Dodaj do ulubionych

co powoduje, że ludzie staja się wredni?

04.02.15, 15:08
j.w.
Obserwuj wątek
    • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 16:24
      I do tego falszywi.
      • hansii nie de_gustuj sie az tak, bo i tak: 04.02.15, 16:50
        - Zycie jest cienszkie, ale za to niesprawiedliwe :)

(w oryginale: - Das Leben ist hart - dafür aber ungerecht)
        • zdegus_towana Re: nie de_gustuj sie az tak, bo i tak: 04.02.15, 17:16
          hansii napisał:

> - Zycie jest cienszkie, ale za to niesprawiedliwe :)
          >
          > (w oryginale: - Das Leben ist hart - dafür aber ungerecht)

Das ist nicht wichtig Hans.
          • hansii Istotnie. 05.02.15, 12:32
            zdegus_towana napisała:
            > Das ist nicht wichtig Hans.

pewnie, ze tak.

wichtig/wazne
            jest tylko zdrowie
            dobry seks
            i staly przyplyw gotowki.
    • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 16:24
      I jeszcze bezczelnie probuja nawracac wszystkich na swoja jedyna sluszna ideologie.
    • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 16:25
      W tym momencie nie dziwie sie Bardotce, tylko niepotrzebnie agresje kierowala w moja strone.
    • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 16:28
      forum.gazeta.pl/forum/w,210,116663942,116718763,Re_Do_muzy_lustra.html
      • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 16:42
        zdegus_towana napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/w,210,116663942,116718763,Re_Do_muzy_lustra.html

uderz w stół, a nozyce sie odezwą?
        • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:01
          mona.blue napisała:

> zdegus_towana napisała:
          >
          > > forum.gazeta.pl/forum/w,210,116663942,116718763,Re_Do_muzy_lustra.html
          >
          > uderz w stół, a nozyce sie odezwą?

A teraz Moniko wezcie sobie razem z Tomaszem krzyz, naostrzcie go i idzcie zasztyletowac myslacych inaczej, tak jak to robia wierzacy z isisu.
          • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:24
            zdegus_towana napisała:

> mona.blue napisała:
            >
            >
            > A teraz Moniko wezcie sobie razem z Tomaszem krzyz, naostrzcie go i idzcie zasz
            > tyletowac myslacych inaczej, tak jak to robia wierzacy z isisu.

chyba pomyliłas osoby i religie
            • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:27
              mona.blue napisała:

> zdegus_towana napisała:
              >
              > > mona.blue napisała:
              > >
              > >
              > > A teraz Moniko wezcie sobie razem z Tomaszem krzyz, naostrzcie go i idzci
              > e zasz
              > > tyletowac myslacych inaczej, tak jak to robia wierzacy z isisu.
              >
              > chyba pomyliłas osoby i religie

Juz Cie z tej religijnosci oblakalo, ale nie martw sie, nie jestes jedyna na tym swiecie z tym problemem.
              • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:30

>
                > Juz Cie z tej religijnosci oblakalo, ale nie martw sie, nie jestes jedyna na ty
                > m swiecie z tym problemem.

widzę, że jestes odpowiednia osoba, żeby odpowiedziec na tytułowe pytanie
                • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:33
                  mona.blue napisała:

>
                  > >
                  > > Juz Cie z tej religijnosci oblakalo, ale nie martw sie, nie jestes jedyna
                  > na ty
                  > > m swiecie z tym problemem.
                  >
                  > widzę, że jestes odpowiednia osoba, żeby odpowiedziec na tytułowe pytanie

Spojrz w lustro i zadaj je sobie sama.
                  • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:39
                    zdegus_towana napisała:

> mona.blue napisała:
                    >
                    > >
                    > > >
                    > > > Juz Cie z tej religijnosci oblakalo, ale nie martw sie, nie jestes
                    > jedyna
                    > > na ty
                    > > > m swiecie z tym problemem.
                    > >
                    > > widzę, że jestes odpowiednia osoba, żeby odpowiedziec na tytułowe pytanie
                    >
                    > Spojrz w lustro i zadaj je sobie sama.

wzajemnie
                    • zdegus_towana Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 04.02.15, 17:46
                      mona.blue napisała:

> > Spojrz w lustro i zadaj je sobie sama.
                      >
                      > wzajemnie

Tak wlasnie zrobie, ma pani jeszcze jakies pytania o swieta administracyjnosci?
                    • brygada_ww Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 05.02.15, 01:38
                      O Swieta Mono nie wiedzialam, ze to TY.

Czy jako administracja kazesz mi na kolana w imie wiary swojej slusznej?

Tez wypije zdrowie Muzy
                      • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 05.02.15, 10:04
                        brygada_ww napisała:

> O Swieta Mono nie wiedzialam, ze to TY.
                        >
                        > Czy jako administracja kazesz mi na kolana w imie wiary swojej slusznej?
                        >
                        > Tez wypije zdrowie Muzy

Ja wczoraj juz spałam jak ktos kasował kilka Twoich watków :)

Nie wiedziałam, że w tym sporze staniesz po stronie Muzy, zawiodłam się.
                      • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 23:33
                        brygada_ww napisała:

> O Swieta Mono nie wiedzialam, ze to TY.
                        >
                        > Czy jako administracja kazesz mi na kolana w imie wiary swojej slusznej?
                        >
                        O ludzka Brygado, Ty chyba jesteś bliżej administracji niż ja
    • nvv Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 16:16
      My powodujemy. Nagradzając innych za dane zachowanie, wzmacniamy dane zachowanie.

Niektóre zachowania z początku mogą być dość przypadkowe. Jeśli uzyskują pozytywny efekt, są wzmacniane i czasem kopiowane przez innych. A co jest tym pozytywnym efektem, to już zależy od niezaspokojonej potrzeby danej jednostki.
      • malwi.4 Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 17:42
        > My powodujemy. Nagradzając innych za dane zachowanie, wzmacniamy dane zachowani
        > e.

ja to? ktoś robi się wredny dlatego, że akceptację dostanie? jest odwrotnie zupełnie, wredni są ci nieakceptowani
        • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 19:02
          malwi.4 napisała:

> > My powodujemy. Nagradzając innych za dane zachowanie, wzmacniamy dane zac
          > howani
          > > e.
          >
          > ja to? ktoś robi się wredny dlatego, że akceptację dostanie? jest odwrotnie zup
          > ełnie, wredni są ci nieakceptowani

a mi sie wydaje, że rację ma Nvv, każde zachowanie nagradzane jest umacniane
          • malwi.4 Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 19:10
            bo Nvv nie potrafi wprost

jeśli ktos wredny nagrodzony nie zostanie to nie znaczy, że nie przestanie być wredny, ewentualnie się powstrzyma, ale z tego co pamiętam, to Nvv lubił takie wredne walki na forum, bawiło go to, wzmacniał je akceptacją

jeśli ktoś pisze coś, z czym się nie zgadzamy nie oznacza, ze oponent jest wredny

• wiolcia29_2 Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 19:11
            Tak, Mona, oboje macie rację.:) Choćby konflikt wet za wet jest tego przykładem, negatywnym.
    • malwi.4 Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 19:20
      wredne jest podkopywanie czyjejś pozycji w społeczności poprzez degradowanie go do roli naśladowcy - to jest wyrafinowana manipulacja na samoocenie - każdy widzi, to co chce widzieć

• clarissa3 Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 22:19
        ja mysle ze wredny sie wrednym rodzi. Sa ludzie ktorym do glowy nie wpada podkopywac kogos czy wyrafinowanie manipulowac i sa tacy ktorzy robia tak notorycznie. To charakter.
        • mona.blue Re: co powoduje, że ludzie staja się wredni? 06.02.15, 23:27
          clarissa3 napisała:

> ja mysle ze wredny sie wrednym rodzi. Sa ludzie ktorym do glowy nie wpada podko
          > pywac kogos czy wyrafinowanie manipulowac i sa tacy ktorzy robia tak notoryczni
          > e. To charakter.

nie wie, może to sposób wychowania w dzieciństwie, złe worce, nadmierne pobłażanie, brak wskazywania wartości i korygowania błędów i wad od dzieciństwa

a później brak samowychowania, samorealizacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka