ewag52 02.06.07, 21:45 wyjechać na wieś. Hodować kurki i króliki. Chodzic po łąkach zielonych. Słuchać ptaków o świcie. Nosić gumiaki i zbierać jagody. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shachar pol warszawy tak chce 02.06.07, 21:48 ciesz sie, ze nie mieszkasz w asfaltowej dzungli, zeby miec trawe dla kota, musze ja sobie zasiac w doniczce, kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: pol warszawy tak chce 02.06.07, 21:57 no kapuję. Asfalt tu, asfalt tam. Chamstwo miejskie, pijaczki ze swoimi paniami-pijaczkami taszczą kolejne jabole. Sepią pod sklepem na browara, jak wypiją nadmiernie, to sieszanują. Zapewniają jeden drugiego w bełkotliwej mowie o wieeelkim szacuneczku. Skundlone do nieprzyzwitości, pokojowe pieski sraja na chodniki... Ja chce na wieś! Do Staśków i heńków pod gieesem. Jutro kupuje gumiaki Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: pol warszawy tak chce 03.06.07, 08:28 tak, czemu sie dziwisz? Koty skubią trawę.Może być i owies. To nie żart Odpowiedz Link Zgłoś
facettt chlopa na wsi pod dostatkiem. 02.06.07, 22:07 kobiet ta brak. dotacje unijne juz sa. a u malorolnego (ale inteligentnego) specjalnie sie nawet na polu nie napracujesz.. wiec? Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: chlopa na wsi pod dostatkiem. 02.06.07, 22:16 więc... jutro kupuję gumiaki i dwie bańki na mleko. Kapelusz słomiasty, dobre widły i fruuu. Ale, ale...o polu nic nie mówiłam. Będe biegac po łące i rwać mlecz, dla moich królików Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: chlopa na wsi pod dostatkiem. 02.06.07, 22:17 a kurnika , bedzie mi doglądac zaprzyjaźniony syn sołtysa Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-xxl Re: chcę 03.06.07, 00:24 Ja też chcę. Ja bym chciał powiedzieć "Tera Kurczę my!" Odpowiedz Link Zgłoś
isabelchen Re: chcę 03.06.07, 08:47 ewag52 napisała: > wyjechać na wieś. > Hodować kurki i króliki. > Chodzic po łąkach zielonych. > Słuchać ptaków o świcie. > Nosić gumiaki i zbierać jagody. pakiet exclusiv, dodałabym jeszcze kleszcze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk2 Re: chcę 03.06.07, 12:06 Wczoraj byłem u znajomych na wsi-doslownie cztery domy na krzyż,wokól pola i sady,aż po horyzont,zieleń zdrowizna,że nie mozna oczu oderwać. Znajomi mają dwa kuce szetlandzkie ,jednego konia rasy fryzyjskiej i kilka kurek.Bylem w kurniku i podbieralem jajka swieżo zniesione,każda chwila spędzona w takim otoczeniu to czysty relaks..:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: chcę 03.06.07, 15:11 no właśnie, te jajka prosto z kurnika...mleczko od krowy... nie przetworzone, nie schemizowane. Natura, natura, kontakt bezpośredni z żywicielami. Tylko czy my, mieszczuchy od urodzenia, umielibyśmy się tak przestawić? Odpowiedz Link Zgłoś
taisy Re: Wies z kurami czy bez jest cudowna. 03.06.07, 12:43 Na kleszcze dobre jest koszenie trawy chocby...nozyczkami:=))) Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: Czyżby...?:) 03.06.07, 19:22 shangri.la napisała: > Renesans bukolików?:))) może tak? tam słychać jak rośnie trawa. Widać prawdziwa rosę I ptaki jakieś zdrowsze Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Czyżby...?:) 03.06.07, 20:43 Tuż za barierką mojego tarasu ściana zieleni....ptaki budzą mnie każdego ranka obłędnym śpiewem a kawa o świcie smakuje orientalnie w promieniach wschodzącego słońca.....oaza spokoju w centrum miasta:) Home sweet home:) Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: chcę 03.06.07, 20:01 jak narazie jedynym rozwiazaniem dla nas Ewo sa weekendy... i wyjazdy na wioche... nawet do powsina rowerkiem skoczyc:) ja tak zamierzam .. a jak bede stara to sprzedamy ta warszawska chalupe i kupimy dom w gorach taki drewniany.. i tam komune zakladac bedziemy.. to wpadniesz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: chcę 03.06.07, 20:07 miło,że wpadłaś :) rozumiesz moje ciągoty? Rowerek mi sie sypnął, tylny hamulec poszedł. No to używam przedniego. Komuny nie próbowałam, ale tyle rzeczy nie jest mi obce,że nie mówię-nie. A co paco na to? Odpowiedz Link Zgłoś
kryskaedka Re: chcę 03.06.07, 20:11 im wiecej kobiet w domu tym lepiej;)) on lubi gadac z babami:) ale oczywicie znowy wyjechal wiec jestem teraz sama... a jak w komunie bym zyla to samotnosc by tak nie doskwierala... zobaczysz spotkamy sie w gorach:)) Odpowiedz Link Zgłoś