Dodaj do ulubionych

Zielone oczy !

09.02.04, 13:45
mam właśnie takie.
proszę o poradę jakie cienie pasują , jakie tusze .

jaki jest Wasz ulubiony kolor oczu u innych kobiet.
kiedyś bardzo podobały mi sie czarne, ale przekonałam sie do swoich i uważam
że kolor zielony i mocny niebieski jest piękny.
Obserwuj wątek
    • magdzie Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 13:51
      glosuje na metaliczne szarosci
      .
      mam oczeta brazowe i mi z nimi dobrze. poza tym jestem blondynka i to wyglada
      calkiem calkie.
      po brazowych stawiam na zielen.
      • shirleyka Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 14:23
        brązowe sa chyba najbardziej popularnymi , dlatego juz mi się znudziły, co nie
        znaczy że sa gorsze.

czarne są takie bardzo wyraziste, ale i tak coraz bardziej przekonuję się do
        mocno niebieskich i zielonych.
        ładnie podkreslone oczy są największym atutem kobiety !
        • magdzie Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 14:27
          zgadzam sie z ostatnim zdaniem. najpiekniejsze 'zestawy' oczu z kolorem wlosow:
          -brunetka + zielone oczy
          -brunetka + błekitne oczy
          -brunetka + szare oczy
          -blondynka + brazowe oczy
          -blondynka + zielone oczy
          pozostale kombinacje aby byly b.wyraziste trzeba dodatkowo podkreslac...
          pzdr.
          • shirleyka Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 14:33
            jestem " pierwszym "zestawem
            pzdr

nie wiem jak to sie dzieje , ale moje oczy czasami sa bardziej niebieskie niż
            zielone, innym razem znowu bardziej szare, a potem znów mocno zielone.
            • magdzie Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 14:40
              zatem jestes chyba unikatem;)

zeby inne panie nie poczuly sie pokrzywdzone, napisze, ze o pieknie kobiety
              wcale nie swiadczy kolor oczu ani kolor wlosow, o pieknie swiadczy wizualna
              calosc...
              chyba z ciekawosci zaczne watek o kolorze wlosow i oczu...;)
              • shirleyka Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 14:46
                e tam przesadzasz ! od razu unikat. słyszałam że czasami tak jest że oczy maja
                mniej lub bardziej intensywny kolor, ale nie mam pojęcia od czego to zalezy.
                ale jak ktoś popatrzy w moje oczy to nie potrafi powiedzieć jaki jest ich kolor-
                po chwili dodaje że taki zielonkawy, ale nie do końca. nikt nie potrafi ich
                sprecyzowac.

zgadzam się, że na piękno składa się całokształt , czasami kobieta staje się
                piękna przez sposób w jaki się porusza, albo jak np. odrzuca włosy, jak
                pachnie . ale właśnie ta największa magia ukryta chyba jest w spojrzeniu......
                • magdzie Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 14:53
                  wlasnie, czesto magnetycznym spojrzeniu...;)
                  kolor teczowki jest tez zalezny od intensywnosci i konta padania swiatla, i
                  zapewne od ilosci barwnika w teczowce. hmm, mimo wszystko wiekszosc ludzi ma
                  okreslony kolor oczu, bez roznych odcieni. jednak masz chyba szczescie;)
                  wiem, ze w nowych dowodach sa nadmienione rozne kolory oczu, np. czerwone albo
                  nieokreslone.;)
                  • shirleyka Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 15:07
                    nieokreślone - to brzmi ciekawie, ale czerwone - brrr ;-)
    • Gość: K. Re: Zielone oczy ! IP: *.mtvk.pl 09.02.04, 14:27
      Mam oczy jasnozielone, ale w odcieniu zimnym, z odrobina szarosci. Uzywam cieni
      w kombinacjach: biel + bez "kawa z mlekiem", zimny jasny roz + sliwka, jasny
      roz + grafit, jasny roz + wrzos. Dobrze wygladaja tez cienie niebieskie i
      prawie wszystkie odcienie fioletu.
      Uwielbiam kolor moich oczu. Lubie tez mocno niebieskie.
    • Gość: Gloria ? .. IP: *.tele2.pl 09.02.04, 17:11
      po zielonych stawiam na brazowe, bardzo nie lubie niebieskich. nawet czasem
      blĄdynki uznaje jak maja te kolorki oczu ktore lubie.
      wiem ze do zielonych pasują fioletowe cienie.
    • olesiam Re: Zielone oczy ! 09.02.04, 21:13
      Też mam zielone oczy!!!Moje ulubione kolory cieni-naturalny cielisty(+czerwony
      błyszczyk), granatowa kredka Shiseido, srebrzyste+grafitowe cienie Clinique,i
      zielono-złota kredka Clarins.Tusz tylko czarny, mam prawie taki kolor włosów.
      Pozdrawiam!!!
      Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka