drzejms-buond 07.07.09, 10:47 rodzinne spotkania z dyrekcją grille - kiełbaski, baloniki a na wieczór zdjecia wspólne, rodzinne awkwardfamilyphotos.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: integracja zakładowa 07.07.09, 12:32 na okoliczność. małe przemówienie do pracowników zakładu www.youtube.com/watch?v=PI42LSbwc8E&feature=rec-HM-r2 Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: integracja zakładowa 12.07.09, 08:43 inter_gracja zakładowa, gdy ładna kadrowa wręcza wypowiedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: integracja zakładowa 12.07.09, 08:45 Przez intercom? Cze Szunad:-) A ty pamieta jescze co intercom bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: integracja zakładowa 12.07.09, 08:53 oj nie, cze Brezly :-) ale chyba mi mignęło na starych amerykańskich filmach obyczajowych o komplikacjach życia w aglomeracjach Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 09:02 ten intercom przypomniał mi moje wczesno młodzieńcze rozterki, o których w nawale ciągłych wezwań rodziców do szkoły oraz innych zainteresowań byłem zapomniałem i do dzisiaj nie rozwikłałem. Czytałem francuską nowelę, w której opisie tekst taki był mniej więcej: ... i wysłała pocztą pneumatyczną... Wyobrażałem sobie, że we Francji do wszystkich mieszkań podłączone są rury, którymi pod ciśnieniem ląduje korespondencja. Nie mogłem jedynie rozgryźć, jak to możliwe, że po drodze dokonuje się selekcja, który list do jakiego mieszkania ma być pchnięty. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: integracja zakładowa 12.07.09, 09:24 O poczcie pneumatycznej czytalem i podobno byla tu i owdzie w LWP uzywana. Ale nigdy nie widzialem. A intercom to byl w pl. produkt zwiazany z ta cywilizacja, ktorej odprysk znalazlem dzis tu, to sie podziele: aulaitt.wordpress.com/2008/04/01/rozmowki-polsko-wegierskie/ Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 09:46 Panie Brezly, jestem nowy, w dodatku z prowincji. LWP kojarzy mi się z Ludowym Wojskiem Polskim i nie będę wyłuszczał, jak mi się kojarzy. Uprzejma prośba co Pana. Będzie Pan tak uprzejmy opracować słownik własnych skrótów i umieścić np. na szpilce, bym ze zrozumieniem czytał, co Pan pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: integracja zakładowa 12.07.09, 10:06 Ale dobrze sie panu kojarzy LWP, te wlasnie niezwykle potezna armie mialem na mysli. Nic nie moge umiescic na szpilce, bo nie zalozyciel tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 12:03 Otóż wyguglałem sobie tę pocztę i ogromną satysfakcję mam, bowiem widziałem coś, czego Pan, (sam przecież przyznaje) nie widział. Stojąc w hipermarkecie do kasy, a spieszyło mi się jak zwykle, kasjerka nie spiesząc się opróżniła szufladę z banknotów (było tego całkiem sporo), włożyła do podłużnego pojemnika w kształcie piłki bejsbolowej, pojemnik włożyła do pionowej rury umieszczonej tuż przy kasie, i sruuuuuuuuu, jak to mawia Promil, pojemnik poszybował w górę. A co do Pańskich skrótów, to "yhyhyhyhy" jest dla mnie całkiem zrozumiałe. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: integracja zakładowa 12.07.09, 12:55 A tak, tak, tak. Fakt. PS. Pan zna Promysia, alias 3promille? Z jego skrotem NMChWW?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 13:25 Podrzuciłem Wam nawet linka do jego bloga. Całego jeszcze nie zdążyłem przewertować. Ale dużo bym dał, by poznać, co za skrótem tym kryje się. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: integracja zakładowa 12.07.09, 13:33 to żart? toż to najprostszy pod słońcem skrót do rozwikłania :) Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 13:38 zapomniałem napisać, że z prowincji jestem? U nas błyskotki w mowie całkiem inne są, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: integracja zakładowa 12.07.09, 14:22 www.youtube.com/watch?v=sgTafCVlhA4 2.56 min. jak tatuś zrobi dzióbek to NMCHWW myślę, że o to siem rozchodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 14:44 Filmu nie widziałem i dobrze, bo nawet jak na mnie, to zbyt mocny. Skrót bym mimo wszystko rozszyfrował, lecz do dziś nie wiedziałem jak się tego podmiotu w zdaniu pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
piter_tarnopol Re: integracja zakładowa 12.07.09, 14:49 mimo żem ze wsi, powinienem jednak wiedzieć, że: <do dziś nie wiedziałem jak się ten podmiot w zdaniu pisze>. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: integracja zakładowa 12.07.09, 18:45 Aha, ale on cos ostatnio zaniedbal sie forumowo, tam skad ja go znalem. Fajny gosc i miewa odlotowe pomysly kulinarne. Aha, Around juz wytlumaczyla (czesc Sloneczko) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: integracja zakładowa 13.07.09, 02:48 ja w ogóle, cześć Brezuś, nie wiem o kim mowa, nigdy nie czytałam postów tego osobnika, ale ten skrót skojarzył mi się natychmiast. Może już wytrenowana jestem na Twoich skrótach :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: integracja zakładowa 13.07.09, 08:42 Osobnik jest wart mszy, naprawde :-) Odpowiedz Link Zgłoś