ona-inka 03.11.05, 16:47 mam na mysli takich dojrzalych no juz po 40 ,im starsi tym lepiej! a wiec moje pytanie: po wielu latach stwierdzam ze w zyciu najwazniejsze jest/sa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cham.zawsze.ten.sam Re: Pytanie do ludzi starszych........ 03.11.05, 16:48 uczciwosc Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Re: Pytanie do ludzi starszych........ 03.11.05, 16:50 milosc... bo zycie bez milosci jest zyciem bez wartosci... :-) czch Odpowiedz Link Zgłoś
ona-inka Re: Pytanie do ludzi starszych........ 03.11.05, 16:55 zapomnialam dodac mile widziane by bylo gdybyscie pisali wiek,gdyby ktos mogl...to dla mnie wazne nie musi byc dokladny,no a jesli ktos nie moze to niech bedzie ze tylko sie wypowie .dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: Pytanie do ludzi starszych........ 03.11.05, 16:56 to ja wole podac obwod w biuscie :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ala-a Re: Pytanie do ludzi starszych........ 03.11.05, 17:37 lat 95 najwazniejszy jest .... swiety spokoj;) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 sprzecznosci 03.11.05, 22:30 łączenie sprzeczności np niezalezności z zaleznością i samotnosci ze społecznoscią Odpowiedz Link Zgłoś
euklipides Re: Pytanie do ludzi starszych........ 16.01.06, 23:08 .....przetrwanie Odpowiedz Link Zgłoś
asiaipawel Re: Pytanie do ludzi starszych........ 17.01.06, 09:36 41 lat kobieta, z perspektywy czasu - najważniejsze w życiu jest samo życie.... mozliwość oddychania, postrzeganie upływającego czasu, zmian koloru liści i trawy, radość ze zmarszczek i oczekiwanie na pierwsze siwe włosy, w moim przypadku dodatkowo : dzieci i kot i pies - odpowiedzialność za wszystko co się oswoiło, no i nadzieja,że przyszłość jest........ pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Pytanie do ludzi starszych........ 17.01.06, 09:45 Nie jestem starsza )))) Mieć przy sobie człowieka którego sie kocha.... tak tak wiem, że to banał ale jakże prawdziwy.Oprócz tego przyjaźń, życzliwość trochę szczęśćia no i zdrowie. Być na właściwym miejscu to znaczy robć to co się lubi aby nie musieć postępowac wbrew sobie.Niestety nie zawsze sie udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
babara7 Re: Pytanie do ludzi starszych........ 17.01.06, 15:02 Zadalam to pytanie mojej mamie i po zastanowieniu sie powiedziala, ze dla niej najwazniejsze jest poczucie bezpieczenstwa. Chyba jestem do niej badzo podobna, bo dla mnie takze. Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: Pytanie do ludzi starszych........ 17.01.06, 16:03 Poczucie bezpieczeństwa i święty spokój:) Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: Pytanie do ludzi starszych........ 18.01.06, 01:51 Ja mysle, ze najwazniejsza jest milosc i akceptacja. Czy to przyjaciel, matka, ojciec czy kochanek. To takie nasze osobiste lustro, po przejrzeniu sie w ktorym wychodzimy do swiata.Jak swiat nas akceptuje, to jaki jest problem? Mozemy przeciez robic to, na co mamy ochote, bo wszystko to bedzie zaakceptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Pytanie do ludzi starszych........ 18.01.06, 10:25 jeszcze nie mam 40 ale juz prawie... wiec ...dla mnie najwazniejsze jest czyste sumienie. postepuj wedlog swojego sumienia. oczywiscie jest tez milosc ( najpiekniejsze uczcucie jakie znam ) i radosc z zycia pozdrawiam noie ps. co z tego gdy czujesz sie bezpieczna jesli samotna ? Odpowiedz Link Zgłoś
dama-kanaliowa Re: Pytanie do ludzi starszych........ 18.01.06, 11:06 Pieniadze, pieniadze duuuzo pieniedzy i duzo milych ludzi wokol i dobra biblioteka. Odpowiedz Link Zgłoś