rodzinkaxl Re: ksiazki i filmy, ktore zmienily Twoje zycie 26.02.09, 12:12 Sarah Ban-Breathnach - Ścieżka Prostej Obfitości Magdalena Samozwaniec - Maria i Magdalena ........................................................... blogdzieci.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: ksiazki i filmy, ktore zmienily Twoje zycie 02.03.09, 21:45 fight club, zielona mila, american beauty, green street hooligans. a z książek to chyba najbardziej 'kocia kołyska' vonneguta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: ksiazki i filmy, ktore zmienily Twoje zycie IP: *.aster.pl 02.03.09, 23:50 Dla mnie takim filmem jest MATRIX. Troche nabralam dystansu do swiata. Moze sie okazac ze to wszystko to jest jedynie program a my tak bez sensu sie w nim denerwujemy. Lepiej milo spedzac dzien bez stresu. Na przyklad wczoraj znalazlam dobra stronke (www.smakwieczoru.pl) gdzie mozna znalezc pomysly na kobiece wieczory. Jeden juz wykorzystalam - z filmem :czekolada:. Takie zycie jest ciekawsze i lepsze. Pozdr, Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aś Victor Hugo - Nędznicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 09:01 polecam do refleksji, poza tym oprócz nudnawych fragmentów opisowych trzyma w napięciu lepiej niż współcześni, piszący na jedno kopyto autorzy Odpowiedz Link Zgłoś
blue_rosarium opowieść wigilijna London 06.03.09, 19:51 uwielbiam tą książkę odkąd przeczytałam ją po raz pierwszy w podstawówce - to była moja pierwsza lektura, którą przeczytałam do końca. znam ją na pamięć i oglądałam wszystkie ekranizacje. we wczesnej młodości do myślenia dawały mi też książki J. Zającówny, Mistrz i Małgorzata, a dla relaksu tylko Chmielewska :) Odpowiedz Link Zgłoś
klara_micinska polskie najlepsze! 12.03.09, 14:07 Ja stawiam na filmy i wiele z nich było takich które pozwoliły mi sie oderwać od rzeczywistości, a szczególnie mam na myśli polskie komedie. Wchodzi niedługo do kin komedia Lubaszenki zloty środek. Obejrzałam trailer tego filmu i zapowiada się coś fajnego. Jakby co sami zobaczcie (www.zlotysrodek.com) . Nie jestem jakaś szczególną fanką Przybylskiej, ale może się sprawdzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: polskie najlepsze! IP: *.foebud.org 12.03.09, 21:49 o słyszałem że film jest śmieszny, a sama Przybylska na plakacie przebrana za faceta wygląda intrygująco.. Odpowiedz Link Zgłoś
chick.habit Re: polskie najlepsze! 13.03.09, 12:51 W tym filmie występuje też Kabaret Moralnego Niepokoju – mój ulubiony. Zdecydowanie mają najlepsze gagi ci panowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marzannasz Re: ksiazki i filmy, ktore zmienily Twoje zycie 02.04.09, 00:55 Nie czytam i nie ogladam wszystkiego co wstrzasa, szokuje, zasmuca, obnaza. Nieprzychylnie mysle sobie o ludziach ktorzy sie tym zachwycaja jak np. filmami o narkomanach, przemocy, torrorze, a dlaczego??? bo jestem osoba wrazliwa, ale rowniez myslaca. Ja nie potrzebuje ksiazek czy tez filmow - zycie i ludzie otaczajacy mnie zastepuja mi ksiazki i filmy, to jest dopiero trageddi poniewaz dzieje sie w realu i czasami na moich oczach, a ja nie moge jej zmienic. Wiec wszystkim milosnikom tego rodzaju tworczosci polecam prace wolontariusz w hospicium -tam dopiero mozna pokazac swoje czlowieczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś