rainbow_wwa
28.12.11, 22:48
Witam,
Pls o podpowiedź, co mogę zrobić z agresywną żoną. Jesteśmy 2 lata po ślubie, mamy kilkumiesięczne dziecko, obydwoje pracujemy i zarabiamy powyżej średniej krajowej, mamy wyższe wykształcenie. Moja żona od zawsze przejawiała oznaki agresji- jej sposób na argumentacje swoich racji jest zawsze jeden- krzyk i wyzwiska. Kiedyś, jeszcze przed tym zanim się pobraliśmy, miała w zwyczaju uderzyć- nigdy nie mocno, i nie bić. Odzwyczaiłem ją od tego typu zachowań, jednak krzyki nadal pozostały- ba, nawet się nasiliły.
Odkąd żona zaszła w ciążę seksu nie ma (fakt że ciąza była zagrożona) ale teraz, 5 miesięcy po porodzie nadal twierdzi że ją boli szef. Akceptuję to ale nie mogę dłużej zaakceptować jej wrzasków. W domu nie robi już zupełnie nic poza opieką nad dzieckiem- na mnie są wszystkie obowiązki. Ona twierdzi że nie ma na nic zupełnie czasu. jedyna na co ma czas poza dzieckiem to zakupy na allegro. Każda moja próba zwrócenia jej uwagi, proszenia o to aby coś zrobiła, kończy się awanturą zanim skończę zdanie. Nic jej nie obchodzi i "ma wszystko w d..." .
Nie jestem człowiekiem który nie ma cierpliwości, jednak moja tolerancja jest już na wyczerpaniu. Proponowałem żonie żeby poszła do psychologa gdyż takie zachowanie do niczego nas nie doprowadzi- jednak reakcja jest łatwa do przewidzenia- awantura.
Gdyby nie nasze dziecko, rozwiódł bym się z nią- jednak nie chcę stracić kontaktu z córką- a zwarzywszy na jej wiek- nie mam szans dostać opieki nad nią...
Proszę, naprawdę proszę o rady...