Dodaj do ulubionych

jak wyprostować włosy?

04.02.02, 14:36
Moje włosy mają tendencję do kręcenia (ale bez przesady, więcej
wywijania),teraz jestem na etapie ich zapuszczania, ale zawsze podobały mi się
włosy proste. Czy wiecie co zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: mysza Re: jak wyprostować włosy? IP: *.hfp.com.pl 05.02.02, 13:49
      jest pare sposobow
      1.poddac sie zabiegowi prostowania w salonie fryzjerskim -sprawdzilam-wlosy
      byly proste, tak jak chcialam, troche sztywne przy muciu, ale nie stracily
      polysku. niestety jest to zabieg taki jak trwala ondulacja wiec wlosy troche
      ucierpialy - wiecej niz zwykle pozosawalo na szczotce przy czesaniu.
      2.mniej drastyczny - zakup stosownego zelu do prostowania - wlasnie jestem w
      trakcie stosowania l'oreala, ale efekt mierny, na poczatku owszem dzialalo, ale
      po dluzszym stosowaniu wlosy chyba sie przyzwyczaily, stosowalam rowniez kadusa
      ale efekt byl taki sam-bez rewelacji.
      3.zakup "zelazka" do prostowania nie wiem dokladnie jak sie nazywa to
      urzadzenie, napisalam "zelazka" bo zasada dzialania jest podobna (tak
      przynajmniej wytlumaczyl mi fryzjer)- po prostu prasujesz wlosy - nie jest to
      jednak najzdrowsze dla wlosow - nie probowalam, chociaz zastanawialam sie nad
      zakupem.
      pozdrawiam
      m:)
    • Gość: Gata Re: jak wyprostować włosy? IP: *.icep.pl 05.02.02, 14:02
      Tego nie da sie zrobić! Znam to z doświadczenia. Po zabiegach prostujących
      włosy wyglądaja jak siano albo spalona trwała.
      Kiedys bardzo nie lubiłam swoich włosów kręconych i denerwowało mnie jak
      wszyscy mówili, ze mam takie szczeście, bo nie musze wydawac na fryzjera (tz.
      na trwałą). Teraz juz sie do nich przyzwyczaiłam. Dlugie kręcone sa całkiem
      fajne, a gdy obcinam to b.krótko, przekraczam swere loczków i mam proste.
      Czego nie mozna zmienic trzeba zaakceptowac.
    • Gość: agas Re: jak wyprostować włosy? IP: *.*.*.* 05.02.02, 14:24
      czesc,
      ja rowniez jestem posiadaczka wlosow, ktore maja tendencje do krecenia!
      Probowalam wielu sposobow, ale najlepszy moim zdaniem to taki: kupic
      prostownice do wlosow, ale musisz udac sie do profesjonalnego salonu i
      najlepiej byloby gdyby ktos przywiozl Ci taka oto prostownice np. z Paryza (
      oczywiscie ten kto jezdzi na pokazy itd.)Koszt takiej prostownicy to okolo 250
      PLN po prezeliczeniu z Euro!Akurat w Krakowie znam salon gdzie wlasciciel
      chetnie taka prosbe spelni.
      Uprzedzam przed prostownica nazwa na "B" ale zapomnialam ta prostownica musi
      nagrzewac sie okolo 12 godzin zeby byla rozgrzana i zeby byl jakis efekt, na
      opakowaniu jest co prawda mowa o 25 minutach ale tak nie jest.
      Oprocz tego mozna zakupic krem do prostowania wlosoe firmy Wellla nie pamietam
      nazwy choc uzywalam, ale w salonie powinni wiedziec o co chodzi. Pojawila sie
      rowniez ostatnio seria OLEO...KERASTESE wiec mozesz stosowac do wlasnie takiego
      rodzaju wlosow. W sklad zestawu wchodzi szampon , maseczka i olejek.
      mnie wystarcza pianka- nalkadam po myciu, potem mleczko do prostowania wlosoe
      LOREAL do kupienia w np. hiermarkecie jakims, no a potem ja susze wlosy,
      wstepnie modeluje szczotka okragla potem nawijam na grube walki i jeszce
      nagrzewam cieplum powietrzem z suszarki. nastepnie kazdy kosmyk wlosow spod
      walka prostuje prostownica. Potem jeszcze troche lakieru.Ot i cala
      filozofia.mozna pomyslec ze zajmuje mi to 3 godziny, ale ja juz sie wprawilam w
      tym wszystkim i calosc lacznie z kapiela to jakas godzinka.A jak juz mi sie nie
      chce to ide do fryzka i za 35PLN mam wyprostowane wlosy, a poniewaz ja mom
      takie wlosy , ktore moge myc raz w tygodniu to troszke sie trzymaja i przez
      caly tydzien sa zajebiste.I wogole nie reaguja na wilgoc.Super.Pozdrawiam i
      zycze powodzenia no chyba ze jestes z krakowa to dam Ci namiary na tego fryzka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka