aliensnowboard 22.08.09, 11:59 moze zalozymy stowarzyszenie albo fundacje dla borderow co wy na to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miskowr Re: mam pomysl 22.08.09, 21:19 tez uwazam ze to dobry pomysl ;) o ile wiem to nie ma chyba w polsce zadnej fundacji wspierajacej choroby psychiczne ?? !! Tez marzymy by zyc normalnie ..... Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 22.08.09, 21:48 Wiecie co.. to naprawde zajebisty pomysł, ale jak to zrobic? dało by nam to motywacje do działania.. moglibysmy sie czyms zajac chociaz wiem , że to by było trudne ponieważ szybko zmieniamy zdanie, i odchodzimy od pomysłów wcześniej przyjętych ale ja jestem za proszę o kontakt z pomysłami:D gorgo69@wp.pl Buziaki:) Odpowiedz Link
miskowr Re: mam pomysl 22.08.09, 21:57 Uwazam ze Psycholodzy/psychiatrzy ktorzy chca pomoc powinni stanac na czele takiej fundacji ......... Odpowiedz Link
pustelnica Re: mam pomysl 22.08.09, 22:42 a może cos na zasadzie mityngów AA? bez szefów i bez kosztów... taka grupa wsparcia dla osób z borderline. Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 22.08.09, 22:44 OK Tylko że jesteśmy rozsiani po całej polsce...??? Odpowiedz Link
mask0 Re: mam pomysl 22.08.09, 22:45 no właśnie poza tym - jesteście w stanie spotykać się na grupowe terapie/spotkania tego rodzaju? bo ja jakoś nie. może niestey nie, nie wiem Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 22.08.09, 22:55 Jestem ponownie ZA! spotkajmy sie... porozmawiajmy tyle ze problem w tym, że pewnie daleko od siebie mieszkamy ja jestem z trójmiasta jestem naprawde otwarta na propozycje Odpowiedz Link
aliensnowboard Re: mam pomysl 22.08.09, 23:24 to mnie wlasnie martwilo ze zmienie zdanie a raczej znudze sie szybko pomyslem ale oze razem sie uda Odpowiedz Link
aliensnowboard Re: mam pomysl 22.08.09, 23:22 pomimo ze mamy 21 wiek nie ma ani stowarzyszenia ani fundacij ani nic dla polskiego bordera i dlatego ktos pierwszy musi wyjsc do ludzi z takim zalozeniem Odpowiedz Link
fokreses Re: mam pomysl 22.08.09, 23:14 dla tych którzy rozumieją... www.youtube.com/watch?v=wOTKwbGBvHs Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 22.08.09, 23:19 wole to.. www.youtube.com/watch?v=3a6r4qQGlSs :):) Odpowiedz Link
mask0 Re: mam pomysl 22.08.09, 23:22 www.youtube.com/watch?v=YQWszrZHBPI&feature=related to tak każdy wlepia co teraz akurat słucha? :) Odpowiedz Link
fokreses Re: mam pomysl 22.08.09, 23:23 ja delikatniej...;-) www.youtube.com/watch?v=aq9NeEk6KEQ&feature=related Odpowiedz Link
aliensnowboard Re: mam pomysl 22.08.09, 23:41 tak bez przygotowania na szybko beda potrzebne osoby ktore znaja sie na prawie lub znaja kogos kto sie zna i mogl by pomuc lub ktos kto juz status pisal zna to zagadninie tworzyl status potrzebne beda osoby do stowarzyszenia webmaster sekretarka zalozenia ja osbiscie od takiego stowarzyszenia fundacij oczekiwal bym pomocy odnosnie mojej niestalosci w pracy chcial bym widzial bym pragnol zbudowac w przyszlosci fundusz kapitalowy ktory mogl by finansowo pomagac w utrzymaniu borderow bo mnie osbiscie przeraza wizja ze bez partnerki skoncze pod mostem bez drugiego awaryjnego zrudla dochodu jak bym stracil prace lub mial problemy z jej utrzymaniem ... Odpowiedz Link
miskowr Re: mam pomysl 22.08.09, 23:52 Do fokreses Swietny ten Kawalek "Live tomorrow ".... Odpowiedz Link
fokreses Re: mam pomysl 22.08.09, 23:46 teraz coś z repertuaru mojego ulubieńca;-) www.youtube.com/watch?v=vR7zTBM6j7E&feature=related www.youtube.com/watch?v=FglsLWZY9V0&feature=related www.youtube.com/watch?v=-cyt0Wb6M8I&feature=related Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 22.08.09, 23:49 Ej poczekaj.. jaki kapitałowy hehehehe co??? bez sensu jaka pomoc finansowa:P to ma byc pomoc.. duchowa! Odpowiedz Link
aliensnowboard Re: mam pomysl 22.08.09, 23:52 to niebedzie zwykly projekt dla normalnych osob to bedzie swiat borderow mozemy zalozyc fundacje dla kotow z borderem for fun Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 22.08.09, 23:54 ahahahahaha mam kota moj kot was pozdrawia ma na imie Ahmed i czeka na kolejne ataki samobójcze... tym razem.. skuteczne:D:D:D:D Odpowiedz Link
miskowr Re: mam pomysl 23.08.09, 00:05 a tak na marginesie ... moze ktos odpowie mi na moj watek ..:D forum.gazeta.pl/forum/w,35861,99281143,99281143,Czy_to_Borderl ine_.html Odpowiedz Link
miskowr Re: mam pomysl 23.08.09, 17:34 Ten watek jest jednym z nowszych ..wiec latwo go znalesc ;) nazywa sie Czy to borderline ??? Odpowiedz Link
katha_ko Re: mam pomysl 23.08.09, 15:40 Tylko jest pewien problem ;) Osoby z BPD mają słomiany zapał - szybko się motywują i angażują na "hura" ale równie szybko im się zmienia, mają trudności w realizowaniu dalekosiężnych celów, dewaluują pomysł który wcześniej idealizowali ("ooo, super!!!" -> "to jest bezsensu, do dupy..."), porzucają nie tylko związki ale i czynności. I jak sobie to wyobrażacie? ;) Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 23.08.09, 18:57 Nooo Własnie... O tym samym mówiłam wcześniej, jeśli jednak naprawdę sie zaangażujemy to dlaczego by nie? tylko potrzebujemy chętnych, wiecie, taki pomysł... i jego dalsza realizacja to też forma takiej mini terapii tak mi się przynajmniej wydaje:D grupa wsparcia była by idealnym pomysłem:D Odpowiedz Link
pustelnica Re: mam pomysl 23.08.09, 22:58 może to Was zainteresuje: grono.net/borderline/topic/799266/sl/zajecia-grupowe/ Odpowiedz Link
katha_ko Re: mam pomysl 24.08.09, 09:48 Ja myślę, że tak się organizując bez terapeuty to możemy się suma sumarum pozabijać :D Wyobraźcie sobie skupisko samych borderów ;) To by jakaś masakra była :D Jeden dopierdoli, drugi dopierdoli, inny się obrazi i się potnie przez odrzucenie, ktoś poczuje się zignorowany i zrobi chryję, parę osób obieca że przyjdzie następnym razem i gówno z tego wyjdzie, jakaś parka się w sobie zakocha a potem się nawzajem wykończą... uuuuuuuuaaaa :P Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 24.08.09, 11:38 katha-ko hahahaha wiesz co wyobraziłam to sobie:D:D no ale jakos na forum potrafimy ze soba normalnie dyskutować:D nie wiem, wydaje mi się, że to fajny pomysł powtarzam jestem z trójmiasta ktoś z was teżżżżżżżżżżżżżżżżz??:D Odpowiedz Link
pustelnica Re: mam pomysl 24.08.09, 13:46 A mi sie wydaje, że bordery zdane same na siebie mogą wykrzesac z siebie więcej a trudniej jest mi wyobrazic sobie grupę borderów z terapeutą. Przeciez taki nie wytrzyma z grupą a jesli nawet byłby ambitny to na pewno nie za darmo. Biorac pod uwage zaś zapał borderów to zmuszani i za kase szybko by porezygnowali a terapeuta bylby przysłowiowym "chlopcem do bicia", na którego zrzucanoby odpowiedzialność za niepowodzenia. Mysle ze bardziej terapeutyczne jest wziąć odpowiedzialność za siebie i nie móc jej na nikogo zrzucić. Chodziłam na mityngi AA i myslę, że wartoby przyjąć ich zasady funkcjonowania- nikt nikogo nie ocenia i nie komentuje, każdy mówi tylko o sobie. Mozna jedynie wtrącić, że mam podobnie jak przedmówca i opowiadac o sobie. To powinny byc chyba zelazne zasady w przypadku borderów, żeby się nie pozabijali;) A poza tym, obserwując dyskusje na tym forum to chyba jednak bordery które pracuja nad soba i chca pracować to są w stanie wiele osiagnąć i potrafia rzeczowo dyskutowac. Postepy u jendego byłyby tez świetnym przykładem dla inych. Chetnie bym sie przylaczyla ale nie mieszkam w Pl:( Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 24.08.09, 20:50 OK mam lepszy pomysł na poczatek? może jakis zlot?:D:D:D Odpowiedz Link
pustelnica Re: mam pomysl 25.08.09, 17:56 no, na zlocie możnaby ustalić co dalej ewentualnie:) Odpowiedz Link
the-only_magda Re: mam pomysl 25.08.09, 19:53 TAK TAK ale tylko jest jeden problem... gdzie?:D pisac pisac co takie małe zainteresowanie jest hmm?:D Odpowiedz Link
aliensnowboard Re: mam pomysl 11.09.09, 18:38 zb.eco.pl/inne/uprawnie/zrzut.htm kto chce byc w komitecie zalozycielskim ? Odpowiedz Link