Dodaj do ulubionych

psychika szczura

01.10.03, 19:04
moja matka zmuszona jest pracowac z kobieta, ktora wszystkich ukradkiem podsluchuje, ktora przychodzi wczesniej zeby grzebac po biurkach i przegladac dokumenty, ktora chodzi do zwierzchnika z ktorym dzieli sie swoimi podejrzeniami i odkryciami, osoba ta w rozmowie sprawia wrazenie normalnej, rozsadnej i rozgarnietej, jest uprzejma dla kazdego, kogo potem obmawia za plecami

zastanawiam sie co moze sklaniac do takiego postepowania? mozna by pomyslec ze chodzi o kwestie materialne, ale osoba ta jest dobrze ustawiona, wiec skad postawa psa ogrodnika? czy to jest szczegolny przypadek czy mozna to podciagnac pod normalne, firmowe i ludzkie zachowania? zupelnie tego nie rozumiem
Obserwuj wątek
    • malwinamalwina Re: psychika szczura 01.10.03, 19:13
      a moze wlasnie dlatego jest ustawiona ?

mam lekarstwo na takie osoby ;-)
      • yagnieszka Re: psychika szczura 01.10.03, 19:45
        Tak z ciekawosci - dlaczego takie zachowanie ma charakteryzowac "psychike
        szczura"? Naprawde nie chce sie czepiac ale poniewaz dosc wysoko cenie
        inteligencje i umiejetnosci adaptacyjne szczurow, jestem ciekawa skad to
        porownanie.
        I tak mi jeszcze przyszlo do glowy, ze mamy przykry zwyczaj przypisywania
        najwstretniejszych ludzkich cech zwierzetom, ktore kompletnie na to nie
        zasluguja. Bo ta psychika opisana w pierwszym poscie jest jak najbardziej
        psychika humana, nie szczura.
        Ta pani ma zapewne wysokie poczucie niedowartosciowania i zagrozenia, dlatego
        stara sie byc "na biezaco" zeby nic ja nie zaskoczylo. Tylko robi to malo
        sprytnie.
        • sdfsfdsf Re: psychika szczura 01.10.03, 20:02
          yagnieszka napisała:

Tak z ciekawosci - dlaczego takie zachowanie ma charakteryzowac "psychike
          > szczura"?

poniewaz najwyzsza wartoscia dla szczura jest przezycie, za wszelka cene

czlowiek natomiast posiadl zdolnosc empatii, wspolczucia, tzw. uczuc wyzszych,
          potrafi wiesc swoja egzystencje kierujac sie wartosciami "niezyciowymi",
          zyc dla idei, przynajmniej niektore osobniki
      • sdfsfdsf Re: psychika szczura 01.10.03, 20:04
        droga malwino, jezeli masz sposob na takie osobniki to uzycz mi go w trybie
        natychmiastowym, poeksperymentujemy, wyprobujemy
        • malwinamalwina Re: psychika szczura 01.10.03, 20:15
          no ale to jest MOJ sposob i spodziewam sie ze twoja mama nie odwazy sie go
          uzyc a nawet i wysmieje, potraktuje w najlepszym wypadku jako zart a w
          najgorszym zgorszy sie niemozebnie
          sposob jest wyprobowany ;-)
      • cossa Re: psychika szczura 01.10.03, 21:43
        zaciekawionam:
        jakie to lekarstwo?

mam sie wziac za rozprawe z przeszloscia
        i z taka jedna, ktora jest tocka w tocke
        jak ta od Mamy Esdeefa ;)

jak za taka sie zabrac?

pozdrawiam
        cossa

malwinamalwina napisała:

> a moze wlasnie dlatego jest ustawiona ?
        >
        > mam lekarstwo na takie osoby ;-)
        >
        >
        >
        • alfika Re: psychika szczura 02.10.03, 07:25
          Ja też się zaciekawiłam, Malwinko, nie zostawiaj nas z taką niewiadomą :)
      • Gość: jar co to za sposob???????? ;) IP: 195.136.33.* 02.10.03, 08:40
    • komandos57 Re: psychika szczura.sdfsfdsf 01.10.03, 21:45
      tragiczny pojebie.Tworki,DWA turnusy.koniecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka