Dodaj do ulubionych

wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help

IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.01.04, 23:00
Używam Davercinu i Brevoxylu, bo co rusz to wyskakiwało mi coś na twarzy.No
i wysuszyłam sobie skórę, jak nie wiem - wygląda jak stary pergamin. Teraz
smaruję ją kremem Nivea Soft, bo wiele innych albo uczula albo są mimo tej
suchej skóry za ciężkie dla niej.I wtedy mam pryszczyki nawet na tej
przesuszonej skórze. Buuuuuuuuuuuu. Poradźcie coś.
Jeszcze myślę czy dobrze smaruję krem, bo po Davercinie i Brevoxylu. Amoże
powinnam najpierw nakremować, a potem Davercin itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga* Re: wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 10:26
      Też miałam ten problem po Brevoxylu, pomogły mi kosmetyki. a szcezgólnie silnie
      nawilżające kremy Iwostin. Kiedy zaczęłam nawilżać na jakiś czas odstawiłam
      Brevoxyl i teraz stosuję go jedynie sporadycznie. Myślę, że prawidłowo jest
      stosować najpierw preparaty leczące, a później dopiero krem, zresztą tak jest
      napisane również w ulotce :)
    • ab1960 Re: wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help 28.01.04, 10:53
      uważam, że sam krem to nie wszystko. Osobiscie polecam polskie kosmetyki na
      bazie pranalewek homeopatycznych. Są tam m.in mleczka do mycia twarzy, żele
      myjace jeżeli myjesz wodą , toniki i kremy. I tak też powinna wyglądać
      prawidlowa pielęgnacja. Podejdź do sowjej skóry kompleksowo i przestań ją
      wysuszać. Te kosmetyki o których piszę bardzo ładnie regulują pracę gruczołów
      łojowych i problem z wypryskami znika. Przesuszanie skóry daje efekt niestety
      odwrotny, pojawiające się wypryski często są wieksze niż przedtem.
      Jeżeli Cie to interesuje to napisz do mnie: ab1960@gazeta.pl pozdrawiam
      • Gość: Aga* Re: wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 10:57
        Też pisałam o kompleksowej pielęgnacji :) Zainteresowały mnie kosmetyki, które
        polecasz, czy można je gdzieś w necie zobaczyć ? Mój e-mail: agkz@poczta.onet.pl
    • Gość: mimi Re: wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.04, 11:03
      Po Brevoxylu i Davercinie na twarzy miałam szorstką, czerwoną maskę. Przestałam
      używać na jakiś czas i kupiłam polecony mi przez dermatologa krem Pharmaceris T.
      Cera wróciła do normy, krostki są dużo mniejsze, ale jeszcze trochę są.
      I teraz boję sie wrócić do preparatów leczniczych.
      Myslę sobie że będę je stosowała bardzo sporadycznie. A krem Pharmaceris T jest
      fajny bo nie wysusza tylko właśnie natłuszcza, a na kroski działa dobrze,
      zmniejsza zaczerwienienie i rzeczywiście mniej się ich pojawia.
      Pozdrawiam.
      Mimi
      • lilian_ka Re: wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help 29.01.04, 11:42
        Ja też stosuję Brevoxyl i też bardzo mi wysusza skórę. Mój sposób to krem
        Lipobase - jest to bardzo prosty w składzie krem natłuszczająco - nawilżający,
        i co najważniejsze nie zatyka porów (napisane jest to na ulotce). Smaruję się
        nim juz kilka minut po nałozeniu Brevoxylu - na noc, bo jednak twarz się po
        nim bardzo świeci. Rano twarz jest wypoczęta, gładsza BEZ ŚLADÓW PRZESUSZENIA.
        Naprawdę polecam - do kupienia w aptekach.
        • Gość: mimi Re: wysuszyłam sobie skórę Brevoxylem! Help IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.04, 12:35
          A jak sobie radzicie z odbarwianiem poscieli po Brevoxylu? Ja miałam błąkitną,
          a teraz mam w okolicach twarzy - białą, wyglada jakbym przejechała po poszwie i
          poduszce bielinką.
        • Gość: nana76 Do lilian_ki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.01.04, 13:31
          Lilian_ka , mozesz napisać ile kosztuje mniej wiecej ten krem?
          A poza tym ,to niedawno wystosowałam apel do byłych agassiowiczek:)) Ciebie
          też wołałam...czemu już do nas nie zagladasz??:((((((((((
          nana
          • lilian_ka Re: Do lilian_ki 29.01.04, 13:40
            tubka 30g kosztuje ok 11zl, duza (100g) 23zl, polecam najpierw małą na próbę -
            dla mnie ten kremik jest naprawdę rewelacyjny.
            Co do odbarwiania poduszek, to ja w ogóle czegoś takiego nie zauważyłam - może
            dzięki Lipobase na Brevoxyl własnie.
            A jeśli chodzi o forum... hmm, wołania szczerze mówiąc nie słyszalam :), ale
            miło mi niezmiernie, że ktoś o mnie pamięta. Przestałam zaglądać, bo trochę
            tam cicho się zrobiło, ale jeśli forum nadal żyje to postaram się poprawić :)
            Pozdrawiam.
            • Gość: nana76 Re: Do lilian_ki IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.01.04, 14:02
              Forum żyje jak najbardziej i po krótkiej ciszy , jakiś czas temu, ruszyło
              pełną parą. Teraz co prawda malutki zastój, bo wiekszość ma sesje i zakuwa,
              ale ogólnie to tam sie sporo dzieje.Naprawde! Wracaj do nas Lili! Na początek
              lutego planujemy zlocik.Jesli jesteś z wawy, to zapraszamy!!! A wątek
              nawołujący jest oczywiscie na naszym forum, bo sobie pomyslałam,że może
              niektórzy ciagle zaglądają tylko się nie odzywają...
              do "zobaczenia"
              nana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka