ab_extra 28.02.09, 20:21 widziałem dziś naszym sklepie osiedlowym. Rocznik 2005 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: bożole nowo 28.02.09, 20:29 Ciekawam,jak szybko doszło do podjęcia decyzji i jak specyfik zmienił nastawienie do życia. ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 20:30 Moze ktos jakas partie tanio na Allegro wyhaczyl :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 20:40 Nie, mnie sie wydaje, że on się tam już kurzy od dłuższego czasu, dziś tylko przypadkiem rzuciłem okiem na etykietę. :) Brez, czy ja ci pokazywałem może na alledrogo papier fotograficzny agfy, dla pokazania jak w świetnym jest stanie wyjęty z koperty i obfotografowany z fleszem? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 20:43 Nie :-) Masz pod reka? Aha, wy oboje. Pamietacie ile grala na jednej stronie tasma szpulowa typu Stilon czy ORWO. Godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 21:03 Ad 1 to już pewnie dawno przepastnych ciemnicach Archiwum Wiekuistego. Chyba, że gość nieprzerwanie od dwóch lat usiłuje to sprzedać. Ad 2. To zależy ile zostało supłów zostało z niej wyciętych (chyba). Znaczy czas odtwarzania zależał jakoś od funkcji czasu uzytkowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: bożole nowo 28.02.09, 20:45 ab_extra napisał: > przypadkiem rzuciłem okiem na etykietę. :) A mleko? Czy na etykiety mleka tez tak "przypadkiem" Pan rzuca okiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 20:54 Ja na opakowania mleka proszę Szanownej Pani niczym nie rzucam, chyba, ze jakim słowem, ponieważ gdyż azaliż cierpię na mlekowstręt -od niemowlęctwa. Powiadam "przypadkiem", bom oglądał te etykiety z nudów, czekając w kolejce do kasy. Mam nadzieję, że uzna Szanowna pani powyższe wyjaśnienia za wystarczające. Kłaniam Szanownej Pani Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 21:20 Boszzzz, to od tego kryzysu u was już nawet octu nie ma? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 21:24 Piecioletniego chyba nie:-)) Napitki ekstremalne jak z "Moskwa-Pietuszki". Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 20:35 Sądzi Szanowna Pani, że wywarłem na wzmiankowanym bożole nowo aż takie wrażenie, że na mój widok odmłodniało? Mentalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: bożole nowo 28.02.09, 20:42 Sądzę,proszę Pana,że to wydarzenie artystyczne odcisnęło w Pańskiej psychice takie piętno,ze musiał Pan przed milionami słuchaczy się tak elegancko przedstawić. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 20:48 modliszka61 napisała: > musiał Pan przed milionami słuchaczy się tak elegancko > przedstawić. ;-D Świat jako Hala? Przyznam, że metafora efektowna ale i nazbyt afektowna. W sensie przesada ;) Po prostu czasami robię tu za Gajowego Maruchę. tzn pojawiam się w najmniej oczekiwanym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 20:52 Tak, Modliszko, potwierdzam, to Halowicz AB:-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: bożole nowo 28.02.09, 20:55 Skromnie dodam,że Gajowy Marucha to osobnik,który poczuwa się do zarządzania na forum Pustelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 20:58 Pani osoby od funkcji nie odróżnia :) Nie przypominam sobie, abym gdziekolwiek czy kiedykolwiek za wzmiankowanego Gajowego Maruchę się podawał. Padam do nóżek :) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: bożole nowo 28.02.09, 21:02 ab_extra napisał: Nie przypominam sobie, Na efekty działania nie trzeba długo czekać . ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 21:06 Gajowym Marucha moze sie okazac kazdy i wszystko, jak pomne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: bożole nowo 28.02.09, 21:12 brezly napisał: > Gajowym Marucha moze sie okazac kazdy i wszystko, jak pomne. Jednym z wiekopomniejszych czynów Gajowego było założenie obozu pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 21:17 Bycie krowa by w tym dziwnym przebraniu obserwowac zycie swierszczy na lace, oraz, jak to kurcze, po polsku, no... pien okazla sie Gajowym Marucha plynacym z pradem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: bożole nowo 28.02.09, 21:11 A ja chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej o tyrolskim nurcie kina moralnego niepokoju. W z związku z aproposem... kiedyś o mało nie spadłem z kanapki widząc w telewizorze napis komentujący akustyczny występ pewnej dziewoi - "live gejodelt". Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 21:18 zbyfauch napisał: > A ja chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej o tyrolskim nurcie kina moralnego > niepokoju. Wnoszę z tego, że jest pan niewinnym młodzieńcem, nieobeznanym z dokonaniami offowego kina naszych Zachodnich Przyjaciół z wczesnych lat 70. Ech, ta dzisiejsza młodzież! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 21:23 Idzie ci o serial typu "Pamietniki uczennicy" albo cos typu "Heidi, ho ho, Heidi, ho ho"? "Sexklamotten aus Kirch Keller"? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: bożole nowo 28.02.09, 21:25 brezly napisał: > Idzie ci o serial typu "Pamietniki uczennicy" albo cos typu "Heidi, > ho ho, Heidi, ho ho"? "Sexklamotten aus Kirch Keller"? No właśnie. Wysłalim w tej samej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Re: bożole nowo 28.02.09, 21:31 Aż takim koneserem nie jestem, by tytuły spamiętać (przyznał ze wstydem). Sądzę, że poważne kino niemieckie tego rodzaju przypomina raczej reportaże z tartaku. To o czym mówię było zaprawione specyficznym humorem. Mocno specyficznym i ten kulturowy anturaż wydał mi się w tych filmach najbardziej zajmujący :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyfauch Re: bożole nowo 28.02.09, 21:23 ab_extra napisał: > Wnoszę z tego, że jest pan niewinnym młodzieńcem, nieobeznanym z > dokonaniami offowego kina naszych Zachodnich Przyjaciół z wczesnych > lat 70. Ech, ta dzisiejsza młodzież! Chyba nie ma Pan na myśli takich, nie kamieni a głazów, skał milowych, jak "Liebesgrüße aus der Lederhose"? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bożole nowo 28.02.09, 21:29 O filmie "Heidi, ho ho, etc." bawarskoseksualnej wersji dzieciecego pierwowzoru, jedna z gazet z programem napisala (ta od "sexlamotten") : jakkolwiek trudno to sobie wyobrazic, film jest jeszcze glupszy od swojego tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś