brezly 16.04.09, 20:49 pl.wikipedia.org/wiki/Mere%C5%BCka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
immanuela Re: Malina merezka 16.04.09, 21:04 mię się taki haft marzy. Hardanger się nazywa. Kiedyś zaczęłam nawet to robić. Tak bym se leciała na tę planetę haftując: twinportsrosemaling.org/hardanger-4-sm.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Malina merezka 16.04.09, 21:14 Hardanger! Wreszcie ktoś, komu coś to mówi! Robiłam w nastolęctwie nauczona przez mamę, jeszcze jakiś komplet u mnie zawieruszony. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Malina merezka 16.04.09, 21:21 Liro, na spotkanie proszę przyjść z robótką ręczną! a frywolitki Ci coś mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Malina merezka 16.04.09, 21:40 Mówią, jak też i filety - ale nie umiem. Za to Richelieu parę sztuk wykonałam, według książki - poszły wszystkie na prezenta. Więc chyba tylko jakaś mereżka niedokończona sprzed lat została... Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Malina merezka 16.04.09, 22:11 nie filety to co innego. Frywolitki to to: www.kuradomowa.com/zrobtosama/kurs_koronki_frywolitkowej.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Malina merezka 16.04.09, 23:04 Taż wiem - zwróć uwagę na subtelny spójnik "i" ;-P Do filetów to nawet mama miała po babci osprzęt, ale się był uszkodził niestety. Tu, o, cały kurs: tomella5.webpark.pl/siatki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Malina merezka 16.04.09, 23:13 subtelny spójnik "i" umknął był moim zmęczony oczom. Tak czy siak, pohaftowałłłabym Odpowiedz Link Zgłoś