Dodaj do ulubionych

Pustka gdy odejdzie ktoś znany

29.02.12, 19:53
Jest czasami tak,że znana i publiczna osoba odchodzi a my po mimo że nie znaliśmy jej osobiście czujemy pustkę i żal.Śmierć której osoby wpłynęła na was szczególnie mocno?Ja poczułam pustkę po Michaelu Jacksonie,jakoś tak cicho jest bez niego i świat już nie ten.I może się to dziwne wydać ale po Andrzeju Lepperze bo chyba mieliśmy podobne charaktery.A wy po których osobach poczuliście pustkę?A może nigdy nie doświadczyliście tego uczucia?
Obserwuj wątek
    • ps.witch Dobrze znany... 29.02.12, 20:43
      Poczulam pustke gdy odszedl moj tata.

Ze znanych, ktorzy odeszli, najbardziej bylo mi zal Steve Jobs.
      Zal bylo gdy umarla stara gwiazda ekranu, Elizabeth Taylor. W koncu liczyla sobie jedynie 70+
      Gdy umarl M.J, akurat byla "Wiosna" w Iranie i na oczach widzow zostala postrzelona mlodziutka dziewczyna, mogla miec nie wiecej niz 20 lat, sliczna mloda osoba...Bylo mi jej bardziej zal, niz M.Jacksona.
      • mel.la Re: Dobrze znany... 29.02.12, 22:52

Najbardziej szkoda bylo mi ksieznej Diany
        potem Andrzeja Leppera
        i Violetty Villas mimo, ze nie bylam jej fanka teraz slucham jej spiewu i przechodza mnie dreszcze :)
        • ps.witch Re: Dobrze znany... 29.02.12, 23:42
          To prawda Andrzeja Leppera tez mi bylo szkoda, gdy odszedl. Wszak wygladal na czlowieka ze stali..Ale ktorz nim naprawde jest?

Violetta Villas, az trudno uwierzyc ze zmarla, przez tyle lat trzymala sie swietnie zachwycajac zawsze ta swoja bujna fryzura... Miala swoj fajny styl.

Mi bylo zal tez Amy Winhouse...
          • tschort Re: Dobrze znany... 15.03.12, 10:17
            Podobno po Stalinie bardzo rozpaczano, no, przynajmniej niektórzy. Opowiadała mi pewna starsza kobieta jak jej nauczycielka w klasie wpadła jak bomba na lekcję szlochając...Trauma po celebrytach których znaliśmy tylko z ich produkcji świadczy o naszej żenującej podatności na manipulację medialną. To bardzo ciekawe.
        • georgia241 Re: Dobrze znany... 11.03.12, 19:36
          Ja nie lubię Diany synów. Mam wrażenie, że oni nie zmartwili się wcale jej śmiercią.
    • kimonabike Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 29.02.12, 23:05
      Kiedy usłyszałam o śmierci Jacksona, poczułam się jakby mnie ktoś z całej siły kopnął w brzuch. Całe życie przeleciało mi przed oczami i jakoś tak miałam wrażenie, że razem z Nim odchodzi coś mojego.Może dzieciństwo-to pierwsze nie do końca udane i to drugie- "urojone". Zrobiło mi się okropnie żal straconych lat, jego i moich. Ta cała nagonka sądowo-prasowa, która znacznie utrudniła facetowi funkcjonowanie na gruncie zawodowym pozbawiła nas czegoś co mogło być ważne.Nie mieliśmy okazji poznać dojrzałego (choć z opóźnieniem;)) człowieka i artysty. Znamy Piotrusia Pana i upadłą karykaturę mężczyzny/niemężczyzny, którą nas raczyły tabloidowe media. Teraz mamy wpychany ten wizerunek męczennika/geniusza/świętego, też dość mocno odrealniony. Niedokończona to historia jest,okropny niedosyt czuję...

• ps.witch Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 29.02.12, 23:44
        On to byl przeze mnie uwielbiany w mlodosci. Ktorz go nie podziwial, ale jak fajnie sie tanczylo do jego muzyki...:=)

Czy byl tak jak piszesz? Mysle ze byl bardzo niezrozumialy dla innych. W koncu swoja kariere zaczal w wieku 5 lat...
        • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 23:12
          U nas w szkole w podstawówce dziewczyny ze starszych klas tańczyły na korytarzu i ćwiczyły krok księżycowy,jak im wychodziło tak im wychodziło ale miały zapał:)
    • nazzilla Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 16:43
      Pustka pozostaje, gdy odchodzi ktos bliski, ktos kogo kochamy, czy lubimy, odejscie osoby obcej, z ktora nigdy nie mielismy nic wspolnego nie robi zadnego wrazenia, a przynajmniej nie powinno.
      Wystarczy popatrzec, ilu chorych psychicznie fanow popelnilo samobojstwo na wiesc o smierci idola z show businessu.
      • mel.la Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 19:38

nazzilla napisała:

> Pustka pozostaje, gdy odchodzi ktos bliski, ktos kogo kochamy, czy lubimy, odej
        > scie osoby obcej, z ktora nigdy nie mielismy nic wspolnego nie robi zadnego wra
        > zenia, a przynajmniej nie powinno.

Odejscie kogos bliskiego to jest zupelnie inna sprawa. Ja przechodzilam wielokrotnie zalobe po zmarlych bliskich osobach i to jest nieporownywalne z przezywaniem smierci nieznanych osobiscie ale slawnych i lubianych osob, o ktorych tu piszemy.
        Pisz prosze za siebie, ze na Tobie nie robi to wrazenia. A czy powinno czy nie to chyba nie Tobie o tym decydowac. Wyjezdzasz zaraz z jakimis skrajnosciami o psychicznie chorych fanach... no wybacz, ale nie sadze, zeby ktos z piszacych tutaj byl az tak zdesperowany zeby targac sie na swoje zycie :)
        • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 23:10
          Jeszcze nie miała takiej sytuacji.A ja sobie przypominam że przeżyłam też śmierć Kadafiego.
      • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 23:08
        Może jeszcze nie miałaś takiej sytuacji że rozumiałabyś kogoś kto był Ci znany np.z mediów i rozumiałabyś go,może jeszcze wszystko przed Tobą:)
    • kimonabike Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 17:20
      Bardzo ciekawy wywiad na temat zapotrzebowania na idoli...
      "Przy okazji śmierci Michaela Jacksona jesteśmy świadkami wielkiej pogrzebowej histerii. Jak to wytłumaczyć?
      Jacek Santorski, psycholog społeczny i biznesu: Wielką zbiorową niedojrzałością i tym, że tęsknimy za prawdziwymi emocjami."

Więcej... wyborcza.pl/1,75475,6798120,Przezywanie_smierci_Jacksona_staje_sie_wazniejsze.html#ixzz1nsmK2EFt
      • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 01.03.12, 23:06
        Dokładnie,kiedy widzimy że ludzie w koło nas przeżywają tą samą tragedię która nami wstrząsa budzą się w nas te same emocje i możemy się zsolidaryzować,tak naprawdę każdy z nas jest dzieckiem i szuka oparcia w kimś kto przeżywa tak samo tą tragedię.W gruncie rzeczy przeżywamy śmierć tej osoby która była do nas jakoś podobna i na swój sposób mogliśmy ją rozumieć.Dlatego jak umiera ona pozostajemy niejako samotni.
    • paco_lopez Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 09.03.12, 15:12
      ja natomiast uwazam , ze jak ktos czuje pustke z powodu śmierci znanej osoby, to rzeczywiście musi miec cos z charakteru andrzeja leppera, z ktorego to autorametu nie posiadam nic i dzięki za to stwórcy moich genów.
      • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 09.03.12, 16:19
        He he dobre:)Poniekąd miałbyś rację właściwie tylko ja nie jestem przekonana o tym samobójstwie.Andrzej Lepper nie miał tendencji do depresji.Czy prokuratura popełniła jakieś błędy?Może to dziwne ale uważam że nie.Jest presja społeczna bo A.Lepper był osobą publiczną i wielu ludzi się nim interesowało.Dziwne jest to że z kręgu jego partii wcześniej trzy osoby popełniły samobójstwo w identyczny sposób jak on,myślę że może jak zginoł naprawdę nie dojdziemy.
        • paco_lopez Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 11.03.12, 09:48
          a mnie guzik interesuje czy się sam powiesił czy go powiesili. nie trawie lepperopobnych typów. możliwe, że solarium u zaszkodziło.
          • lila122 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 11.03.12, 10:37
            ....a mi jest smutno po odejsciu tych wstystkich osob,ktore byly w mojej rodzinie.
            Tak,to byly znane osoby,ale tylko dla mnie.
            Kiedys przegladalam moj album jak bylam jeszcze bardzo mala i normalnie nie moge uwierzyc,ze tylu osob z mojej rodziny poprostu juz nie ma:( Jak przyjezdzam do Polski i jade do wsi,w ktorej mieszkala moja babcia,to praktycznie odwiedzam wszystkich.....na cmentarzu.
            Dobrze,ze jeszcze mieszka tam rodzenstwo mojej mamy.
            Czasami czytam w internecie,ze ktos znany w Polsce umarl i czuje sie jakos tak dziwnie,bo przeciez Oni zawsze byli.Violetta Villas.....to bylo dla mnie duze zaskoczenie.Tak samo z Kukulskim......zrobilam duze oczy,bo mogl jeszcze pozyc,ale przynajmniej dobrze opiekowal sie Natalia tyle lat i pomogl w karierze.
            • paco_lopez Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 11.03.12, 11:01
              każdy mógłby pożyć trochę dłużej.. od kiedy zmarł mój ojciec ma inny poglad na zycie i śmierć. wiem że wszyscy muszą umrzeć i cześć, a tacy mili fajni i zasłużeni. z tego wynika cała rzeka wniosków dotyczących indywidualnej postawy życiowej.
              • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 12.03.12, 14:52
                Czasem żeby zostać zauważonym potrzebne jest szczęście.Gdyby Michael Jackson był wychowywany np.w Etiopii i rodzice wymagaliby od niego znajomości życia stada kóz i wielbłądów a tępiliby śpiew to pewnie o nim byśmy nigdy nie usłyszeli.
    • georgia241 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 11.03.12, 19:36
      Miałam tak po Weronice, którą matka utopiła na molo w Sopocie. Odczuwam też brak Anny German, choć zmarła jak miałam 3 lata. I Elvisa nie mogę odżałować.
      • leokadia_25 Re: Pustka gdy odejdzie ktoś znany 12.03.12, 14:48
        Moja mama jest ciekawa ludzi z naszej rodziny,swoich prababek na przykład a ja jakoś nie,ja nie mogę odżałować Azteków,Majów,tych starożytnych ludów.Każdy z nich był człowiekiem takim samym jak my,mieli podobne problemy,były kobiety które przechodziły zawody miłosne,ktoś się chciał kształcić a nie pozwalał na to jego status w wiosce lub stan materialny,były choroby nowotworowe,oni przerabiali to samo co my dzisiaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka