auto-da-fe 03.06.03, 11:05 Wynalazlem to na forum z watku nieco nizej, ale zadnych opisow nie znalazlem. Pomozcie. Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
x2468 Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 09.06.03, 01:10 To cos podobnego do gumy,z ta roznica ze zamiast gumy arabskiej uzywa sie jaj kurzych,a jako barwnikow farb temper.Od tego ta nazwa. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dtpgreg1 Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 09.06.03, 08:48 -To cos podobnego do gumy,z ta roznica ze zamiast gumy arabskiej uzywa sie jaj -kurzych,a jako barwnikow farb temper.Od tego ta nazwa. Ha to teraz ja sie moge wylamac i swoja technike nazwac alkoholprint-nazwa niestety nie wskazuje na szlachetne kozenia samej techniki ale za to zabawnie brzmi Pozdrawiam greg Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 09.06.03, 17:45 > Ha to teraz ja sie moge wylamac i swoja technike nazwac alkoholprint-nazwa > niestety nie wskazuje na szlachetne kozenia samej techniki ale za to zabawnie > brzmi Grzegorzu mam takie pytanie a jak wpadłeś na to, ze zamist gumy arabskiej można uzywać alkoholu - czy to była swiadoma decyjza, czy zupełny przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
dtpgreg1 Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 09.06.03, 18:33 W poprzednim watku ktos wspomnial o Krzysztofie Jakubowskim i o liceum plastycznym w orlowie, tak wiec wyzej wspomniany nie tylko jest nauczycielem w owym liceum ale razem z Krzysztofem Borkowskim (rowniez gumista) prowadza studium fotograficzne, gdzie kiedys uczeszczalem. Tak wiec osoby majace kontakt z tymi dwoma panami, stosuja z powodzeniem alkohol zamiast gumy. Pozdrawiam greg Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 09.06.03, 18:39 dtpgreg1 napisał: > W poprzednim watku ktos wspomnial o Krzysztofie Jakubowskim i o liceum > plastycznym w orlowie, tak wiec wyzej wspomniany nie tylko jest nauczycielem w > owym liceum ale razem z Krzysztofem Borkowskim (rowniez gumista) prowadza > studium fotograficzne, gdzie kiedys uczeszczalem. Tak wiec osoby majace kontakt > > z tymi dwoma panami, stosuja z powodzeniem alkohol zamiast gumy. > Pozdrawiam greg Więc jednak nie był to czysty przypadek - jak widac coś macie wspólnego a mianowicei podłoze alkoholowe. No to znawcy od szkół czy tutaj można już mówic o wspólnych charakterystycznych cechach na danym terenie? Odpowiedz Link Zgłoś
mosteczek2 Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 09.06.03, 19:31 Nie. To nie jest jak ukształtowanie gruntu. To coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
auto-da-fe Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 10.06.03, 09:14 Chodzi o polialkohol winylowy (PAV)? Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 10.06.03, 09:51 auto-da-fe napisał: > Chodzi o polialkohol winylowy (PAV)? dokładnie o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
dtpgreg1 Re: Czy ktos slyszal o TEMPERAPRINT? 10.06.03, 20:31 auto-da-fe napisał: > Chodzi o polialkohol winylowy (PAV)? Ja sie na chemii nie znam ale do swoich gum stosuje POLIWINYLOWY ALKOHOL, czyli alkohol a nie jakis polialkohol (co juz nie brzmi tak ladnie) pozdrawiam greg Odpowiedz Link Zgłoś