Dodaj do ulubionych

Flaki sie scinaja, czytajcie ...

IP: *.unl.edu 15.09.04, 16:20
Prokuratura Rejonowa w Sopocie odstąpiła od oskarżenia popularnego boksera
Andrzeja Gołoty o pobicie - poinformował w środę jej szef, Tadeusz
Piaskowski. Powodem było uznanie przez biegłych, że ofiara pobicia doznała
tylko nieznacznych obrażeń.

Akt oskarżenia przeciwko Gołocie był oparty na opinii biegłego sądowego,
który orzekł, iż pokrzywdzony odniósł obrażenia wymagające leczenia powyżej
siedmiu dniu. W takim przypadku prokuratura ściga sprawcę pobicia z urzędu.

- Sąd powołał dwóch niezależnych biegłych, którzy stwierdzili, że odniesione
obrażenia były poniżej siedmiu dni - wyjaśnił odstąpienie od oskarżenia
publicznego Gołoty prokurator Piaskowski.

RANY BOSKIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!! MAM OCHOTE
WPIERDOLIC WAM PONIZEJ SIEDMIU DNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wracam na emeryture do Polski. Boje sie.
Imagine.
Obserwuj wątek
    • ziemiomorze Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 16:28
      Jesli chodzi o to, ze bokserow stac na dobrych adwokatow, to USA ma chyba
      dlusza tradycje niz Polska?
      • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 16:45
        o wiele dluzsze. ale mi chodzi o owa diagnoze: POBICIE KROTSZE NIZ 7 DNI.
        to tak jak w tym dowcipie o wojsku. kapral mowi do szeregowcow: bedzieta kopac
        rowy dzisiaj, od tego muru do 3:30 po poludniu. mleko mierzone w kilometrach.
        tego sie boje. glupoty.
        Imagine.
        • Gość: ewa Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 15.09.04, 17:42
          och imagine , nie wyobrazasz sobie
          ze pobicia moga sie dzielic na dluzsze
          i krotsze?
          à propos pobic warto poczytac nast. stronke
          www.insomnia.pl/temat154747/
    • Gość: masza Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.wrzeszcz.net / *.wrzeszcz.net 15.09.04, 16:29
      Spokojnie - szanowny pokrzywdzony moze samodzielnie wnieść akt oskarzenia.
      Jeśli będzue zainteresowany. Zastanawiałabym się czy czasami nie warto tak
      zostać poniżej 7 dni ...(czyli siniaki no nie?)
    • cztery_litery Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 19:23
      Gość portalu: Imagine napisał(a):

> Prokuratura Rejonowa w Sopocie odstąpiła od oskarżenia popularnego boksera
      > Andrzeja Gołoty o pobicie - poinformował w środę jej szef, Tadeusz
      > Piaskowski. Powodem było uznanie przez biegłych, że ofiara pobicia doznała
      > tylko nieznacznych obrażeń.
      >
      > Akt oskarżenia przeciwko Gołocie był oparty na opinii biegłego sądowego,
      > który orzekł, iż pokrzywdzony odniósł obrażenia wymagające leczenia powyżej
      > siedmiu dniu. W takim przypadku prokuratura ściga sprawcę pobicia z urzędu.
      >
      > - Sąd powołał dwóch niezależnych biegłych, którzy stwierdzili, że odniesione
      > obrażenia były poniżej siedmiu dni - wyjaśnił odstąpienie od oskarżenia
      > publicznego Gołoty prokurator Piaskowski.
      >
      > RANY BOSKIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!! LUDZIE !!!!!!!!!!!!!!!!! MAM OCHOTE
      > WPIERDOLIC WAM PONIZEJ SIEDMIU DNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      > Nie wracam na emeryture do Polski. Boje sie.
      > Imagine.
      No scisnelo mnie
    • kamfora Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 22:16
      No ale właściwie o co chodzi?
      Przecież o to wszystkim chodziło, żeby jeśli "niska szkodliwość społeczna" czynu,
      to nie podlegał karze?

A propos: za co, według Ciebie, Imagine, powinno się trafiać "za kratki"?
      Dlaczego raz oszustwo/kradzież/pobicie powinno być ścigane a innym razem - nie?

Im więcej wyjątków od reguły, tym większe prawdopodobieństwo, że
      i nas dosięgnie ręka niesprawiedliwości ;-)
      • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 22:33
        Powiem tyle i wiem co mowię, nasze sądownictwo dziala tak, że moga
        isc "siedziec" zupełnie niewinni ludzie i z drugiej strony morderca moze dostac
        wyrok w "zawiasach", albo nawet to nie, wystarczy, że wplywowe, kasiaste osoby
        odpowiednio zamieszają.
        Mam przyklady w swoim otoczeniu i nie wyssałam tego z palca. Żałosne to
        wszystko;/
      • Gość: Imagine do kamfory IP: *.unl.edu 15.09.04, 22:54
        kamforko, chodzi mi o rzecz nastepujaca. Szafa trzydrzwiowa marki Golota,
        mogaca zabic czlowieka oddechem (lub sikiem, co kto woli), podnosi reke,
        bije czlowieka i para konowalow ze stoperami siedzi pod domem mierzac czas
        dochodzenia do pelni sil. Jesli klient wygrzebie sie w ciagu szeciu dni,
        szafa zostaje na wolnosci, jesli zas klient byl laskaw zakaszlec dnia siodmego,
        szafa idzie do ancla ............... PRZECIEZ TO KPINA Z WYMIARU
        SPRAWIEDLIWOSCI, nie widzisz tego ?????????????????????????????????????
        To jest ponizej pasa, kolan, stopy i platfusa. Idiotyzm i durnota najwiekszego
        kalibru. Amen.
        Imagine.
        • kamfora Re: do Imaginka 16.09.04, 21:44
          Każdy człowiek może zabić drugiego człowieka (chociaż nie każdy
          "samym oddechem" ;-).
          Wedle mojego rozumienia - chodzi o to, że w niektórych przypadkach
          pobity nie musi wnosić sprawy do sądu (ani też nie może odstąpić od roszczeń),
          bo taka sprawa musi być wszczęta z urzędu
          (dzieje się tak w przypadku zabójstwa bądź w przypadku, gdy
          leczenie pobitego trwało powyżej siedmiu dni).
          W innych przypadkach poszkodowany chcąc dochodzić sprawiedliwości
          musi sam złożyć pozew.
          Czyżbyś uważał, że każda sprawa o pobicie powinna być wszczynana "z urzędu"?
          Czy tylko takie, w których pozwanym jest jakaś "szafa trzydrzwiowa"?
      • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 22:59
        A skąd ta ręka sprawiedliwości i właśnie taka?
        Czyż nie nasza to ręka?
        • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:01
          nie moja. ja sam wymierzam sprawiedliwosc. ma w dupie twoje kodeksy-kleksy.
          • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:04
            No to odstosunkuj się od sposobu wymierzania sprawiedliwości przez innych.
            • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:09
              nie moge calkowicie, ciagle jestem w tym francowatym, zapchlonym systemie,
              i zawszona reka sprawiedliwosci moze mnie zaczac obmacywac ....
              • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:15
                Pamiętaj, że to wynik sumowania (kompromisu) Twojej, mojej, jej, jego, tego i
                owego, rąk.
                • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:18
                  oho, mamy tu speca od Umowy Spolecznej ... pertraktowales upadlosci PGR-ow czy
                  co ?
                  • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:21
                    Wymiar sprawiedliwości, potraktowanie PGR-ów.
                    To nasze ręce!
        • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:06
          Gość portalu: az napisał(a):

> A skąd ta ręka sprawiedliwości i właśnie taka?
          > Czyż nie nasza to ręka?

Jestes sędzią? masz jakis wpływ na wyroki? ja nie, więc nie jest to moja ręka.
          Ja jestem odpowiedzialna za swoja prace.
          • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:11
            Mamy wpływ na wszystko co dzieje się w naszym kraju.
            Także na wymiar sprawiedliwości.
            Nie wymiguj się od odpowiedzialności.
            • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:15
              w ktorym batalionie harcerskim jestes ? "czuwaj az padniesz " czy moze
              w " Jutro nalezy do sprawiedliwych " ?
              mam pare krotkich spodenek i kompas na zbyciu ... jakbys byl zainteresowany ...
              • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:19
                A paplaj se do woli.
                To nie ręka ufoludków, ani innych spisków.
                Nasza ręka!
                • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:20
                  "kto reke podniesie na wladze ludowa, to mu odetniemy ..." - kto to rzekl ?
                  • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:23
                    Zapewne słyszałeś coś o demokracji.
                    Wychodzi na to, że nie kumasz tego tematu.
            • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:17

> Mamy wpływ na wszystko co dzieje się w naszym kraju.
              > Także na wymiar sprawiedliwości.
              > Nie wymiguj się od odpowiedzialności.

Jasne, a ty jestes odpowiedzialny za to, że ja zrobię chujowo bilans roczny w
              firmie którą prowadzę. Tylko się nie wymiguj Az.
              • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:19
                ksiegowa ?
                • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:20

> ksiegowa ?

początkująca
                  • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:23
                    ok, rozchod z kasy idzie w koszty bezposrednio, czy moze na konto magazynu ?
                    opisz mi to zdarzenie ....
                    • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:26

> ok, rozchod z kasy idzie w koszty bezposrednio, czy moze na konto magazynu ?
                      > opisz mi to zdarzenie ....

heheheeh weź przestan, byłam księgową w spółdzielni mieszkaniowej, teraz mała
                      firma, ale też nie produkcyjna, nic nie pamiętam ze szkoły:)
                      W spoldzielni rozchod z kasy szedl w koszty.
                      • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:31
                        to zalezy. trzeba rozroznic pomiedzy WYDATKIEM i KOSZTEM. jesli mala kwota,
                        mozna ja zaliczy w koszty, jesli wieksza i zakup bedzie konsumowany przez
                        dluzszy okres czasu, to zeby to urealnic, trzeba odpisac ten zakup w magazyn.
                        Wydatek wiec nie jest kosztem zawsze, moze byc ale nie musi. amen.
                        byly glowny ksiegowy w kilku firmach. hawk ?
                        Imagine.
                        • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:34

> to zalezy. trzeba rozroznic pomiedzy WYDATKIEM i KOSZTEM. jesli mala kwota,
                          > mozna ja zaliczy w koszty, jesli wieksza i zakup bedzie konsumowany przez
                          > dluzszy okres czasu, to zeby to urealnic, trzeba odpisac ten zakup w magazyn.
                          > Wydatek wiec nie jest kosztem zawsze, moze byc ale nie musi. amen.
                          > byly glowny ksiegowy w kilku firmach. hawk ?
                          > Imagine.

Nie głowny, prawa ręka tesciowej, głównej księgowej:) Ja taki szaraczek z dużym
                          oparciem w tesciowej. Ale widzę że ty kumaty jestes, a ja własnie muszę
                          poszukać jaki jest aktualnie limit na reklamę, do jakiej kwoty można wrzucić w
                          koszty, orientujesz się?
                          • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:36
                            kochanie, ja znam pryncypia ksiegowosci ale nie poszczegolne przepisy, w
                            szczegolnosci teraz, w kapitalizmie polskim.
                            Imagine.
                            • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:38

> kochanie, ja znam pryncypia ksiegowosci ale nie poszczegolne przepisy, w
                              > szczegolnosci teraz, w kapitalizmie polskim.
                              > Imagine.

AA, bo Ty nie w Polsce siedzisz, zapomiałam se. Szkoda, ale to nic, poszukam
                              sobie... kochanie:)
                              • Gość: Imagine Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:40
                                dobrze ... kochanie
                          • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:49
                            Ten poszukiwany przez Ciebie limit, to coś ważnego?
                            Konieczny jest ten przepis?
                            Jak wpływa na gospodarkę firmy, kraju?
                            • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:59

> Ten poszukiwany przez Ciebie limit, to coś ważnego?
                              > Konieczny jest ten przepis?
                              > Jak wpływa na gospodarkę firmy, kraju?

Ten przepis dotyczy kwoty jaką można odliczyc od przychodu z tytułu reklamy-
                              jest limit na ten rodzaj koszow.
                              Taki ma wplyw, że jeśli wliczysz tą kwotę w koszty, zmniejszając w ten sposób
                              dochody firmy, zmniejszasz podstawe opodatkowania.
                              • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 16.09.04, 00:10
                                Dzięki.
                                Trzy razy przeczytałem i zrozumiałem.
                                Na co to komu? Zdaje się, że to bzdura na resorach.
                                Ale wolę z decyzją poczekać do czasu, aż ktoś (może Imagine?) obśmieje ten
                                przepis.
                                • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 16.09.04, 00:16

> Dzięki.
                                  > Trzy razy przeczytałem i zrozumiałem.
                                  > Na co to komu? Zdaje się, że to bzdura na resorach.
                                  > Ale wolę z decyzją poczekać do czasu, aż ktoś (może Imagine?) obśmieje ten
                                  > przepis.

Może... Imagine fajnie się śmieje, nie mam nic na przeciwko buahahahahahaha
                                  • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 16.09.04, 00:25
                                    Raczej w nosie mam to, czy ktoś robi hichy czy buahy.
                                    Ważne, by nie był to śmiech rozpaczy.
                              • Gość: Balbina Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:48
                                jesli chodzi ci o reklame limitowana to jest to 0,25% od przychodu firmy
                                nie ma stałej kwoty tylko ruchoma
                                • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 17.09.04, 15:24
                                  Gość portalu: Balbina napisał(a):

> jesli chodzi ci o reklame limitowana to jest to 0,25% od przychodu firmy
                                  > nie ma stałej kwoty tylko ruchoma

Dziekuje Balbino, znalazlam juz obszerna odpowiedz na www.pit.pl , niemniej
                                  dzięki za zainteresowanie.
              • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:26
                Chyba czepiasz się słów, a nie istoty zagadnienia.
                Uściślam:
                Mamy wpływ na wszystkie sprawy publiczne.
                Migasz się od odpowiedzialności za nie.
                • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:31

> Chyba czepiasz się słów, a nie istoty zagadnienia.
                  > Uściślam:
                  > Mamy wpływ na wszystkie sprawy publiczne.
                  > Migasz się od odpowiedzialności za nie.

Jaki mam wpływ na to, że jest korupcja, poza tym, ze sama nie daję w lape ( i
                  nie przyjmuję)?
                  Jaki mam wpływ na to, że przegłosują jakas ustawę mimo, że ja jestem przeciw?
                  Jaki mam wpływ na to, że wybrali Kwacha na prezydenta skoro głosowałam na
                  wałęsę?
                  Jaki mam wpływ na to, że sędzia wyda wyrok 5 lat(!!) za morderstwo z
                  premedytacją(7 ciosów nożem, w trzeźwym stanie, nie stwierdzono zaburzen
                  psychicznych)??
                  Nie czuję się odpowiedzialna.
                  może mi powiesz co mogę zrobić, żeby np. mordercy nie chodzili po wolności,
                  poza tym, że pogadam sobie na forum o tym?
                  • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 15.09.04, 23:46
                    Totalna załamka :(
                    Nie kumasz demokracji?

Od kilkunastu lat głosuję na UPR w każdych wyborach.
                    W zasadzie wszystkie ustalenia w sprawach publicznych nie są "moje".
                    Ale są "nasze".
                    Dlatego dziwię się głosom - co to za idioci ci posłowie i sędziowie, skąd mamy
                    takie bzdurne prawo?
                    Zgoda na krytykę. Ale właściwych władców. Czyli ludu. A nie jego
                    przedstawicieli, którzy działają wedle wytycznych wyborców, albo tez mają owych
                    wyborców w ... nosie.
                    • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 15.09.04, 23:54

> Totalna załamka :(
                      > Nie kumasz demokracji?
                      >
                      > Od kilkunastu lat głosuję na UPR w każdych wyborach.
                      > W zasadzie wszystkie ustalenia w sprawach publicznych nie są "moje".
                      > Ale są "nasze".
                      > Dlatego dziwię się głosom - co to za idioci ci posłowie i sędziowie, skąd
                      mamy
                      > takie bzdurne prawo?
                      > Zgoda na krytykę. Ale właściwych władców. Czyli ludu. A nie jego
                      > przedstawicieli, którzy działają wedle wytycznych wyborców, albo tez mają
                      owych
                      >
                      > wyborców w ... nosie.

Narod wybiera kogos tam, ale nie jest odpowiedzialny, za to, że ten ktorego
                      wybralismy jest klamca, za klamanie jest odpowiedzialny ten kto klamie.
                      Zalamka, nie kumasz tego?
                      Wybieram kogos, ale ten ktos już mnie nie pyta pozniej jak ma pracowac, jakie
                      decyzje podejmowac.
                      Pozatym, są fałszowane wyniki wyborów. taka demokracja;/

• Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 16.09.04, 00:05
                        A dlaczego zdejmować z ludzi (z siebie) odpowiedzialność za działanie wybranego
                        przez siebie przedstawiciela?
                        Trza być mądrym, a przynajmniej odpowiedzialnym podczas wybierania. Trzeba
                        wiedzieć kogo się wybiera. Także dlaczego go się wybiera.

Dlaczego wciąż ci sami ludzie siedzą w parlamencie?
                        Dlaczego wciąż immunitet chroni przestępców?

Nie wierzę w fałszowanie wyników wyborów w Polsce.
                        • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 16.09.04, 00:13

> A dlaczego zdejmować z ludzi (z siebie) odpowiedzialność za działanie
                          wybranego
                          >
                          > przez siebie przedstawiciela?
                          > Trza być mądrym, a przynajmniej odpowiedzialnym podczas wybierania. Trzeba
                          > wiedzieć kogo się wybiera. Także dlaczego go się wybiera.
                          >
                          > Dlaczego wciąż ci sami ludzie siedzą w parlamencie?
                          > Dlaczego wciąż immunitet chroni przestępców?
                          >
                          > Nie wierzę w fałszowanie wyników wyborów w Polsce.

A jeśli nie widzę odpowiedniego kandydata w wyborach i wogóle nie pójdę
                          zagłosować to jaka mam odpowiedzialność?
                          Że sama nie kandydowałam?
                          Nie można być dobrym w każdej dziedzinie.
                          Jeśli startuje dwóch leszczy, to wybieram mniejsze zło, albo nie głosuję wcale.
                          Wybierając mniejsze zło, nie czuję się odpowiedzialna, bo nie mialam innej
                          alternatywy.

Jeśli ożenisz się z kimś kto okaże się być sadystką i bedzie bić Twoje dzieci,
                          to poczujesz się odpowiedzialny za czyny tej osoby? Weźmiesz winę na siebie? To
                          Ty wybrałeś ta osobę, matkę swoich dzieci... potrafisz przewidzieć zachowanie
                          innego człowieka? Nie sądzę, by ktoś to potrafił. Ludzie bywają
                          nieprzewidywalni.
                          Czy ten argument do Ciebie trafia?
                          • ondracek w Tatterach - Flaki sie scinaja, 16.09.04, 00:21
                            jako jam se byl w Bukowinie i me se popili, to Jendrej mnie rzeknul:

wiecej sem nie pojadem do Chickago.
                            one tam stracili: loose control.
                            chlop bierze sie za chlopa.
                            a moral stad taki, ze jeslis Ty wolna od kopupcji, to nie jedz do Chickago.
                            i nie mow, ze inni kradna, a Ty nic nie mozesz.
                          • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 16.09.04, 00:21
                            Rzadkie to przypadki, że nie ma dobrego wyboru.
                            Wybierasz owo "mniejsze zło" i bierzesz za nie odpowiedzialność.
                            Nieodpowiedzialnym jest nie głosowanie i przez pozostawienie większej
                            szansy "większemu złu".

Biorę odpowiedzialność za wszystko co dotyczy mojej rodziny. Przede wszystkim
                            za wybór matki moich dzieci.
                            • zwierciadelko Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... 16.09.04, 00:24

> Rzadkie to przypadki, że nie ma dobrego wyboru.
                              > Wybierasz owo "mniejsze zło" i bierzesz za nie odpowiedzialność.
                              > Nieodpowiedzialnym jest nie głosowanie i przez pozostawienie większej
                              > szansy "większemu złu".
                              >
                              > Biorę odpowiedzialność za wszystko co dotyczy mojej rodziny. Przede wszystkim
                              > za wybór matki moich dzieci.

Ja pozostaję przy swoim zdaniu, Ty jak sądze przy swoim, moje argumenty do
                              Ciebie nie trafiają a Twoje do mnie tym bardziej. Nie czuję odpowiedzialności
                              za innych ludzi.
                              Dobranoc Azie.
                              • Gość: az Re: Flaki sie scinaja, czytajcie ... IP: *.magtel.net.pl 16.09.04, 00:27
                                Brak odpowiedzialności to jedno z przekleństw naszych czasów.

Dobranoc zwierciadełko

PS. Cieszę się, że osłabło Twoje uczulenie na..., no tego..., wiesz.
                • Gość: Imagine amen IP: *.unl.edu 15.09.04, 23:32

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka