mona.blue 20.01.08, 20:18 Jakie życie Waszym zdaniem zasługuje na miano godnego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: Godne życie 21.01.08, 09:59 Mysle ze zycie w ktorym dominuje milosc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tom-77 "Postępuj tak, jakbyś chciał, żeby 21.01.08, 10:13 twój sposób postępowania stał się obowiązującym prawem ogólnym" - to chyba filozof Kant wymyślił i taka definicja godnego postępowania czy etycznego, jest najlepsza, jaką znam. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 kilka z wielkego kosza mozliwosci 21.01.08, 19:58 zachowujące spójność i równowagę energetyczną w różnych warunkach bez zazdrosci wykorzystujące a radoscią to co ma darząc to szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
hsirk Re: Godne życie 22.01.08, 00:39 wez nie pie.rdol. najgorsza lajze i kurwe odpowiednio pracowita i z efektami bedzie sie doceniac w niektorych srodowiskach, tylko co ma to wspolnego z godnoscia? Odpowiedz Link Zgłoś
renkaforever Re: Godne życie 22.01.08, 06:53 Ja mysle, ze godne zycie to zycie w pokoju i milosci. Pokoj oznacza, ze niewiele jest rzeczy, ktore tak naprawde zaprzataja ci glowe, a otaczajaca cie milosc sprawia, ze cieszysz sie jak dziecko z prostych i malych spraw.Oczywiscie, jak wszystko, rowniez i godnosc w zasadzie jest subiektywnym pojeciem.Zalezy w jakiej spolecznosci zyjesz i jakie wartosci sa dla ciebie zwiazane z godnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Godne życie 22.01.08, 09:10 "...najgorsza lajze i kurwe ... bedzie sie doceniac w niektorych srodowiskach" w twoim środowisku pewnie tak, ale nie w moim. "tylko co ma to wspolnego z godnoscia?" Otóż Panie hsirk o ile ktoś nie tynkuje/zmywa in london to oczekuje od swojej pracy nie tylko efektów ale i docenienia za nią i to na różne sposoby nie tylko pieniężne czy poklepanie po pleckach ale też opinii przemyślanej i sprawiedliwej. opinii o mnie przez pryzmat tego co robie. Zresztą powiedz sam jak się czujesz gdy ktoś powie tobie że żle otynkowałeś jego dom ? albo że anglicy mają twoją robotę gdzieś i traktują cię jak tanią siłę roboczą? Jest tam gdzieś wtedy twoja godność ? myślę że tak, czai się zraniona, ukryta w koncie, czeka aż wróci do domu wejdzie na forum i się trochę podbuduję tekstami z perspektywy "Ja tym razem wiem wszystko - a ty jesteś gó.." taka mała zamiana ról ? Fajnie się bawisz. ps możesz zluzować swoją pozę, nie jesteś przed blokiem, koledzy nie patrzą. ps2 tak ogólnie w eter: nie znoszę ludzi którzy swoje racje rzucają ludziom w twarz, nawet jeśli się nie mylą. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: Godne życie 22.01.08, 10:36 pieprzę godność i pieprzę świty. Z godnością jest jak z bohaterstwem, na co dzień jej nie trzeba, a gdy trzeba niewielu ją ma. Godne życie...godnie umierać, farmazony Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Godne życie 22.01.08, 18:09 aż się prosi zś posłać ci to na uspokojenievideo.google.com/videoplay?docid=7727511945377459158&q=cradle+of+filth Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Godne życie 22.01.08, 19:01 metal to dobry środek ekspresji, ale na pewno nic dobrego na uspokojenie. natomiast jest to bardzo dobry sposób na upust emocji przez ich wyładowanie, coś jak psychiczne walenie pięścią w ścianę. a oto krótki kurs uspokajający ;> pl.youtube.com/watch?v=TdSpdLiiK0E pl.youtube.com/watch?v=fJ4jUOtj3gc Odpowiedz Link Zgłoś
zlotyswit Re: Godne życie 22.01.08, 19:09 co niczego nie zmienia w sumie to N jakieś dziwne, na tym nawet poskakać nie można :) Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Godne życie 22.01.08, 19:21 to do skakania i kończęvideo.google.com/videoplay?docid=8339002640080267244&q=cradle+of+filth Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Godne życie 23.01.08, 12:31 godne życie = świetna praca DOCHODOWA (mdli mnie jak ludzie narzekaja "pracuje z pasji wiec malo zarabiam) zero stresów finansowych czas na Rodzine i pasje Kochani Pezyjaciele Kochany partner/partnerka/mąż/żona -według uznania własny dom, mały krdycik -lub wcale ;] ;] Odpowiedz Link Zgłoś
gadagad Re: Godne życie 23.01.08, 13:13 nie,źle to było- nie bać i nie kraść.Dobrze mi to kłamstwo zazgrzytało. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Godne życie 23.01.08, 14:15 gadagad napisała: > T.G.Masaryk-"nie bać się i nie kłamać." To mi badzo pasuje, dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Godne życie 23.01.08, 14:14 Podoba mi sie Twoja definicja (oprócz tej dochodowej pracy - całe życie takie miałam,a teraz dojrzałam do takiej pracy, w której bym mogła pomaga innym - może by dochodowa :P) Partnera/męża przesunęłabym na pierwsze miejsce ;) Dom niekoniecznie, może byc fajnie urządzone mieszkanko. Ale wyszło mi trochę, że jest to szczęśliwe życie, a czym się rózni godne od szczęśliwego? Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: Godne życie 01.02.08, 12:32 mona.blue napisała: > Podoba mi sie Twoja definicja (oprócz tej dochodowej pracy - całe > życie takie miałam,a teraz dojrzałam do takiej pracy, w której bym > mogła pomaga innym - może by dochodowa :P) > > Partnera/męża przesunęłabym na pierwsze miejsce ;) > > Dom niekoniecznie, może byc fajnie urządzone mieszkanko. > > Ale wyszło mi trochę, że jest to szczęśliwe życie, a czym się rózni > godne od szczęśliwego? tą dochodową pracą właśnie, moim zdaniem. szczęśliwe będzie przez chwile, dopóki nie zgłodniejesz:) Odpowiedz Link Zgłoś