single_again Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 14.02.05, 00:54 bylo pracy, teraz wyjsciu ze stanu zwanego WYPALENIEM SIE Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 14.02.05, 01:07 rozmyślaniu dlaczego akurat temu a nie czemi innemu Odpowiedz Link Zgłoś
luz.ser to sie nazywa wolnosc "w ramach" - czy nie? 16.02.05, 15:58 dwie rybki w akwarium dyskutuja namietnie czy jest Bog, czy go nie ma. Nie dochodza do zadnej zgody i odplywaja od siebie. W koncu ta, ktora w Boga wierzy podplywa do ateistki: - dobrze, to moge sie z Toba zgodzic , ze nie ma Boga jak mi powiesz, kto nam zmienia wode. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 14.02.05, 02:28 niewolniczej pracy, potrzebom fizjologicznym, i glupkowatej iluzji, ze bedzie lepiej ... Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 14.02.05, 09:10 >Czemu podporzadkowane jest wasze zycie? Niczemu. Wchodzisz w jakas role, to sie podporzadkowujesz regulom gry. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
forumromanum Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 16.02.05, 14:53 łaaaaał, Hubert! zaleciało konformizmem...czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 16.02.05, 23:35 Niekoniecznie konformizm. Konformizm to wg mnie nadmierne dostrajanie sie do wzorcow spolecznych za cene samorealizacji (realizacji wlasnych pragnien). Natomiast granie rol to po prostu w wielu przypadkach po prostu uczestniczenie w pewnym porzadku zycia spolecznego. Np. ktos jest studentem, to wiaze sie to z pewnymi obowiazkami, ktorym musi sie podporzadkowac zeby osiagnac cel zwany zdobycie tytulu magistra. Musi np. zdac wszystkie egzaminy, a wiec takze musi sie do nich nauczyc itd. Podobnie ktos pracuje, musi podporzadkowac sie wymaganiom pracodawcy zawartym w umowie o prace, dyscyplinie pracy, by osiagnac swoje cele zwiazane z praca. To wszystko to jeszcze nie musi byc konformizm, moze byc to zgodne ze sciezka samorealizacji danego czlowieka. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 14.02.05, 09:27 Samemu życiu właśnie - o ile można tak powiedzieć M. Odpowiedz Link Zgłoś
forumromanum Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 14.02.05, 09:53 porom roku... i ustawicznym brakom na koncie... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_forum Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 15.02.05, 14:36 Dwuletniej coreczce. Wymusila to na mnie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wposzukiwaniuprawdy Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 15.02.05, 18:23 zwyklej codziennosci, a czasami wyjatkowym chwilom. Odpowiedz Link Zgłoś
wildorchid Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 15.02.05, 18:35 urodzie.wlasnej. zyciu zawodowemu vel karierze zawodowej[maslo maslane haha] Odpowiedz Link Zgłoś
madzia69 wielkie zarcie 15.02.05, 19:18 kiedys to bylo jedzonko... ciagle myslalm o tym co zjem schudlam 10 kg nie jem niezdrowych posilkow , slodyczy ... i nadal mysle tylko o tym co zjem... niskokalorycznego Odpowiedz Link Zgłoś
xy2 Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 15.02.05, 19:29 tak naprawde niczemu, jest niewiele warte Odpowiedz Link Zgłoś
j.u.l.k.a Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 15.02.05, 22:52 Życiu. I dążeniu do szczęścia i spokoju. Zauważaniem małych, pięknych rzeczy. Nauce. Miłości. Przyjaźni. I wielu innym rzeczom, które składają się w jedną, spójną całość zwaną życiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 16.02.05, 15:07 Psom. I prowadzeniu domu, którego nikt nie potrzebuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
niespokojna3 Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 16.02.05, 15:32 mojego byłego pracy!!!:( między pracą, jedzeniem i spaniem niestety czasu na mnie mu nie starcza;((( Odpowiedz Link Zgłoś
jd5 Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 16.02.05, 21:56 chorobie mojego partnera - depresja Odpowiedz Link Zgłoś
vendetta82 Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 16.02.05, 22:21 MALYM WZLOTOM I CIAGLYM UPADKOM, CZEKANIU Z NIECIERPLIWOSCIA NA "LEPSZE JUTRO", A POTEM PATRZENIU Z PRZERAZENIEM W TO, CO NAM PO RAZ KOLEJNY NIE WYSZLO...HMH... Odpowiedz Link Zgłoś
dinks Re: Czemu podporzadkowane jest wasze zycie ?.. 17.02.05, 01:31 Oczekiwaniu na przejście do następnego - level 2. Odpowiedz Link Zgłoś