Dodaj do ulubionych

pękające naczynka

01.10.09, 20:00
ludzie pomóżcie
mam 27 lat, od jakiegoś roku pękąją mi naczynka na twarzy. widoczne są coraz
bardziej. nie wiem od czego, bo nie pale, nie pije alkoholu, kawy, nie jem
slodyczy...w maju mialam elektrokoagulacyjnie usuwane te naczynka, ale
niestety jest gorzej niz przed zabiegiem. widac nawet slady po igle!!!! czy
ktos ma podobnie? jakich kosmetykow uzywacie? no i moze ktos zna jakiegos
dobrego dermatologa w okolicach katowic (sprawdzonego)!!!!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kakarigeiko Re: pękające naczynka 02.10.09, 15:59
      naczynka podobno powinno się "hartować" przemywając naprzemiennie
      ciepłą i zimną wodą. Skuteczne jest również nakładanie pod krem
      serum z wyciągiem z Arniki i Hammamelisu.
      • ola_pozytywna Re: pękające naczynka 02.10.09, 16:16
        Wręcz przeciwnie. Przy cerze naczynkowej jak ognia powinno się unikać
        gwałtownych zmian temperatury.
        • ma.gdaa Re: pękające naczynka 09.10.09, 19:35
          polecam krem do skory naczyniowej - rubialine creme riche SVR cena ok 75 zl.
          gdzie i jak zamowic? Onestep - gazeta InStyle. podam ze zamowienie to jest sms
          wiec jeszcze ulatwia sprawe:) pozdrawiam was i wasze naczynka
        • bellis.blog.onet.pl Re: pękające naczynka 10.10.09, 14:28
          Dokładnie. Tak jak przy żylakach - żadnych naprzemiennych kąpieli/pryszniców.
          Myć wodą lenią (nie zimną) i unikać gorącej.
          Do tego filtry (jak najwyższe), witaminka C i jakiś krem (taki, który będzie
          pasował Tobie - każdy lubi coś innego i nikt nie poleci super kremu) z wyciągami
          miłorzębu /kasztanowca ...itp.
          • ola_pozytywna Re: pękające naczynka 12.10.09, 17:14
            Co do filtrów, uwaga. Większość zawiera alkohol, a ten niestety rozjusza
            naczynka. Mnie w tym roku tak załatwił filtr Lirene. Przerzuciłam się potem na
            filtry czysto mineralne hipoalergiczne, bez alkoholu, parabenów, barwników.
            Co do konkretnych preparatów, mnie akurat na tę pofiltrową nawałnicę naczyniek
            pomogła ta seria:
            www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-26949-opis-Ziaja-Med-Kuracja-Naczynkowa-Skoncentrowana-emulsja-redukujaca-podraznienia-na-dzien-na-noc.htm
            www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt-26602-opis-Ziaja-Med-Kuracja-Naczynkowa-Krem-uszczelniajacy-naczynka-krwionosne-na-noc.htm
            z tym, że krem lekko ściąga skórę, natomiast emulsja jest bezkonkurencyjna i w
            dodatku zawiera większe stężenie trokserutyny niż krem.
    • trzepok Re: pękające naczynka 14.10.09, 20:21
      Polecam Sensibio AR Biodermy - sprawdzone na mojej mamie. Po dwóch miesiącach
      było widać znaczącą różnicę na buraczkowo czerwonej buzi pięćdziesięcioletniej
      pani, zbladła, rozjaśniła się i nie reaguje już tak gwałtownie chociażby na
      zmiany temperatury, gorące napoje czy alkohol. Mama (a ostatnio dołączył do niej
      ojciec) na noc używa właśnie Sensibio AR, a na dzień Photoderm AR - odpowiednik
      z filtrm SPF 50. I to spokojnie zastępuje podkład, bo ma lekki kolor i fajnie
      rozświetla. Mnie też już zaczyna się problem, ale ponieważ aktualnie walczę z
      trądzikiem, naczynka zamykam w gabinecie dermatologicznym. Zabieg niezbyt
      przyjemny, ale efekty widać.
      • issey_miyake Re: pękające naczynka 14.10.09, 21:44
        trzepok napisała:

> Polecam Sensibio AR Biodermy - sprawdzone na mojej mamie. Po dwóch miesiącach
        > było widać znaczącą różnicę na buraczkowo czerwonej buzi pięćdziesięcioletniej
        > pani, zbladła, rozjaśniła się i nie reaguje już tak gwałtownie chociażby na
        > zmiany temperatury, gorące napoje czy alkohol. Mama (a ostatnio dołączył do nie
        > j
        > ojciec) na noc używa właśnie Sensibio AR, a na dzień Photoderm AR - odpowiednik
        > z filtrm SPF 50. I to spokojnie zastępuje podkład, bo ma lekki kolor i fajnie
        > rozświetla. Mnie też już zaczyna się problem, ale ponieważ aktualnie walczę z
        > trądzikiem, naczynka zamykam w gabinecie dermatologicznym. Zabieg niezbyt
        > przyjemny, ale efekty widać.

To krem dla cery z rumieniem, zaczerwienieniem a nie do usuwania naczynek
        rozszerzonych.
    • alunka87 Re: pękające naczynka 14.10.09, 20:31
      Miałam podobnie. Powodem tego jest wysuszona skóra. Rozwiązanie jest bardzo
      proste-nawilżający krem do twarzy (ja osobiście używam nanobase, który polecam(
    • issey_miyake nie dziwię się, że je masz 14.10.09, 21:40
      Używaj przede wszystkim kremu z wysokim filtrem. Możesz mieć lat ile chcesz,
      robić co chcesz, usuwać laserem, elektrokoagulatorem, czymkolwiek, ale one i tak
      wrócą, jeśli nie będziesz unikała słońca, promieniowania i czynników
      sprzyjających ( emocje, wysoka lub niska temperatura, pikantne potrawy,
      ćwiczenia gimnastyczne, sauna, nadmierna suchość lub wilgotność powietrza,
      eksperymenty kosmetyczne, niektóre leki) - gdyby tego unikać, tak naprawdę nie
      można żyć normalnie. Więc jak dla mnie - przyzwyczaj się do nich, zaakceptuj i
      żałuj, że nie stosowałaś wcześniej kremu z filtrem - można było im zapowiedz, a
      tak już trudno. Kosmetyki - cokolwiek do cery naczyniowej, one i tak nic nie
      zmienią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka