odrej.hepbern 09.12.08, 20:22 naszą raczej skromną i siermiężną imaginuję. nic, co choćby w promilu przypominało coś z tego: curiousexpeditions.org/?p=78 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:31 Czytalas to, Odrejko? coriolanus.webpark.pl/teksty/1.html Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:37 nie czytałam, ale wiele słyszałam o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:42 Czytalem jako siedemnastoletnie bydle i mam ochote do tego wrocic, tylko sie z ksiazka rozszedlem, jakos. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:46 ech, z samych tytułów książek, które chcę przeczytać lub do których chcę powrócić mogłabym właśnie książkę napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:52 Przeminelo z wiatrem lato lesnych ludzi. Cichy Don, Idiota, nie ma kto pisac do pulkownika za rzeke w cien drzew... ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 21:04 nie ma co drwić, nie ma co Brez :) Idiota jest na liście, a jakże. zanotowany w rubryce: "Do skończenia. Nigdy nie wracać." zaczęłam czytać bodaj trzy lata temu, utknęłam w połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 21:11 To tak jak ja. Z Dostojewskiego tylko Zbrodnia z Kara a potem blok. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:43 Brezu, a Tobie otwierają się wszystkie fotografie z linku? bo mi tylko część. ale chyba i tak bezkonkurenycjna jest ta w Hadze, imho. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 20:49 Wszystkie mi sie otwieraja i jest pieknie. A NO poszla dzis kupic isotrze prezent ale nie trafila na wlasciwy sklep, wyladowala w antykwariacie i kupila za cene dwoch koszul z H&M na przecenie siedemnastowieczny miedzioryt, znaczy pierwszy odcisk i ponoc jedyny. Z miastem zesmy w Danii mieszkali. Facet okropnie sie ucieszyl bo nie wiedzial co z tym zrobic. Kupil bo myslal ze jakies miasto niemieckie i jak mu zidentyfikowano, to sie zastanawial kto mu to kupi. Przez szesc lat. Autorstwa jednego z tych sztychciarzy niemieckich, ale oczywiscie z glowy jej wypadlo jak sie nazywal :-)) Z emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 21:12 fantastycznie. niestety, znam tylko jednego sztychciarza niemieckiego. sztandarowy przedstawiciel. a siostra bez prezentu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: bibliotekę przyzakładową 09.12.08, 21:26 o kurczę, Durer miał siedemnaścioro rodzeństwa... :) Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: bibliotekę przyzakładową 10.12.08, 00:13 Aj, aj!! Myżeśmy też przecież... Chyba zazdraszczam, czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly To jest ciekawe 09.12.08, 20:54 biorac pod uwage rozmiar i nazwe:-) www.curiousexpeditions.org/mezzanine-stacks2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: To jest ciekawe 09.12.08, 20:55 Nazwa: Thomas Fisher Rare Book Library, Toronto, Canada Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: To jest ciekawe 09.12.08, 21:00 ha, tego moja przeglądarka nie widzi. dzięki. piękne, co za obłęd. zobaczyć toto i umrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: To jest ciekawe 10.12.08, 00:32 w takich to ja bym mogła życie spędzić Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: To jest ciekawe 10.12.08, 00:57 w wątkach czy bibliotekach Immko? ;) wygulałam sobie przed chwilą Real Gabinete Portugues De Leitura Rio De Janeiro, bo w linku który podałam to foto akurat nie chce mi się pokazać. padłam na kolana. wielkie nieba. nieziemskie. dobranoc Yeri, dobranoc, śpij dobrze :) na mnie też pora. a oderwać się od tych zdjęć nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: To jest ciekawe 10.12.08, 01:03 nie, to nie może być. Takie biblioteki nie istnieją! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela biblioteki tak wyglondajo! 10.12.08, 01:07 s.sciaga.pl/7/21/1/33991_220.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: biblioteki tak wyglondajo! 10.12.08, 01:13 :DDD Imm, dzięki za to foto, jesteś wielka. to nasze zbiory? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: To jest ciekawe 10.12.08, 01:11 znalazłaś sobie? to dobrze :). pardą, oderwało mnie na chwilę od forum nowe znalezisko, współczesna świątynia książki :) www.flickr.com/photos/joseluisl/161868597/in/set-72157594157815545/ tyż pikne :) a nie masz wrażenia, że niektóre biblioteki sprawiają wrażenie iż muszą być większe od budynków, w których się mieszczą? ;) o rany, co za godzina. idę. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: To jest ciekawe 10.12.08, 01:18 az sobie do zakładek dodałam, ojej, ojej :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Odrej dostajesz watdypl 10.12.08, 09:53 Czyli dyplom za watek. Przyznany przez mnie osobiscie w ilosci "sztuk jeden". Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Odrej dostajesz watdypl 10.12.08, 16:49 się obiema ręcami podpisuję pod tą dyplomą. Tak sobie myślę, że niektóre sceny z Harrego Pottera to mogły być kręcone w takiej właśnie bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
odrej.hepbern Re: Odrej dostajesz watdypl 10.12.08, 19:00 olaboga, a cóż to za zaszczytne zaszczyty mnie spotykają, nie no... dziękuję, zaprawdę dziękuję Panie Dyrektorze. ale najprędzej taka dyploma to za tę konstrukcję językową się mnie należy: "mieć wrażenie, że coś sprawia wrażenie". zwłaszcza, że nie pierwszy raz wzlatuję tak wysoko, gdy idzie o polszczyznę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Odrej dostajesz watdypl 10.12.08, 20:05 a nie masz wrażenia, że wątpisz? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Odrej dostajesz watdypl 11.12.08, 06:41 Piekny watek. I tez Harry mi przyzedl do glow.kiedys Brain mial cud biblioteke w sygnaturce.. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Odrej dostajesz watdypl 11.12.08, 06:41 Ladniejsza od tych bo balaganierska i pelna zycia. Odpowiedz Link Zgłoś