Dodaj do ulubionych

My mind is blank

14.06.12, 00:35
Dlaczego przez tak długi czas nic nie przychodzi mi do głowy, co bym chciał w życiu robić? Zastanawiam się już tyle lat, tak długo i nic nie przychodzi mi do głowy? Po prostu nic. Dlaczego? Przygnębia mnie to. Ktoś mnie jakoś pocieszy?
Obserwuj wątek
    • maggpie Pocieszam 14.06.12, 00:38
      Napisz na kartce czego chcesz, co lubisz, na czym ci zależy. Rób to codziennie, mogą to być różne sprawy, nieraz mniejszego kalibru. Według psychologów sam fakt zapisania czegoś na kartce w pewien sposób materializuje to i urzeczywistnia. Tak to (magicznie) działa na podświadomość, świadomość czy whatever.
      Po pewnym czasie zbierz te kartki do kupy, może dadzą ci do myślenia. Można też robić wizualizacje.

A może po prostu nic takiego nie masz, tzn. czy wszyscy musimy Bóg wie co osiągać i wyznaczać sobie cele? Może wystarczy tylko to, że żyjemy i tym życiem potrafimy się cieszyć? Wiem, banał, ale co z tego? :)

Ogólnie, jakby na to życie spojrzeć, to myśle że dużo racji miał jeden taki Sylen co to po lasach biegał ;]
    • renkaforever Re: My mind is blank 14.06.12, 06:10
      Jak czlowiek chce cos robic to czuje pewien niepokoj tworczy, chce mu sie byc aktywnym po prostu. Jak nie wie, co ma robic to dalej musi tak trwac, az wykombinuje co ma robic. Przewaznie to, co zawsze. Chyba, ze zjawi sie zyciowa szansa, a to co innego.., to jasnieje jak gwiazda i wyraznie..nikt jej nie widzi, tylko ty :)
      • szaman.ka Re: My mind is blank 14.06.12, 09:10
        Jeśli jesteś w depresji,to tak masz,że nic Ci się nie chce .
      • jedr-ek28 Re: My mind is blank 14.06.12, 10:32
        Z tym niepokojem to masz rację, też to odczuwam. Zawsze kręciła mnie sztuka i ludzie, którzy ją tworzą. Jak już wcześniej wspominałem, lubiłem gitarę i muzykę, uwielbiałem spotkania z twórczymi ludźmi na koncertach, różnych imprezach. Może to jest właśnie to, co chciałbym robić, tworzyć coś.
    • baryhomo Re: My mind is blank 14.06.12, 09:14
      W moim mieszkaniu po zimie zawsze sa zacieki, wilgoc, wiec musze robic remonty, malowac, podsuszac i takie rozne nieciekawe zajecia. Roboty zawsze wiecej niz czasu wolnego. Moze zacznij od zmieniania swojego otoczenia. To wymaga malego nakladu finansowego i angazuje tworczo.
    • mskaiq Re: My mind is blank 14.06.12, 10:01
      Moze nie chcesz dopuścić do siebie myśli, bo wiesz że przyniosą wiele takich
      uczuć których dotkniecie wywoła panikę, poczucie bezradności, niemożności.
      Dlatego wolisz tego nie dotykać, ale jest w tobie potrzeba aby to otworzyć i
      zobaczyć to jeszcze raz.
      Może chcesz zobaczyć czy może tym razem lepiej sobie poradzisz z tym
      światem, który zamknąłeś dla siebie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • jedr-ek28 Re: My mind is blank 14.06.12, 10:35
        Masz rację, chyba boję się na to spojrzeć i za to zabrać ze względu na odczucia, jakie by mi wtedy towarzyszyły. Trud, praca, wysiłek, porażki, lęk przed odrzuceniem, itd. Chyba nie ma lepszego sposobu na pokonanie tych uczyć, jak tylko się z nimi zmierzyć:)
        • maggpie Rozwojoweic z mapą myśli w tle :) 14.06.12, 15:30
          Ostatnio postanowiłam polepszyć i usprawnić swoje życie w stopniu maksymalni możliwym. No i oglądam i czytam różne takie. Oto co znalazłam m.in.:

Jak podejmować lepsze decyzje - świetny zestaw pytań. Może dojdziesz do tego o co ci naprawde chodzi. Warto :) żebyś i pozostałe obejrzał, nie wszystkie może są równie wartościowe, ale ...

No i właściwie to nie wiem czemu ci odpisuje, gdyż albowiem jestem szczerze przekonana (coś więcej niż intuicja) że ty, Renka, kropidlo5 itp. to takie sztuczne kreacje mające na celu rozbudzić forum, przyciągnąć publike, aby gazeta.pl na reklamie zarobiła :) Ale co tam :) Nie bądźmy zbyt szczegółowi :)
          • renkaforever Re: do magpie:) 14.06.12, 20:44
            Mylisz sie, magpie, ja przychodze tu dla wlasnej terapii. Lubie gazete, bardzo mi kiedys pomogla, jesli uwazasz, ze forum sie ozywia, to dobrze. Trzeba sobie pomagac. :)
            • maggpie Re: do magpie:) 15.06.12, 01:00
              Oł jeny, że tak polece gostkiem z prezentacji :)
              Nie upieram się przy mojej diagnozie odnośnie ciebie. Pomagajmy sobie zatem :)
        • mskaiq Re: My mind is blank 14.06.12, 22:37
          Trzeba je zobaczyć, ale z tym wiąze się wiele lęku, już tylko zobaczyć to co
          się wydarzyło budzi lęk. Na dodatek trzeba przezyć to wszystko co bardzo
          boli, a co wolałeś zagrzebać w niepamięci.
          Samemu jest trudno to zrobić, dobrze miec kogoś kto mógłby Ci towarzyszyć
          w odsłanianiu tresci i przezyc, kto potrafiłby to wszystko zrozumić.
          Nie mniej aby pozbyć tej pustki musisz sie na to zdecydować i przywrócić
          siebie do zycia. Wiesz co trzeba zrobić.
          Serdeczne pozdrowienia.
    • paco_lopez Re: My mind is blank 14.06.12, 17:12
      buźka jędrula nic się nie martw kwestia czasu. gdyby w latach osiemdziesiątych tamtego stulecia był internet , to większość miałaby taki dylemat. a tak to przynajmniej można żółwia sobie pohodować , na forum popierożyć, płeć przeciwne bez wychodzenia z domu zapoznać. oglądaj dzisiaj intalianów i croatów. ucharkteryzuj się na claudio machisio i podrywaj. czerwiec człowieku.

• jan_stereo Re: My mind is blank 14.06.12, 20:14
      Mozesz miec albo bardzo ograniczona swiadomosc tego, co mozna robic w zyciu albo jestes zbyt leniwy aby Ci sie chcialo robic cokolwiek ;'))

ps. i tak za duzo Ci przychodzi do glowy skoro dumasz nad takimi rzeczami az dostajesz przygnebienia od tego. Rob wiec moze pomniejsze rzeczy, ale niech beda przyjemne, nie musza byc one zaraz zyciowe.
    • lidka449 Re: My mind is blank 14.06.12, 22:40
      może odpowiem przeciwnie człowiek wie mniej więcej co chciałby w życiu robić
      i nie czyni tego z różnych powodów
      i to jest jeszcze bardziej frustrujące ....
      • maggpie Re: My mind is blank 15.06.12, 01:02
        lidka449 napisała:

> może odpowiem przeciwnie człowiek wie mniej więcej co chciałby w życiu robić
        > i nie czyni tego z różnych powodów
        > i to jest jeszcze bardziej frustrujące ....

Prawda !! Na to też mam prezentacje :)
    • ivaaa Re: My mind is blank 06.07.12, 08:01
      mamy Cię pocieszyć? Tzn. co? Napisać "wszystko będzie ok", tego potrzebujesz?

Co robisz, żeby odnaleźć swoją drogę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka