wiosenna67 23.10.05, 21:45 kto to jest człowiek dojrzały? co to znaczy miec dojrzałe emocje, dojrzały obraz siebie? podzielicie się swoją opinią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tyggrysio Re: dojrzałość 23.10.05, 21:52 Dla mnie dojrzałość łączy się z umiejętnością podejmowania decyzji, posiadaniem własnego stanowiska w różnych sprawach. Dojrzałe emocje są wtedy, gdy człowiek potrafi podyskutować. Nie odpowiada "nie, bo nie", ale potrafi uzasadnić swoje stanowisko i bronić swojego zdania, ale nie pozostaje głuchy na argumenty rozmówcy. A dojrzały obraz siebie, to... tak mi się kojarzy, bo nad tym nigdy nie myślałam, ze spojrzeniem na siebie z pewnością co do tego kim się jest i co się chce zmienić, do czego dążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tego.i.owego Re: dojrzałość 23.10.05, 22:03 Czlowiek dojrzaly, to taki, ktory nie boi sie wlasnego cienia, potrafi argumentowac swoje stanowisko, i nie chowa glowy w piasek. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: dojrzałość 23.10.05, 23:24 dojrzałośc związana jest z osiagnieciem pełni objawiac się moze w życiu samodzielnościa i odpowiedzialnoscią za siebie a także umiejętnością nawiązania funkcjonalnych związków z innymi Odpowiedz Link Zgłoś