Dodaj do ulubionych

JAKI EKSPERYMENT?

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 14:59
Mam przeprowadzić badania (jakis eksperyment psychologiczny).ma być
prosty,nieskomplikowany ale ja na razie nie mam pomysłu..Moze ktos z was
podrzuci mi jakiś pomysł?Na pewno na studiach(psychologicznych,rzecz jasna..)
przeprowadzaliscie takie badania.będę wdzięczna za pomysły.Dzięki!

Obserwuj wątek
    • Gość: Tom Jak powstaje plotka IP: 217.153.116.* 19.10.03, 17:10
      Ja przerobiłem kiedyś udział w takim eksperymencie. Jest 5 osób, które wychodzą
      z sali. Jedna wraca, czytasz jej fragment książki z jakimś opisem (w moim
      przypadku był to średniowieczny bazar: kto sprzedaje, kto kupuje, co kupuje
      itp.). Potem ta osoba opowiada to następnej osobie wezwanej na salę, tamta
      następnej itd. Ostatnia plecie już straszne bzdury (np. czytano, że kobiety
      kupują sprzęty domowe, to ostatni mówił, że... widelce). To jest eksperyment,
      który pokazuje, jak powstaje plotka.
    • Gość: ula Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.cwd.waw.pl 11.03.04, 13:48
      Czesc. ja mamt teraz taki sam problem. Może pomożesz mi i prześlesz pomysł. E-
      mail ula-suchcicka@o2.pl
    • Gość: ula Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.cwd.waw.pl 11.03.04, 13:49
      Czesc. ja mam teraz taki sam problem. Może pomożesz mi i prześlesz pomysł. E-
      mail ula-suchcicka@o2.pl
    • Gość: Marzena Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 12.03.04, 12:39
      Mam ten sam problem. W tej chwili muszę napisac i za chwilę wysłać taki
      eksperyment na zaliczenie, na studia.Pomożcie.Dziękuję czekam na szybkie
      odpowiedzi.Pozdrawiam wszystkich studentów i nie tylko>
    • Gość: gosia Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.04, 12:51
      dzięki za dobre chęci,ale to chyba nie ma potwierdzenia w żadnej teorii
      naukowej.eszcze jakieś pomysłym?!?
      • Gość: przejazdem Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 21:53
        Dla pomysłu Gosi i owszem da się znaleźć kilka, jak nie kilkanaście, uzasadnień
        teoretycznych. Głównie z obszarów różnych teorii komunikacji.
        A jeśli zależy Ci na czymś prostym i efektownym - może coś z kategoryzacji
        społecznej? Rozdaj uczestnikom identyfikatory (albo kartoniki, albo wstążki) w
        dwóch kolorach. Połowa - jeden kolor, druga połowa - inny. Zleć im wykonanie
        jakiegoś zadania (w grupie, ale mogą to być zadania indywidualne). Na koniec
        jakąś prostą ankietą zmierz rozkład sympatii wsród uczestników.
        To proste, klasyczne doświadczenie. Prawie zawsze wychodzi;)
        pzdr
        • Gość: gosia Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.04, 12:17
          dzięki,właśnie chodzi mi o coś takiego,w sumie fajne,tylko nie jestem pewna czy
          profesorek sobie nie życzy eksperymentu naturalnego(czyli badany nie wie,że
          robi za małpę;) dzięki!
          • Gość: przejazdem Re: JAKI EKSPERYMENT? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 02:06
            I jak poszło?
            pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka