rozgwiazda1 22.04.05, 13:06 Czy jest jakies sensowne wytlumaczenie dlaczego i kiedy przezywamy takie przeblyski?Z czym to jest zwiazane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozgwiazda1 Re: Krótkie spięcia i przebicia:) nt 22.04.05, 13:09 Czyli trzeba wlozyc palec do gniazdka z pradem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Krótkie spięcia i przebicia:) nt 22.04.05, 13:11 ozgwiazda1 napisała: > Czyli trzeba wlozyc palec do gniazdka z pradem? :) Wtedy rzuci Cie na scianę i zobaczysz dużo gwiazd:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazda1 Re: Krótkie spięcia i przebicia:) nt 22.04.05, 13:11 Rozgwiezdzone niebo.Znam to;) Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: Krótkie spięcia i przebicia:) nt 22.04.05, 13:11 eee tam.. mozna w inne miejsca. nawet mniej higieniczne Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 13:09 jest my tu wszyscy fiksum dyrdum [dyzma] Odpowiedz Link Zgłoś
przezokno to proste 22.04.05, 13:10 Czy jest jakies sensowne wytlumaczenie dlaczego i kiedy przezywamy takie przeblyski?Z czym to jest zwiazane? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek73 Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 13:11 Neurolodzy zajmujący się badaniem mózgu i reakcji nerwowych wydali opinię na temat tego zjawiska. Deja vu jest według nich związane z reakcjami zakończeń nerwowych w mózgu. Czasem niektóre zakończenia neuronów przestają na moment działać. Wtedy mózg przestaje normalnie funkcjonować i następują zaburzenia w percepcji czasu. Obraz, który dociera do oka, musi być ponownie pobrany i przetworzony przez mózg. Stąd wrażenie powtórzenia obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazda1 Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 13:13 No dobrze,ale skad taka rozbieznosc czasowa miedzy chwila,w ktorej jestem a ta,ktora kiedys juz byla? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 16:10 slawek73 napisał: > Neurolodzy zajmujący się badaniem mózgu i reakcji nerwowych wydali opinię na > temat tego zjawiska. Deja vu jest według nich związane z reakcjami zakończeń > nerwowych w mózgu. Czasem niektóre zakończenia neuronów przestają na moment > działać. Wtedy mózg przestaje normalnie funkcjonować i następują zaburzenia w > percepcji czasu. Obraz, który dociera do oka, musi być ponownie pobrany i > przetworzony przez mózg. Stąd wrażenie powtórzenia obrazu. Czy to wytłumaczenie obejmuje wszystkie zjawiska tego typu (mam na mysli deja vecu, jamais vu, jamais vecu)? Idzie mi o to, że nie dotyczy to tylko obrazów Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 13:22 może podświadomośc wyprzedza świadomość? może doświadczenie jasnowidzenia? może wspomnienia poprzednich wcieleń? CZy jest jakikolwiek dowód przemawiajacy za prawdziwością jednej z tych teorii?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazda1 Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 13:24 Swoja droga fajne uczucie.Taka stop-klatka;)Total-matrix. Odpowiedz Link Zgłoś
rycerzowa Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 16:04 pomyślmy, ile razy popełniamy "dziwne" literówki, gdy najpierw piszemy literę, która powinna być nastepna. Na przykład "intrenet" zamiast "internet", wei" zamiast "wie" itp. Mózgowi sie śpieszy, chyba to na tym polega. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 18:34 pozostaje jeszcze wytlumaczenie z "Matrix" :) Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 21:21 Wg niektórych jest to efekt chwilowego rozsynchronizowania półkul mózgowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: Z czego wynika deja vu?? 23.04.05, 20:43 procesor napisała: > Wg niektórych jest to efekt chwilowego rozsynchronizowania półkul mózgowych.. > Co Ty? Udajesz psychoguru? Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 22:54 rozgwiazda1 napisała: > Czy jest jakies sensowne wytlumaczenie dlaczego i kiedy przezywamy takie > przeblyski?Z czym to jest zwiazane? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ty mentalu masz ciale deja vu.ulecz sie ciut Odpowiedz Link Zgłoś
kommeta Re: Z czego wynika deja vu?? 22.04.05, 22:56 ni nadonzom za mojom pirwszom pyrsonom :(( Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.baca nie jedz wiecej grzybów 22.04.05, 22:55 wszystkie są jadalne ale niektóre tylko raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ona-inka deja vu 23.04.05, 16:48 deja vu hmm mozna pisac i psac... czytalam o tym we "wrozce" i w jakiejs ksiazce... a wiec tak,do nas dochodzi cos jakies zdarzenie dopiero po czasie...zalozone ze sa to 3 sekundy,najpierw cos powiem i dopiero po tych 3 sek.dochodzi do nas ze to powiedzielismy,i tak w kolko ...w mozgu sa zalozmy jakies punkciki ktore przetwarzaja informacje czasem te punkciki zamienia sie miejscami (punkciki ktore do nas juz dotarly zamienily sie z tymi co jeszcze do nas nie dotarly i wydaje sie nam ze juz to przezylismy...nie umiem tego tak wylumaczyc mam nadzieje ze chodz troche Ci przyblizylam o co w tym chodzi... bo my takjakby wogole nie mamy swiadomosci,mam przez 3 sek.ta swiadomosc puzniej jakas nie okreslona przerwa...strach myslec co sie z nami dzieje w czasie pszerwy ,nie wiem jak wy ale mnie to przeraza.,,, Odpowiedz Link Zgłoś
ona-inka Re: deja vu 23.04.05, 16:50 jamais vu, jamais vecu -a tu o co chodzi??? co to??? Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: deja vu 23.04.05, 18:55 Detektory namierzaja,a baza danych spieszy z pomoca.Wszak ma nagrania sprzed milionow lat:)))) To juz bylo, nic nowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:15 www.kiosk24.pl/czasopisma/wrozkapozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:21 Dzięki:) Juz wiem. ---- WRÓŻKA to miesięcznik dla wszystkich, którzy chcą swoje ciało i duszę utrzymać w naturalnej, pogodnej równowadze. Poszukują prostych przepisów na proste życie i głębszych refleksji o niezgłębionych tajemnicach istnienia. WRÓŻKA jest magazynem łączącym cechy pisma popularno-naukowego z poradnikiem o zdrowiu i urodzie. WRÓŻKA to: Bardzo dobra jakość edytorska Niepowtarzalna szata graficzna Bardzo ciekawa tematyka Wysoka jakość merytoryczna tekstów Satysfakcja intelektualna ------ Wszystko Ci powie wróżka.Ona chyba nawet lepsza niż ten Trojanowski w tv. Czytaj Inka dalej Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:26 cześ malone, czy z Tobą wszystko ok? Coś dziwnego wyczułem w tej odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:28 Cześć Scyllo! Ptyasz o cytat, czy o mój tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:31 o cytat, bo skoro posiadasz taki cytat, to ja nie wiem co myśleć:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:36 Areta wpuściła link, to polazłem i skopiowałem. Sam bym tego w życiu nie wymyślił. Klepki jeszcze nie poluzowane:) Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 20:38 no to, to rozumiem, bo już się wystraszyłem:) Odpowiedz Link Zgłoś
scylla Re: Poprawka 23.04.05, 20:41 kurde, nawet nie zwróciłem uwagi, poprawka przyjęta:) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: moze o to chodzi..... 23.04.05, 23:52 m.malone napisał: > Areta wpuściła link, to polazłem i skopiowałem. Sam bym tego w życiu nie > wymyślił. Klepki jeszcze nie poluzowane:) no tak, chce człowiek zrobić dobrze, męczy się, szuka w google, a tu taka wdzięczność!!!! w życiu nie widziałam takiego czasopisma w kiosku, a może to chodzi o www.farra.com.pl/ :) pozdr. A. Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: moze o to chodzi..... 24.04.05, 11:12 aretha04 napisała: > a może to chodzi o > > www.farra.com.pl/ :) > pozdr. > A. Uważaj kobieto na to co czytasz, bo wpadniesz w "kloakę mistycyzmu" (to piękne określenie znalazłem w jakimś przedwojennym horoskopie) Odpowiedz Link Zgłoś
ona-inka Re: moze o to chodzi..... 25.04.05, 14:35 jamais vu, jamais vecu i co nikt mi nie wytłumaczy????? Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Re: moze o to chodzi..... 25.04.05, 15:24 Zobacz tu: www2.bg.am.poznan.pl/inne/dydaktyka/skrypt.pdf (str. 14, w rozdziale o wrażeniach spostrzeganiu). Najpierw trzeba otworzyć Acrobatem (plik pdf) Odpowiedz Link Zgłoś