brezly 03.01.09, 13:58 www.sciagnij.pl/programy/1,90718,6116281,Gmail_Ad_blocker___blokuje_reklamy_Google.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ostatni_koralik a to Pan czytał? 04.01.09, 12:15 technologie.gazeta.pl/technologie/1,93212,6096124,Przyszlosci_nie_szukaj_w_googlu.html Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: a to Pan czytał? 04.01.09, 12:27 Czytalem, dziekuje. Baardzo trafne. Nawet ciekawsza jest sytuacja przeszlosci. Jak czegos nie ma w Guglu, to tego nie ma w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik a przyszłość? 04.01.09, 17:05 brezly napisał: > Jak czegos nie ma w Guglu, to tego > nie ma w ogole. nie istnieje, czy nie ma tylko w Guglu:) nikt nie odbiera zasług w gromadzeniu ilości oraz prędkości wyszukiwania informacji przez gugla przeszłość jest obfita, tak, ale czy zawsze jakościowo dobra w przyszłości sama ilość chyba już nie wystarczy wszak na reklamy i inne bzdety/gadżety zęby nam zgrzytają a i treści na najbardziej statystycznie wywindowanych stronach, nie zawsze prezentują jakość, którą jednak dużo ludzi przyjmuje bezkrytycznie? jako naukową wiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: a przyszłość? 04.01.09, 18:41 Ja wiem? Biblioteki tez bywaja niebezpiecznym miejscem dla nieprzygotowanego ducha. Moja babcia szefowala jednoosobowo wiejskiej szkole czteroklasowej i miala tam biblioteke szkolna z czasow zalozenia szkoly w 1945 roku. Co tam zabytkow stalinizmu bylo, gdzie indziej wstydliwie po 1956 wycofanych i zmielonych/spalonych, to ho ho ho. Jakby tam kogos zamknac na pare lat zaraz po nauczeniu czytac i dac mu sobie obraz swiata na tej podstawie wyrobic, to ho ho ho! Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik a przyszłość? 04.01.09, 20:26 brezly napisał: > Ja wiem? Biblioteki tez bywaja niebezpiecznym miejscem dla nieprzygotowanego > ducha. Moja babcia szefowala jednoosobowo wiejskiej szkole czteroklasowej i > miala tam biblioteke szkolna z czasow zalozenia szkoly w 1945 roku. ale to już przeszłość jak sądzę?:) już nie ma chyba takich bibliotek no i "czytacze" mieli zapewne wspaniałą panią, babcię, która ich nauczyła jak korzystać z książek i wiedzy w nich zawartej a w goglu informacje nie są weryfikowane i sięgają za nie właśnie bardzo młodzi ludzie, wygodni, którym po książkę sięgać się nie chce… Odpowiedz Link Zgłoś