karinka1238 05.12.09, 22:15 Niedawno zakupiłam sobie ziemię Egiptu ale nie mogę sobie z nią poradzić. Wciąż wychodzą mi jakieś smugi i cienie na twarzy; nie potrafię jej prawidłowo użyć. Proszę o wskazówki dotyczące jej prawidłowego użycia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiam Re: Ziemia Egiptu 07.12.09, 13:59 z Bi-Kor? mam te ziemie -jak dla mnie rewelacja kupilam-za radą jednej z forumowiczek,pedzel kabuki I nakładam okraglymi ruchami pędzla Pamiętaj ,aby nałozyc tylko odrobine ,bo uzyskasz efekt maski,albo wygląd murzynki:) Wiem coś o tym-pierwsze nalozenie,tego kosmetyku dalo komiczny efekt na mojej twarzy-wydawalo mi sie ,ze wogole nic nie nalozylam- zupelnie nie był widac pudru na pędzlu i tak machalam kilkanaście razy....po kilku minutach wygladalam upiornie:P Odpowiedz Link Zgłoś
wandersten Re: Ziemia Egiptu 07.12.09, 18:47 Witam Bardzo proszę o namiar gdzie można zakupić taki puder , niestety mieszkam w małej miejscowości........ , sprawdzałam w internecie , można tylko zakupić pzry prowadzeniu działalności kosmetycznej , allegro odpada , no chyba że ktoś faktycznie poda namiar na uczciwego sprzedawcę , z góry dzięki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: Ziemia Egiptu 07.12.09, 19:18 wandersten - ja kupowalam na allegro ale 2 latat temu - nie wiem czy jeszcze mam tego sprzedawce w kontaktach - sprawadze. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Ziemia Egiptu 07.12.09, 21:50 Dałam Ci namiar na maila - hurtownia kosmetyczna, ale sprzedają też detalicznie (130 zł) - do 24 grudnia jest promocja na wszystko -10%. Ziemia z BI KORA oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: Ziemia Egiptu 07.12.09, 22:33 dradea, prosze przeslij ma na maila gazetowego namiar na te hurtownie Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: Ziemia Egiptu 08.12.09, 14:39 To ja także poproszę!!!!:-) I z góry dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
p.aulinka Re: Ziemia Egiptu 07.12.09, 19:17 karinka - bo to jeszcze wazne CZYM nakladasz! ja mam do ziemi egipskiej duzy gruby pedzel (najlepszy moimzdaniem taki typu "kabuki") - ja kupowalam w sephorze Aha - rączka nie moze byc mikroskopija - duzo pedzli kabuki ma taki- tylko na tyle dluga ze pewnie chwytasz pedzel Druga rzecz - ZE tylko muskasz tym pedzlem (inaczej niz przy innych pudrach), - nawet przy delikatnym dotknieu pedzla duzo ZE sie na nim znajdzie( mozesz ew. nadmiar jeszcze otrzasnac ) ZE mozesz nakladac - albo pociagnieciami w 1 kierunku (np. od skroni do przodu twarzy) albo kolistymi - ja wole ten 1 sposob Odpowiedz Link Zgłoś
tylko-nie-rybka Re: Ziemia Egiptu 08.12.09, 01:30 Polecam bibulki matujace. Przed nalozeniem Ziemi musisz dobrze utluscic skore, a wtedy problem ze smugami powinien zniknac. Druga sprawa-dobry pedzel. Mi sie swietnie sprawdzal pedzel inglota z naturalnego wlosia. Odpowiedz Link Zgłoś
wandersten Re: Ziemia Egiptu 08.12.09, 14:19 Witam Jeszcze raz dzięki za namiar na tą hurtownię , już zamówiłam , świetny kontakt e-mailowy z P.Danutą , pozdrawiam i teraz czekam już tylko na przesyłkę Odpowiedz Link Zgłoś
songor Re: Ziemia Egiptu 10.12.09, 23:06 ziemie widać dopiero po dłuższej chwili, więc zanim stwierdzisz, że "jest za mało" - poczekaj :) dobrze jest mieć duży pędzel, zaczynamy od skroni, lekko zachodzimy na czoło, kości policzkowe i delikatne muśnięcie w kierunku nosa, wzdłuż linii żuchwy i druga strona to samo. Nie zapomnij o szyi :) Jednorazowe nałożenie daje efekt wypoczęcia, a kolejne "opala" :) Odpowiedz Link Zgłoś
musam Re: Ziemia Egiptu 10.12.09, 23:51 mam tez , kupilam w szwajcarii, nie wiem jaka marka (ok.30 euro) duzy pedzel .ot wsio. robi super efekt. Odpowiedz Link Zgłoś