wolny_wilk 09.07.03, 22:18 Pytanie oczywiście zainspirowane Ralsem. Gdzie i w jaki sposób przechowujecie herbatę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
divis Re: Gdzie stoi herbata? 09.07.03, 22:52 wolny_wilk napisał: > Pytanie oczywiście zainspirowane Ralsem. Gdzie i w jaki sposób > przechowujecie herbatę? Najchętniej w sobie. Organoleptycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 23:07 No jak to tak? Pojawia się człowiek po raz pierwszy tutaj i nikt nie wita? Gdzie czerwony chodnik, chleb i chomik? Divisie - witaj na forum Tea Time! Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Gdzie stoi herbata? 11.07.03, 22:40 ralston napisał: > No jak to tak? Pojawia się człowiek po raz pierwszy tutaj i nikt nie wita? > Gdzie czerwony chodnik, chleb i chomik? a z tym chomikiem to przepraszam o co chodzi? - bo ja nietutejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Gdzie stoi herbata? 11.07.03, 22:42 Ja też z daleka. Na powitanie ma być chomik i basta. Trzeba kultywować tradycję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Gdzie stoi herbata? 11.07.03, 22:45 all2 napisała: > A jak się tego chomika podaje?... tak jak w Alternatywach ( pod chlebem ) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Gdzie stoi herbata? 09.07.03, 22:59 no jak to gdzie. przy komputerze, średnia to 3 kubki - jedna jeszcze za gorąca bo dopiero co zaparzona, druga w trakcie picia, trzeciej resztki na dnie czekają aż ktoś się zlituje i wyniesie do kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Gdzie stoi herbata? 09.07.03, 23:57 Zaciekawilo mnie pytanie o "stojacej" herbacie. Herbata, ktora stoi - usilowalem to sobie wyobrazic. Stoi szklanka z herbata, ale pudelko pelne herbaty to juz raczej lezy - zwlaszcza gdy lezy w czyms np kredensie, na polce jednak to znowu stoi... wiec "stoi" albo "lezy" gdy znajduje sie w jakims opakowaniu. Ale herbata wsypana do szklanki zalana woda, to chyba plywa (unosi sie) w goracej wodzie zanim nie opadnie na dno, gdzie zalega... wtedy jednak i woda, ktora zalano herbate (listki herbaty) staje sie herbata, a listki herbaty staja sie fusami - juz nie herbata. Woda, ktora zalano herbata, zabrala herbacie jej nazwe - czy to sprawiedliwe!!! Wtedy my pijemy herbate (czyli wode, ktora wyssala z herbaty jej hebacianosc), a listki wyrzucamy do smieci (chyba, ze robimy powtorna zalewajke, czyli generala) i jest po herbacie... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Gdzie stoi herbata? 11.07.03, 17:36 ormond napisał: > Zaciekawilo mnie pytanie o "stojacej" herbacie. Herbata, ktora stoi - > usilowalem to sobie wyobrazic. Ech, z przyzwyczajenia terminy kawowe zacząłem odnosić do herbaty. A stojąca kawa (czyli taka prawdziwa) to kawa, która po odwróceniu kubka wypada z niego i pozostaje w 1 kawałku (mniej więcej taką pija zazwyczaj Garfield:) ). Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 00:16 Nie wiem jeszcze gdzie jest herbata, ale znalazłem kawę. Właśnie skończyłem malować kuchnię i pokój. Trwa sprzątanie, mycie i odnalazła się moja kawa. Nareszcie. Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 00:25 W szczelnie zamykanych buteleczkach z szerokim korkiem, Tylko czasem sie myle i jak dokupuje to zielona z rabarbarem wrzucam do miety. Efekt raczej sredni. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 10:24 Z rabarbarem? Brzmi ciekawie, zwłaszcza jeśli jest wersja z cynamonem (dla mnie wszystko musi być z cynamonem). Trzymam herbatę w ślicznym, starym, drewnianym pudełku liptona, które znalazłam przy wprowadzaniu sie do kolejnego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
irysek1 Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 11:53 Cynamon dziala rozgrzewajaaco:)) Ashi zimon ci??:)) Irysowa (herbata ) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 15:19 Iysku, jeszcze nigdy w życiu nie było mi za gorąco. Za to często bywa za zimno. Temperatura 23 stopni jest zdecydowanie zbyt niska jak na satysfakcjonujące mnie lato. Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Gdzie stoi herbata? 10.07.03, 10:48 Zielona z rabarbarem??? :))) I jak smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś