Dodaj do ulubionych

Życie we dwoje

07.09.14, 19:13
Czy uwazacie, ze życie we dwoje, z bliska osoba, moze dac więcej szczęścia w życiu? I ze w dawaniu leży szczęście?
Obserwuj wątek
    • clarissa3 Re: Życie we dwoje 07.09.14, 19:26
      to zalezy - jesli ktos cierpi na tzw. syndrom wiszacych portek na krzesle to tak, sam fakt ze moze powiedziec ze mieszka we dwoje przynosi takiej osobie szczescie.

A faceci poprostu ulgi podatkowe od rzadu dostaja za to - i tez zadowoleni.
    • wiolcia29_2 Re: Życie we dwoje 07.09.14, 22:20
      Moje życie we dwoje to wspólne wyjścia na koncerty, mecze, spacery po lesie czy brzegiem morza. Czuję, że ktoś zadba o mnie, ugotuje obiad, gdy ja nie będę miała ochoty tego robić. I zrobi mi czasem niespodziankę. Dużo dostaję od mojego męża, ale pewnie działa to w obie strony, skoro ciągle jesteśmy ze sobą,
    • zabieganab Re: Życie we dwoje 08.09.14, 16:31
      glupio, ale odpowiem:
      to BARDZO zalezy od kazdej osoby z osobna oraz od tego, jaka pare stworza

:-)
    • hansii Życie we troje 07.02.15, 04:00
      jest ciekawsze.
      jednak wymga sporo pracy i ostroznosci.
    • leda16 Re: Jestem szczęśliwa! 07.02.15, 14:24
      mona.blue napisała:

> Czy uwazacie, ze życie we dwoje, z bliska osoba, moze dac więcej szczęścia w ży
      > ciu? I ze w dawaniu leży szczęście?

bo po roku starań został wyleczony nasz ciężko chory pies. Życie we dwoje, troje czy pięcioro nie ma tu nic do rzeczy. Szczęścia nie można nikomu "dać" jak prezentu pod choinkę. Według mnie szczęście jest euforycznym stanem uczuciowym dłuższym bądź krótszym, przeżywanym w pewnym odcinku czasu, indywidualnym dla każdego. Każdy też inaczej rozumie to pojęcie. Potencjalnie szczęście każdy nosi w sobie. W związku z tym pytanie o cudze szczęście nie ma żadnego sensu.
      • clarissa3 Re: Jestem szczęśliwa! 07.02.15, 14:30
        Tu zgadzam sie w 100%!

... zeby mi jeszcze inni tak humoru nie psuli na okraglo... ;)
        • torado Re: Jestem szczęśliwa! 07.02.15, 14:35
          clarissa3 napisała:

>
          > ... zeby mi jeszcze inni tak humoru nie psuli na okraglo... ;)

to pozwalasz innym tak na siebie wpływać? ;)
          • clarissa3 Re: Jestem szczęśliwa! 07.02.15, 15:13
            na mnie niekorzystnie wplywa widok ludzi brnacych prosto w bagno - 'bo tak trzeba'.

Jestem swiezo po rozmowie z pewna tubylczynia - narzekajaca na samotnosc ale i bez oznak odbierania sygnalow. Ja ja ja ja ja! Nawet wyraznie wypowiedziane sugestie odbijaja sie jak od betonowej sciany. To takie smutne :(
    • torado Re: Życie we dwoje 07.02.15, 14:34
      mona.blue napisała:

> Czy uwazacie, ze życie we dwoje, z bliska osoba, moze dac więcej szczęścia w ży
      > ciu? I ze w dawaniu leży szczęście?

jeśli jest to pytanie ogólne to zależy od człowieka, każdy indywidualnie pojmuje szczęście. Jeśli ja o sobie miałabym pisać to życie z drugą osobą nie daje mi więcej szczęścia i jedynie w dawaniu nie upatruję szczęścia. Dla mnie musi być równowaga: daję, ale i otrzymuję. A szczęście to dla mnie zadowolenie z życia, takiego jakie wiodę :-)
    • tamiza.1 Re: Życie we dwoje 07.02.15, 16:12
      Jeśli relacja jest zdrowa to jak najbardziej wzajemne obdarowywanie daje szczęście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka