arek_cz 13.11.02, 08:07 No wlasnie jak to u was jest czy taka pogoda jak teraz wplywa na wasze samopoczucie, czy macie objawy takiej jesiennej depresji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tusiaz Re: Jesienna depresyjka 13.11.02, 08:23 arek_cz napisał: > No wlasnie jak to u was jest czy taka pogoda jak teraz > wplywa na wasze samopoczucie, czy macie objawy takiej > jesiennej depresji? > A u mnie dzisiaj niebieskie niebo , słonko i "dziwnie "ciepło....., ( wczoraj padał deszcz ze śniegiem...) :) Ja chyba nie miewam depresyjek.....pogodowych,tak myślę,czasem tęsknie i to powoduje chandrę,nie chce mi się wtedy nawet wstawać,a nie jestem śpiochem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carduus Re: Jesienna depresyjka IP: proxy / 10.30.1.* 13.11.02, 08:43 Ja miewam, niestety. Dzisiaj jeszcze nie jest źle. Najgorzej, kiedy nie dość, że buro to jeszcze niebo się ślimaczy, mży i duje wicher. Uj, dusza mi wtedy wyje a wyje... Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Jesienna depresyjka 13.11.02, 16:26 jesien , jesien - strasznie skomplikowana pora roku z jednej strony odpoczynek po upalnym lecie, kolorki ,owoce, spacery z drugiej - depresyjka mnie dopada, gdy leje przez tydzien i wszystko szare, ociekajace, mokre ale wystarczy kilka slonecznych dni i juz jest lepiej. Poza tym kocie harce bardzo skutecznie pomagaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: Jesienna depresyjka 13.11.02, 18:23 roseanne napisałaś: [...] > ale wystarczy kilka slonecznych dni i juz jest lepiej. > Poza tym kocie harce bardzo skutecznie pomagaja :) No i tak trzymac :)))) A z harcami masz racje wczoraj wieczorem bawilem sie z takim jednym i zaraz jest jeszcze lepiej (bron boze nie dopadla mnie depresyjka) No i zawsze zostaje jeszcze TO Forum :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krop.ka Re: Jesienna depresyjka 13.11.02, 17:12 Jesienno - zimowa depresja (no, może depresja to za wiele powiedziane, ale spadek formy psychicznej owszem:) to dla mnie chleb powszedni, niestety. Potrzebuję do szczęścia słońca, a ostatnio mam go jak na lekarstwo. Wychodzę do pracy - jest jeszcze ciemno. Wracam z pracy - już ciemno... Okropność! Błogosławię śnieżne zimy, bo wtedy świat nie wygląda tak szaro - buro i smutno. Na szczęście mam kilka sprawdzonych sposobów na poprawę nastroju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Jesienna depresyjka IP: *.unl.edu 13.11.02, 18:20 arek_cz napisał: > No wlasnie jak to u was jest czy taka pogoda jak teraz > wplywa na wasze samopoczucie, czy macie objawy takiej > jesiennej depresji? > Zacznij cwiczyc joge albo qigong, codziennie rano po 30 minut. Po 3 miesiacach bedziesz szukal ze swieca swej depresji i nie znajdziesz jej juz wiecej. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: Jesienna depresyjka 13.11.02, 18:26 Imagine napisałas: [...] > Po 3 miesiacach bedziesz szukal ze swieca > swej depresji i nie znajdziesz jej juz wiecej. Cale szczescie nie musze jej szukac bo ijej nie mam :)) A ze po 3 miesiacach to fakt bedzie już bliziutko do wiosny ;)) Cieplutko pozdrawiam (bo cos zmarzlem teraz wieczorkiem) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Jesienna depresyjka IP: *.unl.edu 13.11.02, 18:38 arek_cz napisał: > Imagine napisałas: > > [...] > > Po 3 miesiacach bedziesz szukal ze swieca > > swej depresji i nie znajdziesz jej juz wiecej. > > Cale szczescie nie musze jej szukac bo ijej nie mam :)) > A ze po 3 miesiacach to fakt bedzie już bliziutko do > wiosny ;)) > > Cieplutko pozdrawiam (bo cos zmarzlem teraz wieczorkiem) > :) A to przepraszam. Myslalem, ze pytasz o rade dla siebie. Mnie by nie przyszlo do glowy, majac zdrowa watrobe, wypytywac ludzi, jak tam z ich marzkoscia po wypiciu kilku glebszych. Ale ... rozni sa ludzie. Przpraszam. Pozdr, Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: Jesienna depresyjka 13.11.02, 18:52 Imagine napisałas: [...] > po wypiciu kilku glebszych. Ale ... rozni sa ludzie. > Przpraszam. Co prawda nie napisale ze sie pytam o rade dla siebie ale to nie wazne. Jestem ciekawskim czlowiekiem a z depresja mam duuuzo doczynienia tak wiec byle ciekaw reakcji forumowiczow na ten temat. Pozdrawiam i milego wieczoru zycze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Jesienna depresyjka IP: *.unl.edu 13.11.02, 19:18 arek_cz napisał: > Imagine napisałas: > > [...] > > po wypiciu kilku glebszych. Ale ... rozni sa ludzie. > > Przpraszam. > > Co prawda nie napisale ze sie pytam o rade dla siebie ale > to nie wazne. > Jestem ciekawskim czlowiekiem a z depresja mam duuuzo > doczynienia tak wiec byle ciekaw reakcji forumowiczow na > ten temat. > > Pozdrawiam i milego wieczoru zycze :) > Wyjasnienia przyjeto. Pozdrawiam rowniez. Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Jesienna depresyjka IP: *.w.club-internet.fr 13.11.02, 22:25 lubie jesien to pora dla milosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Jesienna depresyjka IP: *.unl.edu 13.11.02, 22:35 Gość portalu: Malwina napisał(a): > lubie jesien > to pora dla milosci... Nie widzialem jeszcze kobiety, ktora o obecnej porze roku nie myslalaby wlasnie tak jak Ty o jesieni. Co za sikoreczki, nawet do wiosny nie moga sie doczekac. Pozdr, Imagine Kondor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka_sama Re: Jesienna depresyjka IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.11.02, 09:06 Eee tam, Imagine! "Ktosie" od lat wmawiają że wiosna to pora miłości... A ja zawsze w życiu zakochiwałam się jesienią! I jak widać jest to powszechne :)) Sposób na jesienna depresję - ciepło i światło wielkiego uczucia??? Proponuję w ramach kuracji przeciwdepresyjnej - dużo uśmiechów dla wszystkich. Wg terminologii pani Musierowicz - ESD (czyli Eksperymentalny sygnał dobra). i_s Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna-n Re: Jesienna depresyjka IP: 62.16.198.* 13.11.02, 22:23 arek_cz napisał: > No wlasnie jak to u was jest czy taka pogoda jak teraz > wplywa na wasze samopoczucie, czy macie objawy takiej > jesiennej depresji? ------------------------------------------------------- Ojej Arku! Myslalam ze przezywasz depresje innego rodzaju nie z powodu jesieni. Mam nadzieje, ze nadal czujesz sie szczesliwy pomimo jesiennej szarugi. Znalazlam wiersz Marii Jasnorzewskiej-Pawlikowskiej. Jesień Zardzewiałe róże jesieni patrzę w przestrzeń białą od deszczu - deszcz niebo przyszywa do ziemi tysiącem ściegów i dreszczów. I wszystko psuje się, paczy, cieknie, zgnilizną broczy lecz nie na zawsze, z rozpaczy - ale na krótko, z rozkoszy. Pozdrawiam slonecznie Krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: Jesienna depresyjka 14.11.02, 08:22 Gość portalu: Krystyna-n napisał(a): > Myslalam ze przezywasz depresje innego rodzaju nie > z powodu jesieni. Mam nadzieje, ze nadal czujesz > sie szczesliwy pomimo jesiennej szarugi. Jestem szczesliwy, bardzo szczesliwy dzieki tej jednej jedynej ktora daje mi tyle ciepla, radosci, piekna, milosci... A jesien jest dla mnie piekna przez swoje olory, ciche mgly... Pisalem o depresji tylko dlatego iz ostatni wiele sie slyszy o tego typu depresji Pozdrawiam cieplutko :) > Znalazlam wiersz Marii Jasnorzewskiej-Pawlikowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: Jesienna depresyjka 17.11.02, 00:35 arek_cz napisał: > No wlasnie jak to u was jest czy taka pogoda jak teraz > wplywa na wasze samopoczucie, czy macie objawy takiej > jesiennej depresji? > A wpływa, wpływa. Może depresja to za duże słowo, ale melancholia to na pewno. Pozwalam jej sobie krązyć swobodnie w żyłach, myśli przepływają jak wolne elektrony, szukają jakiegoś ujścia, zderzenia. Niemożliwe staje się możliwym, możliwe niemożliwym, istny misz masz. I zazwyczaj wtedy telepatycznie ktoś odbiera sygnał i np dzwoni do mnie. I koniec. Staje na nogach. Stacja: Planeta- Ziemia. Witajcie Ziemianie. Odpowiedz Link Zgłoś
arek_cz Re: Jesienna depresyjka 17.11.02, 15:51 To zostaje tylko powinszowac takich "ktosi" ktorzy czuje ze sa wlasnie w tym momencie potrzebni :) Pozdrawiam cieplutko :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Jesienna depresyjka 17.11.02, 16:24 A ja jestem skrzywiony. Uwielbiam jesień. I to nie tylko tę złota i ciepła, ale tę "pluchastą", deszczową, wietrzną, ciemną i zimną. Kocham taką jesień! Im niżej chmury i im silniej wieje, tym większą mam ochotę do życia! Czy jest ktoś jeszcze taki jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś