ralston 07.10.03, 12:54 U Was też nie działa? Bo u mnie od dwóch godzin żadnego wpisu. Ani chybi się zepsuło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poziomk Re: Forum nie dzia3a... 07.10.03, 12:59 u mnie w porzadku:) wszystko dziala ..... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:09 ralston napisał: > U Was też nie działa? Bo u mnie od dwóch godzin żadnego wpisu. Ani chybi się > zepsuło... Mozeby lanceta zaprosic, to by sie zaraz rozruszalo ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:18 dziala dziala . z przerwami ale dziala:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:22 ralston napisał: > Lancet? A chto to? Widzisz, ledwie wspomnialem o nim, a juz dwa wpisy sa... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:23 ormond napisał: > ralston napisał: > > > Lancet? A chto to? > > Widzisz, ledwie wspomnialem o nim, a juz dwa wpisy sa... ;) No! Niezła musi być z niego brzytwa... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:28 > > No! Niezła musi być z niego brzytwa... :))) ...przyklad na to jak mozna byc bardzo ostrym, a jednoczesnie nieskonczenie tepym... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:33 ralston napisał: > czyżby lancet to...? Nieeee... ten jest tylko nieskonczenie tepy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 07.10.03, 13:39 ralston napisał: > To już nie wiem... www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=52&w=8341849&a=8361786 Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Forum nie działa... 07.10.03, 15:56 ormond napisał: > Mozeby lanceta zaprosic, to by sie zaraz rozruszalo ;)) Lepiej poleć cały wątek na temat flagi: www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=52&w=8341849 Warto przeczytać ku przestordze, aby wiedzieć jakim poszanowaniem w Polsce cieszy się nasza tradycja. Ciebie jeszcze mogę zrozumieć, gdyż od dawna jesteś za granicą, więc Twoja więź z krajem mogła osłabnąć, ale pozostałych... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 07.10.03, 23:23 > Warto przeczytać ku przestordze, aby wiedzieć jakim poszanowaniem w Polsce > cieszy się nasza tradycja. Ciebie jeszcze mogę zrozumieć, gdyż od dawna jesteś > za granicą, więc Twoja więź z krajem mogła osłabnąć, ale pozostałych... Dlaczego zakladasz, ze moja wiez "mogly oslabnac". Na polskosc nie ma jednej sztancy, ktora ja mozna u wszystkich odmierzyc. Moja polskosc, nie jest polskoscia lancetow i oszolomow, co nie oznacza, ze jestem "mniejszym / gorszym" Polakiem, oni zreszta tez. Cal tragedia polega na tym, ze niektorzy "prawdziwi Polacy", chca wrzystkim narzucic pewien wzorzec polskosci jako jedyny obowiazujacy - tego nigdy nie zaakceptuje. Co do samej flag, to wcale nie zabieralem glosu, ale uwazam, ze oczywiscie nalezy sie jej szacunek, ale jednoczesnie, nie sadze, aby gowniarza, ktory sam nie wie dlaczego zerwal flage sasiadce - trzeba bylo ciagac po sadach. Zakladam, ze tak bylo, ze nie byla to demonstracja anty-polska czy anty- panstwowa - bo wtedy to bylaby inna rozmowa... Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Forum nie działa... 07.10.03, 23:59 ormond napisał: > Dlaczego zakladasz, ze moja wiez "mogly oslabnac". Słowo "mogły" jest wyrażeniem przypuszczenia. Nie mam pojęcia, gdzie zauważyłeś, że stwierdzam, iż osłabienie Twoich więzi z ojczyzną to pewnik. > Na polskosc nie ma jednej sztancy, ktora ja mozna u wszystkich odmierzyc. > Moja polskosc, nie jest polskoscia lancetow i oszolomow, co nie oznacza, ze > jestem "mniejszym / gorszym" Polakiem, oni zreszta tez. Cal tragedia polega > na tym, ze niektorzy "prawdziwi Polacy", chca wrzystkim narzucic pewien > wzorzec polskosci jako jedyny obowiazujacy - tego nigdy nie zaakceptuje. Dokładnie, nie ma monopolu na patriotyzm. > Co do samej flag, to wcale nie zabieralem glosu, ale uwazam, ze oczywiscie > nalezy sie jej szacunek, ale jednoczesnie, nie sadze, aby gowniarza, ktory > sam nie wie dlaczego zerwal flage sasiadce - trzeba bylo ciagac po sadach. > Zakladam, ze tak bylo, ze nie byla to demonstracja anty-polska czy anty- > panstwowa - bo wtedy to bylaby inna rozmowa... Jeśli, jak to się wyraziłeś, "gówniarz" nie wiedział, dlaczego to robi, to kara należy się nie tylko jemu, ale również osobom odpowiedzialnym za jego wychowanie, gdyż nie potrafiły lub nie chciały (co, podejrzewam, jest pewniejsze) wpoić w niego elementarnego poszanowania kultury i tradycji. Pozwolisz, że użyję analogii ze stadionów piłkarskich. Nawet w regułach kibica jest wyraźnie zaznaczone, że w dowód wyższości nad szalikowcami drużyny przeciwnej możesz zabrać im szaliki i flagi. Ale nigdy nie masz prawa ich zniszczyć, gdyż wtedy narażasz się na najwyższą pogardę w środowisku. Jak to jest przestrzegane, to już inna sprawa, ale cóż, skoro społeczeństwo nie jest w stanie wpoić młodym podstawowych zasad: szacunku dla prawa, obyczajów, kultury, tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 08.10.03, 00:18 > > Jeśli, jak to się wyraziłeś, "gówniarz" nie wiedział, dlaczego to robi, to > kara należy się nie tylko jemu, ale również osobom odpowiedzialnym za jego > wychowanie, gdyż nie potrafiły lub nie chciały (co, podejrzewam, jest > pewniejsze) wpoić w niego elementarnego poszanowania kultury i tradycji. Z ta odpowiedzialnoscia rodzicow to bez przesady. Mlodzi ludzie czesto robia najrozniejsze rzeczy WBREW temu czego starali sie ich nuczyc ich dorosli. W ogole to wiecej luzu trzeba.... szacunku do czegokolwiek nie uczy sie podniosla retoryka i srogimi karami, tylko zywym przykladem postepowania. Wiem to niczego nie usprawiedliwia, ale przyjrzyj sie postepowaniu tych, kotrzy rzadza i reporezentuja to panstwo na Wisla... Nie win mlodych ludzi za kryzys wartosci w spoleczenstwie. To nie oni go wywolali, ale oni - obawiam sie - nasilniej go odczuwaja. W pewnum sensie mysle, sa nawet jego ofiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Forum nie działa... 07.10.03, 17:52 dziala Rals. a zeby dzialalo jeszcze lepiej to przywloklam ze soba dzialo :))) to jak z grubej Berty czy delikatnie ?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 07.10.03, 17:54 habitus napisała: > Z Berty, z Berty!!! Jakie znów berety? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 07.10.03, 18:07 Forum nie działa a ty - jaja jak berety! Toż to skandal a nie jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Forum nie działa... 07.10.03, 18:16 jesli jaja nieswieze to faktycznie skandal :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 07.10.03, 18:17 anka1 napisała: > jesli jaja nieswieze to faktycznie skandal :) Zbuki na Forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:27 Rzeczywiscie, chyba nie dziala. Tylko moje posty przepuszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:32 moze te jaja pachnace inaczej tak na forum dzialaja ?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:35 Chodzi o te drewniane jaja z buku? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:43 ormond napisał: > Zaraz zaraz, jakie znowu jaja? Ormond - nie rób jaj. Przecież piszę, że drewniane. A konkretnie bukowe, czyli tzw. zbuki. Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:44 ralston napisał: > ormond napisał: > > > Zaraz zaraz, jakie znowu jaja? > > Ormond - nie rób jaj. Przecież piszę, że drewniane. A konkretnie bukowe, czyli > tzw. zbuki. Co komu po drewnianych jajach...? Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:56 Znowu sie zacielo... chyba czas spac. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Forum nie działa... 08.10.03, 14:58 No to dobrej nocy. Australia już zasypia. A jak tam za drugim oceanem? Oka już na posterunku? Odpowiedz Link Zgłoś