Dodaj do ulubionych

Anna Grodzka i homofobia w Polsce

08.02.13, 19:25
W ramach zagadnienia z psychologii społecznej, zastanawiam się jakie są wasze odczucia względem posłanki Ruchu Palikota, Anny Grodzkiej.

Dzisiaj przeczytałem wzmiankę o artykule w brytyjskim "Guardian", na temat polskiej posłanki, oraz polskiej mentalności cechującej się wrogością do mniejszości, praw osób LGBT ze strony posłów i społeczeństwa. Używali tam dość łagodnych sformułowań - 'Jako całość Polska dziś jest nadal - jak pisze "Guardian" - "konserwatywnym, homogenicznym społeczeństwem, niewygodnie czującym się z mniejszościami - czy to seksualnymi, etnicznymi, czy religijnymi"'

Także podsumowano Polskę jako kraj w którym panuje zasada "Odróżnianie się jest traktowane czasem ze sceptycyzmem lub nawet wrogością"
Brytyjscy autorzy traktują Grodzką jako swego rodzaju symbol który ich zdaniem mógłby "otworzyć oczy niektórym ludziom w tym kraju na fakt, że świat nie składa się wyłącznie z osób, które wyglądają, myślą i czują tak jak oni"

Czy też podzielacie mentalność brytyjską, która określa Polskę w ten sposób?
A może czujecie się silni w "polskości" od tej niechlubnej strony i uważacie Europę i świat zewnętrzny za zepsuty moralnie?
No i ostatnie pytanie - czy osoby "psychiczne" nie wchodzą czasem w buty posłanki Grodzkiej w tym społecznym odzwierciedleniu?
Obserwuj wątek
    • ese1 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 08.02.13, 20:26
      taaa.... a w zeszlym roku BBC podalo, ze jak do Polski pojedziesz, to wrocisz w trumnie
      brakje im tematow to podlapali to, co ostatnio jest na topie, a ze temat modny to i dobrze sie czyta
      to tak jakbt napisali ze Polacy do zlodzieje i pijaki
      czy to prawda?
      Na pewno mamy spoleczenstwo podzielone, a gazety pisza jedynie o skrajnosciach.
    • easyblue Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 08.02.13, 20:32
      Z kimkolwiek bym nie rozmawiała, wszyscy panią Grodzką uważali za dziwadło (to najdelikatniejsze określenie). Najciekawsze jest to, iż wcale nie mają jednocześnie pojęcia, kim była i dlaczego zmieniła płeć. Po prostu ich to nie interesowało. I były to i młode osoby i starsze. Widziałąm ich wielkie oczy gdy tłumaczyłam, na czym polegał jej problem.
      Ludziom się wydaje, ze miana płci jest jak poprawienie cycków:/
      • lifeisaparadox Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 08.02.13, 22:43
        No dobra, ale czy nikomu nie przeszło przez myśl jak się ta osoba czuje z takim traktowaniem? Czy to już wychodzi poza "polską normę"?
        Ja myślę że autorzy nie wysysają z palca tych ocen.

Poza tym to że Polacy to złodzieje i pijacy to jest moim zdaniem najprawdziwszy fakt. Już nader wszystko w relacji urzędy-obywatel i vice versa.
        • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 08:05
          lifeisaparadox napisał:

> No dobra, ale czy nikomu nie przeszło przez myśl jak się ta osoba czuje z takim
          > traktowaniem?

Całkiem dobrze, zważywszy na to, jakie ten głęboko osobowościowo zaburzony kaszalot ma dochody i fakt, że inaczej niż na seksualnym ekshibicjonizmie stanowiska posła ponoszącego zero odpowiedzialności za swoją działalność nigdy by się nie dochrapał .
          Zastanów się lepiej, jak się czuje syn takiego ojca i jego b. żona. Jakoś z ich ust nie słychać słów akceptacji, tolerancji i zachwytów dla jego osoby. Nie pamiętam na jakim forum, jeden z uczestników zamieścił taki komentarz: - ja bym jej nawet do gęby nie włożył. Racja, bo niby po co? Żadnego normalnego mężczyzny swoją kobiecością by nie podnieciła. Taka to i "kobieta".
          A jak nie wiadomo o co chodzi, to na pewno chodzi o forsę. Dużą forsę naiwniutki Life, ukradzioną z naszych podatków :).
          • lifeisaparadox Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 09:05
            Leda ale bez wulgaryzmów.
            Z tego co słyszę, opinie o posłance jako pracowniku są pozytywne. Myślę że ona się stara bardziej z racji tego że jest pod obstrzałem krytyki i wytykania palcami. Palikot uważa Annę za "dobrego człowieka".

Nie każdy ma dostęp do sfery emocjonalnej, ale czy tylko tacy ludzie wieszają psy na "odmieńcach"?
            • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 12:31
              lifeisaparadox napisał:
              > Z tego co słyszę, opinie o posłance jako pracowniku są pozytywne.

Ale Ty nie pytasz o jego(j) pracę, która nie wiadomo na czym polega po za frazeologicznym mieleniem ozorem, tylko o kontekst transseksualny.

Myślę że ona
              > się stara bardziej z racji tego że jest pod obstrzałem krytyki i wytykania palc
              > ami.

No tak, "nie matura lecz chęć szczera..." I jakoś nie słychać o szkole w którym to robiło maturę o ile robiło, doświadczeniu zawodowym, stażu pracy, uzdolnieniach, kolegach, koleżankach, przyjaciołach, małżeństwie przed zmianą nazwiska, dzieciach, życiorysie. Człowiek bez właściwości, człowiek znikąd. Jako jedyne usprawiedliwienie tej kandydatury do sejmu sympatycy widzą w histerycznie eksponowanym zaburzeniu identyfikacji seksualnej! Tylko z jakiej racji ten - jeszcze raz powtórzę - głęboko zaburzony osobowościowo i seksualnie osobnik ma być wyrazicielem potrzeb 39 milionowego narodu?

Palikot uważa Annę za "dobrego człowieka".

Ach, to rekomendacja jakiegoś paligniota o którego morale najlepszą opinię wydała jego b. żona dopóki jeszcze prasa chciała z Nią rozmawiać całkowicie wystarczy? W kabaretach też pracują "dobrzy ludzie". Więc co za różnica ten czy tamten błazen?

> Nie każdy ma dostęp do sfery emocjonalnej, ale czy tylko tacy ludzie wieszają p
              > sy na "odmieńcach"?

Nie rozumiesz Life mojego pytania czy udajesz, że nie rozumiesz? Pytanie było proste nawet dla kogoś dysponującego ilorazem inteligencji na poziomie ociężałości umysłowej: Co czuje syn i była żona tego osobnika widząc ojca i męża bezwstydnie wystawiającego spod kusej kiecki krzywe, umięśnione giczoły, krygującego się publicznie wypchanymi cyckami i mogącego pochwalić się tylko brakiem jąder i penisa. No bo skoro nie chwali się żadnymi innymi osiągnięciami, to najwyraźniej ich nie posiada. Więc jakim prawem to coś nachalnie pcha się do reprezentowania milionów polskich kobiet? Nie rób sobie złudzeń Life - skoro ten osobnik w swoim obłędnym ekshibicjonizmie nie wstydzi się nawet własnego syna, to opinii własnego narodu nie wstydzi się tym bardziej. Jak pijawka przyssał się sztucznymi cyckami do sejmowego koryta i żre za nasze podatki póki może. Siłą oderwać trzeba. Może znajdzie się jakaś odważna kobieta, która kopniakiem w tłustą dupę zwali z sejmowych schodów i pośle tego pasożyta tam, gdzie jego miejsce.
        • ese1 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 09:31
          lifeisaparadox napisał:

> Ja myślę że autorzy nie wysysają z palca tych ocen.
          >

no a co, zrobili badania marketingowe? referendum?
          nie
          poczytali troche polskiej prasy i reszte sobie dopowiedzieli

a o Pani Grodzkiej tyle wiem ja co i innie, ze byla kiedys Panem. Niestety nic nie slyszalam o tym, co ona robi, zrobila, co konkretnego zrobila, ze nalezy jej sie funkcja wicemarszalka? Ma doktorat na jakiejs uczelni? czym sie specjalizuje? W czym moze nam Polakom pomoc?
          NIC
          podobnie jak w przypadku pana Leppera (sp) czy pana Palikota - duzo halasu i pustka w srodku
          ale oczywiscie problem lezy nie w tym, ze P Grodzka nie ma wysokich kwalifikacji, to tylko my jestesmy homofobami
          • mifredo Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 10:16
            Ot, celebrytka czy celebryta, kocha być na świeczniku i mizdrzyć się do kamery
            i być w centrum uwagi i szokować,
            w tym celu zrobi wszystko nie licząc się z nikim i niczym.
            Coś z psychiką nie tak, nie współgra z posturą:)
            Mogła się dowartościować i wzmocnić jako facet i ojciec czy dziadek.
            Są hormony, testosterony i inne manipulacje.
            Gdyby była młodsza nie spłodziła syna, to by jeszcze nie zniesmaczała tak.
            Ale co tam, najważniejsze własne ego.
          • ese1 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 10:19
            przepraszam za literowki, dzieci po mnie sakaly:)

ale jeszcze raz, z ciekawosci, wisalam sobie nazwisko tej pani do wyszukiwarki i nie znalazlam zadnych innych informacji, jak pierwsza transeksualna osoba na stanowisku politycznym. Dorobek intelektualno-naukowy zaden.

no ale to nie jedyny taki przypadek, ze na piedestal czy na tzw ludzi sukcesu promuje sie osoby nie te, ktore maja jakies konkretne dokonania w swoim zyciorysie, ale te ktore potrafia sie tylko afiszowac swoja innoscia, czy zdejmowac majtki przed calym swiatem - to dopiero sukces!
            • hatroha Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 10:25
              chcesz powiedzieć, że jak zdejmę majtki to chwile potem osiągnę coś w życiu?
              Jeśli tak to Obama powinien byc moją pokojówką.
              Obama? hm... Ratzinger?
              • ese1 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 10:29
                hatroha napisał:

> chcesz powiedzieć, że jak zdejmę majtki to chwile potem osiągnę coś w życiu?

jezeli uda ci sie zrobic w tym samym czasie ustawke z mediami i powtorzysz to co napisales w tym watku to wroze ci sukces! :) ja bynajmniej do twoich fanow na fb sie dopisze
                • hatroha FB 09.02.13, 10:36
                  Dla mnie Fb jest jak wiadro gówna
                • lifeisaparadox Pawłowicz - babochłop? 09.02.13, 10:42
                  Pawłowicz najbardziej zabłysnęła rozwiązłością słowną, nie szczędząc Annie Grodzkiej słów obelgi. Poczuła się jak ryba w wodzie, gdy przyszło wykpić i szydzić z koleżanki posłanki.

Przypatrując się Pawłowicz, jej zachowaniu, posturze, postawie i wzorcach w sposobie bycia, trudno dostrzec mi jakąkolwiek "kobiecość". Kobiecość postrzegamy jako wrażliwość, delikatność, subtelność, znajduje się tam bardzo wiele ładnych cech osobowości.
                  Tego nie można odnaleźć w Pawłowicz. Ma tak donośny, męski głos, że żadne ściany nie są go w stanie zagłuszyć. Poza tym jest silna, męska i buńczuczna. Zachowuje się jak... CHŁOP.

Czy zatem wyczerpuje to znamiona projekcji? Kobieta z zaburzoną tożsamością płciową, która w środku i w zachowaniu jest facetem?

Czy Pawłowicz jest po prostu BABOCHŁOPEM?
                  • hatroha Pawłowicz 09.02.13, 10:52
                    Dla mnie też jest ok, bo ma rację!
                    Trafia do mnie sformułowanie "użyteczność publiczna".
                    Oczywiście temat jest bardzo ciekawy, bo nikt nie mówi, że małżeństwa obecnie są destrukcyjne społecznie, że to państwo powinno służyć a nie my jemu skoro płacimy podatki...etc
                    wiecie, że w zeszłym roku było ich w Polsce około 72 tysiące.
                    • hatroha Re: Pawłowicz 09.02.13, 10:53
                      72 tys ..rozwodów
                      • mifredo Re: Pawłowicz 09.02.13, 11:32
                        Pawłowicz była w mowie swej autentyczna i prawdziwa
                        a Grodzka jest wystudiowana i fałszywa
                        i swoja przeszłość skrzętnie ukrywa.
                        Jak widzę Grodzką obwieszoną koralami i kolczykami
                        to zęby mi cierpną:D
                        I nie wiem co jest kluczem,
                        pytanie we mnie się tłucze
                        czy psychikę do ciała
                        trzeba dopasować,
                        czy ciało do psychiki?
                        Grodzka jako facet, korzystniej by wyglądała.
                    • easyblue Re: Pawłowicz 09.02.13, 11:46
                      W jaki sposób "użyteczna publicznie" jest pani Pawłowicz?
                      Stara bezdzietna panna, na której emeryturę będę ja pracowała i moje dzieci. Gdzie zatem jej "użytecznosć"??
                      • mifredo Re: Pawłowicz 09.02.13, 11:55
                        Od "nie posiadania dzieci" był kiedyś podatek,
                        tzw "bykowe"
                        Teraz również coś o tym pobąkują.
                        Możliwości do posiadania dziecka są dziś duże, in vitro, surogatki i inne przypadki.
                        Czy dziecko chce ktoś dziś chować, płacić na nie , edukować?
                        Wygodnickich i jałowych wielu:D!
            • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 12:37
              ese1 napisała:

> przepraszam za literowki, dzieci po mnie sakaly:)
              >
              > ale jeszcze raz, z ciekawosci, wisalam sobie nazwisko tej pani do wyszukiwarki
              > i nie znalazlam zadnych innych informacji, jak pierwsza transeksualna osoba na
              > stanowisku politycznym. Dorobek intelektualno-naukowy zaden.

Bo trzeba wrzucać nazwisko tego pana : Bęgowski. A trochę informacji jest tu:www.aferyprawa.eu/Polityka/Dwa-zyciorysy-poslanki-Ruchu-Palikota-Anna-Grodzka-Krzysztof-Begowski-z-cyklu-bagno-polityczne
              • ese1 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 13:56
                No i dalej nic nie znalazlam, co by swiadczyc moglo o intelekcie tej pani. Bardziej przypomina mi to kariere Dyzmy
                • lifeisaparadox Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 14:11
                  ese1 napisała:

> No i dalej nic nie znalazlam, co by swiadczyc moglo o intelekcie tej pani. Bard
                  > ziej przypomina mi to kariere Dyzmy

Nie znalazłem też żadnych jej wyczynów ani osiągnięć, ale zastanawiam się czy znalazł bym na temat Tuska, na pewno wyczynem było podniesienie VATu z 22% na 23% i tym podobne. Czy któryś z polityków ma jakieś "szczytne" osiągnięcia?
                  Chyba można mówić tylko o pracowitości, ilości obecności na głosowaniach itp.
                  • ese1 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 14:55
                    lifeisaparadox napisał:

> ese1 napisała:
                    >
                    > > No i dalej nic nie znalazlam, co by swiadczyc moglo o intelekcie tej pani
                    > . Bard
                    > > ziej przypomina mi to kariere Dyzmy
                    >
                    > Nie znalazłem też żadnych jej wyczynów ani osiągnięć, ale zastanawiam się czy z
                    > nalazł bym na temat Tuska, na pewno wyczynem było podniesienie VATu z 22% na 23
                    > % i tym podobne. Czy któryś z polityków ma jakieś "szczytne" osiągnięcia?

sa, sa tacy, ale zdecydowanie nie jest ich wielu. I moze dlatego mamy taki poziom polityki a nie inny

same osoby pracowite (choc ja bym to bardziej aktywizmem nazwala) i ich obecnosc na glosowaniu nie wystarczy aby w Polsce rzady opieraly sie na madrosci a nie na przekladaniu interesow wlasnych ponad wszystko
          • lifeisaparadox Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 10:31
            ese1 napisała:

> no a co, zrobili badania marketingowe? referendum?
            > nie
            > poczytali troche polskiej prasy i reszte sobie dopowiedzieli

Nie, wypowiadali się na podstawie badań opinii społecznej i oceniali to jakie wypowiedzi padały w sejmie.

> nie slyszalam o tym, co ona robi, zrobila, co konkretnego zrobila, ze nalezy je
            > j sie funkcja wicemarszalka? Ma doktorat na jakiejs uczelni? czym sie specjaliz
            > uje? W czym moze nam Polakom pomoc?
            > NIC

To chyba należy zrobić jakieś poszukiwania, zanim się wypowiemy. Ja słyszałem tylko rekomendacje partii Palikota, a raczej starali się dać kogoś kto nie zawali i ma kompetencje.

Praca pewnie jak każda praca.

> ale oczywiscie problem lezy nie w tym, ze P Grodzka nie ma wysokich kwalifikacj
            > i, to tylko my jestesmy homofobami

Raczej temat skupia się wokół polskiej nietolerancji i konserwatywnej patologii społeczeństwa marginesu europejskiego.
        • easyblue Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 11:29
          >czy nikomu nie przeszło przez myśl jak się ta osoba czuje
          Moich rozmówców to nie interesowało. Uważali, zę skoro miała widzimisię, by zmienić płeć, to teraz niech "zasłużenie" cierpi. Jakby byli gorszymi ludźmi. Ba, jakby nimi nie byli.
          • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 12:50
            easyblue napisała:
            Uważali, zę skoro miała widzimisię, by zmi
            > enić płeć, to teraz niech "zasłużenie" cierpi.

Nie z powodu swojego widzimisię odnośnie zmiany płci tego transwestytę wzięto na języki, tylko z powodu jego EKSHIBICJONIZMU i zdegenerowanych moralnie przekonań, że skoro jest transwestytą, ma prawo pasożytować na naszych podatkach. To osoba publiczna. Dostaje kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie za "tran-akcję" swoimi organami płciowymi.
            • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 12:53
              Miało być "trans-akcję". Po prostu transakcję z psycho-ruchem paligniota.
          • lifeisaparadox Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 14:08
            easyblue napisała:

> >czy nikomu nie przeszło przez myśl jak się ta osoba czuje
            > Moich rozmówców to nie interesowało. Uważali, zę skoro miała widzimisię, by zmi
            > enić płeć, to teraz niech "zasłużenie" cierpi. Jakby byli gorszymi ludźmi. Ba,
            > jakby nimi nie byli.

Dlatego wstyd mi być polakiem, gdy moi rodacy obnoszą się z takimi przekonaniami.
            Uważam że tacy polacy powinni wyginąć jak neandertale, najlepiej w obozach zagłady w koszmarnych męczarniach.
            • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 19:39
              lifeisaparadox napisał:
              > Dlatego wstyd mi być polakiem, gdy moi rodacy obnoszą się z takimi przekonaniam
              > i.
              > Uważam że tacy polacy powinni wyginąć jak neandertale, najlepiej w obozach zagł
              > ady w koszmarnych męczarniach.

To zmień obywatelstwo mały hitlerku. Może jakiś unijny kraj przytuli i będzie z ciebie dumny
    • leda16 Re: Homoterroryzm w natarciu 09.02.13, 08:26
      Jak przypomina "GPC", niemal 300 pracowników naukowych podpisało list wyrażający sprzeciw wobec ataków na Pawłowicz za jej wypowiedzi przeciw przyznawaniu specjalnych praw osobom homoseksualnym i transseksualnym. Co tam na przeciwko tych autorytetów jakiś niedouczony pismak z Guardiana
      Ostatnio ci naukowcy są ofiarami napaści homofilów. Padają groźby karalne i wyzwiska. A Palikot zaciera rączki z radości. Ot, polityka sięgnęła dna a raczej dupy.
    • hatroha Jestem homofobem 09.02.13, 10:16
      Nie, nie jestem - jestem homoterrorystą.
      Eksterminacja, wykluczanie ze społeczeństwa.
      Dokładnie tak jak w Sparcie ułomnych zrzucałbym ich ze skał w przepaść!

PS
      Nie ma dla mnie znaczenia kto kogo pie..., czy kozę, czy bobra czy w tyłek słonia. Jesli zachowuje to dla siebie i kolegów z trókąta, wielokąta czy innego trapezu mam to w dupie. Wszyscy inni, którzy z tym sie obnoszą zajebałbym beretem ze stalową wkładką.
      • hatroha Grodzla 09.02.13, 10:21
        Dla mnie jest w porzo. Dlaczego?
        Otóż to ją atakują i zmuszaja do egzaltacji które mnie zniesmaczają.
        Wcześniej byłem bardzo uprzedzony ale swoim zwyczajem nie szyfladkuję nikogo, póki nie przeczytam, wysłucham osoby z pierwszej ręki.
        Specjalnie by wyrobić sobie zdanie o Grodzkiej zobaczyłem kilka wywiadów. Powiem tak, lubię ją i jej komentarze. Reszta mnie na ta chwile nie obchodzi.

PS
        Największym polskim problemem sa nasze media. Tak jak to forum pie... o rzeczach bez sensu tak jakby nikt nie miał doświadczenia życiowego, jakby nikt nie miał pojęcia że fiut 12 cm to całkiem ciekawy zbir od pie...nia.
      • lifeisaparadox Re: Jestem homofobem 09.02.13, 10:36
        hatroha napisał:

> Nie, nie jestem - jestem homoterrorystą.
        > Eksterminacja, wykluczanie ze społeczeństwa.
        > Dokładnie tak jak w Sparcie ułomnych zrzucałbym ich ze skał w przepaść!

Ja myślę że poleciał byś pierwszy, bo a) nerwus jesteś, a taki spartanin nie wytrzyma presji w szeregu na wojnie i spanikuje/rzuci się z agresją, narażając szyk bojowy na lukę i kolegów na śmierć. Do piachu z tobą z miejsca.
        • hatroha Re: Jestem homofobem 09.02.13, 10:37
          NIE! wszyscy w szeregu byliby takimi nerwusami jak ja. Poszlibyśmy tyralierą na wroga jak T-72 w odbyt irańskich dzieci z lizaczkami
      • easyblue Re: Jestem homofobem 09.02.13, 11:42
        Sam sobie odpowiedziałeś.
        To, co media pokazują i piszą to jedno, a Twoje wyobrażenia na podstawie takich informacji to drugie. Jeżeli nie zadasz sobie trudu wyrobienia sobie informacji o danym zjawisku, informacji z pierwszej ręki a nie popłuczyn w stylu ktoś komuś gdzieś coś powiedział, to każdego berecikiem z wkładką byś traktował.
        Niech Ci się nie wydaje, że jeżeli ktoś jest gejem to chodzi na parady i świeci tyłkiem. To mniejszość. Ba! Promil! Z tylu ilu ich znam ŻADNEMU nigdy do głowy nie pszyszło biegać z kolorową flagą i ogłaszać swojej orientacji. Nie zaglądają innym do łóżek. Za to całe pozostałe społeczeństwo najchętniej by ich zlinczowało. Za co? Za odmienność. Bo można żonę gwałcić, gwałcić i katować dzieci, znęcać sie fizycznie i psychicznie, ale skoro się jest "normalnym" to mozę sobie dziecko strzelić. Za to dwie osoby jednej płci nie mają do tego prawa, bo... są inne. I tu kolejna śmieszna rzecz, bo lesbijka bez problemu sobie dziecko zrobi, więc prawo jej nie dosięgnie ze swymi restrykcjami, ale dwóch gejów już tak. Więc może pójdźmy dalej i zakażmy osobom odmiennej orientacji /czy to gejom, czy to bi, czy to trans i masie innych/ posiadania dzieci. A jak któryś jakimś cudem dziecko będzie posiadał - do gazu z nim, a dziecko "normalnym" dać.
        • leda16 Re: Jestem homofobem 09.02.13, 13:00
          easyblue napisała:
          A jak któryś jakimś
          > cudem dziecko będzie posiadał - do gazu z nim, a dziecko "normalnym" dać.

A czemu? Polacy są humanitarni. Wystarczy ograniczyć władzę rodzicielską lub w skrajnych wypadkach odebrać temu, co preferował własne dewiacje seksualne zamiast szanować prawo dziecka do pełnej rodziny z ojcem i matką pod jednym dachem.
        • lifeisaparadox Re: Jestem homofobem 09.02.13, 14:37
          easyblue napisała:

> k. Więc może pójdźmy dalej i zakażmy osobom odmiennej orientacji /czy to gejom,
          > czy to bi, czy to trans i masie innych/ posiadania dzieci. A jak któryś jakimś
          > cudem dziecko będzie posiadał - do gazu z nim, a dziecko "normalnym" dać.

Był ostatnio proces, w którym jedna z lesbijek urodziła dziecko. Musiała walczyć w sądzie o prawa rodzicielskie bo chciano jej zabrać rodzone dziecko z powodu jej orientacji.
          Sprawę wygrała.

Co do nietolerancji dla "odmieńców", to ludzie wyjeżdżający z Polski do Europy padają ofiarą mentalności swoich rodaków, po prostu na "polską narodowość" ludzie od razu reagują jak na antychrystów. Tak to już wygląda i narodowość staje się kulą u nogi dla emigrantów, a procedura pozbycia się narodowości jest dość trudna.
    • l_witch_l Niech ten guardian 09.02.13, 16:13
      wezmie sie za swoje pospolstwo. W sumie to mamy obecnie tzw. rezim mendiow.
      Mowienie prawdy spotyka sie ze smiechem. Niektorzy, to juz dawno zapomnieli co prawda, a co falsz.

Dla mnie ta pani Grodzka, czy jak jej tam, to czlowiek bardzo nieszczesliwy.
    • to_ja_pisze Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 16:51
      ale co cho?
      przecież to posłanka wybrana przez Polaków, to może oni powinni się uczyc od naszego rodu tolerancji
      • leda16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 19:44
        to_ja_pisze napisała:

> przecież to posłanka wybrana przez Polaków,

Wróć się dziecko do piaskownicy jeżeli nie wiesz, jaka jest w Polsce ordynacja wyborcza. Na Grodzką nikt nie głosował. To tylko partia , która w wyborach zyskała kilka miejsc w sejmie wypchnęła ją do posłowania.
        • to_ja_pisze Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 23:37
          W 2011 Anna Grodzka kandydowała w wyborach do Sejmu RP. Na liście wyborczej Ruchu Palikota w okręgu krakowskim zajęła pierwsze miejsce (wskutek startu z ramienia tej partii została usunięta z SLD[3]). W wyniku głosowania z 9 października uzyskała mandat poselski, otrzymując 19 451 głosów[17]. Została tym samym pierwszą w Polsce i Europie osobą publicznie ujawniającą swój transseksualizm, którą wybrano do parlamentu na szczeblu krajowym[

Twierdzisz bobasku, że ludzie nie wiedzą kim jest osoba na pierwszym miejscu listy wyborczej swojego okręgu partii na którą głosują?
        • easyblue Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 10.02.13, 21:23
          Przepraszam, ale czyż ci, którzy na partię ową głosowali, nie mieli świadomości, kto w tej partii zasiada?
          Ledo, litości.
        • kobza16 Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 11.02.13, 23:40
          Tak samo jak Leda uwazam, ze ten gosc zrobil to niestety dla kasy.

Chce zwroci jednak uwage na inną rzecz, otoz od dość dlugiego czasu w Angielskich mediach non stop pojawiają się niekorzystne informacje na temat Polski i Polaków. Grodzka to kolejny tego przyklad, chodzi tylko o to, aby dokopac tym ponad 2 mln Polakow ktorzy siedzą na Wyspach. Mozna to wrecz przyrownac do zalewu wysp naszymi rodakami. Brytyjski rzad planuje od 2014 r ukrucic wiekszosc benefitów, więc i jest okazja ku temu, aby wskazac reką winowajce, czyli tych ktorzy są najwiekszymi beneficjentami, czyli Polaków.

Niestety obrywa sie tym normalnym, ktorzy sa na wyspach, maja porzadne roboty, nie dali się zeszmacic tak jak wiekszość, ktora czysci Angielskie kible, tyłki, gary, serwuje kawy i pracuje na kasie, czy na budowie za grosze i mieszka w zagrzybionych domach sprzed 150 lat (patrz Londyn). Niestety spora czesc naszych rodakow na wyspach to dziadostwo z malych wiosek, czy pracownicy bez kwalifikacji, ktorzy po polsku gl komunikują sie przez "ku..., zjebac, pie...c itd, przy czym to pierwsze slowo na "k....", jest juz tak popularne, ze przez nie rozpoznają nasz jezyk. Po prostu wstyd na maksa jaki typ Polakow wyjechal na Wyspy. Na szczescie nie wszyscy, bo jest jeszcze cala masa tych normalnych, ktorzy naja jezyk, maja lepsze roboty niz kible itd, nie zyja w jakis POLSKICH KOMUNACH itd.

Chodzi mi oto, ze gazety np w Anglii non stop rozpisuja sie jak Polki na potege rodzą dzieci i biora zapomogi od panstwa, jak polacy wyludzają mieszkania socjalne. Po prostu nastroje sa napięte i w tym wszystkim podsyca sie nienawisc Anglikow do calego polskiego spoleczenstwa wydając kolejnego gniota typu "polski niedoceniony transwestyda"
    • sasiedka_sowietka Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 09.02.13, 23:18
      Kolejny watek o homofobii.
      Jezeli masz problem, doszedles do wniosku ze jestes gejem, to napisz mi na priva: sasiedka_sowietka@gazeta.pl.
      Pomoge ze wzgledu na forumowa znajomosc.
    • paco_lopez Re: Anna Grodzka i homofobia w Polsce 11.02.13, 22:33
      jako mężczyzna , który kiedyś był kobietą stwierdzam, ze Grodzka jest aseksualna , więc mniej więcej pasuje do polityki. dzieki niej potrafię czysto wyobrazeniowo założyć perukę i czułenka z obcasikiem na starszych i zaniedbanych fizycznie znajomych, żeby odkryć ich kobiecy czar i wdzięk. to rzeczywiście pomaga w relacjach z ludźmi. Grodzka na marszałka. oby tylko Guardian nami nie wzgardził. chociaż jestem sobie wstanie wyobrazic samych dziewczyn i chłopaków, którzy tylko sobie lody robią i mają czyste kible. u mnie o cywilizacji decyduje raczej czystość ubikacji, niż parytet orientacji albo płci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka