Dodaj do ulubionych

ACNE-DERM I KWASY

IP: *.connector.net.pl 07.02.04, 12:48
Używam acne-dremu od 1.5 miesiaca w celu zlikwidowania przebarwień
potradzikowych, i niestety jestem toche zawiedziona, przebariwenia wybielily
sie odrobine, chcialabym troche przyspeiszyc ten proces takze pomyslalam o
kremach z kwasami, pomyslalam ze codzienie beda stoswac ten acne-derm a co
trzy dni na noc krem z kwasami, tylko ze nie moge sie zdecydowac, ktory
wybrac effaclar k, lysanel czy cleance, zaznaczam ze nigy ich nie uzywalam, i
w jakiej kolejnosci powinnam ich uzywac
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: ACNE-DERM I KWASY IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 12:57
      Możesz zacząć od Effaklaru-jest dobry na początek. Oczywiście może Cie piec,
      ale nie przejmuj się tym-to normalne na początku.Nie wiem za to jak ze
      stosowaniem acne dermu i kwasów. Ja stosuję:) Nie wiem czy tak można mieszać te
      kwasy(pewnie nie ;))AHA i azaleinowy. Najpierw nakladam effaklar, odczekuje pol
      godziny i na to acne derm. Ale jesli jak piszesz chcesz stosowac je oddzielnie
      to pewnie mozna.
    • Gość: mila Re: ACNE-DERM I KWASY IP: *.icpnet.pl 07.02.04, 13:22
      Niedawno zaczełam stosować kwasy na noc. Używam Glyco A, czyli 12% kwasu
      glikolowego. Nie spowodowął u mnie żadnego pieczenia, podrażnienia czy
      zaczerwienienia. Skóra jakby wogóle na niego nie reagowała. Zastanawiam się czy
      te kwasy wogóle na mnie działają? Na dzień stosuję Acnederm. Żadnych
      powalających efektów nie widzę. A co u Ciebie? Jakie efekty daje jednoczesne
      stosowanie kwasów i Acnedermu?
      • Gość: baba Re: ACNE-DERM I KWASY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 15:42
        a ile te kremy kosztują ?
        ten glycol, efaklar i acne-derm ?
        • Gość: baba pomóżcie babie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.02.04, 18:33
          prrr
          • Gość: mlia Re: pomóżcie babie IP: *.icpnet.pl 08.02.04, 12:37
            Odpowiadam:
            Za Acnederm zapłaciłam 18zł i miałam na niego receptę, ale podobno można go w
            niektórych aptekach dostać bez recepty.
            Za GlycoA zapłaciłam 45zł. Cieżko go dostać w aptekach, ale jak się zamówi, to
            na drugi dzień już jest. Producent Isis Labratories.

• Gość: iza Re: ACNE-DERM I KWASY IP: *.connector.net.pl 07.02.04, 16:06
      wlasnie ja chcialabym stosowac je razem, tzn codzienie acne-derm a co 3 dni
      krem z kwasami, odczekalabym 30 min i krem z kwasami, dodam ze po acne-dermie
      nie mialam zadnych podraznien, a jakie efekty wystepuja u ciebie po
      zastosowaniu kwasow i acne-dermu?
      • Gość: Aga Re: ACNE-DERM I KWASY IP: *.chrzastkowice.sdi.tpnet.pl 07.02.04, 17:54
        Po pierwsze to wydaje mi się że odwrotna kolejnośc: tzn najpierw kwasy potem
        acne-derm jest lepsza, bo kwasy powoduja oczyszczenie porów i wtedy skóra
        lepiej wchłania krem(czyli acne-derm). Acne-derm wydaje mi sie chyba zbyt
        gęsty zeby stosowac go pod kwasy.
        Po nałożeniu effaklaru i acne-dermu czuje pieczenie na poczatku, ale potem
        przechodzi. Co do efektów to cięzko powiedziec bo stosuję to polaczenie dopiero
        pare dni. Aczkolwiek pierwszego dnia po stosowaniu tej mieszanki na noc efekty
        były bardzo widoczne.Przebarwienia faktycznie duzo jasniejsze. Poczekam jeszcze
        pare dni i zdam relacje:)
    • Gość: ppp Re: ACNE-DERM I KWASY IP: *.veranet.pl 08.02.04, 16:12
      chcialabym jeszcze pociagnac watek kwasow..
      ja uzywam teraz kremu avene cleanacne k z kwasami i musze przyznac ze widze
      efekty po 2 miesiacach uzywania.. jest bardzo delikatny i nie podraznia mnie w
      zaden sposob, rozjasnia oraz wygladza. niestety nie wiem dokladnie ilu jest %.

chcialam sie spytac czy ktos wie ile jest % w cleanacne k a ile w effaclar?
      zastanawiam sie tez nad zmiana kramu na effaclar. moze ktos uzywal oby? jakie
      sa wrazenia ?
      acha.. i jeszcze... czy sa moze jakies tansze odpowiedniki tych kremow?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka