szubad 28.03.09, 17:44 powieściofobia zdrowego rozsądku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Choroby współczesne - romanantyzm 28.03.09, 17:50 Romanantyzm - equuophobia Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Choroby współczesne - romanantyzm 28.03.09, 17:54 Nie mylic z epikolektcja - zespolem przeciazenia lekturami typu powiesc rzeka Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Choroby współczesne - romanantyzm 28.03.09, 17:52 To sie moze brac ze zbyt wysokiego poziomu tympoetyny, jak ktos tylko wiersze i Tyma Stanislawa. pl.wikipedia.org/wiki/Tymopoetyna Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Choroby współczesne - romanantyzm 28.03.09, 18:09 Zaś poeta-detektyw łapiący trop ery pisze tylko o glikoproteinowym hormonie peptydowym. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Choroby współczesne - romanantyzm 28.03.09, 18:15 sie zaczęlam zastanawiać, czy Tym z jednej a wiersze z drugiej szalki nie zapewniają jednak w sumie jakiej takiej równowagi Odpowiedz Link Zgłoś
razzmatazzy Re: Choroby współczesne - romanantyzm 28.03.09, 18:42 Choroby werteryczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Pani Szubadowa, pani mnie nie bije, ja wiem co on 28.03.09, 18:55 dla pani jest, ale mnie do lba przyszlo i jak kolega z wojska - nie chce wyjsc, na noc chce zostac i flaszke wyciaga :-) "Sto lat izolatki" :-ß Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Pani Szubadowa, pani mnie nie bije, ja wiem c 28.03.09, 19:35 piękne! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pani Szubadowa, pani mnie nie bije, ja wiem c 28.03.09, 20:15 Doloze wiec pani "Rozmowe z ambony w ex-cathedrze" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:00 Retroremontoromanantyzm - stylizowane na dramat romantyczny opwoiesci o remontach w czasach PRL. Ew. Retropeereloretroremontoromantyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:04 remonty to dramat - rzeka Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:11 Wypisz wymaluj remont, ma pani racje. Najpierw czesc II i IV, potem III luzno zwiazane, w miedzyczasie zmienia sie koncepcja, wpada ksiadz, ma wizje, czesc I w powijakach - a dzieci w wieku licealnym patrza i pytaja czy to ma byc przyklad dla mlodziezy. Ojciec krzyczy w uniesieniu ze gardzi ta martwa budowa, ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:15 i watek kryminalny jak ukatrupić malarzy, albo przynajmniej głównego majstra Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:18 Sugeruje pani ze tak naprawde w oryginale to byl Makbeton, a Lady miala rece zapackane farbe a sukinkoty zanim znikli to wypili nawet rozpuszczalnik. I, idac tym tropem, "to betoniarka or not to betoniarka?". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Pani Szu 29.03.09, 14:20 A tak miedzy nami, pani absencja nie miala jakiego remontu w tle? Czy ja tu jakich swiezych ran nie odswiezam aby, to tematyko? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Pani Szu 29.03.09, 14:25 a nie, nie, remoncik był na początku wakacji, nieduży i bez urazów psychofizycznych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Pani Szu 29.03.09, 14:27 Najgorszy to taki co sie wyrwie spod kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Pani Szu 29.03.09, 14:29 ten był za mały ale i tak poznałam wszystkie pułapki niskich cen w Ikei Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:22 tak jakby wychodziło, średniowieczne zamczyska to ryzykowne inwestycje obliczone na ileś tam setek lat, to musiało budzić emocje, nie to co dom z betonu, który nie zna nawet wolnej milości Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:26 Mysli pani ze postac developera romantycznego to jest cos czym mozna na maturze meczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Choroby współczesne - romanantyzm 29.03.09, 14:27 w dobie kryzysu ma na pewno pogłębioną psyche, można męczyć Odpowiedz Link Zgłoś