Dodaj do ulubionych

(nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:00
a druga strona po kilku zdawkowych zdaniach przechodzi już do przesłuchania:
skąd jesteś,jakie masz wykształcenie, ile masz lat, jaki jest Twój stan
.......... i ........ i......... itd
Czy one (nie)potrafią porozumiewać się przez komunikatory zachowując
jednocześnie umiar w gromadzeniu bazy danych?
Obserwuj wątek
    • Gość: krish Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: 62.233.233.* 10.07.04, 23:03
      ... i nigdy nie miałeś obaw, że kobieta z która gadasz to rozchichotany
      czternastolatek???
      • Gość: frustro Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:07
        wirtualny formularz cv ma rozwiać obawy?
        • Gość: krish Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: 62.233.233.* 10.07.04, 23:09
          nie. ale ludzka psychika jest kurwa rzecza ułomną. to daje choć złudzenie...
          czasami wystarcza... niektórym.
          • Gość: frustro Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:14
            niech więc będzie 14-latek... jak spełnia się w tej roli
    • Gość: ważka Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:33
      to coś w rodzaju selekcji wstępnej
      jak to wytrzymasz, to może wytrzymasz więcej:)
      • Gość: hsi-nao Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:39
        zamiast rozmowy towarzyskiej odbywam rozmowę kwalifikacyjną?
        • Gość: krish Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: 62.233.233.* 10.07.04, 23:44
          to podobno wolny kraj. zawsze możesz sie wycofać
          • Gość: hsi-nao strefa intymna w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 23:58
            Pewnie,że tak. Wydaje mi się jednak,że nie o to chodzi... sieć może również
            zbliżać ludzi pragnących zachować dystans...
            • Gość: krish Re: strefa intymna w sieci IP: 62.233.233.* 11.07.04, 00:01
              a druga strona po kilku zdawkowych zdaniach przechodzi już do przesłuchania:
              skąd jesteś,jakie masz wykształcenie, ile masz lat, jaki jest Twój stan
              .......... i ........ i......... itd

sieć może również
              > zbliżać ludzi pragnących zachować dystans...

po mojemu to zaprzeczasz sam sobie. ale może na bani jestem...
              • Gość: hsi-nao znajomość sieciowa z dystansem do siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 00:10
                może (nie)precyzyjna wypowiedź wprowadziła Cię w błąd... moją intencją było
                zasugerowanie,że nie trzeba opowiadać historii swego życia by nawiązać z kimś
                bliską znajomość w sieci...
    • cossa Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą 11.07.04, 00:06
      to ci one!

o czym w takim razie chcialbys rozmawiac z kobieta
      przez komunikator?

na samym poczatku ma sie rozumiec :)

pozdr.cossa
      • Gość: hsi-nao myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 00:21
        na wiele tematów z (nie)znajomymi nie wiedząc ile mają lat, pieniędzy ,
        (nie)udanych związków itp. Ostatecznie jak są ciekawe danych osobowych, to mogą
        na początku posłużyć się intuicją... którą i tak muszą uruchomić by zweryfikować
        wirtualne dane...
        • cossa Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać 11.07.04, 00:31
          moze i masz racje
          dawno nie poznawalam nowek
          nie wiem co trendy

sama lubie zapytac o wiek

skad to przekonanie, ze sie da
          jak doswiadczenie Twoje podpowiada,
          ze jednak nie bardzo.. ?

pozdr.cossa
          • Gość: hsi-nao Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 00:44
            jakie doświadczenie masz na uwadze, bo wciąż czegoś doświadczam ?
            • cossa Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać 11.07.04, 01:04
              doswiadczenie
              ktorego efektem
              jest ten watek

chyba, ze
              z (nie)swojego
              korzystasz
              • Gość: hsi-nao Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:19
                z moich doświadczeń wynika,że (nie)ujawnienie danych wzbogaca rozmowę i wyznacza
                kierunek. Jednak nie wszystko co wzbogaca zaraz się opłaca
                • cossa Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać 11.07.04, 01:25
                  szukasz kontaktu
                  czy sam Cie znajduje?
                  • Gość: hsi-nao Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:28
                    a to zależy... jednak wolę (nie)wybierać ofiary
                    • cossa Re: myślę ,że kobiety potrafią rozmawiać 13.07.04, 10:37
                      moze trafie kiedys na Ciebie w sieci
                      na jakims gg lub podobnym

i postaram sie pamietac o czym piszesz ;)
                      • Gość: hsi nao może na bazie tlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:01
                        i wykorzystasz wówczas pamięć (nie)jawną
                        • cossa Re: może na bazie tlenu 13.07.04, 20:27
                          wykorzystywaczka jawna (nie)jestem
                          wiec kto wie? ;)
                          • Gość: hsi nao Re: może na bazie tlenu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:42
                            czy (nie)zmienione zostaną tory myślenia
    • Gość: greengrey Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 00:41
      Potrafią. Choć pewne dane są pomocne- wiek- i w zasadzie chyba tylko to. Nie
      chcę wyobrażać sobie ile ktoś ma lat. Ale to samo stosuję zarówno do mężczyzn
      jak i kobiet.
      Wygląda,że źle do tej pory trafiałeś..
      • Gość: hsi-nao Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 00:52
        czy źle nie potrafię powiedzieć, ale po kilku takich pytaniach człowiek zaczyna
        zastanawiać się czy nie wpada w sieci
        • Gość: greengrey Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:00
          Jeśli czujesz,że wpadasz w sieć - to nic z takiej rozmowy..
          Czujesz się jak na przesłuchaniu, z miejsca podlegasz jakiejś ocenie

No ale Ty też pewnie wolałbyś wiedzieć czy kobieta ma 25 czy 45 lat..

Pozostaje cierpliwie szukać -tego kogoś - zbliżonego do Ciebie.
          powodzenia
          • Gość: hsi-nao Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:09
            masz racje... Jeśli celem jest jedynie rozmowa (przez komunikator) można
            zrealizować ją mimo różnicy wieku...czy innych parametrów
    • Gość: elwira Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:21
      Gość portalu: hsi-nao napisał(a):

> a druga strona po kilku zdawkowych zdaniach przechodzi już do przesłuchania:
      > skąd jesteś,jakie masz wykształcenie, ile masz lat, jaki jest Twój stan
      > .......... i ........ i......... itd
      > Czy one (nie)potrafią porozumiewać się przez komunikatory zachowując
      > jednocześnie umiar w gromadzeniu bazy danych?

Często kiedy jestem tu na forum, mam włączone gg dla komunikacji z rodziną i
      znajomymi z drugiego krańca Polski. Nie lubię zawierać znajomości przez
      komunikatory, kiedyś skutecznie się do tej formy zniechęciłam poziomem rozmów.
      Gdy ktoś zwraca się do mnie z chęcią pogawędki, zadaję wówczas takie pytania,
      aby rozmówca się szybko zniechęcił.... lub zaczął rozmowę na poziomie...
      Skutkuje.

• Gość: hsi-nao Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:26
        ciekawe co najpierw nastąpi? zniechęcenie czy rozmowa na poziomie ... a kto ten
        poziom wyznacza?
        • Gość: elwira Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:32
          a kto ten
          > poziom wyznacza?

ten, kto zagaduje
          • Gość: hsi-nao Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:39
            do tanga (nie)trzeba dwojga
            • Gość: elwira Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:44
              Gość portalu: hsi-nao napisał(a):

> do tanga (nie)trzeba dwojga

ale i wtedy jest prowadzący:)
              • Gość: hsi nao lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:10
                gdy się źle prowadzi
                • Gość: elwira Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:06
                  Gość portalu: hsi nao napisał(a):

> gdy się źle prowadzi

to idź na dyskotekę. panie, których poszukujesz nie siedzą przed komputerem w
                  sobotni wieczór.
                  • Gość: hsi nao Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:33
                    Pani nie poszukuję, a dzisiaj jest niedziela...
                    • Gość: elwira Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.proxy.lucent.com 12.07.04, 11:42
                      a jutro będzie wtorek:)
                      • Gość: hsi nao Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:15
                        a we wtorek...?
                        • Gość: elwira Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:08

> a we wtorek...?

zły humorek...?:)
                          a co w środę ?
                          • Gość: hsi nao Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 21:48
                            do środy mamy czas
                            • Gość: elwira Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:07

> do środy mamy czas

chyba: "marny czas"
                              • Gość: hsi nao Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:19
                                to czas nie dla nas
                                • Gość: elwira Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 22:34
                                  a "skąd jesteś,jakie masz wykształcenie, ile masz lat, jaki jest Twój stan?":)))
                                  • Gość: hsi nao Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:03
                                    określ siebie, ja spróbuję się dostosować
                                    • Gość: elwira Re: lecz w tangu partnerka się (nie)opiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 00:02
                                      ja już się dostosowałam, dalej mi się nie chce, sorry
                                      • Gość: hsi nao już miałem wrażenie,że jesteś (nie)zawzięta Elwiro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:08
    • Gość: hsi nao dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 01:40
      • lady.oracle Re: dobranoc 11.07.04, 10:54
        Cała komunikacja z osobami nieznajomymi jest bez sensu. Wydaje ci się, że
        rozmawiasz z Michałem lat 36, a tak naprawdę to Ania lat 26, albo gorzej - 12.

• Gość: hsi nao rzeczywiście może to być kłopotliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:35
          w przypadku gdy głównym celem ma być randka. Osoby (nie)do pary, o określonych
          oczekiwaniach mogą jednak korzystać ze specjalistycznych miejsc w sieci
          poświęconych kojarzeniu i nie fatygować innych...częstotliwości. Sądzę,że
          komunikatory stwarzają możliwość kontaktu z ludźmi, z którymi w innych warunkach
          niezręcznie byłoby nam porozmawiać... Swoją drogą ciekawe ile 12-letnich
          dziewczynek i 36-letnich chłopców wymienia poglądy na forum psychologia?
          • ziemiomorze Re: rzeczywiście może to być kłopotliwe 13.07.04, 13:44
            Siec to miejsce samotnych, trudno sie dziwic desperacji.
            Ale, skoro Cie irytuja te pytania, to czemu po prostu nie odmowisz odpowiedzi i
            nie posterujesz rozmowa tak, aby mozna bylo je zgrabnie wyminac? Na pytanie o
            status odpowiedz jej pytaniem o to, czy rozmawia na ulicy kotami, a jesli Cie
            zapyta o Twoja profesje, sprobuj sie dowiedziec, z czym robi sobie kanapki do
            pracy.
            Itd.

zet.
            • Gość: hsi nao Re: rzeczywiście może to być kłopotliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 18:18
              obawiam się ,że w wielu przypadkach (nie)jest to jedynie desperacja... Sądzę,że
              częściej w grę wchodzi potrzeba poczucia bezpieczeństwa... Tyle się mówi o
              zagrożeniach z sieci... Oczywiście potrafię posłużyć się różnymi sztuczkami
              jednak nie o to mi chodzi
              • ziemiomorze Re: rzeczywiście może to być kłopotliwe 14.07.04, 10:22

> obawiam się ,że w wielu przypadkach (nie)jest to jedynie desperacja...
                Sądzę,że
                > częściej w grę wchodzi potrzeba poczucia bezpieczeństwa... Tyle się mówi o
                > zagrożeniach z sieci...

Bezpieczenstwo w sieci? Dla naiwnych i raczej nowych w tym medium. Nie sadze.
                Raczej szybka chec odsiewu kogos, kto wydaje sie byc interesujacy, ale nie
                wiadomo, czy daloby sie go przeflancowac do reala. Pragmatyzm samotnych.

> Oczywiście potrafię posłużyć się różnymi sztuczkami
                > jednak nie o to mi chodzi

Oczywiscie one (te panie, ktore zameczaja Cie pytaniami o hardkorowo realne
                informacje) tez maja rozne sztuczki, mysle jednak, ze takie wypytywanie
                swiadczy o uczciwosci - ze interesuje je raczej real niz cyber znajomosc.

I tyle,
                zet

zet
                • Gość: hsi nao Re: rzeczywiście może to być kłopotliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:47
                  no tak
    • zgaga01 Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą 11.07.04, 14:10
      Widocznie nie udaje Ci się na tyle ciekawie zacząć rozmowy, aby powyższych
      pytań uniknąć.
      • Gość: hsi nao jesteś pewna ,że innym się to udaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:41
        A może chcesz przez to powiedzieć ,że jeśli rozmówca jest (nie)ciekawy
        przechodzisz do budowania księgi popytu,aby uzupełnić dane w pamiętniku?
        • zgaga01 Re: jesteś pewna ,że innym się to udaje 12.07.04, 12:13
          Czasem tak, o ile nie jest to dyskoteka, gdzie o rozmowie zapomnij...
          Jeżeli pytanie było osobiste to: nie tworze księgi popytu ani nie piszę
          pamietnika. Pytanie np. o pracę to dla mnie "pytania ratunkowe" (o rany, a o
          czym ja mam z tym gościem rozmawiać), chyba, że mozna sobie przy kims bez bólu
          pomilczeć.
          Chociaż nie wiem co byś wolał. Bo np. mam znajomą, która zadaje w takich
          sytuacjach niezmiennie pytanie: "Jaki jest dla Ciebie sens życia?"
          • Gość: hsi nao Re: jesteś pewna ,że innym się to udaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 17:30
            Ja na dyskotece też czuję dyskomfort i nie tylko zapominam słów w gębie ale i
            gubię krok... Rozumiem,że trudno milczeć jeśli doskwiera głód pracy, ale ile
            razy zamierzasz rozmawiać z tą samą znajomą o sensie życia?
            • zgaga01 Re: jesteś pewna ,że innym się to udaje 13.07.04, 10:02
              Chyba się nie rozumiemy. Pytanie o sesns zycia zadawane jest osobie spotykanej
              po raz pierwszy i to takiej, z którą trudno o czym innym porozmawiać. Ale
              zawsze się szuka jakiegoś punktu zaczepienie. Może być to fotografia, ale
              przecież nie zawsze nosisz aparat ze sobą. Może być muzyka, ale nie zawsze masz
              ze sobą instrument, albo na sobie koszulkę z nadrukiem podobizny ulubionego
              muzyka. Poza tym powiedz mi, jak zacząć rozmowę z panem w eleganckim
              garniturze, białej koszuli i krawacie, który hm... "sprzedaje sam siebie". Tu
              już od tematów o pracy, a raczej o osiągnięciach tego pana w pracy, daleko sie
              nie odejdzie.
              I tak, i tak, jak widać, dalej stoję na stanowisku: nie muszę drugiej osoby
              wypytywać o to co robi zawodowo, ale zawsze od czegoś trzeba rozmowę zacząć,
              później jest duże prawdopodobieństwo, że znajdą się jakieś punkty wspólne.
              • Gość: hsi nao ja Ciebie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:32
                Pozwolisz,że w punktach odniosę sie do Twojej wypowiedzi:
                1.Mnie akurat szczególnie trudno rozmawiać o sensie życia w sposób sensowny...
                2.Sam siebie sprzedaje nie tylko pan w białej koszuli i krawacie...możliwe,że on
                to robi(nie)lepiej więc jest to zauważalne
                3.Mimo wszystko (nie)szata zdobi człowieka
                4.Ponoć w każdym wystąpieniu liczy się początek i koniec więc warto się do nich
                przyłożyć
                • zgaga01 Re: ja Ciebie rozumiem 14.07.04, 09:17
                  "Ponoć w każdym wystąpieniu liczy się początek i koniec więc warto się do nich
                  przyłożyć"
                  I tu wracamy do mojego pierwszego stwierdzenia:
                  "Widocznie nie udaje Ci się na tyle ciekawie zacząć rozmowy, aby powyższych
                  pytań uniknąć."
                  • Gość: hsi nao Re: ja Ciebie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:46
                    jak się baba czegoś uczepi...
                    • zgaga01 Uczepi sie? 28.07.04, 11:01
                      Nie moja wina ze tzw. dyskusja zatoczyla kolo. Coz zdarza sie nader czesto.
                      • Gość: hsi nao Re: Uczepi sie? IP: *.acn.pl 28.07.04, 22:51
                        (o)koło 2 tygodnie
                        • zgaga01 Re: Uczepi sie? 29.07.04, 08:19
                          Tak to bywa w sezonie letnim. Laduje sie w jakis gorach, a wtedy co kto robi
                          zawodowo naprawde jest malo istotne. Wszystko zaczyna sie od wrazen, wskazowek
                          itd. a potem to juz "nocne Polaków rozmowy".
    • Gość: Tomfa Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:54
      Ja nie znoszę jak na samym początku ktoś mi wyjeżdża z ankietowymi
      pytaniami,br, tandeta i nuda, a jeszcze lepiej jak zaczyna od "podaj swoje
      wymiary"
      Też mam ochotę poprostu porozmawiać i tyle, bez konieczności następnych
      konwersacji,z resztą te wszystkie dane i tak się potem zapomina.
      Bywało jednak ,że znalazły się istoty, z którymi pogawędka trwała kilka godzin
      i nawet nie znaliśmy swoich imion, było git :-)
      Polecam tego typu "spotkania", jest w nich coś subtelnego,całkiem nice jak
      pochłania Was temat a nie zaśmiecanie mózgu danymi personalnymi, toż to nie
      urząd statystyczny ;-)
      • Gość: hsi nao Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 22:04
        prawda,że tak jest ciekawiej? pobudzamy wyobraźnię zamiast uruchamiać
        intuicję,która najczęściej zawodzi kiedy na jej podstawie próbujemy dokonać osądu
    • j_ar Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z kobietą 12.07.04, 11:39
      potraktuj to jakbys wypelnial forumlarz zgloszenia do dyskusji... i tez sie
      zapytaj o .....wiek ;)
    • Gość: nata (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z mężczyzną IP: *.tmxnet.pl / 82.160.69.* 12.07.04, 18:07
      Myślę, że Cię rozumiem. Sama nie raz i nie dwa znalazłam sie w sytuacji
      podobnej do Twojej. To co Ty mówisz o kobietach ja mogę powiedzieć o
      mężczyznach.
      Ile masz lat, gdzie mieszkasz, jak wygladasz...itd
      Myślę, że jesli che się tylko "pogadac" to wyglad i gdzie mieszkam nie jest
      istotne. Poza tym zachowując pewną doze:) tajemniczości stajesz się
      interesujacym rozmówca.
      Pozdrawiam

• Gość: frustro Re: (nie) kiedy chcę tylko porozmawiać z mężczyzn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:32
        (tak) myślę,że mnie rozumiesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka