mariolka55 07.11.09, 10:21 samodzielnie w domu? mam ochote sobie kupić na allegro,ale jednoczesnie mam obawy czy to nie za duże stężenie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: Kwasy owocowe 50% ktoś robił ? 07.11.09, 12:05 Osobiście nie polecam kupowania kwasów na allegro, nigdy nie wiesz co tam jest, czy przeterminowane, czy nie. A z kwasami nie ma żartów. Prędzej znalazłabym jakąś kosmetyczkę, która by mi kupiła w profesjonalnym sklepie taki produkt. Kupowałam kilka razy kwasy na allegro i zawsze okazywalo sie to szajsem. Wiec znajdz sobie dla bezpieczenstwa inne zrodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
wzorowa.uczennica Re: Kwasy owocowe 50% ktoś robił ? 07.11.09, 15:37 a ja kupiłam ostatnio kwas migdałowy na allegro (3 fiolki- jedna fiolka starcza na dwa użycia), ale o stężeniu 20%, na razie użyłam raz i jestem zadowolona. Spróbuj na razie kwasu z niższym stężeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama1 Re: Kwasy owocowe 50% ktoś robił ? 08.11.09, 18:36 a robilas kiedys kwasy ? skad bedziesz wiedziala ze efekt zbielacenia juz nastapil ? kwasy to nie peeling migdalowy ktory nie ma takich wlasciwosciach jak kwasy i to jeszcze 50 % moze dojsc do poparzenia i blizn. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake przyszla_mama1 nie przesadzaj 08.11.09, 19:29 Niech mamusia zrozumie, że są różne kwasy, a koleżanka w poście nie sprecyzowała co chce kupić, więc nie opowiadaj bzdur. Kwasy to też peeling migdałowy i ma takie same właściwości jak kwasy. Bo peeling chemiczny (migdałowy, pirogronowy, glikolowy, salicylowy, itd.) to właśnie eksfoliacja kwasami. Wszystko zależy od firm. Stężenie stężeniu nie równe, najważniejsze jest pH i pozostałe składniki. Wszystko zależy od firmy produkującej. Na allegro głównie można kupić te stosowane przez kosmetyczki, więc "bezpieczne w miarę" - każdy kto będzie chciał je przez internet kupić i tak to zrobi, na własną odpowiedzialność. Bóg im na drodze. Ich wybór. osobiście stosowałam kwas 50% glikolowy, ale słabszy niż niejeden 10%, bo pH jego 3,5 także działanie praktycznie żadne. jeśli autorka zainteresowana mogę jej polecić kwasy, które przetestowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: przyszla_mama1 nie przesadzaj 09.11.09, 12:40 dziękuje za porady stosowałam eksfoliacje czy jak to się nazywa u kosmetyczki,ale dawno temu nie wiem jakim stężeniem... [quote] jeśli autorka zainteresowana mogę jej polecić kwasy, które przetestowałam.[/quote] bardzo bym prosiła:) mam tłusta cerę z porami,potrzebuję czegoś w miarę skutecznego/silniejszego p.s a czy na brzuch można stosować? Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama1 Re: przyszla_mama1 nie przesadzaj 09.11.09, 19:40 musisz zobaczyc aby kwas mial niskie ph im nizsze tym lepiej bo jesli ph ma np 3,5 to kwas bardziej dziala nawilzajaco wtedy tez mozesz przemasowac twarz... do kwasu koniecznie musisz kupic neutralizator ktory nakladasz po kwasach czy na kwas zalezy od producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
zaziza Re: przyszla_mama1 nie przesadzaj 10.11.09, 16:18 do kwasu koniecznie musisz kupic > neutralizator ktory nakladasz po kwasach czyli roztwor sody oczyszczonej i wody Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 issey_miyake 16.11.09, 11:41 :) podciągam,jak będziesz mieć chwile to polecisz coś sprawdzonego przez Ciebie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: przyszla_mama1 nie przesadzaj 16.11.09, 12:40 przyszla_mama1 napisała: > musisz zobaczyc aby kwas mial niskie ph im nizsze tym lepiej bo > jesli ph ma np 3,5 to kwas bardziej dziala nawilzajaco wtedy tez > mozesz przemasowac twarz... do kwasu koniecznie musisz kupic > neutralizator ktory nakladasz po kwasach czy na kwas zalezy od > producenta. Nie każda firma wymaga stosowania neutralizatora, przedstawiciele Ziai np. informują że można zamiast neutralizatora, czyli glikolu propylenowego, wodorotlenku sodu, czy argininy użyć zwykłej letniej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
emka222 do issey miyake 09.11.09, 19:47 Tak,tak. Bardzo prosimy, podrzuć które marki przetestowałaś. J ateż jestem żywo zainteresowana tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
stellaintwo Re: emka222 16.11.09, 16:56 ja też chcę wiedzieć co polecasz. Nie możesz napisać na forum? Jeśli nie to proszę o maila, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś