Dodaj do ulubionych

Zmarszczki na rzesach

29.11.13, 13:20
Wstalam z lozka, popatrzylam do lusterka i przerazenie mnie ogarnelo. Przeczesalam rzesy szczoteczka do brwi i znalazlam zmarszczki, dokladnie siedem zmarszczek na pieciu rzesach, na dwoch z nich byly zmarszczki podwojne. Czuje sie strasznie, bo wiem, ze ludzie patrzac na mnie, rozmawiajac ze mna nie beda niczego innego widzieli, tylko te zmarszczki na moich rzesach. Zrobilam sobie henne z mysla, ze zatuszuje ten wpedzajacy mnie w depresje mankament, jednak nic, jak byly, tak sa. Henna nie zdala egzaminu. Pojechalam do drogerii, kupilam botoks, kolagen, zel transdermalny, elastyne, keratyne, krem z witaminami A, C, B i E. Brdac w posiadaniu tych preparatow poczulam sie nieco lepiej, dodaly mi nadziei, ze te zmarszczki znikna z moich rzes.
Dla mnie jest to bardzo powazny problem, wiec prosze forumowiczow o powazne potraktowanie tematu.
Obserwuj wątek
    • malwi.4 Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 14:36
      demakijażu wczoraj nie zrobiłaś i resztki tuszu ci się na rzęsach ostały, ot co
      • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 15:19
        malwi.4 napisała:

> demakijażu wczoraj nie zrobiłaś i resztki tuszu ci się na rzęsach ostały, ot co

Chyba masz racje, opijalismy wczoraj mercedesa, ktorego kupilam dziecku i zapomnialam o demakijazu. Wiesz, sasiadka kupila dziecku motor, to ja nie moglam byc gorsza, taka ze mnie snobistyczna wiesniara;)
        • malwi.4 Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 15:40
          > Chyba masz racje, opijalismy wczoraj

chciałam być taktowna i tego już nie sugerować.... znam to z autopsji

> mercedesa, ktorego kupilam dziecku

i słusznie, ja mojemu też ostatnio kupiłam mercedesa, białego, a przedostatnio wybrał sobie czarne audi, choć generalnie woli jeździć koparką, wywrotką lub wozem policyjnym
          • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 16:11
            malwi.4 napisała:

> > Chyba masz racje, opijalismy wczoraj
            >
            > chciałam być taktowna i tego już nie sugerować.... znam to z autopsji
            >
            > > mercedesa, ktorego kupilam dziecku
            >
            > i słusznie, ja mojemu też ostatnio kupiłam mercedesa, białego, a przedostatnio
            > wybrał sobie czarne audi, choć generalnie woli jeździć koparką, wywrotką lub wo
            > zem policyjnym

Ja to chcialam jeszcze kupic traktor z przyczepa, ale niestety moja pociecha jest zbyt leniwa, zeby chcialo jej sie pedalowac:(
            • malwi.4 Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 16:32
              Moją bestię zazwyczaj energia rozpiera. Chyba, ze się zawstydzi (często) to aniołek się robi.

A problem z rzęsami można rozwiązać zabiegiem przedłużania i zagęszczania ;) Nie korzystałam. Wystarcza mi tusz lub henna.
    • mona.blue Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 16:46
      O rety! Przypomniałaś mi, że muszę sobie kupić krem przeciwzmarszczkowy i poprawiający owal twarzy. To juz niestety ten czas :(
      • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 18:55
        mona.blue napisała:

> O rety! Przypomniałaś mi, że muszę sobie kupić krem przeciwzmarszczkowy i poprawiający > owal twarzy. To juz niestety ten czas :(

Eeeetam czas, czterdziestka to piekny wiek;)
        Ja czasem tez se lubie potrollowac:)
        • mona.blue Re: Zmarszczki na rzesach 29.11.13, 22:10
          brygada_ww napisała:

> mona.blue napisała:
          >
          > Eeeetam czas, czterdziestka to piekny wiek;)
          > Ja czasem tez se lubie potrollowac:)

Kupiłam :) i przy okazji delikatny żel do mycia twarzy (mydło wysusza i podrażnia skórę)
          skusiłam sie przy okazji na delikatna wode toaletową o nucie wanilii
          i dostałam w prezencie (za uzbierane pieczątki) maseczkę do twarzy
          i dwa delikatne bombki - świecznki na Wigilię - gratis
          • szaman.ka Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 08:57
            Kupiłaś te kosmetyki w sklepie Yves Rocher! Prawda ?
            • mona.blue Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 17:44
              szaman.ka napisała:

> Kupiłaś te kosmetyki w sklepie Yves Rocher! Prawda ?

Tak :) Tylko tam kupuję kosmetyki, maja taką lekka konsystencje, pięknie pachną, są na składnikach roślinnych i mają pudełeczka, które zaspakaja estetyczny :) Nie mówiąc o zniżkach, jak ma sie kartę i o małych prezencikach.
              • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 14:24
                mona.blue napisała:

> szaman.ka napisała:
                >
                > > Kupiłaś te kosmetyki w sklepie Yves Rocher! Prawda ?
                >
                > Tak :) Tylko tam kupuję kosmetyki, maja taką lekka konsystencje, pięknie pachną
                > , są na składnikach roślinnych i mają pudełeczka, które zaspakaja estetyczny :
                > ) Nie mówiąc o zniżkach, jak ma sie kartę i o małych prezencikach.

Mysle dokladnie to samo, zakup tych produktow to takze przyjemnosc zaspokajajaca potrzeby estetyczne.
                • malwi.4 Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 15:09
                  te potrzeby estetyczne są ważne, zwłaszcza dla kobiet, nie zależnie od wieku - kobieta w każdym wieku chce wyglądać ładnie (atrakcyjnie, kobieco), a od najmłodszych lat nam wpajają, ze to próżność, a próżność jest wtedy, gdy myśli się jedynie o wyglądzie

• hansii na rzesach to kobieta staje 29.11.13, 23:40
      a nie sie marszczy.
      marszczy - to sie Fredek.

troche alfabetu - praszu.
      • 1lapaz Re: na rzesach to kobieta staje 29.11.13, 23:48
        po co alfabet najpiekniejszym i najcudowniejszym ... beda jeszcze jakies inne zawody ogłoszone we wsi ?
        • hansii wies to dzisiaj, ze ho ho... 29.11.13, 23:56
          1lapaz napisała:
          beda jeszcze jakies inne zawody ogłoszone we wsi ?

mamy ze Slubna dwa Internety.
          ja - to zwykly, przewodowy
          a Slubna - to z komury.

i jescze tylko sracza, vel water closet, sie nie dorobilismy.
          • 1lapaz Re: wies to dzisiaj, ze ho ho... 30.11.13, 00:28
            > i jescze tylko sracza, vel water closet, sie nie dorobilismy.

eee wazne zeby doopa byla atrakcyjna ... dla ogladajacych ze wsi... do domu przecie nie wejda i braku wc nie zauwaza :))
      • brygada_ww Re: na rzesach to kobieta staje 30.11.13, 12:34
        hansii napisał:

> a nie sie marszczy.
        > marszczy - to sie Fredek.
        >
        > troche alfabetu - praszu.

W otwietie tez Ci poswintusze, ale czasu mi trza;)
      • brygada_ww Prosze bardzo;) 01.12.13, 14:32
        hansii napisał:

> a nie sie marszczy.
        > marszczy - to sie Fredek.
        >
        > troche alfabetu - praszu.

Алфaвит yже мы знaем,
        yже пишем и читaем.
        У вcе бyквы, пo пoрядкy,
        без oшибки нaзывaем .

;)
        • hansii To Ty dobra jestes... 01.12.13, 16:31
          brygada_ww napisała:
          Алфaвит yже мы знaем...

To Ty dobra jestes...
          Bo ja to pamietam ze szkoly tylko jego poczontek na "A"

... Armia Polska - jest zwycieska...
          ... Alfons - jest to k... meska.
    • shachar Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 01:12
      Kup sobe lepsze rzęsy, zamiast tego mercedesa młodemu, taniocha się łamie, dobre rzęsy wytrzymają 3 tyg, potem tylko lifting.
      • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 12:38
        shachar napisała:

> Kup sobe lepsze rzęsy, zamiast tego mercedesa młodemu, taniocha się łamie, dobr
        > e rzęsy wytrzymają 3 tyg, potem tylko lifting.

Ale Shachar, przeciez napisalam, ze ja wiesniara i lubie tandete;)
    • to.niemozliwe Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 06:59
      To zdumiewajace, jak blache, cudze problemy sa dla osob, ktore ich doswiadczaja zrodlem autentycznych cierpien.:-)
      • szaman.ka Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 09:13
        Ja to odebrałam tak,że Brygada.w.pozazdrościła Larusse i zabawiła się w trolla,by zwrócić uwagę na siebie.
        • 51jolka Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 10:34
          Ile masz lat?
          • 51jolka Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 10:37
            Bo piszesz takie bzdury aż głowa boli!
        • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 12:33
          szaman.ka napisała:

> Ja to odebrałam tak,że Brygada.w.pozazdrościła Larusse i zabawiła się w trolla,
          > by zwrócić uwagę na siebie.

Trafilas w sama setke, zazdrosc o Larusse zezarla mi caly ogon:)))
          • anonim_ka Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 12:55
            Też tak miałam:)) na Forum poczytałam , że należy użyć prostownicy.
            Ale efektem ubocznym są.... włosy na piętach:(( i żadne depilatory tego nie ruszają.
            Pewnie to skutki zazdrości !
            Ponoć sekatory ogrodnicze pomagają. Ale skąd wziąć sekator.?
            Może Kowalski pożyczy?)
      • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 12:39
        to.niemozliwe napisał:

> To zdumiewajace, jak blache, cudze problemy sa dla osob, ktore ich doswiadczaja
        > zrodlem autentycznych cierpien.:-)

No widzisz, nikt mnie tak nie zdemaskowal jak Szamanka, ze to zrodlo cierpien to zazdrosc o Larusse;)
        • clarissa3 Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 12:51
          ze to zrodlo cierpien to zazdrosc o Larusse;) .. ze az rzesy wykreca! ;))
        • szaman.ka Re: Zmarszczki na rzesach 30.11.13, 13:38
          No pewnie,że to jest trolling.
          Zmarszczki można mieć na powiekach,a nie na rzęsach.Jeśli masz na powiekach, to nie to forum.Jeśli chcesz się ich pozbyć,(tych zmarszczek z powiek) to jakieś laseroterapie czy mezoterapie są potrzebne,a nie porady psychologiczne.
          Rzęsy natomiast mogą ewentualnie wypadać,być za krótkie,za rzadkie itd.Jeśli masz sztuczne, to do sklepu i wymień.
          Pamiętam,jak w wątku Larusse, ni stąd ni zowąd wybuchłaś agresją i napisałaś :Nie mam pomysłu, co z ta pojebana zrobic na forum?.Pamiętam to,bo jeszcze się zastanawiałam do kogo się to odnosi; czy do autorki wątku,czy do Twojej poprzedniczki Yaxe, pod którą się podpisałaś,a która polecała sok z buraków,który jest rzeczywiście ludowym lekarstwem na gardło.
          Wg.mnie; ani jedna,ani druga nie napisała nic, co by usprawiedliwiało taką agresję,chyba,że zazdrość.
          • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 00:03
            Gdybys sama Szamanko nie myslala, ze jest pojebana, to bys nie zacytowala tego, co zdarzylo mi sie wypiwszy powiedziec.
            • szaman.ka Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 08:03
              Jasne,to ja tak myślę i dlatego cytuję.Zbyt grubą nicią to szyte, by mogło być prawdziwe Brygado- .ww vel Witch,vel Jolka jakaś tam.
              Jeśli się chcesz wybielić i zwalasz swoje zachowanie na mnie i na alkohol,to słabo się postarałaś i znalazłaś kiepskie wytłumaczenie.Alkohol tylko rozwiązuje język, usuwa hamulce i pokazuje co komu w trzewiach siedzi.
              • 51jolka Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 08:33
                Mój wpis był skierowany bezpośrednio do brygady ww a nie do Ciebie szaman.ko.
                Ale..co tam ..nie warto czasem sie tu odzywać ;)
                A wyszło jak wyszło.
                • szaman.ka Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 10:33
                  A to bardzo Cię przepraszam.Napisałaś pod moim postem i dlatego to wzięłam do siebie. Udzieliła mi się paranoja panująca na tym forum.Jeszcze raz przepraszam.
                • szaman.ka Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 16:33
                  Gdy kierujesz do kogoś uwagi, to rób odpowiedz na jego poście.Gdybym nie widziała w drzewku,że są pode mną, nie byłoby nieporozumienia.
              • brygada_ww Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 14:22
                szaman.ka napisała:

> Jasne,to ja tak myślę i dlatego cytuję.Zbyt grubą nicią to szyte, by mogło być
                > prawdziwe Brygado- .ww vel Witch,vel Jolka jakaś tam.
                > Jeśli się chcesz wybielić i zwalasz swoje zachowanie na mnie i na alkohol,to s
                > łabo się postarałaś i znalazłaś kiepskie wytłumaczenie.Alkohol tylko rozwiązuje
                > język, usuwa hamulce i pokazuje co komu w trzewiach siedzi.

To co napisalas na temat mojego watku to w 90% swieta prawda i zalozylam go dlatego, ze mialam nieodparta ochote napic sie soku z burakow, o ktorym wspomniala Yaxe.
                • yaxe Re: Zmarszczki na rzesach 01.12.13, 21:30
                  troszke buraczkow powschodzilo, choc na zime idzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka