ala29 04.02.02, 14:36 Moje włosy mają tendencję do kręcenia (ale bez przesady, więcej wywijania),teraz jestem na etapie ich zapuszczania, ale zawsze podobały mi się włosy proste. Czy wiecie co zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mysza Re: jak wyprostować włosy? IP: *.hfp.com.pl 05.02.02, 13:49 jest pare sposobow 1.poddac sie zabiegowi prostowania w salonie fryzjerskim -sprawdzilam-wlosy byly proste, tak jak chcialam, troche sztywne przy muciu, ale nie stracily polysku. niestety jest to zabieg taki jak trwala ondulacja wiec wlosy troche ucierpialy - wiecej niz zwykle pozosawalo na szczotce przy czesaniu. 2.mniej drastyczny - zakup stosownego zelu do prostowania - wlasnie jestem w trakcie stosowania l'oreala, ale efekt mierny, na poczatku owszem dzialalo, ale po dluzszym stosowaniu wlosy chyba sie przyzwyczaily, stosowalam rowniez kadusa ale efekt byl taki sam-bez rewelacji. 3.zakup "zelazka" do prostowania nie wiem dokladnie jak sie nazywa to urzadzenie, napisalam "zelazka" bo zasada dzialania jest podobna (tak przynajmniej wytlumaczyl mi fryzjer)- po prostu prasujesz wlosy - nie jest to jednak najzdrowsze dla wlosow - nie probowalam, chociaz zastanawialam sie nad zakupem. pozdrawiam m:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gata Re: jak wyprostować włosy? IP: *.icep.pl 05.02.02, 14:02 Tego nie da sie zrobić! Znam to z doświadczenia. Po zabiegach prostujących włosy wyglądaja jak siano albo spalona trwała. Kiedys bardzo nie lubiłam swoich włosów kręconych i denerwowało mnie jak wszyscy mówili, ze mam takie szczeście, bo nie musze wydawac na fryzjera (tz. na trwałą). Teraz juz sie do nich przyzwyczaiłam. Dlugie kręcone sa całkiem fajne, a gdy obcinam to b.krótko, przekraczam swere loczków i mam proste. Czego nie mozna zmienic trzeba zaakceptowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agas Re: jak wyprostować włosy? IP: *.*.*.* 05.02.02, 14:24 czesc, ja rowniez jestem posiadaczka wlosow, ktore maja tendencje do krecenia! Probowalam wielu sposobow, ale najlepszy moim zdaniem to taki: kupic prostownice do wlosow, ale musisz udac sie do profesjonalnego salonu i najlepiej byloby gdyby ktos przywiozl Ci taka oto prostownice np. z Paryza ( oczywiscie ten kto jezdzi na pokazy itd.)Koszt takiej prostownicy to okolo 250 PLN po prezeliczeniu z Euro!Akurat w Krakowie znam salon gdzie wlasciciel chetnie taka prosbe spelni. Uprzedzam przed prostownica nazwa na "B" ale zapomnialam ta prostownica musi nagrzewac sie okolo 12 godzin zeby byla rozgrzana i zeby byl jakis efekt, na opakowaniu jest co prawda mowa o 25 minutach ale tak nie jest. Oprocz tego mozna zakupic krem do prostowania wlosoe firmy Wellla nie pamietam nazwy choc uzywalam, ale w salonie powinni wiedziec o co chodzi. Pojawila sie rowniez ostatnio seria OLEO...KERASTESE wiec mozesz stosowac do wlasnie takiego rodzaju wlosow. W sklad zestawu wchodzi szampon , maseczka i olejek. mnie wystarcza pianka- nalkadam po myciu, potem mleczko do prostowania wlosoe LOREAL do kupienia w np. hiermarkecie jakims, no a potem ja susze wlosy, wstepnie modeluje szczotka okragla potem nawijam na grube walki i jeszce nagrzewam cieplum powietrzem z suszarki. nastepnie kazdy kosmyk wlosow spod walka prostuje prostownica. Potem jeszcze troche lakieru.Ot i cala filozofia.mozna pomyslec ze zajmuje mi to 3 godziny, ale ja juz sie wprawilam w tym wszystkim i calosc lacznie z kapiela to jakas godzinka.A jak juz mi sie nie chce to ide do fryzka i za 35PLN mam wyprostowane wlosy, a poniewaz ja mom takie wlosy , ktore moge myc raz w tygodniu to troszke sie trzymaja i przez caly tydzien sa zajebiste.I wogole nie reaguja na wilgoc.Super.Pozdrawiam i zycze powodzenia no chyba ze jestes z krakowa to dam Ci namiary na tego fryzka! Odpowiedz Link Zgłoś