Gość: kama IP: *.net.pl 19.01.04, 04:18 dziewczyny ratujcie musze zkompletować posag- wyprawę ślubną. Pomóżcie moze która coś wie na ten tamat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 09:02 kama, żebyśmy się dobrze zrozumiały: jesteś mama i kompletujesz wyprawę dla córki czy też sama wychodzisz za mąż i chcesz mieć to i owo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 09:04 kompletuje wyprawe dla siebie moja mama usiłuje mi pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 09:10 jeśli nie mieszkasz sama tzn. poza domem rodzinnym, to sądzę że nie masz za wiele rzeczy, które przydadzą się w Twoim/ Waszym domku. Najważniejsze to chyba sztućce, zastawa dla co najmniej 6 osób - w tych wypadkach Ikea wypada dośc tanio. Pościel, ręczniki i ściereczki kuchenne. Kołdra, poduszki. szklanki, kieliszki, garnki - tutaj też ikea może okazać się pomocna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: una Re: wyprawa ślubna -posag IP: 62.233.135.* 19.01.04, 09:53 dorzuć jeszcze mieszkanie, samochód, sprzęt AGD... wróć! to nie ta bajka! a więc: koronki do babci, rodowy serwis o ile jesteś pierworodną córą, fortepian i parę innych drobiazgów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 10:21 Una i po co tyle złośliwości. Podane przeze mnie rzeczy, to jedynie propozycje, a nie obowiązkowe zakupy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 10:41 Marghot bardzi dziekuję, zastawe juz mam rodzice byli przezorni i skupowali potrochu,chodziło nam o pościel jakies ścierki, reczniki , dobrze podpowiedziałas nie bedziemy kupowały w szle wszystkiego co wpadnie w rece dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 10:38 una jesteś zazdrosna czy głupio złośliwa?? auto mam nieprzecietnej klasy, mieszkanie mam tez piękne. chodziło nam o drobiazgi. A rzeczywiście jestem pierworodna córką ze starej arystokratycznej rodziny. nie lubie takich kobiet - sa wredne i zazdrosne psują radość innym to ich hobby Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 10:47 aha, no i może jeszcze obrusu i serwetki - tego raczej nigdy za wiele. a z bibelotków np. tzw. koziołki pod sztuciec; obrączki na serwetki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: wyprawa ślubna -posag IP: *.net.pl 19.01.04, 11:03 moj nr gg4007223 jezeli mozesz skontaktowac sie pozaforum ze mna bede wdzieczna.... marghot chciałbym zapytac o pare rzeczy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: wyprawa ślubna -posag 19.01.04, 11:06 jestem w pracy bez dostepu do gg napisz prosze na marghot@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś