Dodaj do ulubionych

wyprawa ślubna -posag

IP: *.net.pl 19.01.04, 04:18
dziewczyny ratujcie musze zkompletować posag- wyprawę ślubną.
Pomóżcie moze która coś wie na ten tamat
Obserwuj wątek
    • marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 09:02
      kama, żebyśmy się dobrze zrozumiały: jesteś mama i kompletujesz wyprawę dla
      córki czy też sama wychodzisz za mąż i chcesz mieć to i owo?
      • Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 09:04
        kompletuje wyprawe dla siebie moja mama usiłuje mi pomoc
        • marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 09:10
          jeśli nie mieszkasz sama tzn. poza domem rodzinnym, to sądzę że nie masz za
          wiele rzeczy, które przydadzą się w Twoim/ Waszym domku.
          Najważniejsze to chyba sztućce, zastawa dla co najmniej 6 osób - w tych
          wypadkach Ikea wypada dośc tanio. Pościel, ręczniki i ściereczki kuchenne.
          Kołdra, poduszki.
          szklanki, kieliszki, garnki - tutaj też ikea może okazać się pomocna.
          • Gość: una Re: wyprawa ślubna -posag IP: 62.233.135.* 19.01.04, 09:53
            dorzuć jeszcze mieszkanie, samochód, sprzęt AGD... wróć! to nie ta bajka! a
            więc: koronki do babci, rodowy serwis o ile jesteś pierworodną córą, fortepian
            i parę innych drobiazgów:-)
            • marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 10:21
              Una i po co tyle złośliwości.
              Podane przeze mnie rzeczy, to jedynie propozycje, a nie obowiązkowe zakupy!
              • Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 10:41
                Marghot bardzi dziekuję, zastawe juz mam rodzice byli przezorni i skupowali
                potrochu,chodziło nam o pościel jakies ścierki, reczniki , dobrze
                podpowiedziałas nie bedziemy kupowały w szle wszystkiego co wpadnie w rece
                dziekuje i pozdrawiam
            • Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 10:38
              una jesteś zazdrosna czy głupio złośliwa??
              auto mam nieprzecietnej klasy, mieszkanie mam tez piękne.
              chodziło nam o drobiazgi. A rzeczywiście jestem pierworodna córką ze starej
              arystokratycznej rodziny.
              nie lubie takich kobiet - sa wredne i zazdrosne psują radość innym to ich hobby
              • marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 10:47
                aha, no i może jeszcze obrusu i serwetki - tego raczej nigdy za wiele.
                a z bibelotków np. tzw. koziołki pod sztuciec; obrączki na serwetki
                • Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 11:03
                  moj nr gg4007223 jezeli mozesz skontaktowac sie pozaforum ze mna bede
                  wdzieczna.... marghot chciałbym zapytac o pare rzeczy
                  pozdrawiam
                  • marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 11:06
                    jestem w pracy bez dostepu do gg

napisz prosze na marghot@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka