nxa Re: Maksymy Gorkiego 30.06.03, 00:36 Wolę błędy entuzjasty od obojętności mędrca. Anatol France Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Maksymy Gorkiego 30.06.03, 22:28 nxa napisał: > Wolę błędy entuzjasty od obojętności mędrca. > Anatol France bardzo mi to odpowiada :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 01.07.03, 00:04 William Szekspir Nie próbuj posługiwać się autorytetem tam, gdzie wystarczy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Maksymy Gorkiego 01.07.03, 09:38 nxa napisał: > William Szekspir > Nie próbuj posługiwać się autorytetem tam, gdzie wystarczy rozsądek. Coś dla Alexa! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Maksymy Gorkiego 01.07.03, 10:18 Każdy z nas ma we wnętrzu muzyczkę, która mu akompaniuje. Jeśli inni także ją słyszą - to właśnie nazywa się osobowość. / G. Cesbron / Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Maksymy Gorkiego 01.07.03, 10:25 awee napisała: > > Każdy z nas ma we wnętrzu muzyczkę, która mu akompaniuje. > Jeśli inni także ją słyszą - to właśnie nazywa się osobowość. > > / G. Cesbron / ...nic nie slysze :(( a czy moge przylozyc ucho do Twojej piersi aby te muzyczke uslyszec... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Maksymy Gorkiego 01.07.03, 10:31 aand napisał: > ...nic nie slysze :(( > a czy moge przylozyc ucho do Twojej piersi aby te muzyczke uslyszec... a ja już myślałam, że mam taaaką osobowość od tego hałasu, a tu okropne rozczarowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Maksymy Gorkiego 01.07.03, 11:04 awee napisała: > > Każdy z nas ma we wnętrzu muzyczkę, która mu akompaniuje. > Jeśli inni także ją słyszą - to właśnie nazywa się osobowość. > > / G. Cesbron / a jak komus ta melodia wyda sie dziwnie znajoma, to nazywa sie to zakochanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 02.07.03, 00:35 Konfucjusz Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry. Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 00:13 Blaise Pascal Dwie przesady: wykluczyć rozum, przyjmować tylko rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 10:52 nxa napisał: > Blaise Pascal > Dwie przesady: wykluczyć rozum, przyjmować tylko rozum. Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest nieprzypadkowe i zamierzone :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 10:54 chatka_ napisała: > nxa napisał: > > > Blaise Pascal > > Dwie przesady: wykluczyć rozum, przyjmować tylko rozum. > > Wszelkie podobieństwo do osób i zdarzeń jest nieprzypadkowe i zamierzone :))) :)))) Też miałem to samo skojarzenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 11:18 Nie mam pojęcia czego się dopatrujecie. :))) Pan Pascal był doskonałym matematykiem dopóki nie zauważył, że jest u schyłku życia i wtedy zajął się filozofią. I chyba dobrze zrobił.... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 11:41 Skoro Pascal... Rzeki to są drogi, które płyną. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 11:54 Jeśli trzy osoby mówią ci że jesteś pijany, to idź do domu i się połóż. Ludowe. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 11:58 :)))))))))))))))))) Niech zginą Ci co przed nami wypowiedzieli nasze myśli ;)))))))) / ? / Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 12:32 awee napisała: > > > :)))))))))))))))))) > > Niech zginą Ci co przed nami wypowiedzieli nasze myśli ;)))))))) > > / ? / Cóż za jednomyślność dzisiaj :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: 03.07.03, 12:41 ralston napisał: > Cóż za jednomyślność dzisiaj :)))) Czyżby " Jeden za wszystkich - wszyscy za jednego " ? Ale się porobiło ..... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 12:05 Dobrze, że jestem sam w pokoju :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Maksymy Gorkiego 03.07.03, 12:35 "Błogosławiony niech będzie ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa." Julian Tuwim Skopiowane z wątku o wagach, gdzie umieścił to Aureliano. Ale nie mogłem się powstrzymać, żeby tu nie wrzucić, gdyż albowiem pięknymi te słowa mi się wydały ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 04.07.03, 00:34 Mikołaj Gogol Biada temu, kto zadowolony jest z siebie: taki człowiek nigdy nie nabędzie rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 07.07.03, 00:14 Płacz może trwać całą noc, lecz o poranku przychodzi radość. L.M.Montgomery Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Maksymy Gorkiego 07.07.03, 08:37 nxa napisał: > Płacz może trwać całą noc, lecz o poranku przychodzi radość. > L.M.Montgomery "Budzi się z nocy nowy dzień Nieskalanie czyste niebo Co było wczoraj odeszło w cień Niepamięci. Niech się święci Cud niepamięci Cud niepamięci Cud..." St.Sojka Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Maksymy Gorkiego 07.07.03, 11:56 A po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój nagle ptaki budzą mnie, tłukąc się do okien... Budka Suflera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Maksymy Gorkiego 07.07.03, 09:27 Każde nowe rozwiązanie daje trzy kolejne problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 08.07.03, 00:27 Mikołaj Gogol Nieszczęścia zsyłane są nam po to, abyśmy uważniej przyjrzeli się swemu życiu Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Maksymy Gorkiego 08.07.03, 00:30 popatrz, spadaja, nieszczescia potrzebne do szczescia...:) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Maksymy Gorkiego 09.07.03, 01:07 "Miłość jest znalezieniem siebie zewnątrz siebie." J. Kremer Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 09.07.03, 01:42 Żyć to znaczy okazywać wdzięczność za słoneczny blask i miłość, za ciepło i czułość, których jest tak wiele w ludziach i rzeczach. Nie znam autora... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Maksymy Gorkiego 09.07.03, 01:48 nxa napisał: > Żyć to znaczy okazywać wdzięczność za słoneczny blask i miłość, za ciepło i > czułość, których jest tak wiele w ludziach i rzeczach. > Nie znam autora... a nie jest to Twoja maksyma...zyciowa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Maksymy Gorkiego 09.07.03, 09:36 chatka_ napisała: > a nie jest to Twoja maksyma...zyciowa? :) W dodatku nie "gorkaja" :) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 10.07.03, 01:58 Czasem głupoty człowiek sobie życzy, Bowiem w mądrości tyle jest goryczy. Jan Sztaudynger Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 11.07.03, 00:24 Mnóstwo ludzi istnieje, ale takich co naprawdę żyją można wskazać palcem. Feliks Chwalibóg Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Maksymy Gorkiego 11.07.03, 19:57 "Jaki by nie był powód do łez, w końcu i tak trzeba wytrzeć nos." Heinrich Heine ...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 12.07.03, 01:28 Platon Każdy prowadzi jakąś kalkulację, którą nazywamy nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 13.07.03, 01:20 Robert Stevenson Louis Istnieje bardzo perfidny sposób kłamania - przez milczenie Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Maksymy Gorkiego 13.07.03, 01:26 A co z mówieniem prawdy przez milczenie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: Maksymy Gorkiego 13.07.03, 15:21 Wspomnienia są jak dzieła sztuki. Każdy odczytuje je na swój sposób. [moje...] Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Maksymy Gorkiego 13.07.03, 15:31 ...Mówią, że nie ma Boga. To kto maluje pod ziemią rzodkiewkę? (zasłyszane w przelocie z jakiegoś filmu, który właśnie leci w TV) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Maksymy Gorkiego 13.07.03, 22:02 Jesteśmy jak trawa. Odrośniemy nawet wtedy, gdy przejedzie po nas ciężarówka / J.L. Wiśniewski - Zespoły napięć / Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 13.07.03, 23:47 Jest obok daru blasku Łaska cienia. Jest obok daru uczuć Dar zapomnienia. Jan Sztaudynger Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 15.07.03, 01:27 Kochać to znaczy znajdować przyjemność w oglądaniu miłej i kochanej nam istoty, w dotykaniu jej i odczuwaniu jej wszystkimi zmysłami z tak bliska, jak to tylko jest możliwe. Strendhal Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 16.07.03, 07:32 Dzięki długoletniej wprawie Sam siebie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Maksymy Gorkiego 17.07.03, 01:49 Kiedy widzę, jak inni cierpią, jest to tak, jak gdyby cierpieli oni za mnie. Karl Jaspers Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Maksymy Gorkiego 17.07.03, 09:13 Wszyscy ludzie, którzy naprawdę wierzą w siebie, znajdują się w domach wariatów. / G. K. Chesterton / Odpowiedz Link Zgłoś