Gość: fnoll IP: 195.150.224.* 14.12.01, 20:09 ...szare, dlugie i do dupy (no, od pewnego czasu bywa biale, rozowe, wytlaczane we wzorki, tatuowane, ekologiczne, a nawet... aromatyzowane!) jakies jeszcze metafory zycia? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andrzej Re: Zycie jest jak papier toaletowy... (?) IP: *.unl.edu 14.12.01, 20:15 Gość portalu: fnoll napisał(a): > ...szare, dlugie i do dupy (no, od pewnego czasu bywa biale, rozowe, wytlaczane > > we wzorki, tatuowane, ekologiczne, a nawet... aromatyzowane!) > > jakies jeszcze metafory zycia? ;-) fnoll, to juz przerabialismy. Przegrzalo troche od nauki ? Napisz wierszyk o motylku. To pomaga. Albo skocz zobacz co sie z kwieto dzieje. Pozdr, Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka Re: Zycie jest jak papier toaletowy... (?) IP: *.home.cgocable.net 14.12.01, 20:22 Zycie jest ciagle ta sama historyjka, tylko bohaterowie sie zmieniaja albo zycie saczy sie jak dymek z papierosa, zawsze w gore albo zycie to jak malowanka, od ciebie zaleza kolory Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na Zycie to pociag, 14.12.01, 20:51 kto w nie wsiadl, Ma bilet juz na tamten swiat. Chociaz na szaro życie robi ludzi, Czlowiek sie nadal kolorowo łudzi Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Zycie to pociag, 14.12.01, 20:54 Ja sie tam wole ludzic - to o wiele zabawniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na *** 14.12.01, 21:10 Smierc jest snem i "zycie jest snem". Roznica nie wiadomo w czem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll ser i karuzela IP: 195.150.224.* 14.12.01, 21:20 w dobre zycie wierze gdy nurzam sie w serze [jerry] zycie jest jak karuzela: niektorzy zielenieja juz po pieciu minutach, ,innym sie lancuch urywa, wiekszosc uwaza, ze swiat to wlasnie taki jest - rozmazany, ale sa tez tacy co wchodza w konszachty z obsluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll kara van IP: 195.150.224.* 14.12.01, 23:27 take me spanish caravan yes, I know you can take me to portugal, take me to spain andalusia with fields full of grain I have to see you again and again Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frene Z Vonneguta IP: *.cb.open.net.pl 15.12.01, 02:49 "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie, w formie rozmowy między dwoma drożdżami. Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach, dyskutowały nad celem życia.Z powodu sewj ograniczonej inteligencji, nie wpadły na to,ze robią szampana." Genialllllneeeeeeeeeee !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: "Zycie.... IP: *.hkcable.com.hk 16.12.01, 05:39 ...to nie je bajka, zycie to je bitwa" Odpowiedz Link Zgłoś
miss.s Re: Z DROZDZY ROBI SIE DROZDZOWKE, A... 20.12.01, 20:40 ...A SZAMPANA Z SZAMPANII!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: kara van IP: *.cm-upc.chello.se 16.12.01, 08:07 Uuuu, baby... fnoll, Ty mnie zaskakujesz, mhmm ;) Gość portalu: fnoll napisał(a): > take me spanish caravan > yes, I know you can > take me to portugal, take me to spain > andalusia with fields full of grain > I have to see you > again and again Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Forrest Gump IP: *.cm-upc.chello.se 16.12.01, 08:21 Aaa, pudelko czekoladek oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 FNOLL jesteś burakiem pastewnym... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.01, 10:30 ...to cała najkrótsza prawda o życiu... Twoje przemyślenia są ŻENUJĄCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll czy crack66 marzy o parobku? IP: 195.150.224.* 16.12.01, 10:43 crack66 na watku "rymy" wysyla czarka do trzody chlewnej, chwile potem fnolla porownuje do buraka (ciekawe, czy cukrowego, czy cwiklowego?) - czy w ten sposob u cracka66 wyraza sie tesknota za wsia? bo jedno co crack w tych dwoch agrarnych postach wyrazil - to fakt, ze nie przywiazuje wagi do czyichs tekstow, chcac w nich widziec jeno swoje sny o wsi, wsi spokojnej, wsi wesolej cracku66! nuze dalej w senne podroze! podpowiem, ze kwieto to kwiat kalafiora, toi to rzodkiewka, renka to mleczarka... no, dalej musisz sam :-) a kto jest burkiem? raz, dwa, trzy - czemu by nie ty? pzdr burak (o nieustalonej tozsamosci - cwikla czy cukier?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: czy crack66 marzy o parobku? IP: *.cm-upc.chello.se 16.12.01, 11:30 Kim jest ten kretyn do diabla, nie, no przepraszam wszystkich procz crack66, ale co tu sie dzieje ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll do Toi o cracku66 IP: 195.150.224.* 16.12.01, 11:40 bo wiesz, ja go chyba urazilem na watku sajnogowym "czy wiek dziewczyny jest istotny?" - przeczytal z rana i sie znarowil! sugerowalem tam, ze crack66 potrafi zadowalac kobiety slinieniem sie, bo tak mi wynikalo z jego postow, ale to chyba byla jednak nadinterpretacja ;-) poza tym jest zdaje sie bywalcem forum BB2 - i moze tam nabral tego szczegolnego sposobu zawiazywania znajomosci w sumie wiesz - naprawde nie ma sie czym przejmowac :-) pzdr fnoll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toi Re: do Toi o cracku66 IP: *.cm-upc.chello.se 16.12.01, 12:05 Aaaa. Anyway. Don't want to see him. Sie przejelam, ja sie zawsze przejmuje, kurka, skreca mnie i juz. No ale rownie szybko mija. Jest piekny dzien, choc sniegu ani milimetra, moj pokoj (szerokosc metr) wyglada, jakby przeszla przez niego traba powietrzna, co wskazuje na moje dobre samopoczucie, i ide na proszony obiad. Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: do Toi o cracku66 IP: 195.150.224.* 16.12.01, 13:52 a u mnie snieg i slonko :) jeszcze dwa dni temu mroz nosy odmrazal i snieg skrzypial, a teraz to swietnie sie lepi i na trawnikach rosna balwany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silva fnoll anty psycholog IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 16.12.01, 20:00 fonoll chce byc uwazazny za znawce psychologi to jest jasmieszniejsza historia jaka czytalem on nie ma pojecia o czym pisze jego wiedza jest z przed 70 lat w nalleprzym przypadku. takie wypowiadane formulki jakie on zacytowal doprowadzaja ludzi do pogorszenia zycia - zawsze, i to w sposob nie swiadomy. Fonol zalecam ci kurs metody silvy. Potem moze zrozumiesz o czym pisze. Piszac dalej to co piszesz tylko sie osmieszasz. Silva Gość portalu: fnoll napisał(a): > ...szare, dlugie i do dupy (no, od pewnego czasu bywa biale, rozowe, wytlaczane > > we wzorki, tatuowane, ekologiczne, a nawet... aromatyzowane!) > > jakies jeszcze metafory zycia? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na metoda silvy 16.12.01, 20:32 Gość portalu: silva napisał(a): > fonoll chce byc uwazazny za znawce psychologi to jest jasmieszniejsza historia > jaka czytalem> on nie ma pojecia o czym pisze jego wiedza jest z przed 70 lat w nalleprzym przypadku.> takie wypowiadane formulki jakie on zacytowal doprowadzaja ludzi do pogorszenia> zycia - zawsze, i to w sposob nie swiadomy. Fonol zalecam ci kurs metody silvy. Potem moze zrozumiesz> o czym pisze.> Piszac dalej to co piszesz tylko sie osmieszasz. > > Silva A mnie na odwrot - takie wypowiadane formulki jakie glosi silva doprowadzaja do pogorszenia zycia. A kurs metody silvy jest sprzed ilu lat? Silva helleboro indiget! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll metoda sliwy? IP: 195.150.224.* 16.12.01, 21:48 brzmi intrygujaco - jesli to pachnie sliwowica ide w to jak w dym! :-))))) juz stary gurdzijew powiadal, ze nie ma to jak alkohol na rozwoj duchowy taaa, rozne sa owoce - ale sliwa jedna hare sliva! heil eris! [a tak na marginesie: poczucie humoru to jest naprawde wysoce diagnostyczny wskaznik, co by nie rzec] Odpowiedz Link Zgłoś
reggina Re: metoda sliwy? 19.12.01, 12:45 • < FNOLL jesteś burakiem pastewnym... adres: 213.76.104.* Gość portalu: crack66 16-12-2001 10 > O ile wiem to buraki sa cwiklowe, cukrowe i pastewne wlasnie. Osobiscie jestem po 2 stopniu metody Silvy i nie widze powodu, aby obruszac sie na powiedzonka o zyciu. Jezeli "silva" faktycznie jest po kursie to bardzo mi przykro, ze nie wiele sie nauczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: metoda sliwy? IP: 195.41.66.* 19.12.01, 13:23 LOW-TECH Trzech nagich panow siedzi sobie w saunie. Nagle slychac: 'beep, beep, beep'. Pierwszy z nich naciska sie w pewnym miejscu na przedramieniu i beeping sie urywa. 'To moj pejdzer' - wyjasnia - 'Mam majkroczip pod skora'. Kilka minut pozniej rozlega sie melodyjka w saunie i drugi mezczyzna manipuluje cos przy swoim uchu a potem prowadzi rozmowe telefoniczna mowiac do swego palca. Po zakonczeniu wyjasnia: 'To moj telefon komorkowy. Mam majkroczipy pod skora w uchu i w palcu'. Trzeci mezczyzna czujac sie bardzo low-tech wychodzi z sauny bez slowa. Po kilku minutach wraca. Wcisiniety miedzy posladki kawalek papieru toaletowego ciagnie sie za nim. Dwaj panowie podnasza brwi wiec wyjasnia: 'Wlasnie dostalem faks'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silva Re: metoda sliwy? IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 20.12.01, 07:31 Rosa Rivas opowiadala podobny kawal Silva Gość portalu: soso napisał(a): > > LOW-TECH > > Trzech nagich panow siedzi sobie w saunie. Nagle slychac: 'beep, beep, beep'. > Pierwszy z nich naciska sie w pewnym miejscu na przedramieniu i beeping sie > urywa. 'To moj pejdzer' - wyjasnia - 'Mam majkroczip pod skora'. Kilka minut > pozniej rozlega sie melodyjka w saunie i drugi mezczyzna manipuluje cos przy > swoim uchu a potem prowadzi rozmowe telefoniczna mowiac do swego palca. Po > zakonczeniu wyjasnia: 'To moj telefon komorkowy. Mam majkroczipy pod skora w > uchu i w palcu'. Trzeci mezczyzna czujac sie bardzo low-tech wychodzi z sauny > bez slowa. Po kilku minutach wraca. Wcisiniety miedzy posladki kawalek papieru > toaletowego ciagnie sie za nim. Dwaj panowie podnasza brwi wiec > wyjasnia: 'Wlasnie dostalem faks'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: metoda sliwy? IP: 195.41.66.* 20.12.01, 09:05 Toz to nie moj! Dostalem poczta. Ale uznalem za dobry i propaguje. Moj wlasny to jest taki: Maz udal sie na ryby ale tak naprawde to popijal z kolegami. Wracajac do domu zaszedl wiec do rybnego i zakupil kilka sztuk dla niepoznaki. Zona przyjela go chlodno a on sie tlumaczy' no przeciez bylem na rybach'. 'Tak?! A dlaczego nie maja one dziurek po haczykach w pyszczkach!' No i walek poszedl w ruch. Kolejnej soboty pan znowu wybral sie 'na ryby' i ponownie zaszedl w drodze powrotnej do rybnego i kupil kilka sztuk dla niepoznaki. Tym razem jednak porobil im wykalaczka dziurki w pyszczkach. Caly szczesliwy puka do drzwi a zona znowy nie w nastroju i walek w poszedl w ruch juz od progu. 'Jestes okropna, tak od razu z walkiem! - mowi maz zrezygnowany. - Nawet nie sprawdzilas, czy zrobilem dziurki w pyszczkach czy nie.' Odpowiedz Link Zgłoś
miss.s ZYCIE JEST JAK PUSZKA SARDYNEK 20.12.01, 20:38 WSZYSCY SZUKAMY DO NIEJ KLUCZA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Re: ZYCIE JEST JAK PUSZKA SARDYNEK IP: *.csk.pl 20.12.01, 20:45 to teraz sardynki na klucz w puszkach zamykają??????? Odpowiedz Link Zgłoś
sabe-na Re: ZYCIE JEST JAK PUSZKA SARDYNEK 20.12.01, 20:54 miss.s napisał(a): > WSZYSCY SZUKAMY DO NIEJ KLUCZA... A kiedy klucz nie ten - to nawet puszka sie wscieknie... (Nie mowiac o sardynkach) Odpowiedz Link Zgłoś
miss.s Re: ZYCIE JEST JAK PUSZKA SARDYNEK 20.12.01, 20:58 bo nawet puszka ma czasami potrzebe, zeby sie otworzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly.k Dowcipkujemy? IP: 65.92.5.* 20.12.01, 21:40 To moj ulubiony jest taki: Szatnia w meskiej lazni w klubie fitness. Wzdluz sciany rzedy wieszakow, na wieszakach plaszcze. Dalej przejscie do prysznicow i sauny. W szatni przebiera sie jakis facet. W jednym z plaszczow dzwoni komorka. Gosc wyjmuje telefonik z kieszeni wiszacego plaszcza: -Halo? -....(cos w sluchawce) -Czesc, kochanie. -.... -Cooooo, piec tysiecy za plaszcz!!!!???? -.... -No dobrze, juz dobrze, mozesz go kupic. Pa! Wylacza telefon, zaglada do prysznicowni i wola: -Chlopaki!! Czyj to telefon? Pozdrawiam, mk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Dowcipkujemy? IP: 195.41.66.* 21.12.01, 08:17 Z serii sportowej to mam cos takiego: Klub tenisowy, pod prysznicem w jednej kabinie razem stoja sexy blondynka i oblesny staruch. Ona do niego niepewnym glosem: 'Czy jest pan pewien, ze to stuletnia tradycja par mikstowych?' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razor Re: Zycie jest jak papier toaletowy... (?) IP: *.stacje.agora.pl 21.12.01, 13:14 Cytat z polskiej komedii "Wyjscie Awaryjne" wygloszony przez Zbyszka Buczkowskiego: Napijmy sie Ojczulku, bo zycie to sen wariata, a jak sie odpowiednio zaprawi to zamienia sie w kolorowa telewizje !!! Pozdrowienia Razor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Zycie jest jak papier toaletowy... (?) IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 17:31 a Odpowiedz Link Zgłoś
monstera ODNAWIAMY STARE WATKI???? 23.03.02, 22:21 KTO DA WIECEJ, CZARODZIEJKO? :-) pozdrowienia M. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka Re: ODNAWIAMY STARE WATKI? 24.03.02, 00:26 monstero pozdroofki ;o)))) tez chcialam odnowic ten watek, ale .. cos mnie powtrzymalo ... dzieki, ze jednak ty to zrobilas ;o) wiec na temat zycia kilka cytatow (w koncu zapytalas kto da wiecej, hihi): "Życie jest śmiechu warte, więc się śmieję ..." /Sienkiewicz/ "Świat jest teatrem, a człowiek aktorem: Wchodzi na scenę i ze sceny schodzi. A życie ludzkie scenicznym utworem, w któeym się zwykle kilka ról przygodzi Każdemu z ludzi." /Szekspir/ "Życie jest jak gra w szachy - po skończonej partii królowie i zwykłe pionki składane są do tego samego pudełka ..." /Cerwantes/ "Żyć jest bardzo niezdrowo. Kto żyje, ten umiera." /Lec/ Odpowiedz Link Zgłoś