Gość: wieszcz narodowy Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.128.21.194.static.crowley.pl 24.02.09, 15:15 Raz pewnien Kazio z Gorzowa wiernosci nie umial dochowac jak znalazl se niunke to daje jej ee, no, ten tego, koszulke i na blogu swym tez publikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 212.120.136.* 24.02.09, 15:15 Droga Dorosła, pan Marcinkiewicz sam osobiście tę sprawę upublicznił. Więc niech teraz nie ma pretensji, że media mu żyć nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk77 Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 94.254.232.* 24.02.09, 15:16 we mnie też obudził się poeta a inspiracją była mi pieśń T-raperów;) Maxi Kaz, Maxi Kaz/ on i jego Maxigra/ bierze ją, bierze ją/ Isabel od tego drga :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 212.120.136.* 24.02.09, 15:17 I jeszcze jedno: no rzeczywiście jest czego zazdrościć... Zostawic zonę, chorą w dodatku, dla młodej siksy, po tym, jak wycierało się pysk wartosciami chrześcijańskimi... Rozpowiadanie o tym na prawo i lewo, pajacowanie w programach telewizyjnych w stylu "tosiam i tosiac nie przestanę"... Doprawdy, każdy przeciętny Polak jest aż czarny z zawiści... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ysabel_male Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.02.09, 15:18 Isabel_female jest wspaniała i wcale się nie dziwię Kaziowi, że stracił dla niej głowe... Też bym to zrobił, anyway Isabel_female, gdy już odstawisz na boczny tor tego luzera, daj znać. Twój oddany Ysabel_male Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yl2001 Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 217.147.104.* 24.02.09, 15:22 Jak sobie pomyślę, że On był premierem ..., szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
xyz876 Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 24.02.09, 15:23 Wiedzą o tym nawet dzieci- Izabel na forsę leci. I za nocne sex-igraszki Ma koszulkę i kozaczki. Stary Kaziu stracił głowę, Wpadł w pisemka kolorowe. Jedni zwą go spekulantem, Tak naprawdę jest palantem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.fenix.katowice.pl 24.02.09, 15:28 To się nazywa lansować na Starym Kazimierzu, bynajmniej nie tym krakowskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walerina Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.foebud.org 24.02.09, 15:43 hmm... a tak po za tym wszystkim to ciekawe czy pan Marcinkiewicz uzywa jakichs srodkow do poprawy swoich lozkowych osiagniec... bo chyba tak bezinteresownia to ta Izabel z nim nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 24.02.09, 15:46 Już nie mogę się doczekać kiedy sławna już Isabell weźmie udział w kolejnej edycji Tańca z Gwiazdami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gondolier Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.ghnet.pl 24.02.09, 15:55 "na gondoli, na gondoli, jakaś para się całuje, fala lekko łodzią buja, ona trzyma go za ramię i tak płyną sobie w dal..."to jest ten typ poezji i tego typu typy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek_m Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.bu.edu 24.02.09, 16:05 walerina: Bezinteresownie- nie. Dla sławy- tak. Chce poznać troche wielkiego świata i pochodzić po czerwonych dywanach tylko nie wie że jej wybranek jest już skończony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przechodzień Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 78.133.208.* 24.02.09, 16:11 No i macie chłopy problem. Który by odmówił pannie Isabel, niech rzuci kamieniem. Istotnie, jej wiersze nie są adekwatne do jej urody, ale tej z kolei jej nie brakuje. Prawda, chłopy ? Więc dajcie Kazimierzowi spokój i pomyślcie, co byście zrobili na jego miejscu. Na pewno byście odmówili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek prostek Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 16:11 Teraz tylko czekać jak paniena rzuci Kazia i ten skruszony poprosi żonę o wybaczenie. Klasyczna historia miłosna! Kazio napisze książeczkę i kilka złotych bankierowi wpadnie do portfelika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IsabelMarcinkiewic Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.mpp.pl 24.02.09, 16:28 Dołącz do funclubu Isabel i Kazia na naszej-klasie!!! nasza-klasa.pl/profile/23746592 Tylko miłość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: wielbiciel k Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 16:36 Poziom twórczości żenujący, taki jak ta para szukająca rozgłosu. Ten człowiek starcił zupełnie rozum. Współczuje tylko żonie i dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 16:43 Ona jest naprawdę taka głupia czy to jakiś haker zrobił jej kawał i wpisał to na blogu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawiona Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 78.149.177.* 24.02.09, 16:44 Ci co zostawiają żony i zdradzają nie leżą pokotem w kościele i nie udają karolików, są jaki są to cena za hipokryzję Kaziu - śmiaku, a tę obrzydliwą obślimaczoną dziewuchę trzymaj sobie na zapleczu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alias Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.chello.pl 24.02.09, 16:55 No cóż, nie pierwszy i nie ostatni raz mężczyzna traci głowę dla głupiej kobietki... żeby ona choć przy tym super laską była, skoro jej natura rozumu i talentów poskąpiła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc321 Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: 193.193.181.* 24.02.09, 17:06 do xyz876: smieszne i prawdziwe:) a kozaczki mnie rozwalily lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.choszczno.vectranet.pl 24.02.09, 17:09 02 kwietnia 2008 Chustka Taka zwyczajna chusteczka do wycierania mszalnych naczyń. Biała, złożona na trzy. Z białym, prawie niewidocznym haftem. Przez wiele lat nasz święty Ojciec Święty używał jej w Bazylice św. Piotra w Rzymie. Wycierał nią patenę i kielich mszalny. Pewnie także swoje ręce. Zwyczajna, prozaiczna czynność. Czyszczenie, nawet jeśli dotyczy to zawartości kielicha mszalnego to jednak tylko czyszczenie. Nie o takiej czystości zapewne w tym czasie myślał. Pewnie myślał o Bogu i o człowieku, myślał o nas, z pragnieniem byśmy i my podobnie myśleli, podobnie o Bogu i o człowieku, o wszystkich ludziach i każdym z osobna, tych spotykanych na co dzień. Trzecia rocznica odejścia do Boga. To oznacza, że Ci, którzy rodzili się, gdy On zostawał papieżem mają w tym roku 30-tkę. Całe swoje życie przeżywali razem z Nim, albo mogli przeżywać. Prosty wybór. On w tym czasie był w Rzymie, ale też pośród nas w Polsce i w tysiącu innych miejsc. Można powiedzieć był wszędzie. 30-latkowie zawsze mieli go ?pod ręką?. Całe swoje życie mogli śledzić Jego życie, Jego trudy podróży, ciężką pracę, ogromne cierpienie, ciekawe myśli, którymi chętnie się dzielił, czasem trudne a czasem radosne, ale zawsze ważne słowa, które wypowiadał i pisał, ogromną mądrość, nie tylko wiedzę, ale właśnie mądrość. Tak, 30-latkowie i ci wszyscy młodsi są ?w czepku urodzeni?. Zawsze mogli stawać się lepsi, podejmować lepsze decyzje i lepiej żyć, bo Ojciec Święty był tuż, tuż. Bo tłumaczył, zachęcał, podtrzymywał na duchu, doradzał, tak wielu z nas nawet przytulał. Nie wkraczał z butami w nasze życie, tylko cierpliwie był. Po prostu był. Pamiętam jak w trudnych latach 80-tych, kiedy nie miałem jeszcze 30-tki, mówił najpierw w Częstochowie, a kilka lat później na Westerplatte: ?Musicie od siebie wymagać, choćby inni od was nie wymagali?. Jakie to trudne, bo człowiek ma nie tylko prawa, ale i obowiązki. Bo ?wolność człowieka jest nie tylko dana, ale i zadana?. Czyli, że trzeba ją umiejętnie budować, umiejętnie, systematycznie i mozolnie. Tak jak wszystko w życiu. Brać i owszem, ale i dawać, czy obdarowywać jednocześnie. Zwyczajna chustka. Dostałem ją od sekretarza Ojca Świętego, gdy dwa lata temu byłem w Watykanie z wizytą u Benedykta XVI. Nie zasłużyłem na chustkę Świętego papieża, od razu tak pomyślałem. Ale 30-latkowie, moi wspaniali młodzi współpracownicy, bo takich sobie dobierałem, wiedzieli, że pamiątki są po to by być razem, nie zapominać, nie opuszczać, albo zawsze powracać, by pamiętać. Po co? By stawać się lepszym, by od siebie wymagać, także wtedy, gdy inni już nie wymagają, by z wolności korzystać, ale innych nie raniąc, by dobrze żyć, czy raczej żyć dobrze czyniąc. Tak dobrze, że mam tę chustkę. Kazimierz Marcinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:09 Oj dana dana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afa Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:09 Do Dorosłej, oj, do młodzieży, jak widać to podejść umiał. Nawet bardzo, bardzo blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:17 A ja myślałam że to Isabel sama czyta wiersz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znaffca Re: Isabel pisze wiersze, odc. 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 17:43 Jeśli ciągnie tak jak pisze to mieliśmy bardzo głupiego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś