Dodaj do ulubionych

O effektach Effaclar K :)

IP: 195.205.68.* 11.02.02, 14:46
Cóż. Po obszernym poście poniżej zakupiłam w sobotę kremik LRP.
Po solidnym peelingu w niedzielę wieczorem zastosowałam go na noc i dziś rano
pod podkład.
Jest prawie 15, a ja się NIE ŚWIECĘ.Właściwie już rano odczułam maleńką
różnicę; jako że efekty mają byc po pięciu dniach, więc będę donosić!

Chyba przerzucę się na "apteczne" kosmetyki:)
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: fanny Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.chello.pl 12.02.02, 12:27
      Tak, tak. Dermokosmetyki to moje epokowe odkrycie.
      Nie sa tanie, ale to przynajmniej dziala!
      A jak wnikliwie poczytac ulotki, to mozna znalezc remedium na prawie wszystko.
      • Gość: Kate Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.mapster-net.com.pl 12.02.02, 14:48
        Je tez uważam, że nie ma nic lepszego niz Vichy, Roche Posay i Lierac. Sa
        rewelacyjne, a nie płacisz dodatkowo drugie tyle za markę typu Lancome czy
        Chanel. Najbardziej sie cieszę, że ostatnio jest coraz wiecej dobrze
        zaopatrzonych aptek, w których dodatkowo mozna wreszcie płacić kartami! :-)
    • Gość: Jaga Re: O effektach Effaclar K :)- IP: 213.206.132.* 12.02.02, 15:38
      La Roche to od pewnego czasu moja ulubiona firma, nic tak dobrze mi nie słuzy.
      A w nowootwartej aptece, w Al. Jerozolimskich, w budynku gdzie była mała Ikea,
      do końca lutego jest promocja na wszystkie dermokosmetyki :))
      • Gość: agus7 Re: O effektach Effaclar K :)- IP: 10.10.15.* 12.02.02, 15:44
        Promocja??? Ooo! A kupowałaś coś? Możesz podać przykładowe ceny? Interesują
        mnie przede wszystkim kremy Active C i Toleriane (ostatnio kupiłam, sprawdzam
        czy nie przepłaciłam ;-)) i woda LRP w sprayu. Z góry dziękuję za odpowiedź! A -
        jeszcze napisz z jakich produktów La Roche Posay jesteś szczególnie zadowolona?
      • silie Re: O effektach Effaclar K :)- 12.02.02, 15:48
        Z dermokosmetyków jest jeszcze chyba Avene; effaclar to mój pierwszy kosmetyk
        tego rodzaju (dzięki forum zwróciłam na te rzeczy uwagę:) )
        Nic nie wiem o Avene, jeśli używacie, dajcie znać?
        pzdr
        • Gość: agus7 Re: O effektach Effaclar K :)- IP: 10.10.15.* 12.02.02, 15:52
          a Tobie, sillie, nadal Effaklar K tak świetnie działa? Bo ja z moją suchą
          (poza noskiem) cerą trochę się go obawiam, a jednocześnie wciąż mnie kusi :-)))
          • silie Re: O effektach Effaclar K :)- 13.02.02, 10:57
            Gość portalu: agus7 napisał(a):

> a Tobie, sillie, nadal Effaklar K tak świetnie działa? Bo ja z moją suchą
            > (poza noskiem) cerą trochę się go obawiam, a jednocześnie wciąż mnie kusi :-)))

Tak, sprawuje się całkiem nieźle.Wrównania kolorytu jakoś jeszcze nie zauważyłam
            (dopiero trzeci dzień), ale zaskórniki na nosie wyraźnie "obkurczyły" się, pory
            są zwężone i nie świecę się prawie cały dzień!
            Skóra jest zdecydowanie gładsza, zwłaszcza na czole, gdzie nic mi się nie dzieje,
            broda będzie wymagała dłuższego potraktowania; mam na niej mnóstwo śladów po
            starych wypryskach.
            Będę donosić!
            pzdr

• Gość: dafne Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.dami-rz.pl 12.02.02, 18:16
      Jeszcze kilka lat temu byłam zdziwiona,gdy dowiedziałam się ,że sporo
      (większość?)Francuzek kupuje w perfumeriach perfumy,a kremy... w aptece.Ale
      wtedy nie było u nas wspaniałych produktów La Roche Posay...
      • Gość: em Re: O effektach Effaclar K :) IP: 62.148.83.* 13.02.02, 07:42
        Stawiam 1 punkcik wiecej dla Avene niż dla LRP jeśli chodz o ofertę
        pielęgnacyjną.
        Wiele kosmetykow ma tu i tu swoje odpowiedniki np.
        Effaklar K - Cleanance K, żele do mycia, Hydraphase Rich - Hydrance Rich ...
        Oferta Avene szybka się poszerza - trudno nadążyć.
        Zamierzam nabyć maeczkę nawilżająco-regenerującą (podobno sanatorium dla
        twarzy) Czy ktoś stosował?
        • Gość: ania Re: O effektach Effaclar K :) IP: 217.98.124.* 13.02.02, 09:11
          Gość portalu: em napisał(a):

> Stawiam 1 punkcik wiecej dla Avene niż dla LRP jeśli chodz o ofertę
          > pielęgnacyjną.
          > Wiele kosmetykow ma tu i tu swoje odpowiedniki np.
          > Effaklar K - Cleanance K, żele do mycia, Hydraphase Rich - Hydrance Rich ...
          > Oferta Avene szybka się poszerza - trudno nadążyć.
          > Zamierzam nabyć maeczkę nawilżająco-regenerującą (podobno sanatorium dla
          > twarzy) Czy ktoś stosował?

Tak , stosowałam tą maseczkę wzweszłym roku po wakacjach poleciła mi ją
          kosmetyczka. Póżniej jeszcze kilka razy gdy tylko widziałam że łuszczy mi się nos
          ( stała przypadłość),zawsze skutkowało.Gorąco polecam !
          • Gość: Mała Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.bremultibank.com.pl 13.02.02, 10:11
            A jaką macie opinię na temat produktów firmy Lierac. Przymierzam się do
            preparatów dla cery wrażliwej (z problemami naczynkowymi), bo z tego co wiem
            LRP nie ma takiej serii. Czy ktoś używał tych produktów i może coś o nich
            powiedzieć. A może są jakieś inne cuda firmy lierac warte polecenia. Jeszcze
            jedno pytanko czy ceny LRP Avene i Lierac są zbliżone do siebie czy któraś z
            tych firm jest droższa.
            • Gość: Xena Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.acn.waw.pl 13.02.02, 10:49
              Lierac jest najdroższy - ceny mniej więcej podobne do kosmetyków Clinique'a,
              jest to bardziej selektywna marka niż stricte aptekarska (jak Avene czy LRP) -
              w każdym razie za granicą można te kosmetyki kupić nie tylko w aptekach, ale i
              w perfumeriach, np. Sephora (nie wiem, jak w Polsce, w Sephorze raczej nie
              bywam, bo żadna z warszawskich lokalizacji nie jest mi po drodze).
            • Gość: em Re: O effektach Effaclar K :) IP: 62.148.83.* 13.02.02, 10:54
              Do Małej -
              Avene proponuje Diroseal do cery z problamami naczynkowymi. Słyszałam dobre
              opinie, ale nie sprawdziłam na własnej skórze
    • Gość: fi Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 22:54
      Ja też chciałam skromnie donieść, że zakupiłam Effaclar K pod wpływem waszych
      postów - użyłam trzy razy i pory na nosie są wyraźnie mniejsze!
    • monia76 Re: O effektach Effaclar K :) 14.02.02, 09:14
      a mnie Effaclar nieprzytomnie wysusza. faktem jest, ze po tygodniu używania
      (raczej zmuszania się) skóra wygładziła się znacznie i jakby pojaśniała, ale
      efekt wysuszenia i maski bywa nie do zniesienia. macie na to jakiś sposób? nie
      chcę przestać używać kremu, bo efekty są zachęcające, ale boję się też tego
      przesuszenia. co radzicie?
      • Gość: silie Re: O effektach Effaclar K :) IP: 195.205.68.* 14.02.02, 10:25
        monia76 napisał(a):

> a mnie Effaclar nieprzytomnie wysusza. faktem jest, ze po tygodniu używania
        > (raczej zmuszania się) skóra wygładziła się znacznie i jakby pojaśniała, ale
        > efekt wysuszenia i maski bywa nie do zniesienia.
        Ja mam podobne objawy; tak więc wieczorem po 20 min. od nałożenia effaclar, kładę
        normalny krem nawilżający.Rano tylko effaclar, jako, że świetnie trzyma się na
        nim makijaż i nie świecę się przez jakieś 8 godzin!!!
        macie na to jakiś sposób? nie
        > chcę przestać używać kremu, bo efekty są zachęcające, ale boję się też tego
        > przesuszenia. co radzicie?
        W razie zbyt dużego przesuszenia należałoby chyba stosować go tylko raz dziennie,
        np. na noc.
        pzdr i napisz o efektach.

• Gość: Kim Re: O effektach Effaclar K :) IP: 213.77.91.* 14.02.02, 12:31
          Ja też przestraszyłam się ewentualnego przesuszenia i kupiłam sobie Effidrate -
          nawilża, matuje i podlecza. Na razie jestem zadowolona.
      • Gość: Paulina Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 21:17
        A jaka masz cere, sucha? Effaclar nie jest kosmetykiem nawilzajacym, tylko
        oczyszczajacym. Ja go nakladam pod krem, zeby oczyscic i odblokowac pory. Moze
        nie rezygnuj z niego, tylko naloz jeszcze jakis krem nawilzajacy albo odzywczy.
        Pozdrawiam!
        • Gość: kb Re: O effektach Effaclar K :) IP: 205.185.14.* 14.02.02, 23:39
          Preparat ten najlepiej traktować jako kurację
          a nie jako podstawowy krem, najlepiej uzywać go tylko na noc, a na suche
          partie
          twarzy , zwłaszcza na policzki, lub całą twarz jeśli jest sucha oraz na dekolt
          i szyję nakładać dodatkowo krem na noc.
          • monia76 Re: O effektach Effaclar K :) 15.02.02, 11:14
            dzięki Wam za wszystkie rady, dziewczynki. Macie rację, wezmę Effaclara na
            sposób i będę używać zamiennie z innymi kremami nawilżającymi.
            Nawilżona, ale gładka i czysta skóra to moje marzenie.

Pozdrawiam Was wszystkie.
            • Gość: Kim Re: O effektach Effaclar K :) IP: 213.77.91.* 20.02.02, 09:07
              Oj, cudu, cudo i jeszcze raz cudo. Kupiłam jednak Effaclar K - i jest super.
              Stosuję go drugi dzień, już są efekty wygładzenia i nie podrażnia! Polecam
              wszystkim, nawet wrażliwcom. A jak już wrócę do ładu z cerą - to znowu wrócę do
              Effidrate.
              • silie Re: O effektach Effaclar K :) 20.02.02, 09:15
                Tak, tak; stosuję już półtora tygodnia.Skóra jest wyraźnie wygładzona, pory
                niesamowicie zwężone, prawie wogóle ich nie widać.Makijaż bardzo dobrze się
                trzyma.
                Fakt, że przesuszył mi nos i trochę się łuszczy, ale na Effaclar po 20
                min.nakładam normalny krem nawilżający, i jest bardzo dobrze.
                Generalnie cudny, leczniczy środek za niewielką cenę; ja placiłam 36 zł.
                pzdr
    • Gość: Acqua Re: O effektach Effaclar K :) IP: *.provider.pl 21.02.02, 00:02
      Wszedzie czytam o zaletach tego kremu, więc chyba się skuszę..
      Ale mam pytanie : mam suchą cerę wszędzie poza noskiem ( tam oczywiście
      małe,ale są wągry). Czy myślicie, że mogę używać Effaclar K tylko na nos i nie
      wysuszy mi skory??Bardzo się boje wysuszenia bo od 2 miesięcy porwadzę "akcję
      nawilżania cery":)( chodzi mi o powrot do cery normalej jaką zawsze miałam) i
      nie chciałabym tego wszystkiego teraz zepsuć.
      Pomożcie kochane kobietki!!

dzięki
      Acqua
      • Gość: nene Effaclar K czy Cleanance K??? IP: *.icpnet.pl 21.02.02, 23:44
        Zastanawiam się który wybrac bo oprócz rozszerzonych porów w strefie T mam też
        wrażliwą i zaczerwienioną skórę. Może coś doradzicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka