea1 Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 22.11.06, 16:53
      - Zawsze sądziliśmy, że będziemy kręcić "Hobbita" i być może ten drugi film - napisał Tolkien w e-mailu do portalu TheOneRing.net.
      kto napisał tego maila, bo chyba źle zrozumiałam?:)
      • pe1 Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 22.11.06, 17:00
        następna, która ma kłopoty z rozumieniem tekstu pisanego?

Jackson wypowiada się w imieniu swoim i firmy Wingnut Films
        • Gość: yeellow przyganial kociol garnkowi... ;-) IP: 194.7.114.* 22.11.06, 17:14
        • Gość: kate Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.dsl.bell.ca 22.11.06, 17:23
          Gamoniu, nie chodzi o liczbe mnoga ty;lko o to ze Tolkien pisze e-mail'e.
    • Gość: profes79 Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.cable.ubr01.perr.blueyonder.co.uk 22.11.06, 16:59
      Tylko JAckson!!!

Juz wiem - nakreci to ten rezser ktory krecil Wiedzmina - tak genialnych w swej
      prostocie efektow specjalnych nie zapewni im zaden inny!! ;)
    • Gość: Nazgul Skandal IP: *.ih.univ.szczecin.pl 22.11.06, 17:43
      No to katastrofa. Jackson osiągnął sukces, bo wsłuchał się w głos fanów JRR
      Tolkiena, zamist forsować swoje wizje. Pmiętam, jak znajomi mówili mi po filmie:
      "wszystko wyglądało tak, jak to sobie wyobrażałem/am czytając książkę, a tam,
      gfzie film róznił się od wyobrażeń - był lepszy!". Gdzie można wysyłać te protesty?
      • Gość: ach Re: Skandal IP: *.de.ibm.com 22.11.06, 17:58
        Nie wiecie co to ma być za drugi film?
        • xply Re: Skandal 22.11.06, 18:12
          Z tego co kojarze, to chodzilo o historie Berena i Luthien
          wyciagnieta z Silmarilionu. Ale na 100% glowy nie dam :-/
          --
          Niegrzeczne gry dorosłych dzieci
      • Gość: smutny Re: Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:20
        Szkoda, byłem w kinie 8 razy (4,2,2), co 2-3 dni oglądam Władcę na DVD, jest
        doskonały.
        Nikt inny chyba nie zbliży się do poziomu Jacksona...
    • Gość: Marek Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:58
      No i PIERŚCIEŃ wygrał!!!!
    • Gość: kane już starczy tego Tolkiena IP: *.compower.pl 22.11.06, 18:11
      jak zrobią tego Hobbita to wyjdzie kolejny Harry Potter :/
    • Gość: Thomas Percy Teraz zrobi to spec od wuxia - ten od Wiedzmina IP: *.acn.waw.pl 22.11.06, 18:31
      i bedzie cool
    • Gość: ewka mewka Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.pchelp.2-0.pl 22.11.06, 19:11
      moja koleżanka magda s jest jak władca pierścieni wie wszystko o swetrach
    • Gość: khysiek Chwalcie Pana, Alleluja !!!!!!!!!!!!! :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 19:49
      Oto wesoły nam dzień dziś nastał - cud, cud niesłychany, że ten debil nie wepcha
      swoich tłustych paluchów do następnego filmu Tolkiena. :D :))))))))))))
      Chyba każdy średni reżyser by je lepiej zrobił niż to "coś" z Nowej Zelandii,
      które potrafiło tylko zatrudnić "szpeców" od Xeny i Herkulesa i zrobić nowy klon
      tych arcydzieł kiczu dla debili.
      • Gość: jacaranda Re: Chwalcie Pana, Alleluja !!!!!!!!!!!!! :D IP: *.onlink.net 22.11.06, 20:42
        ales khysiek glupot nagadal az rozbolala mnie glowa. Znalazl sie spec-krytyk. A
        znasz sie chociaz na tym czy tak cos pleciesz aby plesc?
        • Gość: khysiek Re: Chwalcie Pana, Alleluja !!!!!!!!!!!!! :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:04
          ROTFL przezabawnyś
    • Gość: Quide Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.retsat1.com.pl 22.11.06, 19:56
      Yes, yes, yes ze sobie pozwole na cytat. Mysle ze wiekszosc fanow prozy Tolkiena
      zgodzi sie ze to byla dobra decyzja. Juz wystarczy to co Jackson napsul w swojej
      wizji Wladcy Pierscieni. Jak dla mnie byl tylko jeden pozytyw tego tworu -
      zaczalem doceniac wersje Bakshiego :)
      • Gość: paszczakowna1 Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.zd.com.pl 23.11.06, 00:35
        > zaczalem doceniac wersje Bakshiego :)

Wiesz, ze ja tez. Nie bardzo rozumiem, czemu ludzie wieszaja psy na Bakshim (no
        moze z wyjatkiem koszmarnego Sama). Zwlaszcza jak wezmie sie pod uwage, ze
        wszystkie udane pomysly scenariuszowe (plus jeden glupi - Saruman na balkonie)
        Jackson&Boyens wzieli od Bakshiego.

Ale swoja droge sie boje, ze mozna z Tolkiena zrobic cos znacznie gorszego niz
        Jackson. Filmy mnie denerwuja (choc FoTR najmniej), ale jednak 'cos' w nich jest.
    • Gość: mIke Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.aster.pl 22.11.06, 20:37
      WAJDA! WAJDA! TYLKO WAJDA!
    • Gość: Ten Sam Andrzej Wajda!!! Tylko Wajda! IP: *.aster.pl 22.11.06, 20:39
      :)
      • yunan2 Re: Andrzej Wajda!!! Tylko Wajda! 23.11.06, 04:23
        Wajda ! Tylko Wajda !!! I Janda w roli tytułowej !!!
    • xaliemorph Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 22.11.06, 21:07
      Szkoda. Bo owszem, dla fanów książki ekranizacja Władcy Pierścieni była profanacją, ale ja jednak muszę przyznać iż naprawdę dobrze udało mu się przenieść nieco przydługą książkę, z dłużyznami dla większości ludzi (IMHO to nie jest utwór dla szerokiej rzeszy czytelników, szczególnie dzisiejszych czytelników)na ekran, nie etapując ową dłużyzną i interesując grono wiecznie zniecierpliwionych ludzi. Za ten sukces niewątpliwie należy się mu uznanie. A co do innego reżysera, to może jest to dekadenckie narzekanie, ale boję się że zrobi on z całkiem przyjemnie czytającego się "Hobbita" film nudny jak flaki z olejem, jakich jest masa aktualnie w kinach. Czyli zrobi coś kompletnie na odwrót do Jacksona. I przypomnę że z reguły wtrącenia wytwórni w kształt filmu, często się kończyły flakowatymi filmami, na które mniej osób szło, i w gruncie rzeczy mniej zarabiały. Ale mamona potrafi zaślepić, to niektórzy nie potrafią myśleć.
      • Gość: g david lynch, tylko david lynch :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 22:15
      • Gość: kw Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:46
        Dluzyzny to dopiero ww filmie sa. Ida i ida i ida ida i ida... a jak juz dojda, to pierdut ten pierscien w glebe i po sprawie. Co do drugiej czescie Twej swiatlej wypowiedzi - to fantastyczne, ze wiesz juz, jaki bedzie ten nienakrecony jeszcze Hobbit. Jasnowidz jakis, albo cus. Badz tak mily i podaj mi jeszcze numery Lotto w najblizszym losowaniu.
    • Gość: Arv Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.napora.eu 22.11.06, 23:41
      I bardzo dobrze. "Władca" był kiepski. Pominięto tyle ważnych wątków powieści żeby wstawić dłużyzny typu "jaka piękna Nowa Zelandia, patataj, patataj" albo "jaka straszna ta wojna" lub "upadajaca flaga Rohanu".
      • Gość: PROFES79 Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: 81.144.141.* 23.11.06, 02:25
        OWszem. Malo tego - niektore sceny z II i III czesci wolaja o pomste do nieba
        (Elfy w Helmowym Jarze np.)
        Jednak caloksztalt byl znakomity. Mialem przyjemnosc ogladac caly cykl jednym
        ciagiem - zarowno kinowy jak i w domu rezyserski - naprawde film ktory nawet
        najzazartszy krytyk musi docenic. Boje sie wlasnie tego ze ktos totalnie sp.rzy
        film o Hobbicie. Ze wyjdzie z niego drugi Wiedzmin - ktory mimo dobrej gry
        aktorskiej Zebrowskiego ( co do ktorego mnostwo osob na etapie krecenia mioalo
        watpliwosci) nadaje sie jako caloksztalt tylko i wylacznie na podrecznik "Jak
        nie nalezy krecic filmu na podstawie ksiazki).
        Szkoda. Mam tylko nadzieje, ze decyzja nie jest ostateczna.
    • Gość: blablabla Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:58
      a ja powiem krótko, że uważam go za frajera, który poświęcił piękną kartę ze
      swojego życia (jaką bez wątpienia byłoby kręcenie Hobbita i "tego drugiego
      filmu") na rzecz kasy, której po władcy pierścieni i tak już na miliard procent
      nie ma na co wydawać... nawet jeśli wygra grubą kasę to będzie miał po prostu
      więcej grubej kasy plus świadomość tego co stracił (i zapewne będzie zgryźliwie
      z zazdrością w sercu krytykował ekranizację losów Bilbo nakręconą przez kogoś
      innego)
      • Gość: smutny Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:41
        W dodatkach do WP Jackson opowiadał, że marzył całe życie o ekranizacji
        Tolkiena i pewnie z tej miłości do książki wyszedł mu wspaniały film. Kilka lat
        kręcił Trylogię, a teraz czym będzie żył? Kasy, nawet jak nie wygra w sądzie, i
        tak już ma tyle, że kilka pokoleń jego następców nie będzie musiało pracować.
        Chyba, że już ją przeszastał, bo i tak można, ale gdyby był tak głupi, to nie
        wyreżyserowałby tak wspaniałego filmu. Smutno mi, bo na reżysera Tolkiena był
        doskonały, i warsztatowo, i duchowo...
    • Gość: roman Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.aster.pl 23.11.06, 00:06
      a skąd wiesz?
      • Gość: miszon ciekawe IP: *.chello.pl 23.11.06, 00:42
        Moim zdaniem, najciekawsza w tym wszystkim jestinforamcja o "tym drugim filmie". Co to może być? BO jakby historia Turina Turambara, to byłoby niezła, mocna, brudna rzecz.
        • yunan2 Re:Wajda!! Tylko Wajda !!! 23.11.06, 04:26
          Wajda ! Tylko Wajda !! I Janda roli tytułowej !!
          • constance27 Re:Wajda!! Tylko Wajda !!! 23.11.06, 08:49
            Wolałabym z dwojga złego, aby Jackson popsuł Hobbita, nie zaś Władcę
            Pierścieni. Niestety, nikt go nie powstrzymał w porę... Przyznaję, że pierwsza
            część Trylogii w jego ekranizacji przypadła mi do gustu. Ale Dwie Wieże i
            Powrót Króla?! Dla mnie to była masakra. Po pierwszych trzydziestu minutach
            Dwóch Wież stwierdziłam, iż cokolwiek usiłował przenieść na ekran Jackson, z
            pewnością nie był to Tolkien. Te głodne żałosne kawałki rodem z taniego
            melodramatu - ta wiecznie szlochająca Arwena i jej wizje, Aragorn który sam nie
            wie czego chce i jest wszystkim tylko nie przywódcą, Faramir będący bladą kopią
            Boromira, nie mający nic wspólnego z Tolkienowskim pierwowzorem, a na koniec
            dobijająca mowa Sama na temat Wielkiej Misji Dziejowej, tylko brakowało
            amerykańskiej flagi w tle.
            Powrót Króla obejrzałam już tylko z obowiązku i bez złudzeń. I niestety był
            dokładnie tak zły, jak się spodziewałam.
            Wiem oczywiście, iż wielu ludziom film się podobał, jednak dla mnie to była
            porażka. Rozczarowanie tym gorsze, że po niezłej pierwszej części oczekiwałam
            równie dobrej kontynuacji. Ale nie - trzeba było nakręcić kolejny durny film w
            amerykańskim stylu, gdzie główną rolę odgrywają efekty specjalne, a przesłanie
            wbija się widzowi do głowy łopatą.
            Jeśli zaś chodzi o Hobbita - no dobrze, pewnie miłośnicy Tolkiena mnie
            zwymyślają, ale przyznam szczerze - nie podobała mi się ta książka. Władca
            Pierścieni jest rewelacyjny, natomiast Hobbit po prostu (jak dla mnie) nudny.
            Dlatego nie interesuje mnie szczególnie ekranizacja.
            • jurek7 Re:Wajda!! Tylko Wajda !!! 23.11.06, 09:42
              constance27 napisała:
              Jeśli zaś chodzi o Hobbita - no dobrze, pewnie miłośnicy Tolkiena mnie
              > zwymyślają, ale przyznam szczerze - nie podobała mi się ta książka. Władca
              > Pierścieni jest rewelacyjny, natomiast Hobbit po prostu (jak dla mnie) nudny.
              > Dlatego nie interesuje mnie szczególnie ekranizacja.

Cóż, "Hobbit" został napisany 20 lat przed "Władcą Pierścieni" i miał być po
              prostu opowiadaniem dla dzieci, czyli to zupełnie inna kategoria niż WP.

A co do Jacksona, to przede wszystkim cieszę się że ekranizacja Władcy w ogóle
              miała miejsce. Jako fan twórczości Tolkien mam naprawdę sporo zastrzeżeń do
              filmów.
              Pomijając kwestię zgodności z fabułą (tudzież oddania klimatu książki), u
              Jacksona nie podobały mi się na przykład takie typowo horrorowe zagrywki z
              nachalnym epatowaniem obrzydliwymi twarzami orków. Mnóstwo ujęć z ryczącą i
              powykrzywianą mordą orka na cały ekran, po co to komu...

"Hobbit" jest książką dla dzieci, zdecydowanie bardziej pogodną niż WP, dlatego
              też chyba dobrze, że nie będzie jej ekranizował lubiący epatować makabrą
              Jackson.
            • pies_kuba Re:Wajda!! Tylko Wajda !!! 23.11.06, 13:02
              Tylko nie Wajda!

Ja uwazam, ze Wladca zekranizowany byl soooopor!Po prostu obejrzalam go weile
              razy!
              I ksiazka Hobbit wcale nie jest nudna, jest zabawna, przygodowa, ale na pewno
              nie nudna, tym bardziej z flakami w oleju raczej nie ma nic wspolnego.
              Jakis inny rezyser zrobi z tego "soja" wizje szlaenie "awangardowa" i bedize
              wielki chlam, wole nie, cche zeby jackson nakrecil te dwa pozostale, on czuje
              ducha, oddal dobrze, te filmy, choc moze mozna sie czepnac, ale jest ok!
            • Gość: autor, autor Re:Wajda!! Tylko Wajda !!! IP: *.winfor.pl 23.11.06, 14:01
              krótko pisząc: zgadzam się
    • Gość: mac Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.p.lodz.pl 23.11.06, 09:15
      "Hobbit" jest jak Harry Potter tzn. chyba jeszcze bardziej infantylny. Glupia
      bajeczka dla 5 letnich dzieci i w takim celu Tolkien ja pisal. Juz widze jak ja
      czytaliscie, "znawcy" :D
      • constance27 Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 23.11.06, 10:12
        Może się zdziwisz, ale czytałam Hobbita. A za znawcę się nie uważam,
        bynajmniej. Piszę tylko o moich jak najbardziej subiektywnych wrażeniach, bez
        pretensji do wyrażania prawd objawionych.
        Jeśli chodzi o twarzyczki orków, zgadzam się z Jurkiem7 - przesadzone toto było
        i niepotrzebne. Ale gdybyż była to jedyna wada ekranizacji...
        Wiem że Hobbit to książka zupełnie innego rodzaju niż Władca Pierścieni. Sęk w
        tym, że lubię i czytuję czasem literaturę dziecięcą (z tzw. klasyki). Uwielbiam
        np. cykl o Narnii Lewisa, chociaż chwilami jest bardzo infantylny. Ma za to ów
        trudny do zdefiniowania urok, którego (wg mojej opinii) brakuje Hobbitowi.
      • Gość: Gal Sluchaj no znawco IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.06, 10:24
        Tak sie sklada ze Hobbit jest znacznie powazniejszy od Trylogii. Trylogia to taka ciezsza bajka - niby wojna, orkowie itd ale wiadomo ze wszystko dobrze sie skonczy, a bohaterowie niesmiertelni. W Hobbicie wcale wesolo miejscami nie jest.
    • Gość: Gal Jak studio filmowe nie placi IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.06, 10:14
      za wykonana prace to jest dobrze ale jak jakis nastolatek sciagnie Trylogie Tolkena z internetu to juz jest to zlodziejstwo i trzeba go postraszyc karami i konsekwencjami. Piekne to jest.
    • oranvag Ale o co chodzi z tą krytyką? 23.11.06, 12:32
      Czytałem "Władcę...", kiedy Wy jeszcze waliliście w pieluchy, nie mam na pewno
      fanatycznego podejścia do tej książki, i pewnie dlatego nie rozumiem, czego
      chcecie od filmów. Proszę więc o wyjaśnienie, co było nie tak u Jacksona?
      • Gość: mac Re: Ale o co chodzi z tą krytyką? IP: *.p.lodz.pl 23.11.06, 13:26
        Spokojnie tez ich nie rozumiem. ;) Niby jak chcielibyscie to inaczej zrobic, bom
        ciekaw. Zamiast krytyki totalnej, moze jakas konstruktywna rada jak zekranizowac
        ksiazke, ktora jest tasiemcem z przerostem wszelkiej masci opisow i piosenek?
        • Gość: autor, autor Re: Ale o co chodzi z tą krytyką? IP: *.winfor.pl 23.11.06, 14:06
          przede wszytskim nalzealoby zrezygnowac z tego durnego patosu (scena w zwolnionym tempie, gyd aragorn otwiera drzwi, itp.), zatrudnic lepszego aktora do roli frodo (w ogole wszystkim rolom przydaliby sie lepsi aktorzy albo chociaz lepsza rezysria), zrobic potwory mniej horrorowate (nie musza co chwile bekac i pierdziec), zrezygnowac z dluzyzn (30 minut pozegnan na koniec trzeciej czesci, itp. itd.)
    • precjozus Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' 23.11.06, 15:24
      A co to za "drugi film"? Redakcji nie chciało się pisać "Silmarillion", czy
      wybierają kilka motywów i nazwą to inaczej? ;)
      • Gość: autor, autor Re: Jackson nie nakręci ''Hobbita'' IP: *.winfor.pl 23.11.06, 15:43
        silmarillion to ciężko byłoby w całości nakręcić - zwłaszcza najlepszą tej książki część o pochodzeniu elfów itp.
    • Gość: prosiak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka