Dodaj do ulubionych

Richard Gadd- Half man

07.07.26, 17:41
Musiałem dzielić Reniferka bo był jak nóż wbijany w brzuch i przekręcany w różne strony. A o Half manie w ogóle nie wiem co powiedzieć.

Ale uważam że dla każdego kto był kiedyś uwikłany, zależny, uzależniony to jest obuch w łeb jeszcze większy niż Reniferek.

Nie wiem czy ktokolwiek umie opowiadać tak o stycznych nienawiści i miłości, strachu i potrzebie jak Gadd.

Przede mną jeszcze dwa odcinki, mega się ich boję ale już czea iść za ciosem.

No ale nie chodzi tu o renenzje, chodzi o utożsamienie. Ja go nie mam całkiem ale są momenty, no i uważam że to jest papierek lakmusowy. Utozsamiasz się choć przez moment to znaczy że masz duży problem.

Dlatego polecam to zobaczyć. To jest arcydzieło
Obserwuj wątek
    • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 07.07.26, 19:17
      I już nie ma o co pytać na forum. W ten serialu są dokładnie wszystkie rzeczy obracane tu latami- tożsamość, akceptacja, wspoluzależnienie, zależność, uwiklanie, chorzy starzy, przemoc, bycie ofiarą, bycie oprawcą, seksualnosc, orientacja, atencja, potrzeba bliskości, agresja, gniew, presja, ego, męskość

No kopara
      • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 07.07.26, 21:12
        32 zęby się rozsypały po hali wystawowej. Szukaj se. Jak rozwiązań gdzie poszło nie tak. Czy lepiej żeby nigdy się nie zetknęli? A może gdyby mieli odwagę być ze sobą?

Jezu!
        • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 07.07.26, 23:14
          I pytanie najważniejsze- czym są relacje, lustrem, marzeniem, dopełnieniem?

No moja czacha tego nie mieści.
          • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 07.07.26, 23:21
            I jest też tam o instynkcie. Hamowanym. O tym jak z pozoru ofiara staje się oprawcą, jak nie ma pojęcia kiedy instynkt się uruchomi i niby nie wiedząc narobi zamieszania. Jest też Mona tam i Monie chyba szczególnie polecam.
            • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 07.07.26, 23:23
              No i jest też na końcu pytanie czy się kochali i ono może być największym papierkiem lakmusowym. No rozjebunda!
              • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 07.07.26, 23:53
                Ale też to, że dwójka ludzi może mieć tą samą tajemnicę, kochać się i nigdy nie ujawnić, ja pieprzę.
    • mona.blue Re: Richard Gadd- Half man 08.07.26, 06:21
      Po tym, co opisałeś i co wyczytalam skrótowo w necie to nie wiem, czy miałabym odwagę obejrzeć ten serial.

I nie mam tej akurat platformy streamingowej.
      • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 08.07.26, 11:04
        Zero zaskoczenia.

Nie będę Ci pisać czemu powinnaś bo wystarczy że ogólnie napisałem czemu warto.

Sprzedam Ci jedynie pewien patent. Chyba mamy wszystkie możliwe platformy a tak naprawdę to żadnej. 😆

No dobra, Disneya mamy cały czas, żeby czymś zająć smarkaczy jak my chcemy coś oglądać. Ale ogólnie to np jak się wycackamy z rzeczy do oglądania na Netflixie to anulujemy suba i przechodzimy np na dwa miesiące na Prime, potem na Maxa i potem od początku- wracamy do Netflixa.

Polecam bo ma się dużo oglądania ale nie za 2 stówy za 10 platform których nie ma nawet czasu oglądać.
        • mona.blue Re: Richard Gadd- Half man 08.07.26, 22:13
          Jak teraz nie mam do tego głowy, tak w ogóle to baaardzo mało filmów oglądam., aż szkoda płacić za Netflix.
          Teraz spadły mi na głowę sprawy zdrowia fizycznego, dla odmiany :(
          • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 08.07.26, 23:01
            Zdrowia!
            • mona.blue Re: Richard Gadd- Half man 09.07.26, 07:00
              Dzięki.
          • mona.blue Re: Richard Gadd- Half man 09.07.26, 13:00
            Jedna rzecz, ktorej sie balam z glowy, niegrozna. Teraz czekam 2 tyg na druga.
            Plus dowiedziałam się niestety, ze powinnam jeszcze kilka badań zrobić ze względu na obciązenia genetyczne. Ale jestem wdzieczna tej p.doktor, pierwsza ktora zwrociła mi na to uwagę.
            • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 09.07.26, 16:51
              Czyli porządne kompleksowe zajęcie się sobą możesz teraz uznać za załatwione
              • mona.blue Re: Richard Gadd- Half man 09.07.26, 19:39
                brightsun napisał:

> Czyli porządne kompleksowe zajęcie się sobą możesz teraz uznać za załatwione
                >
                Zaczęte. To nawet nie połowa badań/wizyt lekarskich, które powinnam zrobić/odbyc.

Ale jestem wdzięczna tej pani doktor, że wprost mi powiedziała o zagrożeniu i konieczności zrobienia tych badań. Okazuje się, że dbałam o swoje zdrowie fizyczne tylko połowicznie.
                • brightsun Re: Richard Gadd- Half man 09.07.26, 20:39
                  Poza dziwakami i hipochondrykami nie znam żadnych innych ludzi, którzy by nie dbali tylko połowicznie. Z siódmą fajką dzisiaj w ustach to mówię 😆
                  • mona.blue Re: Richard Gadd- Half man 09.07.26, 22:49
                    No fakt. Ja znam dwie takie osoby, z których jedna jest hipochondryczką, a druga po prostu bardzo skrupulatna, czyli w zasadzie jedną :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka